probiotica, david sorensen

Sörensen gaat een beetje groen

Even dachten we dat David Sörensen de contractonderhandelingen met de Dwaze Schare definitief beëindigd had en zijn heil had gezocht in de armen van pharmaceuten als Veridian, Orthica en Solgar. Enthousiast begon hij al op Facebook:

“Haal je supplementen altijd in een biowinkel en doe navraag of ze GOED OPNEEMBAAR zijn. Het merk VERIDIAN is heel goed, en Orthica bijvoorbeeld.”

Tegen de pharmacy-miljoenen van deze drie geduchte verkopers kunnen de goedwillende inborsten van de Dwaze Schare natuurlijk niet op. En nog steeds zijn we er nog niet van overtuigd dat De Apostel geen geld krijgt van Boele Ytsma Solgar om zijn onnozele schaapjes trouwe volgelingen over te halen dure voedingssuplementen in huis te halen.

SOLGAR heeft de beste probiotica. Deze kun je in elke natuurvoedingswinkel kopen, zoals de Eko Plaza, de Gooody Fooods en andere, en ook online, bijvoorbeeld bij deweegschaal.nl.

Even vreesden sommigen zelfs dat Jezus’ Facebookpagina en wonderbare groene transformatie zou ondergaan. Gelukkig valt het mee. Terwijl David druk in de weer ging met een sapkuur, waarbij alleen soep, sap en pap tot de rechte weg behoren, berichtte hij dat we allemaal honger naar God nodig hebben. En hij dankte God ook nog voor zijn spoedige herstel en, natuurlijk, voor zijn paardjes.

Dat klinkt dus allemaal al een stuk geestelijker. En geheel in lijn met zijn meest recente gerecyclede nieuwsbrief, waarin David meldt dat God de gehele binnenkant van ons mensjes gaat herscheppen en al die gezondheidsadviezen dus paarlen voor de zwijnen zijn: “Ik wil je innerlijk dermate prachtig herscheppen dat je een nieuwe schepping wordt.” Met een sapkuur en probiotica, dus.

Maar hij heeft liever een wonder, meldt David ten overvloede. Zijn lichaam mist momenteel de kracht en hij ervaart heel sterk de gebrokenheid van het leven. Een ervaring die velen ook op de Dwaze Schare met hem delen. En voorbij alle grapjes, flauwigheden en gezouten slakken, een welgemeende bede (nieuwsbrief 29-10):

“Natuurlijk ben je niet volmaakt. Maar Ik kijk niet naar je worstelingen. Ik zie je hart. En je hart is zo mooi. Je bent zo’n mooi kind van Mij.

Je bent heel kostbaar. Ik hou van je. Ik help je door alles heen.

Als je bang bent en denkt dat Ik er niet meer ben, kijk dan even naar wat Ik je zeg. Luister dan naar Mijn liefdevolle stem.

Ik verlaat je niet. Nee. Ik kan dat niet, want je bent veel te dierbaar voor Mij.”

192 gedachten over “Sörensen gaat een beetje groen”

 1. Tis nooit zo dat God iets wetenswaardigs of nieuws dat werkelijk de psyche voorziet doorgeeft aan David. Voornamelijk proclamatie materiaal.

 2. David laat zich duidelijk meeslingeren met elke wind van leer. Toch jammer, je zou van een profeet wat meer ruggegraat verwachten. Zo iemand heeft immers in de raadsvergadering van de Almachtige mogen staan!

  @DH: Wat bedoel je met bede? Wens je hem toe dat hij zijn eigen teksten serieus gaat nemen? Nee toch?!

 3. Wilfred
  Hoewel het met mijn empathische vermogens niet zo best gesteld is, voelde ik toen enige tranen in mijn ooghoeken opwellen toen ik Rebekah Vanderstien zag worstelen met kanker in die nogal naïeve documentaire over ’s Neerlands grootste opwekkingsprediker ooit. En net zo iets heb ik bij die arme David die aan hartproblemen lijdt: Ik moet van veel van wat hij roept niet zoveel hebben (hoewel hij soms ook redelijk verstandige dingen zegt), maar een goede gezondheid wens ik hem zeker. Ik hoop dat hij rust vindt, zowel lichamelijk als in zijn hoofd.

