Jezus in Utopia

Gerommel, geruzie en geroddel in de Nederlandse tv-realityserie Utopia. Daar komt bijna zeker verandering in nu afgelopen zondag  een kerkdienst met pinkstertrekjes werd georganiseerd. De Here heeft werk te doen in Utopia.

Een paar weken geleden werd het Talpa tv-project verrast met de komst van Gaby, een leuke jonge meid die, bevrijd van lesbische en/of biseksuele gevoelens, christen was geworden. Gaby gaf zich op/werd gespot door de Utopia-redactie en is sindsdien op zoek naar “haar eigen Utopia”. Het is inmiddels overduidelijk dat deze jonge vrouw geen twijfels heeft over belangrijke levensvragen.

Zekerheid is momenteel haar belangrijkste sleutelwoord. Haar allesoverheersende zekerheid lijkt te zijn dat homoseksualiteit zondig is en dat seks voor het huwelijk (met een man) ook tot onmogelijke situaties in het hiernamaals leidt of kan leiden. Dat wordt dus lijden in het hiernumaals…

Elk van de 15 Utopianen lijkt bezig met zijn of haar eigen projectje. Een eigen patatkraam, bed&breakfast, fitness,  atelier; van alles is bedacht, gewist of gerealiseerd om samen, liefst alleen, een nieuwe utopische samenleving te bouwen.

Met als schijnbaar belangrijkste resultaat: het ogenblik gaat voor eeuwigheid!

Dat is anders bij Gaby… Zij wil haar mede-utopianen laten meedelen in Gods glorie en heeft daartoe pastor Paul van de Utrechtse Best Life Church gevraagd een kerkdienst met alles erop eraan te brengen naar Utopia.

Of dat gelukt is mag jezelf beoordelen.

Dinsdagavond 27 januari, 19:30 uur Utopia SBS6

6 gedachten over “Jezus in Utopia”

 1. Utopia Tjah. We kunnen er als mensheid natuurlijk ook trots op zijn. Als dan toch alles relatief is. Alleen lijkt het mij voor Jezus erg moeilijk te verkroppen dat hij ook voor hun zo zijn stinkende best heeft gedaan daar aan dat kruis.

 2. Ik zie een mooie DS activiteit: een bidstond voor het zieleheil van de Utopia gemeenschap 😉

  Plaatje is trouwens lekker willekeurig gekozen, of ligt het aan mij dat ik de link tussen de sixtijnse kapel en de utopia loods niet zie? 😉

  @Derk
  Ik vat ‘m niet helemaal, maar kan aan mij liggen. ❓

 3. @gansanders

  Plaatje is trouwens lekker willekeurig gekozen….

  De goede god strekt zijn hand uit, zelfs naar Utopia…
  Dat je dat niet ziet….!?😇😎😄

 4. @Afolus: Dat is wel een heel goede god waar je erg veel geloof voor op moet kunnen brengen! 😉

  @gansanders: Ik snap Derk heel goed. Bij sommige mensen kun je de gedachte niet onderdrukken: stel je voor dat die onveranderd in dezelfde hemel zouden komen als ik! #schrikbeeld

 5. The miracle happened..!

  Patrick uit Utopia heeft het zondaarsgebed tijdens de kerkdienst zin voor zin meegebeden en de tranen biggelden over zijn wangen.

  De andere bewoners zien een duidelijke verandering in Patrick…

 6. @afolus
  binnenkort een massale doopdienst in Utopia? Dat we dit mogen meemaken! John de Mol gaat Mattie en Zeur naar de kroon steken…
  Daarna nog de wonderen.
  Het wordt een bedevaartsoord, dat voel ik aankomen…

Reacties zijn gesloten.