Vega op Aarde

nsabri8Wat de God van de Remonstranten doet, kunnen wij vast niet betalen, dacht de Nederlandse Vereniging voor Veganisme,  een niet-gouvernementele organisatie (NGO) ter verspreiding van het veganistische geloof. Maar dat blijkt reuze mee te vallen: slechts € 7.300 inclusief ontwerpen en drukken van de posters. Op 80 NS-stations.

Snel bij zijn, de crowdfunding loopt tot donderdag 27 november.

VREDE BEGINT OP JE BORD. GO VEGAN.

12 gedachten over “Vega op Aarde”

 1. Las ook net dat tweederde van onze Oosterburen tegen de koopzondag is! Braaf volkje! De eenderde die er voor is logeert waarschijnlijk elk weekend hier want dan zijn het vooral de Duitsers die Einkaufen machen! Zullen vast niet de Veganisten zijn! En nee, vraag me niet hoe ik dat weet! 🙂

 2. Ach ja, veganisme komt als ideologie natuurlijk niet tegemoet aan alle nuances in het debat over een betere wereld. Maar duidelijk is wel dat het minderen van onze westerse vleesconsumptie een grote bijdrage kan leveren aan zowel het klimaat- als het voedselprobleem. Ze maken er tenminste werk van en vertellen een behoorlijk samenhangend verhaal.

  Misschien moet onze vriend Boele Ytsma nog een handige truc verzinnen om het kerkelijk publiek van een diervriendelijke kerstboodschap te voorzien 😉 Misschien kan dan gelijk gecombineerd worden met een mooie missie voor de lancering van YourStory van JtB 😉

 3. @gansanders: het jargon klinkt in ieder geval erg bekend. 🙂

  Geweldig! Het doelbedrag is bereikt.
  En nu maar hopen dat de mensen die het bord zien niet alleen hun mond openen tijdens de “feestdagen”, maar ook hun hart.

  Ik hoop zo dat mensen ernaar kijken en de boodschap meenemen ipv alleen er langs lopen.
  Het is een sterke boodschap vind ik, dus wie weet zijn er een paar mensen die toch gaan nadenken.

  http://www.veganisme.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=9725&start=20#p188290

 4. Ik ben nog van de generatie die, in de jaren 70, uit protest op de feestdagen alleen witte rijst at, of boerenkool! Nu moet ik daar een beetje om lachen.
  Denk niet dat dit echt helpt! Het volk wil nu eenmaal met de feestdagen gewoon veel eten, en ’t is voor velen past echt kerst als je je volgevreten hebt!

 5. @ettje:

  Het volk wil nu eenmaal met de feestdagen gewoon veel eten

  Maar dan is veganistisch eten ideaal. Je moet behoorlijke hoeveelheden naar binnen stouwen om aan voldoende calorietjes te komen. 😉

  Overigens kan een veganistisch Kerstdiner er prima uitzien hoor.

  (vanaf 2:07)

 6. O wacht, heb je die Youtube autoplay weer.

  Ik bedoel Videodagboek ‘Wat ik eet in december’, aflevering 26 (#dePlanteneter 201), van 26 december 2013.
  Deze dus.

 7. ….en een piek van wortel, en kerstballen van mais en paprika.

  En sneeuw van quinoa. (“kienwa”)

Reacties zijn gesloten.