 4. @DH.

  Wil je gecoached worden om je empathische vermogens verder te ontwikkelen?

 5. @Wilfred
  Ik kan beter iemand anders citeren:

  Doodt de coach voordat die U gaat doden.
  Dat is alles wat ik U op het hart bind.
  Het is gezegd.
  Simpeler kan ik het niet maken!

 6. @DH: O, het was geen nieuwsbrief. Of in disguise. De spelling was ook al wat te goed in orde. 😉

 7. Het gaat niet echt lekker geloof ik.

  Afgelopen jaren heb ik voor veel zieke mensen gebeden, die door de Heer opgericht werden. Er zijn mensen genezen van fybromialgie, burn out, kapotte gewrichten, oogproblemen, extreme chronische pijnen, hormonale onbalans, diabetes, reuma, en zoveel meer kwalen… Het is heerlijk om te zien dat de Heer mensen geneest. Maar het is een vreemde gewaarwording als je dan ineens zelf een zware lichamelijke klap krijgt. Dan besef je hoe kwetsbaar je als mens bent, en hoezeer we de Heer elke dag nodig hebben.

  De maanden van rust, herstel en bezinning zijn heel erg goed voor me. Ik heb bijzondere momenten met de Heer gehad en de wijze waarop ik Hem dan ervaar, is echt wonderbaar. Wat Hij tegen ons zegt over de toekomst, geeft me ook veel hoop en kracht. Zonder de Heer en zijn woorden zou dit een veel pijnlijkere ervaring zijn. Ik vind het vreselijk als ik besef hoeveel mensen lijden zonder hoop te hebben voor de toekomst. Mensen die overgeleverd zijn aan angst en wanhoop omdat ze geen besef hebben van de hemelse Vader die hen een nieuwe toekomst wil geven.

  Gelukkig is daar het Vrij Zijn weekend een christelijk natuurkundig (?) gezondheidscentrum:

  De komende weken ga ik in behandeling in een christelijk natuurkundig gezondheidscentrum waar ze op natuurlijke wijze zullen helpen om het genezingsproces te bevorderen. Ik ben daar heel benieuwd naar.

  Het complete herstelproces zal nog wel enkele maanden duren. Mijn hersenen moeten ook flink herstellen van de vele arbeid achter de computer, van de laatste jaren. Ik bereik honderdduizenden mensen met mijn werk, maar het kost dan ook heel wat mentale inspanning. Het feit dat ik bijna al het werk alleen moet doen, maakt het erg uitputtend voor mijn hersenen. Ik bid vurig dat er ooit financieel mogelijkheid komt om iemand te betalen die veel werk uit mijn handen kan nemen. Helaas is dat nog niet haalbaar.

  Dat is niet goedkoop, maar wat moet, dat moet.

  Voor de komende tijd staan we voor enkele financiele uitdagingen, die verband houden met mijn herstel. Wil je me hiermee helpen? Zoals steeds staan kun je online via iDeal of machtiging een gift geven:
  http://www.real-life.nl/bijdrage

 8. Dat gaat niet goed daar @mafchauffeur… 😎
  Na een acuut hartprobleem blijken nu ook hersenproblemen de kop op te steken. Maar ja als je dat orgaan ook zo laat gebruiken door hogere machten, dan kan het ook wel eens te veel worden…
  Binnenkort begeven ook de oren het vermoedelijk (na een nieuwe bediening door Renate)

 9. @Bokkepoot: 🙂

  Geneesheer, genees uzelf! Maar dan is er opeens niemand beschikbaar om hem te genezen of hij vertrouwt zijn broeders niet. Tsja. Jammer om een profeet zo te moeten zien afglijden.

