credible

Credible maakt doorstart

Crediblers. Zo worden mensen die op het forum van Credible, platform voor het netjes begrensd geloofsgesprek, aangesproken. Het forum was in februari nog vast van plan om naar het eeuwig koninkrijk op te stijgen, maar de executie blijkt toch voorlopig uitgesteld. Een aantal crediblers zet de site voort.

Net als allerlei andere organisaties heeft ook Credible moeite met het werven van vrijwilligers, zeker voor een min of meer dagelijkse taak. Ook andere webfora staan daardoor onder druk. In ieder geval lijkt het geloofsgesprek voorlopig voortgezet te worden, de aloude geloofsbelijdenis van Nice bepaalt de enige taboes op de forumdinosaurus. Rest niets anders dan de voortzettende crediblers veel succes te wensen. Namens de dwazescharers 😉

12 gedachten over “Credible maakt doorstart”

 1. Net als allerlei andere organisaties heeft ook Credible moeite met het werven van vrijwilligers, zeker voor een min of meer dagelijkse taak. Ook andere webfora staan daardoor onder druk.

  Zou dat de kern van het probleem zijn? Wat dat betreft lijkt me de reden die Credibler zelf destijds opgaf wel plausibel:

  Credible ondervind last van het snel veranderde karakter van Internet en het gedrag van de beoogde doelgroep. Deze doelgroep wil snel kunnen reageren, zonder veel moeite, maar toont ook minder interesse om dieper op zaken in te gaan. Facebook, Twitter, Instagram zijn snel en makkelijk toegankelijk. Credible is het door omstandigheden niet gelukt om daar goed op aan te sluiten.

  Als je een relevant doel hebt en werkelijk een unieke doelgroep kunt bedienen en je ook bij die doelgroep kunt aansluiten, zullen er vast ook wel vrijwilligers zijn die niet vroeg of laat het idee krijgen dat ze zich moeten vertillen om de boel draaiend te houden.

  In die zin vraag ik me ook af of doorgaan op dezelfde voet zal gaan werken, zonder dat er met gerichte overtuiging (opnieuw) naar de relevantie, visie en doelstelling wordt gekeken. Een vraag die ik overigens niet alleen bij Credible heb. 😉

 2. @Bokkepoot

  In die zin vraag ik me ook af of doorgaan op dezelfde voet zal gaan werken, zonder dat er met gerichte overtuiging (opnieuw) naar de relevantie, visie en doelstelling wordt gekeken. Een vraag die ik overigens niet alleen bij Credible heb.

  De Dwaze Schare heeft voor een deel met dezelfde vragen te maken, dat klopt zeker.

  Wat dit betreft:

  Als je een relevant doel hebt en werkelijk een unieke doelgroep kunt bedienen en je ook bij die doelgroep kunt aansluiten, zullen er vast ook wel vrijwilligers zijn die niet vroeg of laat het idee krijgen dat ze zich moeten vertillen om de boel draaiend te houden.

  De conversie van meelezer naar > reageerder naar > incidenteel vrijwilliger naar > vast vrijwilliger/ kartrekker is niet gemakkelijk. Bij Credible speelt dat nog veel meer: hun doelgroep is in principe vijftien- tot vijfentwintigjarigen. Zeker van vijftien tot vijfentwintig is een groep die lastig tot vrijwilligerschap te brengen is. Of die conversie slaagt, is van veel meer afhankelijk dan alleen het bedienen van de doelgroep.

 3. @engel

  Oh. Ik had juist verwacht dat jij wel een sterke behoefte zou voelen om met medegelovigen te discussiëren over hoe je moet bidden, wat de beste religie ter wereld is, of je wel vervuld bent met de HG en onder welke bijbelse voorwaarden je jezelf mag bevredigen?

 4. Ik wil helemaal discussiëren, Ik wil dat anderen gewoon naar me luisteren (en mijn mening overnemen). Take it lor eave it, zou Zeurensen zeggen.

Reacties zijn gesloten.