kopten, minaya, isis

Kopten dragen illusie van het kruis

Terreurorganisatie IS, of in ieder geval een groep die zich hiermee identificeert, heeft 21 koptische christenen onthoofd aan de kust van Libië. Een door IS vrijgegeven video toont de 21 Egyptische gastarbeiders in oranje ‘gevangenispakken’ en de voice-over legt uit:

IS zou ‘ten zuiden van Rome’ staan, daarmee implicerend dat ook Europa door direct IS bedreigd zou worden, en er zou geen veiligheid meer zijn voor de ‘kruisvaarders’. Opvallend is dat IS de Egyptische kerk als vijand ziet en dat, volgens het Katholiek Nieuwsblad, de kopten gedood werden vanwege ‘de illusie van het kruis’. En goede reden om Tertullianus'(?) “Het bloed der martelaren is het zaad der kerk” weer van stal te halen. Al hebben deze kopten en hun nabestaanden daar minder dan niks aan.

De Egyptische regering heeft zeven dagen van nationale rouw afgekondigd.

2 gedachten over “Kopten dragen illusie van het kruis”

  1. En goede reden om Tertullianus'(?) “Het bloed der martelaren is het zaad der kerk” weer van stal te halen. Al hebben deze kopten en hun nabestaanden daar minder dan niks aan.

    Misschien moeten we Tertullianus dan maar lekker in zijn stal laten staan…

Reacties zijn gesloten.