bethelehem, graanschuur

#kerstcrisis

De Oekraïens Katholieke Kerk dreigt na 25 jaar vrijheid opnieuw verboden te worden in delen van Oekraïne. Kenners van oost-Europa wijten dit aan de invloed van Rusland. Ruslandgezinde troepen vechten in het oosten van Oekraïne een gewelddadige strijd uit met het leger van Oekraïne, voornamelijk om de vraag welk gebied het Bethlehem van Europa is.

Zeker aan het einde van het jaar wordt de claim op de naam Bethlehem belangrijker vanwege de naderende geboorte van de messias, meestal kort voor de laatste week van december. In de negentiende en twintigste eeuw stond Oekraïne bekend als Bethlehem (letterlijk: graanschuur) van Europa en ook Rusland had jarenlang uitstekende kritieken. De laatste decennia hebben corruptie en technologische stilstand andere graanproducenten echter de kans gegeven de twee graanschuren te naderen.

Door een verbod op de Oekraïns Katholieke Kerk in oost-Oekraïne zou de Russisch Orthodoxe Kerk in het gebied de overhand krijgen en in combinatie met Rusland de titel Bethlehem gemakkelijk kunnen opeisen. De geïncarneerde Schepper van het al wil niet op het nieuws reageren.

6 gedachten over “#kerstcrisis”

 1. Een teken van de Eindtijd.

  Tijd om het huisorakel weer eens te raadplegen. Udo Jurgens en Joe Cocker zijn vertrokken maar de Third Eagle of the Apocalyps leeft nog!

  Hij ziet er wel wat afgetobt uit.

  Over de valse profeet Paus en de Kardinalen met hun 666-tenues.

 2. @Maf: En jij gaat dan niet te rade bij het orakel uit Hoogeveen??

  Het begrip ‘eindtijd’ heeft alles te maken met de wederkomst van Jezus Christus. Deze gebeurtenis neemt in de Bijbel een zeer prominente plaats in; alleen al in het Nieuwe Testament wordt er minstens driehonderd maal over gesproken.

  In Matth. 24 : 3 vragen Jezus’ discipelen aan Hem: “Wat zijn de tekenen van uw komst ?”.
  Om de mensheid bewust te maken van de realiteit van “de laatste dagen” noemt Jezus in Matth. 24 en in Luk. 21 enkele duidelijk herkenbare aanwijzingen die in 2014 opvallend actueel zijn geworden:

  TEKEN 1: “Gij zult horen van oorlogen en van geruchten van oorlogen. Volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk. De mensen zullen bezwijmen van angst voor de dingen die over de wereld komen”.
  Eind februari werden enkele in Ezechiël en Daniël beschreven profetieën werkelijkheid: onheilspellende militaire confrontaties in Rusland, Oekraïne en de Krim. De wereldleiders deden gedurende de Nucleaire Top in Den Haag op 24 en 25 maart hun uiterste best iedereen te doen geloven dat op basis van hun besprekingen “de wereld een beetje veiliger was geworden”; zij realiseerden zich absoluut niet wat de apostel Paulus zegt in 1 Thess. 5 : 3: “Terwijl zij zeggen: het is alles vrede en rust, overkomt hun een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen”.

  TEKEN 2: “Let op de gruwel der verwoesting op de heilige plaats; laten wie in Judea zijn vluchten naar de bergen. Er zal grote nood zijn over het land en toorn over dit volk”.
  In het voorjaar werd opnieuw duidelijk hoe alarmerend de spanningen in het Midden-Oosten zich ontwikkelen: het Israël-Gaza Conflict laaide in alle hevigheid op; dagelijks berichtten de media over de terroristische organisatie ISIS: de “Islamitische Staat in Irak en Syrië”, die eind juni “IS” ging heten. De schrik sloeg bijna de gehele wereldbevolking om het hart toen de VS op 8 augustus met lasergestuurde bommen IS-strijders in Irak aanviel.

  TEKEN 3: “In de lucht zullen verschrikkelijke dingen gebeuren”.
  Op 8 maart verdween een Boeing 777 van Malaysia Airlines; wanneer zijn alle raadsels met betrekking tot die vlucht MH370 opgelost ? Wat betekende het binnendringen van het Nederlandse luchtruim door de Russische vliegtuigen Antonov An-30B op 2 april en Tupolev Tu-95H Bear (bewapend met zes nucleaire kruisraketten) op 21 augustus ? Wie heeft de antwoorden op alle vragen die het verschrikkelijke MH17-ongeluk op 17 juli oproepen ?

