Belgse christenvervolging

Protestanten hadden het in het goddeloze katholieke Antwerpen van de twintigste eeuw niet gemakkelijk. Een lezer stuurde ons de wederwaardigheden van Broeder Overbeeke, die het wel bijzonder zwaar te verduren kreeg.

Tijdens de zondagochtenddienst viel het nog wel mee allemaal, dan sliepen de feestende katholieken hun roes uit, maar ’s middags was het een gejoel van jewelste. “Dan werd er tegen de kerkdeur gebonst en moest mijn vader (die koster was, red.) naar buiten om te trachten de dronkelappen tot orde te brengen. Menigmaal kreeg hij dan nog pak slaag. Bij de viering van het kerstfeest moest er een beroep gedaan worden op de politie en de hele avond stonden er dan drie agenten voor de deur.” Toch weer een stukje authentieke geschiedenis ūüėČ

E√©n gedachte over “Belgse christenvervolging”

Reacties zijn gesloten.