Evangelisten bidden voor Zwarte Piet

Evangelisten bidden voor Zwarte Piet

 

witte piet
Witte Piet volgens het sinterklaasjournaal

Evangeliserende christenen in Enschede baden zaterdag 29 november voor Zwarte Piet, meldt organisator Ferry van der Marel op zijn Facebookpagina. Helaas zonder resultaat, de pieten bleven zwart. Maar ongetwijfeld heeft evangelist Ferry door zijn gebed een proces van transformatie ingezet, waardoor volgend jaar vele pieten wit uit Spanje terugkeren. Amén?

10 gedachten over “Evangelisten bidden voor Zwarte Piet”

 1. Sint en Piet zijn weer terug in ons land
  Maar oh, oh, wat is er nu weer aan de hand?

  Sint ziet al meer Christenen de straat opgaan
  Zij genezen de zieken in Jezus naam

  Dat verheugt het hart van Sint het meest
  Want Sint haat ook de religieuze geest

  Sint is niet blij met dominante leiders die hun schapen controleren
  En die ze wekelijks al hun wol afscheren

  Nee, Sint houdt ervan dat mensen worden vrij gezet in hun bestemming
  En dat er geen sprake is van enige religieuze remming

  Ja, in deze tijd wordt ook ontdekt
  Dat Sint in zijn tijd ook doden heeft opgewekt

  Dat is iets wat Sint volgend jaar aan de lopende band wil zien
  Anders slaat hij Nederland over, misschien

  Sint blijft dan op een eiland waar hij veel van hou
  Waar het altijd warm is, u weet wel, Curaçao

  Ook daar hoorde Sint allerlei geruchten
  Dat de duivel met zijn ziekten van mensen weg moest vluchten

  Ook daar worden de zieken nu genezen op straat
  En vinden vele mensen bij Jezus baat

  Sint is zo blij om in deze tijd te leven
  En dat Christenen cadeaus uit het Koninkrijk aan anderen geven

  Maar wat Sint echt wil zien over 49 weken
  Is dat het Koninkrijk van God in al zijn volheid in Nederland zal doorbreken

  Zet m op,
  Sint.

 2. Mooi ook, die 49 weken. Zeg maar een mini-jubeljaar-reeks. Vol verwachting klopt ons hart! 🙂

 3. Ha gezellig, de Narnia-is-occult discussie barst weer los op FB.
  Gelukkig is het Sinterklaas- en Kerstfeest, hoewel met (overblijfselen van) heidense symbolen, onschuldig. 🙂

  Ik heb vroeger de hele reeks boeken gelezen van Narnia. Zeven delen… Viermaal gelezen, omdat het zo geweldig grandioos geschreven is. Maar ik ervoer altijd demonen als ik aan het lezen was, alleen kon ik het niet goed plaatsen, want… CS Lewis was toch een bekende christen??? Dus moest het toch goed zijn?

  Na een tijdje besefte ik dat er een dubbele bedoeling in deze boeken werkzaam was: enerzijds zogezegd het evangelie brengen door Aslan als Jezus voor te stellen. Anderzijds opent het de lezer voor de wereld van demonen.

  Het hoogtepunt van de reeks boeken is een nachtelijk feest, waarbij alle bosgeesten, riviergeesten, nymfen, saters, en diverse figuren uit de Griekse en Romeinse mythologie uit hun schuilhoeken tevoorschijn komen en SAMEN MET ASLAN EN DE KINDEREN bij volle maan uitzinning en in trance rond een groot vuur dansen, midden in het bos.

  Het gruwelijke hiervan is dat mythologische figuren zoals BACCHUS en diverse anderen, die de goden van perverse seks, orgieen, dronkenschap en overdaad zijn, als belangrijke eregasten van dit feest genoemd worden. Deze goden van lust, verkrachting en dronkenschap dansen hand in hand met Aslan (Jezus) en de kinderen… In trance…

  Ook wezens als de meaden dansen samen met Aslan, vrouwen die in de Romeinse oudheid zich bezeten lieten worden en mensen letterlijk aan stukken scheurden en gruwelijk afslachten, na ze seksueel vreselijke misbruikt te hebben.

  Later leerde ik dat CS Lewis een extreme interesse had in de Griekse en Romeinse mythologie en er zelfs professor in was, en dat hij in een ander boek had erkend dat hij een onbegrijpelijke aantrekking ervoer naar demonen toe en dat hij er niet aan kon weerstaan.

  Wat Lewis met Narnia wilde doen is… en lees nu goed, want dit is belangrijk… het occulte PAGANISME versmelten met het christendom.

  Lewis geloofde stellig dat paganisme in Jezus verzoend werd en dat er geen bekering van die valse goden moest zijn maar dat ze konden verenigd worden met Jezus. Dat was zijn doel met de boeken van Narnia.

