trin, gospel music festival

Nieuwe naam, zelfde TRIN

Dood en begraven. Bij Matthieu Venderstien en zijn companen van Trin werd de champagne subiet ontkurkt toen Goedgelovig haar einde aankondigde. En terecht, geen medium heeft Touch, Reach and Impact the Nations zo kritisch gevolgd als Goedgelovig. Maar het kwaad was al geschied, de wetten van Google zijn onverbiddelijk en iedereen die zocht naar Trin, kwam bij Goedgelovig uit. Een naamswijziging was onvermijdelijk.

Gospel Music Festival is daarom de nieuwe naam van de organisatie, een naamswijziging zo elegant dat zelfs Goedgelovig bereid is ervoor uit de dood op te staan. Voor even, dat wel. Het doel van GMF? 1 miljard ‘zielen’ redden. Vooral zuidoost-Azië moet lijden onder de enthousiaste festivalgangers. Want een nieuwe naam en een nieuwe website, zorgen niet automatisch voor nieuw gedrag.

Advertentie

33 gedachten over “Nieuwe naam, zelfde TRIN”

 1. De Grote Baas wordt wel expliciet genoemd in het uitreksel van de KvK.

  Geplande activiteiten volgens het uitreksel van de KvK:

  ‘Het organiseren van grootschalige evenementen, met als doel het werven van fondsen zodat de evangelist Mattheus van der Steen en eventuele andere evangelisten naar de Gospel Music Festivals kunnen reizen om daar de visie en missie van het Gospel Music Festival gestalte te geven.”

  Het woord “eventueel” vind ik wel geslaagd in deze context. Dat biedt toch een sprankje hoop dat het geen narcistische one-man-show van Mattie gata worden.

 2. “Onze visie is om in elk land van de wereld elk jaar grote muziekfestivals te organiseren met de naam Gospel Music Festival.”

  Bescheiden als altijd.

 3. Hoeveel werk zou dat zijn, op GG overal GMF achter de letters TRIN zetten?

 4. Als de 10.000 goedgetrainde Revivalisten een handje helpen, is het zo gepiept.

 5. De naam Gospel Music Festival is voor de Google ranking van TRIN geen handige keuze. Er zijn miljoenen sites waar deze woorden in voorkomen. Het wordt dus heel lastig om hiermee bekendheid te krijgen.

 6. @Johan

  Sowieso snap ik die hele naam niet. Het ligt vast aan mij, maar bij “Gospel Music Festival” krijg ik oubollige EO-beelden voor me van de jaren ’80. Iets met ‘gospelmuziek’ enzo. 🙂

  Maar misschien ligt dat internationaal anders?

 7. Misschien is dat voorlopig wel de bedoeling, nl. even minder zichtbaar te worden…

 8. TRIN ziet hun Gospel Music Festival in Myanmar als hun Godgegeven blockbuster style Mastersucces. Cynisch verwoord, maar bloedserieus. Het wordt intern behandeld als hun Grote Opdracht, hun Paulusreis en als God’s werk. Het is tenslotte door TRIN heen dat God daar opwekking en bevrijding heeft gebracht. (Ja, dat is echt wat ze daar zeggen).

  Over grootheidswaanzin en waanbeelden gesproken. Ze geloven ook (preciezer: MvdS verkondigt en de rest roept Halleluja Glorie kaiielaheheheheh!) dat TRIN vrijheid en opwekking zal gaan brengen in Noord Korea. (Ja, dat is echt wat ze zeggen).

  TRIN wordt overigens een kankervrije zone, waarmee ze bedoelen dat iedereen die de drempel van dat gebouw in Harderwijk over zal stappen genezen zal worden van kanker. (Ja, dat is echt wat ze zeggen). Er is niet gespecificeerd welke vormen van kanker, dus dat zal wel all-inclusive zijn. Er is ook niet gezegd wanneer dat zal zijn. Wellicht is er ooit in de toekomst op die locatie (lang na het vertrek of ter ziele gaan van TRIN en wellicht ook lang na onze laatste ademtocht) ter plaatse een een medic-station waar standaard kanker genezen kan worden a-la Start Trek, weet ik veel, wie ben ik om aan God/MvdS te twijfelen.

  Er zal bovendien een uitruk van de lokale brandweer zijn vanwege het Heilige Geest vuur dat uit het dak zal slaan dat door omwonenden voor echte brand aangezien zal worden. (Ja, dat is daadwerkelijk voorspeld).

  Jongens en meisjes van vier en ouder wassen daar de voeten van elke willekeurige volwassen man die daar behoefte aan heeft. Daardoor worden relaties hersteld en mogelijk zelfs ziekten genezen. (Ja, dat is daar werkelijk gezegd en als zodanig uitgevoerd).