 10. Het feit dat ik bijna al het werk alleen moet doen, maakt het erg uitputtend voor mijn hersenen.

  Deze man is inderdaad totaal aan het afglijden. In pure oplichtingspraktijken, in ziekelijk zelfmedelijden of in Belgische hypochondrie, daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik vrees eigenlijk een combinatie. 😦

  De komende weken ga ik in behandeling in een christelijk natuurkundig gezondheidscentrum waar ze op natuurlijke wijze zullen helpen om het genezingsproces te bevorderen.

  Wat is de diagnose? Hersenverweking?

 11. Ik krijg spontaan associaties met heer Bommel: ‘een heer staat overal alleen voor’, ‘ach, als mijn goede vader dit had geweten’….
  Een echte liefdadiger, die David!

 12. Christelijk Natuurkundig Gezondheidscentrum klinkt veelbelovend, maar ik denk dat hij Natuurgeneeskundig bedoelt.

  Natuurgeneeskundig Gezondheidscentrum De Heelhoeve is een christelijke organisatie, die zich kenmerkt door het brede aanbod aan natuurgeneeswijzen, therapieën en de uitgebreide aandacht voor de cliënt. Daarnaast gebruiken wij moderne, medische onderzoeksmethoden.

  De Heelhoeve is een gezondheidscentrum dat in alles rekening wil houden met Gods Woord en als zodanig binnen de alternatieve geneeswijzen duidelijk het kaf van het koren scheidt. Dit doet zij door registratie bij de gevestigde beroepsverenigingen en door zelf artsen en therapeuten te screenen of men belijdend christen, vakbekwaam en gemotiveerd is.

  Daarnaast controleert zij ook de diverse alternatieve geneeswijzen op eventuele occulte achtergrond of leer en wetenschappelijke onderbouwing. De Heelhoeve wil zich op deze manier onderscheiden binnen de alternatieve geneeskunde, ook wel complementaire geneeskunde genoemd

  http://www.heelhoeve.nl/

  Oerdegelijk dus.

  Waar staan we voor

  Rekening houden met Gods Woord.
  Goede kwaliteit van diensten.
  Breed aanbod aan natuurgeneeswijzen en therapieën.
  Samenwerking met reguliere geneeskunde.
  Binnen de alternatieve geneeswijzen het kaf van het koren scheiden.
  Uitgebreide aandacht voor de cliënt.
  Preventie: voorkomen is beter dan genezen

 13. Ik geloof er eigenlijk niks van dat er iets mis is met de hersenen van David. Toen het nog goed ging en hij “miljoenen” bereikte, bedelde hij volop om geld. Nu het niet goed gaat, bedelt hij nog steeds om geld. De kern van zijn “bediening” functioneert nog volop. Gewoon negeren deze man zou ik zeggen. Zou ik zelf ook moeten doen.

 14. Als ervaren coach met een sterke directieve aanpak zou ik David willen adviseren een psychiater te bezoeken, zichzelf de diagnose ADHD aan te laten smeren en gelijk om de hoogste dosis Ritalin (of vergelijkbaar) te vragen, zodat dit voor de nodige rust in het hoofd kan zorgen en gelijk de impulsiviteit wat kan dempen. Daarnaast ben ik beschikbaar voor enkele gratis coachingsgesprekken.

 15. @Engel

  Mijn coach zou je niet worden. Sowieso: Dood aan de functie: coach en wat al dan niet meer voor functies die het excuus geven om zonder of met karige opleiding geld te verdienen aan kwetsbare mensen. Allemaal luie lamzakken die makkelijk geld willen verdienen.

 16. @Derk,

  Je leest niet goed! Daar zou ik je nog wel in kunnen coachen. Ik bied Sorensen net GRATIS wat coaching aan. Het is mij juist niet om geld te doen, maar om de kwalitiet van het leven van David te verhogen. Geheel belangeloos. En daar heb ik wel een universitaire opleiding voor afgerond.