  Christenen zijn (zoals gewoonlijk – sorry) bijzonder onwetend en hebben geen benul wat voor invloed dit kan hebben.

  Ik heb alle boeken weggedaan, heb mezelf er uitvoerig van vrijgebeden en heb besloten nooit de film te bekijken.

  Er is inderdaad een christelijke boodschap in. Maar net zo goed heel veel demonische boodschappen en invloeden.

  Jezus heeft demonen niet nodig om zijn verlossing te brengen – Hij werpt demonen uit… Groot verschil.

  Wat me ook shockeerde, was toen ik hoorde van de producer van de Narnia film, dat de huidige Fantasy kunst (naakte vrouwen die seks hebben met monsters en draken, en die met toverij bezig zijn) zijn wortels heeft in de boeken van Narnia. Deze producer zei dus dat de meest perverse, meest gruwelijke, meest demonische en meest occulte kunstvorm die er bestaat, de fantasy, haar bestaan dankt aan de boeken van Narnia…

  Aan de vruchten kent men de boom…

  Wat me ook verbijsterde, is dat ik hoorde dat de Narnia boeken in veel heksenkringen in Engeland als basisliteratuur worden gezien, omdat veel basisbegrippen uit hekserij erin uitgelegd worden. Een ex-heks vertelde me dat.

  Ik maak duidelijk onderscheid tussen bijgeloof en duidelijk actief occultisme. Ik heb hier ook heel wat jaren over nagedacht. Nu ben ik op dit vlak tot de conclusie gekomen dat het meer bijgeloof is (wat juist afgoderij en religie is) om kracht te verlenen aan een mooie boom met lichtjes, terwijl daar juist geen kracht in zit. Ik geloof niet dat iemand op wat voor wijze dan ook verontreinigd wordt door sinterklaas te vieren of kerstmis. Ik zie wel dat er duidelijke introductie is van de geestelijke wereld door Narnia.

  Ik snap dat er ook mensen zijn die hier anders over voelen en dat laat ik helemaal vrij. Maar ik ervaar van de Geest van God absoluut geen rood licht bij een gezellige kerstboom of pakjes. Wat dat betreft geloof ik dat de vrijheid die God ons geeft werkzaam is.

  Ik zeg niet dat ik de hele commerciele bedoening en het gezwam van de kerstman goed is. Maar daar doe ik niet aan mee.

  Als mensen echt bewust occult bezig zouden zijn rond de kerstboom, zou het anders zijn. Maar dat is in de verste verten niet het geval. Wat dat betreft heeft God me hier ontspanning en rust over gegeven.

  Ik heb geleerd geen ‘big deal’ te maken van krachteloze zaken die meer met bijgeloof en religie te maken hebben (en onnodige angst).

  Maar dat is hoe God ons geleid heeft afgelopen jaren.

  Maar we laten dit beter los, want ik heb een hekel aan de overdreven religieuze negatieve emoties die mensen hebben omtrent volslagen krachteloze en betekenisloze dingen als Sinterklaas en Kerstfeest. Dat zet mensen zo tegen elkaar op, zonder enige reden. Het drijft mensen uit elkaar, roept verontwaardiging op en zorgt voor een bepaald soort typische religieuze verdeelheid die nergens over gaat.

  Zoals ik al zei: in Narnia is er actieve waarzeggerij, worden kinderen geleerd om te toveren en om te gaan met demonen, leren mensen dat de afgoden van de oudheid OK zijn, enz. Narnia betrekt mensen echt letterlijk en concreet in het occulte. Dat doet kerst in de verste verten niet. Voor mij is dat verschil enorm enorm enorm groot.

  En ik geloof dat daarin een stuk echt en vals onderscheid ligt. Mensen op stang jagen en bang maken voor een krachteloze kerstboom die louter en alleen bedoeld is voor de sfeer en gezelligheid (vaak meer voor de kinderen dan voor jezelf) is voor mij niet uit de Geest van God maar is echt meer religie en bijgeloof.

  Mensen waarschuwen voor daadwerkelijk occultisme, wat een echt gevaar inhoudt, is echt onderscheidingsvermogen.

  En hierin mogen we met zijn allen echt wel wat meer volwassen worden.

 4. Ik ontkom toch niet aan de indruk dat ongeveer 3/4 van het kerkelijk jaar en de bijbehorende feesten onze charismatische broeders met afkeer vervult. Allemaal occulte heidense troep. Was het maar altijd Pinksteren, dat is pas tenminste een echt zuiver christelijk feest, zonder de geest van religie! 😉

 5. De evangelische kerken hebben m.i. niet veel met de kerkelijke feesten (behalve pinksteren i.d.d.), maar hebben meer met marketing campagnes voor goede (evangelische) doelen. Het zou interessant zijn om een liturgisch jaar te ordenen naar de goede doelen die er zijn.

Reacties zijn gesloten.