Jan Hommen: Kom tot Jezus!

Je leest het wel vaker. Bekende zondaar komt tot geloof en wil vervolgens iedereen deelgenoot maken van Het Heil. cometojesusZo ook Jan Hommen. Jarenlang bestuursvoorzitter van de Mammon-tempel ING Groep, tegenwoordig CEO van accountantskantoor KPMG. Daar houdt hij zich bezig met de inkeerregeling. Met speciale Come To Jesus Sessions. “Ik heb het nooit zo gevoeld dat KPMG over het randje zou vallen.” come to jesus, jan hommen

Eén gedachte over “Jan Hommen: Kom tot Jezus!”

 1. Aantal mooie reacties:

  ‘come to jesus sessions’.. komop, lees nog eens ‘de rijke jongeling’ bijv. http://www.online-bijbel.nl/bijbelboek/Mattheus/19/16-30 ‘Jezus zeide tot hem: Zo gij wilt volmaakt zijn, ga heen, verkoop wat gij hebt, en geef het den armen, en gij zult een schat hebben in den hemel; en kom herwaarts, volg Mij. Als nu de jongeling dit woord hoorde, ging hij bedroefd weg; want hij had vele goederen. En Jezus zeide tot Zijn discipelen: Voorwaar, Ik zeg u, dat een rijke bezwaarlijk in het Koninkrijk der hemelen zal ingaan. En wederom zeg Ik u: Het is lichter, dat een kemel ga door het oog van een naald, dan dat een rijke inga in het Koninkrijk Gods.’ verstandiger me dunkt voor een maatschapje als deze om het onderwerp maar niet aan te roeren, niet?..

  en:

  Ik weet het niet, op de een of andere wijze voelt de combinatie bankman Hommen en KPMG als de blinde en de lamme. De messiaanse benadering van Hommen is illustratief.

  en:

  @DORP De combinatie v/d lamme en de blinde is toch juist positief m.a.w. 1+1=3

  en:

  Is het niet veeleer zo dat als een bedrijf op het dieptepunt zit zoals ING destijds en KPMG nu (niet financieel maar publicitair) het eenvoudig scoren is om in te stappen als verlosser? Het afbreukrisico is minimaal en de kans op succes maximaal, het kan immers niet verder naar beneden.

  en:

  Come to Jesus ? Was die niet voorstander van de reflectie en zelfsturing in de mens.. en die zo lastig blijk te zijn. Hopen op een leven na de dood?

  Het blijft toch allemaal mensenwerk, maar dan gezeteld op tronen van dollars.. Of god bestaat dat weet ik niet .. maar Hommen zit er dicht bij zo te lezen..;-)

  Hommen kan zo bij de Dwaze Schare aansluiten, wat mij betreft.

Reacties zijn gesloten.