heilige koe

Heb uw naaste lief als een koe

‘Not amused’, het hoofd van de Indiase bisschoppen is volgens Reuters woedend over de verkrachting van een non, twee weken geleden. Radicale hindoepartijen strijden tegen het doden van koeien, maar wakkeren volgens kardinaal Baselios Cleemis de haat tegen christenen aan. Bescherm mensen zoals je ook koeien beschermt, is zijn boodschap.

“Het land heeft een verantwoordelijkheid tegenover ons allemaal -ieder mens-,” zegt de kardinaal, “en niet alleen tegenover koeien.” Radicale hindoeïsten, waar ook de huidige premier Modi toe gerekend kan worden, willen het land zuiveren van ‘buitenlandse godsdiensten’ door niet-hindoeïsten tot het hindoeïsme te bekeren. Christenen wijzen op de eeuwenlange aanwezigheid van het christendom in India.

5 gedachten over “Heb uw naaste lief als een koe”

  1. Er waren al wel aanwijzingen voor dat India met deze premier meer zijn hindoeistische eigenheid zou gaan benadrukken. Met de wet inzake het verbod op het verkopen van rundvlees tot gevolg. Terwijl dat voor veel armen de enige mogelijkheid is om aan de benodigde proteine te komen.

    http://www.bbc.com/news/world-asia-india-31712369

  2. @Maf: Ik zie dat jij helemaal bekeerd bent? En, houd je de fysieke inspanningen goed vol op eetbare woekerplanten? 🙂

  3. Zou respect voor de koe ook te vertalen zijn in: respect voor de vrouw? Of werkt dat niet zo binnen hindoeïsme?

Reacties zijn gesloten.