Doe mee aan de jacht op Open Doors-donateurs!

Al een potje christenvervolging gespeeld op De-Jacht.nl? Dat is een spannend real-life spel van Open Doors,  waarbij het erom gaat zoveel mogelijk christenen te vervolgen. Verdeeld over 9 plekken in Nederland doen daar nu 550 spelers aan mee. Wie de meeste slachtoffers maakt – liefst op een zo origineel mogelijke manier – wint het spel en mag zichzelf de Kim-Jong un of Abu Bakr al-Baghdadi van de Lage Landen noemen.

Met dank aan alle onthoofde, verbrande en verkrachte christenen in Syrië, Irak en Egypte die Open Doors op dit briljante gamification-idee brachten. Er is inmiddels ook een speciale kledinglijn ontwikkeld waar deelnemers een hooded sweater in stemmig ISIS-zwart kunnen kopen.

Een ludiek gotcha-spelletje maken van menselijk lijden, om zo meer donaties binnen te slepen. Je kunt je reputatie als organisatie op vele manieren te grabbel gooien. Misschien kan het CIDI binnenkort in meerdere steden van Nederland een gezellige jodenvervolging organiseren. Het COC kan denken aan een homojacht en islamitische organisaties aan een minder-Marokkanen-razzia. Goed voor het engagement zullen we maar zeggen.

De Dwaze Schare doet ook mee. Wij organiseren vanaf vandaag een ludieke Jacht-op-de-Open-Doors-donateur. Deelname is gratis. Je ontvangt van ons de namen en adressen van Open Doors-donateurs door heel Nederland. Het is de bedoeling deze mensen op zo creatief mogelijke wijze te stalken, net zo lang tot ze bereid zijn hun steun aan de organisatie in te trekken. Speciale bonuspunten zijn te verdienen als je een grote donateur ‘vangt’ die zijn of haar giften voortaan overmaakt aan een organisatie die géén spelletjes speelt met vervolgden.

odlogo-gaming

PS aan de Open Doors-spelletjescommissie: Kevertje al eens geprobeerd?

14 gedachten over “Doe mee aan de jacht op Open Doors-donateurs!”

 1. Ideaal voor wie te jong, te lui of te arm is om aan een Muskathlon mee te doen. 🙂

  Een gouden kans om randevangelische jongens te betrekken bij de Grote Opdracht.

 2. Uiteraard is het niet de bedoeling om wapens te gebruiken.

  Inzet van de Geestelijke Wapenrusting is nadrukkelijk wél toegestaan.

 3. Bijzondere manier van fondsenwerving…
  Je moet meegaan met de tijd moet je naar denken.

 4. helaas kunnen de christenen isis niet voor zich zelf houden. Sterker nog je hebt meer kans op overleven als christen dan een atheist, zij het dat die belasting niet te betalen is.

 5. Waar Open Doors helemaal niet op in gaat is dat een christen naast vervolging ook enorme rijkdom (financieel, in het hier en nu) tegemoet kan zien.

  Gelukkig is daar goed onderwijs over te vinden.

  Een van mijn favoriete teksten uit de Bijbel is Jesaja 60. We kennen de tekst allemaal ondertussen wel omdat het echt een tekst is die vervuld wordt en bezig is om vervuld te worden in onze tijd.
  En dan staat er in vers 5: “Dan zult gij het zien en stralen van vreugde; uw hart zal zich ontroerd verruimen, want tot u zal de rijkdom der zee zich wenden, het vermogen der volken zal tot u komen.” Zoveel Christenen willen niets weten van teksten uit de Bijbel waarin staat dat God hen wil zegenen. Inderdaad kom je ook teksten tegen over vervolging. Als je het echte leven als discipel van Jezus leidt dan zul je vervolgd worden. Maar Jezus bracht niet alleen die boodschap.
  Laten we eens kijken naar het complete beeld wat Jezus schetste in Markus 10: “Petrus begon tot Hem te zeggen: Zie, wij hebben alles prijsgegeven en zijn U gevolgd. Jezus zeide: Voorwaar, Ik zeg u, er is niemand, die huis of broeders of zusters of moeder of vader of kinderen of akkers heeft prijsgegeven om Mij en om het evangelie, of hij ontvangt honderdvoudig terug: nu, in deze tijd, huizen en broeders en zusters en moeders en kinderen en akkers, met vervolgingen, en in de toekomende eeuw het eeuwige leven. Maar vele eersten zullen de laatsten zijn en de laatsten de eersten.”
  Jezus belooft hier een rendement van 10.000 procent MET vervolging. Welke wereldse belegging kan daar tegenop? Wat ga jij doen als de volken straks komen om hun vermogen in je handen te drukken, zoals Jesaja beschrijft. Sla je het af, omdat je liever vervolgd wilt worden? Sla je het goede wat je Pappa wil geven af? Of ga je inderdaad vertrouwen dat je een Vader hebt die je in ALLES wil zegenen? En, ja, dus ook in financiën.
  Het is aan jou…..

