De hemel bestaat

Retourtje hemel

Glimmende plaatjes je f-i-l-m-p-j-e-s: David Sörensen weet wel hoe je het evangelie over moet brengen op ongelovige sceptische westerlingen. Niet alleen levert hij bewijs voor het bestaan van God, waarmee hij concurreren moet met stoffige filosofen, maar ook levert hij onomstotelijk bewijs van het bestaan van de HEMEL. Zelfs John zal zich van zijn halsstarrige wegen moeten bekeren, zeg maar.

Zijn de mensen die in de hemel geloven allemaal een soort van ulta-fantasierijke hippies of zijn het keurige weldenkende mensen? vraagt David Sörensen zich op zijn Engelstalige website af. Er zijn meer weldenkende, intelligente en eerlijke mensen die in de hemel geloven dan je denkt, roept hij ten antwoord. Daarom heeft hij verschillende filmpjes verzameld van mensen die de hemel ervaren hebben of er zelfs verschillende malen in opgenomen zijn. De ervaring van de grootste filosoof aller tijden, Paulus, verbleekt erbij.

Logisch ook, want waar het getuigenis van Paulus door en door religieus is, is de hemel zelf helemaal niet religieus: “She explains that heaven is not boring or religious eighter (sic!), but that it is actually the coolest place you can imagine!” Paulus heeft wel wat bij te leren.

Nu zelfs Sony van één van de getuigenissen een film gemaakt heeft, moet het wel waar zijn.

Disclaimer: Als je niet Amerikaans bent of als Indiër door Amerikaanse zendelingen bezocht, maak je beduidend minder kans. Men zegt wel dat God niet discrimineert, maar dat is onwaar. Gewoon onwaar.

Eén gedachte over “Retourtje hemel”

  1. Opmerkelijk dat zo’n Sonyfilm in de VS al snel een kaskraker wordt, evenals het boek “De jongen die uit de hemel terugkwam”.

    Goedgelovige mensen die alles willen geloven wat de vermeende grootheid van een god die alles kan maar dat lang niet altijd doet, bevestigt.

    Vaak, zoniet meestal, blijken die sensatieverhalen opgeklopt, overdreven, half waar of gewoon gejokt.

    God is een kaskraker.

    Jammer van die vreemde kostgangers…

Reacties zijn gesloten.