Susan Blackmore – Conciousness: an introduction (2nd edition)

De titel doet denken aan een lesboek en dat is ook precies wat het is. Waarom zou je nog lesboeken lezen? Zijn dat niet de boeken die we zo min mogelijk probeerden te lezen toen we nog studeerden? Aan de andere kant, als je een breed overzicht wil hebben over een nieuw onderwerp, dan zijn dit wel de boeken die bedoeld zijn om precies dat te doen. En als het gaat om een breed en multidisciplinair onderzoeksveld als bewustzijn, dan is een breed en evenwichtig overzicht heel welkom.

Lees verder Susan Blackmore – Conciousness: an introduction (2nd edition)

Why evolution is true

Na een overtuigende serie creationistische bijbelgames slaat het evolutionistische smaldeel der wereldbevolking keihard terug met Genetic Cars II, de evolutiekraker van dit moment. Probeer met je autootjes al evoluerend het parcour af te leggen en je wint geen enkele prijs. Zie hoe de eerste generatie autootjes na enkele meters de geest geeft, terwijl de opvolgers hun honderden verslaan.

Lees verder Why evolution is true

Leve het booslimloze paradijs

Deauddt aan de booslims en meer van dat alles. Rede en wetenschap zijn fundamenteel met religie in oorlog en de islam is de ergste van allemaal. Christendom is door DE VERLICHTING !!1!1!! gegaan en daardoor liev en vredelievend geworden, terwijl de booslims aller lande zomaar lieve, onschuldige en vooral ruimdenkende cartoonisten van Charlie Hebdo omtoveren tot martelaren van de vrijheid van meningsuiting.

Lees verder Leve het booslimloze paradijs

Goede voornemens

Goede voornemens zijn prachtig, geven nieuwe energie en staan vaak garant voor een goed gevoel. Bij jezelf, bij je team en bij je donateurs. Om maar een paar stakeholders te noemen.

Aan het eind van het jaar evalueren wat ervan terechtgekomen is levert vaak beduidend minder glans op. En weinig energie. En, in voorkomende gevallen, zelfs een katterig gevoel. Vandaar dat je dit beter aan iemand anders kunt overlaten. Komt ie.

Lees verder Goede voornemens

Eigen schuld, dikke bult. Met je schizofrenie

Een ziedende lezer in de mailbox. Niet op de redactie van de Dwaze Schare, benadrukt hij, nee, op David Sörensen (niet dat daar reden voor is, voor boosheid op de redactie van de Dwaze Schare). Nu kennen we David Sörensen als een plezierige en aimabele bedelaar evangelist (die soms best verstandige dingen zegt) en bij ons weten ligt de man samen met zijn vrouw Renate op het strand van Florida te genieten van zijn tweejarige winterslaap. Toch maar even kijken wat er aan de hand is.

Lees verder Eigen schuld, dikke bult. Met je schizofrenie

Verrassing: Evangelischen zijn ketter

Voor wie weleens per ongeluk een evangelische kerk binnengestruikeld is, kan dit natuurlijk geen verrassing zijn: Evangelischen zijn koploper op het gebied van ketterij. Dat blijkt uit onderzoek van LifeWay Research. Ideeën over God en mens blijken in veel gevallen in de verste verte niet orthodox, zeker als het gaat om verlossing of de Heilige Geest.

Lees verder Verrassing: Evangelischen zijn ketter

Waarom ik baal van onze moraal

Tot vrij kort geleden kon ik me prima inlaten met alle ellende van deze wereld. Want hoewel deze wereld nu nog in barensnood is, duurt het niet lang meer voordat God Zijn koninkrijk zal vestigen op deze aarde. In de tussentijd kunnen wij nu al fijn een voorproefje nemen door alvast wat elementen van dat hemelse koninkrijk gestalte te geven op aarde. Nu dat vertrouwen verdwenen is, zijn de wereldproblemen plotseling volledig ons eigen pakkie-an.

Lees verder Waarom ik baal van onze moraal

Sörensen gaat een beetje groen

Even dachten we dat David Sörensen de contractonderhandelingen met de Dwaze Schare definitief beëindigd had en zijn heil had gezocht in de armen van pharmaceuten als Veridian, Orthica en Solgar. Enthousiast begon hij al op Facebook:

“Haal je supplementen altijd in een biowinkel en doe navraag of ze GOED OPNEEMBAAR zijn. Het merk VERIDIAN is heel goed, en Orthica bijvoorbeeld.”

Lees verder Sörensen gaat een beetje groen