Auteurs

Bokkepoot

Perfectionistische chaoot, optimistische piekeraar en oeverloos denker. Maakt ingewikkelde zaken graag concreet en concrete zaken vooral ingewikkeld. Denkt niet rechtlijnig, dus blijft lekker ronddraaien in cirkeltjes. Levensvisie: wisselvallig. Ex-christen.

30 artikelen

Wilfred

1 artikel

Thobias

Thobias heeft een haat-liefdeverhouding met zijn orthodox-christelijke achtergrond. Hij is van nature kritisch en bakt alleen zoete broodjes als hij ze zelf mag opeten.

4 artikelen

ThaFizzy

2 artikelen

Johan

Waar de kudde linksaf gaat, gaat Johan rechtsaf. Hij heeft een neus voor sappige (nieuws)blaadjes, mijdt hekken en prikkeldraad, en scheert graag wolven.

13 artikelen

Shin

Shin is als kind gedoopt met water, als tiener met de geest en als twintiger met verwarring. Op advies van Karl Rahner schopt Shin tegen elke lantaarnpaal die ze tegenkomt. Op advies van Paulus gaat ze nooit boos slapen.

7 artikelen

Ruub

Hopeloze dromer en tobber. Weet absoluut zeker dat ehm, tsja, wat ook alweer? Zoekt, vergeet wel eens keuzes te maken en leidt aan melanchelovige aanvallen. Maar bedoelt het goed.

5 artikelen

rob

Na 38 jaar een heidens leven te hebben doorgebracht ben ik toch uiteindelijk gevallen voor het christendom. Als verse bekeerling ging in de kerk de rode loper voor me uit. Ik zette daar een paar stevige stappen op. De rode loper bleek een verteerd oud kleedje en toen struikelde ik de achterdeur van de kerk alweer uit. Het waren 7 mooie vette jaren, en nu zijn duidelijk de magere jaren aangebroken.

8 artikelen

mafchauffeur

Hypewatcher, kanttekenaar, observant, eindtijdprofeet. Crazy driver. Humeurig orthodoxe mafketel.

27 artikelen

Jaap

Na jaren atheïst te zijn geweest is hij van zijn ongeloof gevallen en katholiek geworden. Hij wordt ook wel eens 'die gast van Broodje Paap' genoemd, maar vrienden noemen hem meestal 'hé jij daar'.

5 artikelen

gansanders

Woonde in een heerlijk evangelisch maranatha huisje, maar begon als student het huisje met de skeptische sloopkogel te bewerken in de hoop dat het er sterker door zou worden. Nu het onbewoonbaar geworden is, probeert hij iets nieuws te beginnen met de overgebleven brokstukken.

13 artikelen

flipsonius

Mislukt atheist, na 40 jaar vruchteloos proberen eindelijk opgegeven. Tegenwoordig kritisch en vooral ironisch gelovige, die graag cryptische liedjes schrijft over wat hem zoal bezighoudt. Van de nood een deugd maken is het motto van flipsonius. Zijn motto (vrij naar Prediker): neem je zelf niet al te serieus, alles gaat uiteindelijk vanzelf weer over.

8 artikelen

Dwaze Schare

Twitterschaap annex mascotte van de Dwaze Schare. Waakt als fokschaap over de spelling van dwaze berichten.

13 artikelen

Dutch Hermit

In een deuk liggen terwijl anderen hem niet-begrijpend aankijken. Dutch Hermit kan het. Denkt ook nog verstand van zaken te hebben, maar óók daar denkt de rest van de wereld anders over.

125 artikelen

DS Gastschrijver

Gastschrijver voor de Dwaze Schare. Incidentele bijdragen van gastschrijvers worden onder dit profiel geplaatst.

8 artikelen

bramvandijk

Op Bram hebben grote of kleine verhalen, nieuwe ideeën en andere interpretaties een onvermijdelijke aantrekkingskracht. Want waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

19 artikelen

afolus

Eigenwijze criticaster. Ongelovige gelovige. Ziet de zon meestal in het water schijnen. Achter de wolken schijnt de hemel... Ik twijfel en ben boven.

8 artikelen

vrijplaats voor het taboeloze geloofsgesprek