Jezus in india, kashmir

Jezus in Kashmir

Behalve de gebruikelijke kritiek van conservatieve wetenschappers, die niet geloven dat Shimron en Jacobovici inderdaad het graf van Jezus gevonden hebben, komt nu ook kritiek uit andere hoek. Jezus ligt niet in Jeruzalem begraven, niet in Nazareth, niet in Betlehem en hij is zelfs niet naar de hemel opgestegen. Nee, hij ligt begraven in Kashmir, zeggen aluhoedjes nu. Ze hebben er een website voor opgezet.

De website is helder:

This website presents evidence that Jesus Christ survived his crucifixion and travelled to Kashmir, India.

It presents evidence that he lived the rest of his life in Kashmir, and his tomb is located in the Kan Yar section of Srinagar, the capital of Kashmir, India.

De precieze volgorde van gebeurtenissen is deze: “II. Jesus travelled to India during his youth, and returned there after the Crucifixion.” Onder wetenschappers is dit de consensus, aldus de website. Belangrijkste tekst waaruit zou blijken dat Jezus in Kashmir stierf, is hier na te lezen.

Eén gedachte over “Jezus in Kashmir”

  1. @DH: Er zijn volgens mij veel mensen in India die soortgelijke verhalen geloven. Er vindt dan vaak een mix plaats met boeddhistische elementen. Ik zou die mensen niet allemaal als aluhoedjes bestempelen.

    Voor de mensen die liever naar video’s kijken dan teksten lezen: de BBC heeft er ook al wat docu’s aan gewijd.

Reacties zijn gesloten.