 17. @Derk,

  Je leest niet goed! Daar zou ik je nog wel in kunnen coachen. Ik doe het juist GRATIS omdat ik niet in geld ben geintereseerd. Ik gun David Sorensen een hogere kwaliteit van leven. En daar heb ik wel een universitaire opleiding voor gevolgd en afgemaakt.

 18. @DH
  Maar dat is toch zo. Zelfs in de psychologie is het moeilijk diagnosticeren. De inzichten veranderen decennia op decennia de inzichten en dan is er een functie coach die dan met ADHD’ers en de rest van het autistisch spectrum aan de slag kunnen en je hebt er zelfs die met persoonlijkheid-stoornissen aan de slag gaan. Die mensen hebben behalve domme huiswerkopdrachtjes te weinig bagage om te realiseren wat er aan de hand is. Tevens is er veel PGB fraude in die wereld.

 19. @Engel
  In de zin van vrijwillig valt er zeker wat te zeggen. Misschien zou je je werk anders kunnen noemen?

 20. @Derk,

  Ik zie een hoop coaching mogelijkheden bij je. Bijvoorbeeld om je van al je vooroordelen af te helpen. Voor jou ben ik alleen niet gratis.

 21. @Derk,

  Wat voor alternatieve benamingen heb je in gedachten? Het woord coach is juist zo ruim dat je er eigenlijk alle kanten mee op kunt.

 22. @Engel

  Jij mij coachen? Das wat te hoog gegrepen (ondanks je UNI). Ik vind je in ieder geval niet heel doortastend. (wijs anders even aan waar je doortastende kwaliteiten tot uiting komen)

  Hier in Nederland is de betiteling coach iig behoorlijk verziekt. Verder geef ik geen geld en ook geen PGB (niet mijn geld) aan iemand die zich coach conculent etc. noemt. Ook geef ik geen geld aan paragnosten. Verder lees ik maar weinig over positieve resultaten van coaches. Meestal schimmig nieuws en cliché praatjes.

 23. @Derk,

  Ik stel voor dat we eerst wat aan de vertrouwensband gaan werken en later wat dieper op de inhoud ingaan. Ik zie erg veel potentieel in je. Wellicht kan ik je korting aanbieden.

 24. Laat eerst maar is je kwaliteiten zien en helemaal mooi zou het zijn als je je resultaten in meeneemt. Ik ben een lastige met alleen verkooppraatjes.

 25. @Engel

  Dat vond ik al blijken uit de korting die je mij aanbood. Ik zou zeggen stuur mij de info. Zodat ik mij kan bedenken of heel hard kan lachen (om de clichés).

 26. @Derk,

  Laat ik eerst mijn tijd en energie op David Sorensen richten. Als ik dat succesvol heb afgerond, heb ik een mooie referentie voor je zodat je niet meer aan mijn deskundigheid hoeft te twijfelen..

 27. @engel ik kom niet meer bij…was ons gesprek een poosje geleden toch met terugwerkende kracht een poging tot coachen???….. poe he.

 28. @Shin,

  Ik krijg mijn kpi’s niet heel erg SMART. Vooral het aspect Realistisch is niet heel realistisch. En over de termijn kan ik je ook niets zinnigs zeggen. Ik ben twee en een half jaar geleden al (voorzichtig) begonnen om David Sorensen per mail theologisch wat te coachen, maar tot nu toe zonder veel zichtbaar succes. Misschien moet ik het nu maar weer oppakken, nu hij in een wat kwetsbare positie zit. Hij heeft in ieder geval nu meer tijd beschikbaar.

 29. @engel begin eens met hem over een zoutarm dieet wellicht is hij te veel “zout der aarde” geworden.(tikje zouteloos grapje, dat wel)

 30. Over getallen gesproken: de subsidieaanvraag “verminderen ziektekosten en criminaliteit” van 1 miljard euro van ruim anderhalf jaar geleden (http://goedgelovig.wordpress.com/2013/03/11/gloriestoel-wil-1-miljard-subsidie-van-vws/) blijkt niet uniek te zijn geweest.

