bert de haan, leiderschap

HanenLeiders moeten elkaar steunen

“Feit is dat je, als je in Nederland boven het maaiveld uitkomt, goedgelovig de Dwaze Schare iemand op je schiet.” Het interview van Habakuk.nu met bestuurslid Bert de Haan van Friends for Ministries is nogal verhelderend: alle kritische mensen, websites en organisaties veroorzaken eigenhandig het door hem waargenomen gebrek aan leiderschap in Nederland. Bert de Haan zelf kan over dit soort kritische moordenaars meepraten sinds zijn leiderschapverheerlijkende preken door afvallige Johnny Quid gefileerd werden en gristelijke zesde colonne Goedgelovig dit nog eens dunnetjes overdeed. De arme man.

Terecht dan ook dat Bert de Haan wil voorkomen dat zijn medeleiders (medelijders) in hetzelfde diepe gat vallen. Zo’n diep lijden gun je niemand, zeker niet je naaste collega, je medeprediker van opwekking, van revival, brenger van het vuur van de Geest. Naar verluidt waren David Sörensen en zijn mattie Vanderstien de eersten die de 125 euro lidmaatschapskosten voor Friends for Ministries in Fellowship (FMF) overboekten.

Als leiders van kerk en ministry zich samen wapenen tegen de kritiek van alle onzekere mensen, want kritiek komt voort uit onzekerheid, dan kunnen de gewonde leiders weer opstaan en eindelijk de beloofde opwekking in Nederland voortbrengen die al zo lang op zich laat wachten. Bronnen melden dat er ook vanuit het buitenland interesse is in het netwerk. Jammer alleen dat Yme Horjus leiderschap in zijn geheel afkeurt. Pas maar op Yme, voor je het weet verwond je een gezalfde van God!

18 gedachten over “HanenLeiders moeten elkaar steunen”

 1. Opvallend dat de groei van de organisaties van deze leiders komt doordat ze kritiek hebben op andere leiders van andere organisaties.
  Garismaniese kerken groeien door kritiek op PKN en andere kerken om zo ontevreden publiek uit die kerken te werven.
  Concreet voorbeeld: MvdS wist te melden dat er satanisten onder de kerkenraadsleden van de PKN huizen.

 2. Er zal wel enige sprake zijn van satire in dit artikel, want volgens hun eigen gegevens zijn Vanderstien en David Sörensen (nog?) geen lid van dit geweldige initiatief. Wellicht heeft dat met geldgebrek van hun clubje te maken. 125 Euro is natuurlijk wel een rib uit je lijf.

  http://www.friendsforministries.nl/Netwerk

 3. @DH,

  Erz ijn natuurlijk meer van dit soort narcistische clubjes. Onze Mattie heeft er zelf een opgericht en kan daar met gelijkgezinden haantjesgedrag vertonen. Hij zit er niet om er iets van te leren. (denk ik)

  http://www.revivalalliance.nl/

 4. @Bengel
  Natuurlijk zitten Mattie of Bertje er niet om iets te leren of om anderen te steunen en te helpen. Zo’n organisatie of beweging of hoe ze zoiets ook noemen is als je het mij vraagt vooral bedoeld om de eigen autoriteit te (her)bevestigen. Kerkelijk leiderschap is een apenrots en de voorzitter van de meest spraakmakende leidersconferentie zit bovenaan de rots. Het christelijke wereldje is daarin helaas in veel gevallen niets beter dan dat van volkshuisvestingsdirecteuren.

 5. Als al die visioenen, over dor land dat weer vruchtbaar wordt, uit zouden zijn gekomen….

 6. Jij mag geen kritiek hebben op je leiders, want die zijn daar neergekwakt door God. En als God het niet met één van je leiders eens is, maakt ‘ie ‘m dat zélf wel duidelijk. Bijvoorbeeld door mensen naar ‘m toe te sturen die je leider goed de waarheid kunnen zeggen.

  Oh… nee wacht…..

 7. @Bokkepoot: Maar dat veronderstelt (God verhoedde!) dat de leider zelf niet zodanig door de Geest geleid wordt, dat hij dat zelf niet weet. Daarom is iedere wijze van kritiek ook kritiek ook de geestgevuldheid van de leider.

  Ik denk eerlijk gezegd dat dat probleem bij charismatische groepen duidelijk groter is dan bij de gemiddelde dorpskerk.

 8. @wilfred
  Ik denk dat in de gemiddelde dorpskerk er ook minder sprake is van geestelijk leiderschap. De dominee kletst elke week wat gemiddelde one-liners waar niemand aanstoot aan zal kunnen nemen.
  Bijbels gezien zou er wel sprake moeten zijn vaneen profetisch leiderschap, bijvoorbeeld.
  In dat opzicht heb ik meer met het charismatische, maar de uitoefening ervan is in de charismatische hoek allesbehalve geestelijk, dat heeft meer te maken met aardse manipulatie en macht.
  Kort gezegd: ik denk dat het kan (geestelijk charismatisch leiderschap) , maar dat het niet vaak gebeurt 🙂 En het is ook niet te toetsen.
  Maar daarvan zegt men dat zelfs het bestaan van een boom als zodanig niet objectief is vast te stellen. In die zin kun je het de charismatische leiders niet eens kwalijk nemen 🙂

 9. @rob

  Bijbels gezien zou er wel sprake moeten zijn vaneen profetisch leiderschap, bijvoorbeeld.
  In dat opzicht heb ik meer met het charismatische, maar de uitoefening ervan is in de charismatische hoek allesbehalve geestelijk, dat heeft meer te maken met aardse manipulatie en macht.
  Kort gezegd: ik denk dat het kan (geestelijk charismatisch leiderschap) , maar dat het niet vaak gebeurt 🙂 En het is ook niet te toetsen.

