Dawkins beboet door gedachtenpolitie

Richard Dawkins heeft een boete van 10.000 Britse pond (ongeveer € 12.500) gekregen van de gedachtenpolitie. De beroepsatheïst, die eerder deze week zei geen spijt te hebben van zijn controversiële uitspraken over onder meer abortus van Downkinderen, heeft zich schuldig gemaakt aan huilie huilie doen.

Een passage in Trouw illustreert de door Dawkins gepleegde strafbare feiten:

“Ik voel me gemuilkorfd, net als veel anderen. Er heerst een pestklimaat, een klimaat van onvermurwbare gedachtenpolitie.” Die politie is ‘zeer invloedrijk’, meent Dawkins. “Het onderdrukt mensen als ik.”

Agent Philip Smith van de gedachtenpolitie kan het geklaag van Dawkins niet waarderen. “Huilie huilie doen is een ernstig vergrijp. We leven in een wereld waarin vrouwen ongewenst worden betast en ongeboren kinderen worden vermoord vanwege een verstandelijke beperking, en meneertje Dawkins gaat lopen janken vanwege een muilkorf. Goed, de riempjes zaten misschien wat strak rond zijn oren, maar dat is toch een relatief triviaal ongemakje vergeleken met opdringerige versierders die vrouwen naar een hotelkamer lokken. For goodness’ sake, doe eens volwassen. Of kweek op zijn minst een dikkere huid.”

Dawkins ontkent de beschuldigingen en meent dat er een complot tegen hem is van feministen en gelovigen. In een korte verklaring aan de pers beargumenteerde hij zijn mening over de boete als volgt: “Boe! Onderdrukking! Religie! Boe! Boe!” Daar had niemand iets op terug.

Het openbaar ministerie onderzoekt nog of Dawkins naast huilie huilie doen ook kan worden aangeklaagd wegens een nare oude man zijn, maar volgens een woordvoerder is het waarschijnlijk dat hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard.

2 gedachten over “Dawkins beboet door gedachtenpolitie”

  1. Ha ha ha! Geweldig! Het is zoals het Trouw-artikel ook vermeldt toch treurig dat je je als communicatie-specialist regelmatig in de nesten werkt door lompe uitspraken. Mooi gespiegeld, Jaap!

  2. Hoewel ik redelijk met het artikel mee kan komen, is het redelijk om te stellen dat atheïsten die zo uitgesproken zijn als de uitgesproken gelovigen globaal gezien inderdaad gemuilkorfd worden. Tevens worden mensen die zeggen dat het een betere wereld is zonder religie als zuur bestempeld terwijl ze net o goed streven naar een betere wereld. Net als de gelovigen dus… alleen gelovigen verkopen de vacht voor dat de beer geschoten is: http://www.dumpert.nl/mediabase/6620019/6b12f4ff/als_god_een_tweedehands_auto_was.html

Reacties zijn gesloten.