  Ik heb destijds wel om subsidie gevraagd voor mijn stichting bij het ministerie van Volksgezondheid om mij te helpen met mijn visie om 20 mannen of vrouwen fulltime betaald uit te zenden om dagelijks op pad te gaan om de zieken te genezen. Ik was nog bescheiden met mijn aanvraag van 1 miljoen per jaar. De besparing voor de overheid is een stuk groter. Mijn maatje had wat meer geloof. Hij heeft een aanvraag voor 1 miljard ingediend. Helaas, de overheid had nog geen interesse….

 31. @mafchauffeur
  Dank voor de tip over de darmspoeling…

  Ik wil wel zoiets proberen.
  Maar dan alleen als de spoeling oraal kan worden toegediend met malt whisky.
  En dan uiteraard alleen in groepsverband onder leiding van een gekwalificeerde geestelijke. Driemaal daags een bijbelverhaal van Anne de Vries.
  Gebeden uitsluitend zingend: Vader wij danken u, Lof en dank en Ik ga slapen.
  Na zo’n week zijn alle kwade bacteriën uit het lichaam verdwenen en is de geest duidelijk verruimd.

  De wallen onder de ogen verdwijnen daarna vanzelf.

  Sjabba

 32. @engel @shin
  🙂 Dat was natuurlijk wat er ontbrak in die subsidie-aanvraag, smart doelstellingen en duidelijke kpi’s. Genezen is uiteraard leuk voor de bühne, maar slecht vanuit engagement performance indicatoren. Hoe zorg je ervoor dat mensen naar je gloriestoel blijven terugkeren als ze eenmaal genezen zijn? Daar is duidelijk niet over nagedacht. Je moet top-of-mind blijven ook na positieve merk-klant-momentjes. Dat zagen ze bij het ministerie ook. Zelfs met dat miljard is waarschijnlijk te laag ingezet. Voorlichters zijn nodig, marketeers en een solide social media campagne.

 33. @ruub
  Zodra ik ergens geld voor nodig heb, huur ik jou in.
  Jij weet duidelijk hoe de hazen lopen..😄

 34. @Ruub:

  Hoe zorg je ervoor dat mensen naar je gloriestoel blijven terugkeren als ze eenmaal genezen zijn? Daar is duidelijk niet over nagedacht.

  Dat is niet helemaal waar.

  Sterker nog, het blijvend moeten terugkeren is een structureel element bij gloriestoelgenezingen.

  Ik vind het nog wel moeilijk om te gaan met bijv. pijnen die eerst weg waren na gebed, maar de volgende dag weer terug waren….
  Zijn dat “beginners-aanvallen” om te ontmoedigen?</blockquote<
  https://www.facebook.com/groups/395291467220732/permalink/727991970617345/

  En het werkt best goed.

  In de reacties op bovenstaande:

  Nou , om heel eerlijk te zijn : Er is voor mij vaak gebeden tegen de pijn in mijn spieren (fibromyalgie). En elke keer trekt het weg tijdens gebed,maar het keert direkt daarna heftiger terug. Inmiddels is het nu echt een stuk erger. Ik wordt daar wel moe en gefrustreerd van eigenijk. En ga twijfelen of ik zelf iets verkeerd doe ofzoiets..

  En de reactie van een gloriestoeler:

  Het is belangrijk voor degene die genezen is om in zijn/haar genezing te gaan staan. Pak het Woord en spreek de teksten uit die hier over gaan. Johannes 10:10 gaan over alle werken van de duivel, waaronder ziekte. Er staat een belangrijk principe in Jesaja…53 geloof ik. Als je zelf nog last hebt van dingen moet je juist die dingen gaan doen…want dan zal je wond zich spoedig sluiten. Het is niet altijd makkelijk, maar het is belangrijk om te volharden.

