Opwekkingslied nummer allerlaatst

Nu Hemelvaart erop zit kan Pinksteren niet ver weg zijn.  En dus trek heel gristelijk Nederland weer en masse naar het grootste christelijke festival dat het land rijk is: Opwekking. En dus ook weer nieuwe opgewekte liedjes.

Geheel in traditie zullen er ook dit jaar weer enkele prachtige liedteksten vakkundig in het Nederlands om zeep worden geholpen. Maar het slob zit er in. Er wordt dit jaar al geen nieuwe kinder-cd meer uitgegeven. Commercieel loopt het voor geen meter meer. Het begin van het einde, vraag maar aan de mensen achter voorheen Flevo. Misschien wel goed ook, na al die jaren. Tijd voor eens echt wat nieuws.

En omdat je er op tijd bij moet zijn met dit soort zaken:
Graag nomineer ik alvast de nummer allerlaatst.

Een  Opwekkingslied in optima forma, dat alle andere liederen in een keer samenvat. Het heeft één regel tekst, die uiteraard de nodige keren herhaalt moet worden. Daarnaast is er ruimte voor een royaal intro, waarbij  werkelijk waar elk instrument z’n solo mee kan pakken. Drie akkoorden. En uiteraard moet ‘ie vertaald worden, dus is hier alvast het Amerikaanstalige origineel:

Kevin Prosch – Praise the Lord, Oh My Soul

 

9 gedachten over “Opwekkingslied nummer allerlaatst”

 1. Hahaha! Wat staat ‘ie nou opeens gecompliceerd te vozen bij 0:45? Zit dat ding een beetje verstopt ofzo? Wat is het eigenlijk? Bij 0:30 kwam er nog geluid uit.

  Probeert ‘m bij 1:15 nog even door te blazen, maar niks hoor.
  Dan maar snel de gitaar erbij pakken. 😀

 2. Ik heb het geduld niet om zolang te blijven kijken! 12:42 minuten! 😦

 3. Dank je! Da’s meer dan genoeg en gelukkig wel een beetje te pruimen! 🙂

 4. Het mooie bij opwekking is dat je “in de geest” gewoon alles kan doen wat “de geest” je ingeeft. Niks nadenken of melodie, teksten etc. Je laat iedereen gewoon wat doen, spelen, zeggen, zingen en het wordt vanzelf een geheel. “In de geest gezien” dat dan weer wel. Mocht je het maar niks vinden, dan heb je de geest niet.
  Dat is ook het mooie van het Opwekkingsfestival, een paar dagen “vrede” tussen alle evangelischen om daarna in hun eigen gemeenschap weer op de oude voet verder te gaan.

 5. LOL! 😀

  “Oh, and don’t forget that one thing in your song should always be on fire! Be it our hearts… our souls… this generation…. just something needs to be in flames!”

 6. Het einde is geniaal slecht. Het is niet eens lelijk. Ook doen ze niet maar wat, het zijn juist voorgekauwde slap geworden elementen en nergens consequent. Grote kunst heeft alles te maken met stileren en consequent zijn, een beetje zoals opvoeden.
  En ze bedoelen het zo goed, ergens.
  Ik zag eergister sufis dansen met muziek, prachtig! ( wel het typische Islamitische massa-idee.Islam is een massabeweging net zoals wat abstracte ideologische begrippen als gelijkheid en vrijheid in het Westen teweeg hebben gebracht) Misschien kunnen evangelicalen wat leren van hoe de sufis herhaling stileren en daarbij dansen om dichter bij God te komen. Evangelicalen houden ook van herhaling en vol overgave dansen… Het Jezusgebed is trouwens ook 1 en al herhaling.

Reacties zijn gesloten.