Wij willen GEEN KERK

Parkeerproblemen.

Weg uitzicht.

Geluidsoverlast.

Vervult geen centrumfunctie.

SLECHT voor de waarde van onze woningen.

Absurd plan.

Gaat in tegen de geest van het bestemmingsplan.

Ook in morele zin lijkt de beoogde locatie voor een kerk zeer onwenselijk. Een dikke NEE dus.

Geef ons maar een supermarkt.

Kruis erover.

 

16 gedachten over “Wij willen GEEN KERK”

 1. Zijn er geen leegstaande kerken in Amsterdam waar ze zo in kunnen trekken? Kunnen ze de miljoenen die nieuwbouw kost verdelen onder de armen!

 2. Ik zou ook tegenstemmen als ze dat gebouw bij mij voor de deur zouden zetten. Kerkgebouwen zijn zó vorig Millennium. Je wilt als kerk toch niet bekend staan vanwege de overlast die je veroorzaakt? Laten ze wat nuttigers gaan doen dan kerkdiensten houden. Gratis de tuintjes van mensen schoffelen of zo.

  Gisteren zag ik toevallig aflevering 2 van de mierzoete feel good soap ‘Adam en Eva’. Dat ging over twee Jehova’s die bij een gehandicapte man aan de deur kwamen om hem te bekeren. De rolstoeler maakte handig gebruik van de situatie door de twee getuigen allerlei klusjes in huis te laten opknappen, boodschappen te doen, voor hem te koken. Ze bleven zelfs slapen. Maar toen de rolstoeler de volgende dag mee ging evangeliseren wisten ze niet hoe snel ze van hem af moesten komen. Het illustreerde prachtig hoe irrelevant hun religie is en hoe relevant het zou kúnnen zijn als het zou worden omgezet in echte dienstbaarheid.

 3. De intolerantie in Nederland neemt toe. We hebben al gedonder over hoe de Piet van de Sint er uit moet zien en nu dit weer. In de petitie staat dat er geen buurtgenoten in deze kerk komen. Zoiets is eerde olie op het vuur dan op het water.

 4. Zou lachen zijn als de gemeente de plannen zou tegen houden, omdat er al een asielzoekerscentrum gepland was.

 5. Toch lijkt het mij een aanwinst voor de buurt.

  Ook al vallen de gastsprekers af en toe misschien wat tegen. 😉

 6. Ach ja. Men krijgt de voorganger die men verdiend. Creflo Dollar is door God gezonden als graadmeter voor domme mensen die op bovennatuurlijke wijze geld geluk en gezondheid willen verkrijgen. (Niet de weg van Karma dus) Maar goed we kunnen niet allemaal zo rechtgeaard als Job zijn. Job schijnt trouwens fictief te zijn, dus voor God zal het vast een hell of a job (woord grapje) zijn om levende voorbeelden te vinden… (Stel ik maar zo om mezelf te relativeren)

 7. @engel: dan maar een kerkgebouw.

  Overigens lijkt de REPLIB het goed voor elkaar te hebben: een vermaard architect en een kostprijs die te doen lijkt: nog geen zes ton.

  Overigens is de architect van deze te bouwen kerk geen onbekende in Zuidoost. Het is het architectenbureau Bas ten Brinke in Almere, die ook de kerk tegenover het Henriette Roland Holsthuis heeft gebouwd, ‘Wi Eegi Kerki’. (Dit kerkgebouw is genomineerd voor een internationale architectenprijs, in oktober in Singapore vast te stellen) Dit bureau is goed op de hoogte van de regels en de jurisprudentie in Zuidoost.

  http://nellesteiner.homestead.com/Woonomgeving.html

  Zeg nou zelf, dat is toch een pláátje, die Wi Eegi Kerki.

 8. @DsDre:

  De intolerantie in Nederland neemt toe. We hebben al gedonder over hoe de Piet van de Sint er uit moet zien en nu dit weer. In de petitie staat dat er geen buurtgenoten in deze kerk komen. Zoiets is eerde olie op het vuur dan op het water.

