Meedoen

Bij de Dwaze Schare mag iedereen meedoen. Als lezer, reageerder, tipgever, gastschrijver, auteur of initiatiefnemer van een meet-up.

Lezer of reageerder

Je kunt de berichten alleen volgen en lezen, maar leuker is het als je ook actief (al is het maar af en toe) deelneemt aan de online gesprekken. Je mag zelf weten of je dat onder pseudoniem of eigen naam doet. Als je een WordPress– of Gravatar-account aanmaakt kun je een eigen profielafbeelding en bio kiezen. Als je dan inlogt in WordPress, heb je een beter overzicht over je bijdragen aan discussies.

Tipgever of gastschrijver

Heb je tips voor de Dwaze Schare, bijvoorbeeld over onderwerpen waar nodig eens aandacht voor zou moeten komen, dan kun je ons gewoon mailen. Ook malligheden en misstanden kunnen worden gemeld. Tevens staan we open voor gastbijdragen. Deze worden geplaatst vanaf een gastaccount.

Auteur

Als je regelmatig aan de site wilt bijdragen, kun je een vaste auteursstatus aanvragen. Je kunt dan, met inachtneming van de auteursrichtlijnen, je eigen berichten direct in concept op de site zetten en krijgt een plekje op de auteurspagina. Auteurs kunnen zelf bepalen of ze onder pseudoniem of eigen naam meewerken. Overleg met de eindredactie wat de mogelijkheden zijn.

Initiatiefnemer meet-up

De Dwaze Schare organiseert minimaal 2x per jaar een landelijke meet-up waar je andere dwazen kunt ontmoeten. Maar je kunt ook zelf het initiatief nemen voor een meet-up. Dat kan een gespreksonderwerp zijn dat je zelf wilt inleiden, een filmavond, een whiskeyproeverij, of wat dan ook. Als je dit per e-mail meldt met alle benodigende gegevens (datum, locatie, onderwerp e.d.), plaatsen we er een bericht over op de site.