  Als MvdS weer eens brieven of e-mails krijgt met kritiek op iets dat hij verkondigd of afvaardigt, dan is dat weerstand. (Ja, werkelijk, een correcte observatie van hun kant, hoe is het mogelijk). Maar iedereen weet dat het de duivel is die weerstand biedt aan God, DUS is weerstand van de duivel, DUS is alles dat MvdS verkondigd/afvaardigt van God. Zo simpel is dat. Mattheus weet zelf niet waarom dat zo is, maar als God het zegt dan is dat zo. (En ja werkelijk, ook dat is daadwerkelijk zo gezegd).

  En zo was er wel meer, en zo was er geen Boktor meer bij TRIN, en zo (en om nog veeeeel meer) was er ook geen Boktor meer bij God. Doei en doe G*****e nou eens normaal stelletje halve zolen.

  Bron: mijn eigen oog/oorgetuigen verslag.

 9. @Boktor

  Sorry, schoot me zo even te binnen. 😉

  ——

  Maar tjee, wat een verhaal. Bizar. En je laatste alinea komt op de een of andere manier nog best hard aan.

 10. @Boktor
  Ze hebben je behoorlijk verontwaardigd en woest gekregen daar in Harderwijk.
  Ik heb goed nieuws voor je: je komt er los van. Wel helpt het als je in de eerste periode na je afscheid zo af en toe dit soort razernijen expliciet verwoord met de buitenwereld deelt.
  Goed bezig!

 11. Ik kan er prima genuanceerd mee omgaan als het moet hoor maar er is voor alles een tijd – dat is heel bijbels – een tijd om op te bouwen en een tijd om af te breken.

  Gelukkig heb ik nu vooral ongelovigen om me heen en als ik met sommigen van hen wel eens openhartig praat hoe christenen (en vooral ooit ikzelf dus) denken dan wordt hun ongeloof haast tastbaar.

  Het is bizar hoe christenen (en dan wellicht met name dat geschifte soort dat je nodig hebt voor clubs als TRIN/GMF) totaal niet beseffen hoe hun denken, spreken en handelen juist mensen laat zien hoe ver je bij die poppenkast vandaan moet blijven. Het tegenovergestelde van die christenen graag zouden willen.

  Nu ja, dat is maar een oplossing voor, en dat voorbeeld kan ik ze nu geven.

  Maar ja, om van mezelf nu een anti-evangelist te maken voert misschien weer wat te ver.

  Hoewel ik inmiddels ook al een enkele keer gelegenheid gehad heb om een ex-mede-christen het vuur aan de schenen te leggen en te zien stuiptrekken, heeerlijk, wat een glorie.

 12. @Bokkepoot,
  Waarschijnlijk zie je door de woorden heen dat er niet alleen blinde woede is, maar ook echt verdriet en pijn. Er zijn mensen die mij ooit dierbaar zijn waarmee ik niet echt open kan praten. Het zijn tere zieltjes terwijl het mijne intussen in graniet is veranderd.

 13. I…mij ooit dierbaar zijn geweest waarmee ik niet echt open meer kan praten.

 14. @Tor

  Maar ja, om van mezelf nu een anti-evangelist te maken voert misschien weer wat te ver.

  Ik denk dat @Afolus daar wel zinnig dingen over zegt hierboven.

 15. @Boktor

  Waarschijnlijk zie je door de woorden heen dat er niet alleen blinde woede is, maar ook echt verdriet en pijn.

  Dat komt zeker binnen.

  Het zijn tere zieltjes terwijl het mijne intussen in graniet is veranderd.

  Kun je aangeven waar je nu het meest boos over bent? Is dat vooral het gevoel bedonderd te zijn, of juist ook het gevoel dat je je hebt laten bedonderen?

  Nou ja weet je, ik *snap* rationeel je pijn en woede en frustratie heel goed, maar ik heb dat zelf nooit zo meegemaakt en kan er in die zin ook niet in meevoelen (gevoelsmatig wel, maar niet concreet). Maar ja, ik ben zelf ook nooit zo enorm betrokken geweest bij mijn eigen kerk, afgezien van wat individuele vriendschappen met mensen die net zo kritisch waren als ik.

  Bij mij is de zeepbel een keer geknapt, ik heb een keer hard gelachen en ben vrolijk fluitend verder gegaan. 🙂

  Is het bij jou vooral het verbreken van de sociale banden die pijn doet (vriendschappen, familie misschien?), is het vooral het gevoel belazerd te zijn, of is het toch meer de frustratie dat je zelf ergens achter aan hebt gelopen waar je nu met heel andere ogen naar kijkt? Of een combi van alles? Of moet ik nu gewoon even heel erg m’n kop houden? 🙂

 16. Uiteraard een combi.

  Maar met grote voorsprong woede/verdriet dat ik mezelf zo voor de gek heb gehouden. Ik wist het voor mezelf al een jaar of 15 gelden wel, maar had de ballen niet om door te zetten.

