cip

Persbericht

Het Christelijk Informatieplatform (CIP) en de Dwaze Schare delen u trots mee dat zij een samenwerking overeengekomen zijn in het uitwisselen van content. CIP draagt bij aan de nieuwsvoorziening van de Dwaze Schare en auteurs van de Dwaze Schare schrijven satirische stukken voor CIP. Een eerste resultaat van deze samenwerking staat vandaag op CIP.nl, een bijdrage van onze correspondent Jihad.

In het oerdegelijke satirische stuk van correspondent Bob Flanagan wordt een ex-IS-er geportretteerd die zich bekeerd zou hebben tot het christendom. Op zich een niet bijzonder opvallende bewering, het satirische aspect zit in de wonderbaarlijke opstanding van de ex-jihadist en in zijn wonderdromen. Zo zou Allah tegen de man gezegd hebben dat hij “als mens gefaald had” en:

“…als hij besloot te sterven, zou hij verdreven worden van de hemelpoort, maar als hij zou blijven leven, dan kreeg hij een nieuwe kans op bekering van zijn zonden en zou hij opnieuw Gods weg kunnen volgen.”

Waar de satire bij de Dwaze Schare weleens enigszins ruw kan zijn, is in overleg met het Christelijk Informatieplatform besloten voor een meer subtiele satire, satire voor de fijnproever. Dat past beter bij het intellectuele karakter van CIP.nl.

15 gedachten over “Persbericht”

 1. OK. Tijd en plaats klopt niet helemaal. Maar de foto is van een IS-jihadist. Sterker nog, van een commandant. Het verhaal heeft dus wel dégelijk een kern van waarheid. 🙂

  ISIL commander Abu Muhammad allegedly receiving free treatment in Hatay State Hospital on April 16, 2014, after being injured during fighting in Idlib, Syria.

  http://www.hurriyetdailynews.com/chp-lawmakers-accuse-turkish-government-of-protecting-isil-and-al-nusra-militants.aspx?pageID=238&nID=67750&NewsCatID=338

 2. @mafchauffeur,

  Het feit dat ze ook nog een foto pikken van een ander verhaal maakt het nog erger. Liegen en stelen, waar het heen in de christelijke wereld? En dan straks zeker zeggen dat het maar satire is.

 3. Volgens mij is de samenwerking van korte duur geweest, want CIP heeft het artikel al weer verwijderd. Heeft iemand het bonnetje nog bewaard?

 4. @mafchauffeur,

  Op CIP punt NL gebruik jij zeker je echte naam? Iemand anders zei dat namelijk ook.

 5. CIP doet een beetje flauw en heeft het artikel geruisloos geüpgradet naar het hemels koninkrijk. Gelukkig is de tekst nog niet verdwenen:

  Jihadist van IS bekeert zich tot het christendom
  Een jihadist van Islamitische Staat (IS) heeft zich bekeerd tot het christendom nadat hij werd gered door zendelingen. In het oosten van Syrië werd hij namelijk gewond achtergelaten, waarna hij werd geholpen door christenen. Dit schrijft Mohabat News op basis van berichtgeving in Aleppo Herald.

  De man overleefde op wonderbaarlijke wijze een schietpartij tussen IS en het Syrische leger. Leden van een lokale, katholieke gemeenschap waren zijn redders in nood. In eerste instantie wilden de christenen hem naar een begraafplaats brengen, totdat bleek dat de gewonde IS-strijder nog in leven was. Toen hij zijn bewustzijn weer terugkreeg, vertelde hij priester Hermann Groschlin dat hij visioenen over het hiernamaals had gekregen.

  Een herkansing van God
  “De ex-jihadist vertelde dat hem altijd was geleerd dat het goed is om als martelaar te sterven. Maar naar eigen zeggen zag hij de vurige putten van de hel. Het lijden wat hij anderen had aangebracht, moest hij herbeleven. Dat gold ook voor de onthoofdingen van zijn slachtoffers. Ook dat herbeleefde hij. Het feit dat weer bij bewustzijn kwam, beschouwt hij als een kans om zich te bekeren van zijn slechte daden. Hij krijgt een herkansing van God.”

  De 32-jarige man zou hebben toegeven te zijn misleid in zijn religieuze leven. Zijn wens is dat zijn verhaal een aansporing zal zijn voor andere IS-strijders om zich te bekeren tot “de enige ware God”, aldus de priester tegenover lokale verslaggevers. De ex-jihadist maakt nu deel uit van de katholieke gemeenschap.

 6. Ondertussen gaat de geest van satire ook op Facebook rond als een briesende leeuw.

  Tijdens mijn voorbeiding en gebed om te spreken ,kreeg ik het volgende van de Heer !! Iets wat ik vrijblijvend met U wil delen omdat ik dat zo voel .
  PAS OP VOOR DE WOLVEN !!!
  Wolven in Nederland !!
  Het zal niet lang meer duren of een grote groep wolven zal van Nederland bezit nemen . Het grote Alva mannetje ,heeft op de grens ,al zijn wolven geroepen om na een rond reis in Nederland ,te kijken of er genoeg was om er te jagen ,en de jacht is goed bevonden .
  Wie o wie lopen het grootste gevaar ? Dat zijn de Schapen .De kudde ’s !!
  Als U dit leest,bid de Heer dan wat hij U hier mee duidelijk wil maken .
  Zie hoe God waarschuwd via zijn woord de Bijbel 34 keer zijn schapen !!
  U bent dus nu gewaarschuwd !!!!Laat U zich niet verleiden !!
  Het gaat om U eeuwig leven niet waar!!

 7. Helaas, helaas. Het blijkt dat ik broeder ophef al een paar keer heb gemist. Zijn optredens in de Verandering en Café Tinto schokten de aarde. Zijn moeder Mina draait zich om in haar graf.

  Zijn profetie over de wolven die ons land in verlegenheid gaan brengen is uniek en heeft ook mij schrik aangejaagd.
  Here ontferm u…

  Nee, laat ik de gekheid achterwege laten.
  Broeder Alex Ophof ontroert me niet.

  Dat deed wel de Denker des Vaderlands, Rene Gude.
  Wat een prachtige interviews gaf die man in zijn laatste levensmaanden.
  Over eindigend en voortgaand leven.
  Over sterfelijkheid die toch onsterfelijk lijkt te zijn.
  Geen wolf meer te bekennen in Nederland…

 8. @Afolus: Helemaal mee eens. Ontwapenend, die optredens van Gude in DWDD!

  Spijtig dat de Heer mensen niet beter leert spellen. Dat zou in ieder geval 1 aspect van de tenenkrommendheid wegnemen.

 9. @Wilfred
  De Heer gaat over de schepping en de schapen en niet over de spelling en de apen…😇😎

Reacties zijn gesloten.