  Geld. Je hebt het nodig om te leven hier op aarde. Het kan geluk brengen in mensenlevens en het kan mensenlevens verwoesten. De Bijbel noemt geldzucht de bron van alle kwaad. De wereldse economie is gefundeerd op het principe van geldzucht. We zien de corruptie, manipulatie en onderdrukking door schuldeisers toenemen. Wat de climax zal worden is wel duidelijk, lijkt mij.
  Jezus sprak veel over geld. Zo zegt Hij in Lukas 16: “Wie in zeer weinig getrouw is, is ook in veel getrouw. En wie in zeer weinig onrechtvaardig is, is ook in veel onrechtvaardig. Indien gij dus niet getrouw geweest zijt ten aanzien van de onrechtvaardige Mammon, wie zal u dan het ware goed toevertrouwen? En indien gij niet getrouw geweest zijt ten aanzien van het goed van een ander, wie zal u het onze geven? Geen slaaf kan twee heren dienen, want hij zal òf de ene haten en de andere liefhebben, òf zich aan de ene hechten en de andere minachten; gij kunt niet God dienen èn Mammon.”
  Geld kan dus gevaarlijk zijn. Of jij regeert over geld of het geld regeert over jou. Er zijn geen andere smaken. Het rijk der duisternis gebruikt het om mensen in slavernij te krijgen. Het Koninkrijk van God gebruikt het o.a. om weg te geven en mensen uit de schulden vandaan te krijgen. Om te zorgen voor weduwen en wezen en de armen te ondersteunen. Je hebt het dus wel nodig in het Koninkrijk.
  Als je goed leest dan zie je dat God ons test. Hij kijkt hoe wij met ons geld omgaan. Zijn we betrouwbaar in het kleine beetje wat we hebben? Zijn we vrijgevig en investeren wij in het Koninkrijk? God wil sommige mensen in deze tijd heel veel geld gaan toevertrouwen. En dan niet alleen voor eigen gewin maar specifiek voor het bouwen van het Koninkrijk hier op aarde. Voor het opzetten van een eigen economie van het Koninkrijk dat zal floreren hier op aarde, in tegenstelling tot de wereldse economie. God heeft betrouwbare mensen nodig die doen wat Hij ze vraagt en zich niet laten regeren door geld. Mensen met een vernieuwde mindset die geld niet bij voorbaat aanmerken als van de duivel. Mensen die visie hebben om te bouwen en te herstellen.
  Wees niet verbaasd als er sommige christenen om je heen de komende jaren enorme bedragen gaan weggeven voor het Koninkrijk. Zij zijn dan door God uitgekozen om een stuk welvaart te verplaatsen naar mensen die het nodig hebben. Veroordeel hen niet, maar bid voor hen dat ze wijsheid zullen krijgen en betrouwbaar zullen blijven. Jesaja 60 belooft dat het vermogen van de volken tot ons gaat komen. Bereid je alvast voor en wees getrouw in het weinige dat je nu eventueel hebt….

 6. Die teksten van broeder Ronald hebben natuurlijk wel “anointing power” voor de gemiddelde bijstandsmoeder….
  Dat dan weer wel!!

 7. Ik voorzeg een hernieuwde poging om zijn concept van een “nieuwe economie” weer nieuw leven in te blazen.

  De huizenmarkt stabiliseert zich, tenslotte. 😉

 8. HOE HET WERKT:
  Bij de start krijg je als deelnemer een kaartje met daarop de naam van een andere deelnemer. Die persoon is het eerste doelwit dat je moet ‘vervolgen’.
  Is de vervolging gelukt, dan ligt de ‘vervolgde’ uit het spel. Als ‘vervolger’ neem je dan het doelwit over van degene die jij net hebt ‘vervolgd’.
  Zo blijven er steeds minder spelers over.

  HOE JE IEMAND ‘VERVOLGT’
  Raak je doelwit aan bij een arm (niet te hard).
  Zeg tegen hem of haar: “Jij hoort ook bij die Jezus uit Galilea!”
  Plak hem of haar een sticker op met de tekst “I love Jesus”. Deze sticker krijg je samen met het kaartje met de naam van je doelwit.

  HOE JE KUNT WINNEN
  Door als enige over te blijven.
  Door de meeste slachtoffers te maken en dus de meeste kaartjes te verzamelen.
  Door de meest spectaculaire en/of originele vervolging te doen. (Op beeld vastleggen zou helemaal mooi zijn)

  VOOR WIE IS HET BEDOELD?
  Je woont in een van de speelsteden.
  Je bent 16 jaar of ouder. Voor onder de 18 is toestemming van je ouders/verzorgers nodig.
  Je beantwoordt de vraag: “Hoor jij ook bij Jezus?” met ja.

  OVERIGE BELANGRIJKE SPELREGELS EN AANDACHTSPUNTEN
  Om deel te nemen doneer je minimaal €20,- aan Open Doors via de knop op deze website.
  De kerk is een safe-zone. Geen vervolging tijdens kerkdiensten of andere activiteiten in het kerkgebouw. De drempel van het kerkgebouw is de grens van de safe-zone.
  Vanaf een half uur vóór aanvang van de lessen en/of opvang tot een half uur ná afloop zijn de gebouwen, het terrein en parkeerterrein van basisscholen en instanties voor kinderopvang een safe-zone. De grens ligt op 40 meter rond het gebouw.
  Maak na de vervolging een foto van je slachtoffer (niet verplicht). .
  Mail z.s.m. na de ‘vervolging’ de naam van je slachtoffer en de foto naar [jouw stad]@de-jacht.nl.
  (…)

  Mijn. Lieve. Hemel.

 9. Dit is toch infantieler dan infantiel, of ben ik zelf seniel aan het worden? 😦

Reacties zijn gesloten.