Eenhoorns bestaan niet

De Bijbel is honderd procent historisch waar, maar heel veel mensen hebben gewoon te weinig verbeeldingskracht om dat te kunnen zien. Neem bijvoorbeeld de eenhoorn, genoemd in Job 39. Bashers lachten dat idee weg, want we weten toch allemaal dat eenhoorns niet bestaan? Dat is niet waar, zegt Elizabeth Mitchell, met enig recht.

Het romantische beeld van de eenhoorn, als een paard met een fraaie gedraaide hoorn, mag dan onjuist zijn, eenhoornige dieren zijn in de natuur niet ongewoon, betoogt de dr. op de betrouwbare website Answers in Genesis. Behalve de narwal heeft ook de neushoorn in de meeste gevallen maar één hoorn.

Dat een neushoorn passen zou bij de omschrijving in Job, lijkt helder: Het dier is loeisterk, maar volkomen ongeschikt om voor een ploeg te zetten. Een intercitytrein zou veiliger zijn. En dan noemt de auteur nog enkele mogelijkheden voor de eenhoorn in Job. Interessant genoeg om eens te lezen.

3 gedachten over “Eenhoorns bestaan niet

  1. Op dezelfde website staat ook dat het verhaal van de Ark van Noach letterlijk waar is. Daarom dacht ik aanvankelijk dat Answers in Genesis nogal sneu en onbetrouwbaar was. Maar toen las ik verder en zag ik dat deze mensen geloven dat er ook dinosaurussen op de ark zaten. Dino’s op de ark! Hoe stoer is dat? Ik heb meteen al mijn scepsis overboord gegooid en ben nu principieel aanhanger van deze theorie. Als het niet waar is, dan zou het waar moeten zijn. Dit is het beste Bijbelverhaal ooit: Jurassic Ark! Ik ben nog nooit zo blij geweest om een christen te zijn.

Reacties zijn gesloten.