robby dawkins, matt catlow

Gered van de dood

Sceptici bespotten het werk van de Heilige Geest en proberen het te belemmeren, maar de Heilige Geest laat zich niet zomaar tegenhouden. Voorganger Robby Dawkins bad, zag en overwon. Een arts was aanwezig om de wonderbaarlijke opstanding te bevestigen.

De hele dag al had de Heilige Geest aan de lopende band wonderen gedaan in het Noord-Engelse plaatsje, vertelt Dawkins in interview met Charismanews. Dawkins was daar als gastvoorganger, omdat de vaste voorganger wilde dat de leden van het zeer conservatieve kerkje bij Jezus gebracht zouden worden en over genezing zouden leren. Velen werden die dag genezen tijdens huisbezoeken en op het kerkterrein, kinderen voelden genezing en Gods aanwezigheid.

Toen Dawkins die avond begon te preken, veranderde alles. Een vrouw begon te roepen: ‘Mijn zoon, mijn zoon, hij krijgt alweer een beroerte!’ Dawkins vertelt:

What I saw was a strong demonic presence over him. His head was contorting and looked to me like it would almost twist, as well as his jaw, face and hands contorting. They were drawn up towards his chest and neck. It seemed every muscle was at an extreme strain in his body. He was jerking and twitching severely.

Terwijl een aanwezige arts samen met enkele anderen de aanwezigen uit de kerk leidt, gaat de voorganger bidden. Zonder effect. De jongen wordt steeds paarser en zijn ademhaling gaat steeds moeilijker. In de armen van Dawkins en in bijzijn van zijn moeder, sterft de jongen.

Maar daar houdt het verhaal niet op:

As I continued to pray I began to bind the spirit of death and say, “You can’t have him!” I began to declare the resurrection life of Jesus Christ over him. People were beginning to get a bit restless but then I could hear his breathing start to recover and his color starting to return. His lips that were purple-black started to get less dark. His eyes stopped being fixed and dilated and started to move. We rolled him onto his side at that point to allow his tongue to fall forward, but he was starting to come round.

5 gedachten over “Gered van de dood”

 1. Mooi toch?

  Hoewel ik de bewijzen van zijn dood wel flinterdun vind. Zal mijn ongeloof wel zijn.

 2. Mooi hè?

  Vijf jaar geleden zou ik op deze onzin ingehaakt hebben met een oproep tot nader onderzoek. @Albert zou zijn Frequent Flyer Miles beschikbaar hebben gesteld en door een crowdfundactie zouden Karel Smouter en een collega op pad zijn gegaan….

  Vandaag denk je dan: Wat een onzin allemaal…

  Veel geleerd…
  Sjabba

 3. Er is een hele Facebook community rondom dit wonder ontstaan met oa een getuigenis van de zus van de “opgewekte”.

  Regarding the ‘death’… what Robby is telling everyone is not true. It has since been MEDICALLY proven that Matthew had suffered an epileptic seizure which often can display similar signs of someone dying. TWO nurse family friends of ours both had their hands on Matthew throughout and not once lost his pulse. So no, Matthew did not die.

  https://www.facebook.com/pages/Robby-Dawkins-The-truth-about-the-resurrection/844251712330856?hc_location=ufi

  Wel weer grappig dat de voorganger Dawkins heet, familie van ..??

 4. @Ds Dre

  Mooi dat die familie het wonder nader kan verklaren, in verre landen waar omstanders geen facebook hebben is dat toch ingewikkelder.

Reacties zijn gesloten.