6 gedachten over “Artificial Intelligence”

  1. @Wilfred
    Ik ben natuurlijk geen kenner. Ik zou zeggen dat een software-hardware-combinatie met een specifieke input-outputfunctie niet onder artificial intelligence valt. Artificial intelligence heeft volgens mij een aantal kenmerken: 1. de mogelijkheid om verschillende omstandigheden of soorten input van elkaar te onderscheiden, 2. de mogelijkheid om op verschillende omstandigheden of soorten input verschillend te reageren en 3. het lerend vermogen om bij vergelijkbare omstandigheden of input in de toekomst anders te reageren. Intelligentie is voor mij voorbehouden aan een zekere flexibiliteit en die zie ik nog niet zoveel bij de voorbeelden van artificial intelligence die ik ken. Maar hey, ik ken veel meer niet dan wel 🙂

  2. Maar ik denk wel dat we een heel eind kunnen komen. Maar het zal altijd vergeleken menselijke intelligentie een vrij houterig gebeuren blijven

  3. A ik dacht, dit zal wel weer zo’n geflipte transhumanist zijn á la Ray Kurzweil. Maar het valt mee. Deze man staat nog met beide benen op de grond zo te horen.

Reacties zijn gesloten.