Huisregels

De Dwaze Schare is een vrijplaats voor het taboeloze geloofsgesprek. Dat betekent dat we coulant modereren en iedereen ruimte geven om bij te dragen. Toch zijn er een paar spelregels voor het reageren.

1. Reacties moeten inhoudelijk aansluiten op het gepubliceerde bericht of de daaropvolgende discussie. Als je reageert, heb dan oog voor de context van het gesprek. Het telkens laten opdraven van stokpaardjes of het aan de man brengen van producten wordt beschouwd als spam. Spam wordt verwijderd en kan bij herhaling leiden tot een ban.

2. Het is niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal of complete artikelen als reactie te plaatsen. Beknopt citeren mag wel. Je kunt ook een link plaatsen naar uitgebreidere bijdragen op een andere website.

3. Reacties hoeven niet in perfect Nederlands geschreven te zijn, maar onleesbare of onduidelijke reacties worden verwijderd. Dat geldt ook voor reacties in HOOFDLETTERS of andere onnodig aandachttrekkende stijlvormen.

4. Reacties die duidelijk feitelijke onwaarheden bevatten, niet respectvol zijn, discrimineren, of waarin wordt gescholden, getrold of op de persoon gespeeld, worden verwijderd. Dit geldt ook voor reacties waarin toespelingen worden gemaakt op de identiteit van auteurs of reageerders. Iedereen heeft het recht om zelf te bepalen of hij op het internet onder eigennaam danwel pseudoniem schrijft en reageert.

5. Lezers kunnen bij schending van de huisregels aan de bel trekken. We vragen je de aanwijzingen en correcties van onze moderators op te volgen. Zo blijft deze site voor iedereen veilig en plezierig. Wie zich na herhaalde waarschuwing blijft misdragen kan tijdelijk of permanent worden geband, wat betekent dat je geen reacties meer kunt plaatsen. De duur hiervan is afhankelijk van de ernst van de overtreding. Reclameren kan alleen door per e-mail contact met ons op te nemen, niet op de site zelf.