  Er is zo veel dat ik fundamenteel anders zou hebben willen doen. Mijn leven zou er zo compleet anders uit gezien hebben. Er is zo veel tijd en moois verloren gegaan of nooit binnen bereik geweest.

  Christen zijn heeft (achteraf gezien) mij zo buitengewoon veel schade gedaan.

  En wie weet hoeveel schade ik mijn kinderen ermee aangedaan heb.

  Dat is pas doodzonde.

  Gelukkig zijn ze nog erg jong en zal ik nog veel jaren van invloed hebben zodat zij meer vrijheid zullen hebben dan ik om hun weg te vinden zonder oogkleppen. Of ten minste met minder beperkende oogkleppen, wan niemand is volledig vrij van zijn verleden tot hij dood is.

  Natuurlijk weet ik wel dat ik mezelf die keuzes van vroeger niet kwalijk hoef te nemen, een mens handelt naar het licht dat hij heeft. Maar doodzonde blijft het.

  Wie een rotschop uit zijn christelijke zeepbel wil hebben kan hem bij komen ophalen.

 17. @Bokkepoot: Ze hebben die naam gekozen toen ze in Myanmar gingen werken. Daar kon je niet openlijk een evangelisatiecampagne houden zonder gedonder te krijgen, daarom hebben ze het eufemistisch Gospel Music Festival genoemd.

  Als ze in Noord Korea gaan werken, zullen ze het wel Festival voor de Grote Leider noemen of zo. 😉

 18. Thanks!
  Altijd in voor iets nieuws… de meeste borrels heb ik nog nooit geproefd, zoals je zult begrijpen na ruim 30 jaar fundamentalistisch leven.

 19. @Boktor (23:49)

  Ok, die komt wel binnen. Zak hier bijna door de bank.

  ——-

  Ik weet niet hoe vaak we elkaar nog zullen spreken, maar mag ik je iets meegeven? Het verleden kun je niet veranderen, en inderdaad, je krijgt het ook nooit meer terug.

  Echter, als je je richt op het hier en nu (daarmee zul je het uiteindelijk toch moeten doen) en van daar uit de enorme ommezwaai meeneemt die je hebt gemaakt in je denken en bewustzijn zal dat je ook perspectieven geven die je niet zou hebben gehad als je niet gekomen was van waar je nu vandaan komt. Aan de ene kant zijn het misschien weggegooide jaren, aan de andere kant kan het – als je er tóch niets meer aan kunt veranderen – voor het hier en nu ook iets nieuws opleveren.

  Een vogel die uit een kooi is vrijgelaten is zich soms meer bewust van de betekenis van die vrijheid, dan een vogel die altijd al vrij heeft rondgevlogen. Zo ervaar ik dat zelf in elk geval wel. Niet dat ik niet graag dingen anders had gedaan, maar nu ik dat toch niet meer kan terugdraaien, probeer ik ook de negatieve ervaring en het verlies als winst te zien voor de toekomst die ik nog wel heb.

 20. @Johan

  Als ze in Noord Korea gaan werken, zullen ze het wel Festival voor de Grote Leider noemen of zo. 😉

  Ik snap ‘m. 🙂

 21. Goed advies Bokkepoot,
  Ik zal er zeker proberen uit mijn ervaringen te halen wat ik kan voor de toekomst.
  Het is ook zoals Afolus zegt, ff lekker uitrazen.
  🙂

 22. @Tor

  Het was ook een toekomstgericht advies. 🙂
  Je weet wel, voor later. 🙂

  Laat ze nu eerst maar even lekker de vinken***ing krijgen allemaal. 😈

 23. @Boktor
  Au. Veel sterkte.

  Ik denk dat de ervaring van de meeste dwazen is dat die fase van boosheid en pijn ook wel weer voorbij gaat. Maar tegelijkertijd maakt dat de boosheid en pijn niet minder reëel…

 24. @Boktor: De laatste keer dat ik een borrel heb gehad was bij Ruub of John, dus ik ben ook niet zo’n straffe drinker. Maar als je behoefte hebt aan een borrel of even uitwaaien op de Veluwe (ik weet nog een leuke route vlakbij de villa van Mattheüs), bel of mail me. Heb je m’n gegevens nog?

 25. @Johan,
  Geprobeerd je gegevens te vinden in mijn mailboxen, maar tot noch to zonder resultaat…

 26. ik weet nog een leuke route vlakbij de villa van Mattheüs

  😀


  Dat wordt een prachtige aflevering van De Wandeling. Maar dan met Johan i.p.v. Arie Boomsma. 🙂

Reacties zijn gesloten.