  TEKEN 4: Er zullen nu hier dan daar dodelijke ziekten zijn”.
  De eerste berichten over ebola in West-Afrika doken op in april; duizenden mannen, vrouwen en kinderen stierven een afschuwelijke dood. Op 9 augustus werd door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de noodtoestand afgekondigd. Half augustus provoceerde de uiterst gewelddadige Nigeriaanse moslimbeweging Boko Haram met dreigementen het ebola-virus wereldwijd te verspreiden.

  TEKEN 5: “Omdat de wetsverachting toeneemt, zal de liefde van de meesten verkillen”.
  Op 27 augustus meldden de nieuwsmedia dat zeker 1400 kinderen in de Engelse stad Rotherham tussen 1997 en 2013 het slachtoffer zijn geweest van seksuele uitbuiting. In het najaar luidden publicaties van gruwelijke schattingen de wereldnoodklok: per dag worden meer dan 115.000 abortussen uitgevoerd; op straat leven ongeveer 150 miljoen zwerfkinderen.

  TEKEN ?: Enzovoort, enzovoort !

  Jezus sluit Zijn opsomming van eindtijd-tekenen af met een ernstige waarschuwing: “Zo moet gij, wanneer gij dit alles ziet, weten dat het nabij is, voor de deur. Wees waakzaam, want gij weet niet op welke dag uw Here komt. Weest bereid” (Matth. 24 : 33, 42 en 44).

  Waarom is de aktieve verwachting van Jezus’ komst zo belangrijk ?
  Elke christen die Jezus’ woorden in Matth. 24 en Luk. 21 serieus neemt zal in deze “laatste dagen”
  – met vrienden, kennissen, familieleden en collega’s spreken over de eeuwige redding door het geloof in Jezus’
  volbrachte werk op het Kruis van Golgotha
  – dagelijks met grote ernst een getuige van Jezus zijn
  – meer dan gemiddeld zijn Bijbel ter hand nemen
  – zijn gebedsleven intensiveren

  Jezus bemoedigt allen die in Hem geloven: “Vergeet dit niet: ik ben altijd bij u in het einde van de tijd”.

  Ik pak er ff twee dingen uit:
  1. De vertaling: “in de lucht zullen vreselijke dingen gebeuren” is weer gekozen om aan te sluiten bij zijn absurde toepassing. Luk 21: 11b gaat natuurlijk helemaal niet over vreselijke ongelukken met vliegtuigen, maar over tekenen in de lucht, zoals de verduistering van zon en maan.
  2. De vertaling “ik ben altijd bij u in het einde van de tijd” is ook slecht. Letterlijk staat er “ik ben met jullie alle dagen tot aan de voleinding van de eeuw”. Dat is wel wat anders dan “in ben bij u in het einde van de tijd”.

  Wat dat betreft is de 3. Eagle een stuk bijbelgetrouwer. 😉

 3. @Wilfred: 🙂

  Verschil is dan wel dat onze Frank altijd eindigt met een bemoediging. En immer wijst op Jezus.

  Dat wil er bij de Third Eagle nog weleens bij inschieten.

 4. @Wilfred: je hebt er ook die het goede van beiden kunnen verenigen. Kort en krachtig, persoonlijk appèl en nét dat stukje extra subtiliteit in het aangeven van de urgentie. 🙂

  Vanmorgen kreeg ik ineens een kort visioen waarin ik enorm grote oogstvelden zag. Ik zag Jezus voor deze oogstvelden staan en mij vragen: “kom je met mij mee?”
  Ik kon duidelijk zien dat de oogst volrijp was en nu echt binnengehaald moest worden. Jezus maakte een haastige indruk. Ik had het idee dat Hij nog maar weinig mensen had kunnen vinden om mee te helpen.
  Hij vraagt het vandaag ook aan jou: “kom je mee om te helpen de grote eindtijd oogst binnen te halen?”

 5. Logisch toch? Als je partij trekt voor Kiev en het gebied in de handen valt van de Pro-Russen dan is het 1+1=2 dat de pro-Russen niet zo lief zijn tegenover de OKK.

Reacties zijn gesloten.