  Tsja, hoewel het natuurlijk lastig vast te stellen is dat er geen buurtbewoners deze kerk bezoeken, zou het natuurlijk wel kunnen dat het er erg weinig zijn. In dat geval lijkt me geen sprake van intolerantie. Gewoon een kwestie van prioriteiten. Ik denk bij centrumvoorzieningen ook niet aan een kerk.

 9. @wilfred: voor zover ik het begrijp kwam deze gemeente jarenlang bij elkaar in een parkeergarage aan de Egeldonk. Die wordt/is nu gesloopt.
  http://bijlmerblog.com/2014/11/11/bijlmerkade-wordt-een-dorpsstraat/

  En aan het Leksmondplein staat al jaren een supermarkt leeg. Egeldonk ligt net buiten de noordelijke rand van Bijlmer-Oost, Leksmondplein net buiten de zuidelijke rand van Bijlmer-Oost, 2,5 km verderop. In beide gevallen komen de kerkgangers “van buiten de wijk”.
  https://www.google.nl/maps/dir/Leksmondplein,+1108+EL+Amsterdam+Zuidoost/Egeldonk+100,+1103+AK+Amsterdam+Zuidoost/@52.3184559,4.9620637,15z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x47c60c657d286283:0x8a2902ab5845150!2m2!1d4.979533!2d52.3095097!1m5!1m1!1s0x47c60bf608afdc21:0x5b19fe029879b44!2m2!1d4.9662173!2d52.3266656!3e2

  Lastig.

  Aan de andere kant: het heeft vooral voordelen, zo’n kerk.
  http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/kerken_in_de_bijlmer_zijn_parels_in_amsterdam_zuidoost_1_749924

 10. Op 6 november heeft een vertegenwoordiger van de kerk via een wijkbewoner het verzoek gedaan om met een aantal wijkbewoners kennis te maken i.v.m. hun voorgenomen plan hier een kerk te realiseren.
  De (rond de kerk) actief betrokken bewoners hebben hier contact over gehad. Afgelopen zondag 23 nov. is besloten in dit stadium niet dit gesprek te voeren, omdat er eerst aan de kant van de bewoners meer feitelijke informatie nodig is.
  Een dag later bleek dat de laatste bouwaanvraag van de kerk dd 18-09-2014 (met het verzoek een ontheffing m.b.t. het bestemmingsplan in te willigen) op 20 november jl. is afgewezen.

  In de tussentijd heeft een aantal andere verontruste wijkbewoners het initiatief genomen om een digitale petitie te starten. Er zijn hier flyers over opgehangen in de entrees van de portieken binnen Nellestein en sinds 16 november jl. staat de link naar de petitie op de Nellesteinerwebsite.

  Omdat op 20 november jl. de bouwaanvraag van de kerk is afgewezen (Het is niet toegestaan om buiten de grenzen die in het bestemmingsplan staan te bouwen. De bestemming is momenteel uitsluitend detailhandel (winkel). De kerk heeft niet aannemelijk kunnen maken op ‘eigen terrein’ voldoende parkeerplaatsen te realiseren), is hierdoor een nieuwe situatie ontstaan. Er zijn nu diverse scenario’s mogelijk, zoals bijvoorbeeld:
  De kerk tekent bezwaar aan tegen de afwijzing
  De bouwplannen worden aangepast, zodat de grootte en hoogte binnen het bestemmingsplan van Gaasperdam vallen en dan moet ook de huidige bestemming ‘detailhandel’ juridisch aangevochten worden (of verzocht worden hiervan af te wijken) en er wordt een alternatief voorgesteld als parkeeroplossing, anders dan in de laatste aanvraag geformuleerd.
  De kerk trekt zich terug en laat de plannen varen om een kerk op het Leksmondplein te realiseren
  ??????
  De groep bewoners die zich vanaf de zomer bezig houdt met deze aankoop en bouwaanvraag door de Ghanese kerk, blijft alert.

Reacties zijn gesloten.