Gebruikerstips

Een paar tips om het gebruik van deze site plezieriger te maken:

1. Wil je de Dwaze Schare makkelijk kunnen volgen? Gebruik dan rss-readers als Flipboard en Feedly voor je smartphone of tablet. De feeds voor onze berichten en reacties vind je onderaan de pagina. Het Twitterkanaal kun je op deze manier ook volgen. Zo heb je de Dwaze Schare altijd op zak!

2. Er blijven heel af en toe wel eens reacties in het volautomatische spamfilter van WordPress hangen. Raak dan niet in paniek; de moderators zien alles en zullen je reactie vroeg of laat vrijgeven zodat deze alsnog op de site verschijnt.

3. Wil je een YouTube- of Vimeo-clip in je reactie opnemen, dan volstaat het om de url uit je adresbalk in de tekst te plakken. WordPress zet dat automatisch om naar beeld.

4. Wil je in je reactie andere reageerders citeren? Zet het citaat dan tussen <blockquote> en </blockquote>. Zo is het citaat duidelijk zichtbaar in je reactie.

5. Er zijn verschillende manieren om oudere berichten op te duikelen. Het makkelijkst is het zoekvenster waarin je een of meerdere trefwoorden kunt ingegeven. Het werkt net als Google. Zet je je zoektermen tussen “aanhalingstekens”, dan zoekt hij op exact die zinsnede. Je kunt ook zoeken in het archief en in de rubrieken. Deze opties vind je in de linker zijkolom.