  God meid, wat een kutleven is het toch eigenlijk ook. 🙂

 10. Gelukkig is er eindelijk een gedegen opleiding voor leiders.

  De gemeente van Jezus Christus leeft. Ook in Nederland! Het is binnen die gemeente dat Jezus leiders aanstelt om haar te leiden en te doen groeien naar Hem die het hoofd van de Kerk is.

  Om een gezonde gemeente te leiden, dienen haar leiders gezond te zijn. Door de jaren heen zien we dat velen in leiderschap opstaan maar ook weer wegvallen. Leider zijn in de kerk is dan ook een geweldig voorrecht maar ook een enorme verantwoordelijkheid.

  Om jou te bemoedigen in dat voorrecht en je te ondersteunen in jouw verantwoordelijkheid start Evangelisch Centrum Europoort met een ‘KingdomLife Leadership Advance Training.’ Deze training is bedoeld om (potentiële) voorgangers en (potentiële) oudsten te trainen om verder te groeien als gezonde, krachtige, Geest-vervulde leiders, zodat de gemeente die jij dient op krachtige en gezonde wijze zal door ontwikkelen.

  Voor een koopje:

  De kosten voor de opleiding bedragen €295,- per persoon voor de volledige 13 zaterdagen. In deze kosten is een lunch en cursus materiaal inbegrepen.

  Heikele onderwerpen worden niet geschuwd:

  Deze training, die 13 zaterdagen duurt, behandelt de volgende onderwerpen:

  Het seizoen waar de gemeente zich in bevindt en wat dat voor jouw gemeente betekent.
  – Het hart van een leider.
  – Het belang van een gezonde leiderschapsstijl en herkennen van je eigen stijl.
  – De rol, plaats en het functioneren van de vijfvoudige bediening in de gemeente.
  – De kracht van het ontwikkelen van een gezonde cultuur en structuur binnen de gemeente.
  – Prediking in de kracht van de Heilige Geest en het leiden van een Geest-geleide samenkomst.
  – De gaven van de Geest in de gemeente.
  – Discipelschap en het werk van de Heilige Geest binnen de gemeente.
  – Discipelschap en het werk van de Heilige Geest bij kinderen en tieners.
  – De rol en plaats van leiderschap en staf binnen de gemeente.
  – Communicatie en conflicthantering binnen de gemeente.
  – Financiën en offers binnen de gemeente.
  Hoe om te gaan met minder bedeelden, ouderen en terminale gemeenteleden.
  – De gemeente en het vervullen van de grote opdracht.

  Commitment is natuurlijk wel vereist.

  Door je op te geven geef je aan er mee akkoord te gaan je toe te wijden om alle zaterdagen bij te wonen, tenzij er sprake is van overmacht

  Maar dat spreekt vanzelf.
  http://www.kingdomlife.nl/

 11. @mafchauffeur,

  Ik vind 13 weken nog steeds wat aan de lange kant. Dat moet toch via een gezalfde impartatie of firetunnel ook wel te bereiken zijn?

 12. @engel: kan wel, maar dat moet doordeweeks. En dan kunnen veel mensen nu eenmaal niet. Ondanks de voorgehouden worst taart.

  Deze unieke scholen zijn vol van onderwijs, bediening en impartatie. De nadruk tijdens deze week ligt op het ontvangen van de liefde van onze Hemelse Vader zodat we zelf tot genezing kunnen komen. Als je hongerig bent voor meer liefde van de Vader, als je een verlangen hebt voor een diepere persoonlijke ontmoeting met God, of als je weet dat God je roept om anderen te bedienen met Zijn liefde, dan is deze school voor jou. Onderwerpen zoals het kennen van de Vader, verstand versus hart, het hart van een wees, verschillende soorten vaders, de kracht van zegen en eer, en nog veel meer zullen worden behandeld. Iedereen is welkom.

  De ochtend begint om 9.30 uur met een tijd van lofprijs en aanbidding gevolgd door 4 verschillende sessies van onderwijs, bediening en impartatie. Tussendoor is er ruimte voor koffie en thee. Tijdens de lunch zijn er, tegen een kleine vergoeding, soep en broodjes te verkrijgen. De dag eindigt rond 17.00 uur.

  Het lesgeld bedraagt voor een hele week 100 euro per persoon. Koffie, thee en taart is hierbij inbegrepen. Hoewel het aan te raden is deze school in zijn geheel te volgen, is het ook mogelijk om een of meerdere dagen te komen. Dan kost het 25 euro per dag.

  Een echtpaar betaalt 175 euro per week.

  http://www.embassyamsterdam.nl/nl/bedieningen/vaderhartschool

 13. Zonder impartatie (en taart) is geen enkele opleiding compleet. Het is een raadsel dat de “gewone” opleidingen dat niet bieden.

 14. @engel: kletskoek. De meest gerenommeerde banketbakkersopleidingen ter wereld doen aan impartatie.

  Jacquy Pfeiffer along with Sébastien Canonne, founded The French Pastry School where their team is devoted to imparting excellence.

 15. @mafchauffeur,

  Ik bedoelde bijbelscholen en theologische opleidingen. Die doen zelden aan impartaties,waardoor de religieuze geest vrij spel heeft.

Reacties zijn gesloten.