komt satan bij god

Heb je mijn asielondersteuners wel gezien?

“Heb je mijn zeer sociaal gevoelige zonen wel gezien?” vroeg de Heer der Heerscharen zonder een spoortje ironie aan mij toen ik weer eens, zoals ik geregeld doe, mijn opwachting maakte in zijn hemelse paleis. Naast de hemelpoort zat een arme bedelaar, gehuld in lompen. Ik spuugde in zijn met kleingeld gevulde hoed.

“Wanneer hebben we u gehuld in lompen gezien en u wat kleingeld gegeven?” vraagt Jezus, die de lompen van zich af gegooid heeft en mij nu achterna loopt. “Wat je de minste van mijn broeders hebt gedaan, heb je mij gedaan.” Jaja. “Die chripsters van je demonstreren alleen al omdat ze daarmee de overheid, die zij zien als grote Satan, een hak te zetten.” Ik weet precies wie de Schepper bedoelt met sociaal gevoelige zonen (m/v): Mensen die fairtrade koffie drinken en van achter hun met kinderlevens in elkaar gezette Apple-laptop maatschappelijk verantwoord protest de interwebs op slingeren. “Ze gaan zeker weer ergens tegen protesteren?” vraag ik.

“Ze willen dat het Kabinet opnieuw gaat vergaderen over bed, bad en brood,” knikt degene die zelfs geen musje ongewild van het dak laat vallen. “En wanneer wil je dat ik hen niet lastig val?” wil ik weten. “Woensdag 29 april, van 18.00 uur tot 20.00 uur op Het Plein in Den Haag.” Ik zal ondertussen maar wat Groningers kwellen met een schuddende aarde.

Disclaimer: Satan maakt nadrukkelijk geen reclame voor de demonstratie #GaTerug. En God ook niet. Maar het zou kunnen dat je tijdens de demonstratie met een engel meeloopt.