verbonden, wifi

Voor altijd verbonden

Andrew Lloyd Webber, de beroemde musicalproducer, leest de Dwaze Schare. Ampel speurwerk van de redacteur van dienst leverde enige tijd geleden dat conclusie op dat als kerken hun wifi niet op orde hebben, de immer rebelse jeugd zal overstappen op offline bible-apps. Webber heeft echter dé oplossing: Wifi in iedere kerk.

Wifi is volgens de wereldberoemde producer van onder meer Jesus Christ Superstar de enige manier waarop mensen zich opnieuw verbonden kunnen voelen: “Wifi wijst ons de weg naar hogere machten, naar krachten die onzichtbaar in de lucht aanwezig zijn. Wifi is een vingerwijzing van God.” Met wifi zouden de kerken volgens Webber terugkeren naar de Middeleeuwen, niet als aanduiding van achterlijkheid, maar om de terugkerende centrale rol van de kerk te benadrukken: “God, wifi en de kerk, dat is voor mij de nieuwe drieslag.”

“Eindelijk een kerk waarin men niet alleen brood en wijn deelt, maar letterlijk alles,” juicht Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in een reactie.

9 gedachten over “Voor altijd verbonden”

 1. Wij hebben al jaren WiFi in de kerk! Maar, tot nu toe, geen enkel middeleeuws effect ervan ontdekt. Verklaar je nader. Waar moet ik op letten?

 2. Ik weet het zo net nog niet. De laatste keer dat ik een kerk zag met WiFi, zat er tevens een hobbyist met Microsoft FrontPage. De betreffende kerk keerde prompt terug naar 1998. Ik zou dus ook graag weten hoe men het voor elkaar krijgt naar de middeleeuwen terug te keren. Dat waren gouden tijden voor de kerk, want er waren nog geen lelijke websites.

 3. @mafchauffeur

  Je hebt een punt, maar dat is een afbeelding van die keer dat kindje Jezus per ongeluk moedermelk in wijn had veranderd. Daar konden de middeleeuwen natuurlijk ook niets aan doen.

 4. @mafchauffeur
  De door jou afgebeelde Jezus is er bepaald niet één om lief te hebben of in te geloven.
  Type om atheïst te worden…..

 5. @jaap

  Je hebt een punt, maar dat is een afbeelding van die keer dat kindje Jezus per ongeluk moedermelk in wijn had veranderd. Daar konden de middeleeuwen natuurlijk ook niets aan doen.

  😀 LOL

  Misschien, als ik katholiek in plaats van protestant was geweest, had ik het nog wel uitgehouden in de kerk.

Reacties zijn gesloten.