  Het gesprek loopt nog, maar ik voorspel binnenkort een verwijzing naar de agenda van de gloriestoeloptredens.

  Maar uiteindelijk zijn deze mensen wél uit het geldverslindende zorgcircus gehaald. En dat is winst. 🙂

 35. @afolus @mafchauffeur
  Hartverscheurend, die reactie. Maar herhalingsbehandelingen aanbieden heeft een gevaar in zich: men zou op termijn aan de werking kunnen gaan twijfelen. Iemand met RSI-klachten die wekelijks naar de fysiotherapeut gaat, houdt het op een gegeven moment toch voor gezien. Ik zie ook geen Bijbelse parabel in dit opzicht.

  Het is zakelijk gezien volgens mij bestendiger om de stofzuiger- of Gilette-methode te hanteren. En daarna fors vermarkten. Dus eerst genezing via de Gloriestoel. Maar dan ook direct flesjes gezalfde Glorie-olie verkopen waarmee de stoelen thuis ingesmeerd kunnen worden, zodat het blijft werken. Dan heb je wat. En dan zijn er tenminste ook belastingen te heffen en wordt het ook iets interessanter voor Den Haag.

 36. Hé, kijk nou, een mailtje van “Je hemelse Vader, Jezus Christus en de Heilige Geest.”

  Met toch wel een opmerkelijke ontboezeming:

  Er is niemand die ooit kon denken dat de allerhoogste God zoiets onvoorstelbaars zou willen doen. Niemand in het hele oude verbond, zelfs de grootste profeten, hadden niet in de gaten wat Ik door hen heen aankondigde.

  Ze wisten niet wat Ik van plan was. Zelfs de engelen hadden geen idee van Mijn plan, verborgen gehouden door de eeuwen heen.

  Door duizenden jaren heen heb Ik Mijn plan verborgen gehouden, omdat Ik het als een schok aan de mensheid wilde tonen.

  Omdat Ik wil laten zien dat het iets is wat niemand ooit zou kunnen bedenken, wat niemand zich ooit zou kunnen voorstellen:

  Dat Ik mens geworden ben om te leven onder jullie, om te bewegen onder jullie, om te leven onder hen die
  van Mij afgesneden zijn.

  Ik kan mij voorstellen dat sommige engelen daarover toch flink de ziekte in hebben gehad. 😉

 37. @mafchauffeur,

  Engelen worden niet zo gauw ziek. E ik had al zo mijn vermoedens…… Het is moeilijk om echt iets goed geheim te houden.

 38. Alle hens aan dek!

  De Geestelijke Strijd in Myanmar neemt Apocalyptische Proporties aan.
  De Tegenstander weet zelfs in het droge seizoen toe te slaan met een cycloon.

 39. @mafchauffeur
  Bij dat soort verhalen moet ik altijd denken aan onze broeder John Z. te Z. Hij benoemde fijntjes de gebedsverhoringen tijdens Opwekking voor een zomerzonnetje terwijl aan de ander kant van de wereld een half land werd bedolven door overstromingen.

  God met een selectief gehoor. En ooo wat zijn de verhoorde gelovigen blij.

  In Myanmar is ook sprake van een gebedsverhoring: de late regen werd voorspeld, nadrukkelijk gevraagd en zie ….. het gebeurt….

 40. Sinds wanneer heeft de duvel controle over het weer? Of is dat alleen in Myanmar? Anders hebben een hoop mensen jaren lang de verkeerde aanbeden voor mooi weer tijdens welke gristencampagne dan ook… hehehe…

 41. @Kaas: Het zou natuurlijk kunnen dat Job in Myanmar woonde.

  Maar plotseling werd het huis getroffen door een hevige storm uit de woestijn, zodat de vier muren instortten, en uw kinderen onder het puin bedolven werden en de dood vonden.

  (Job 1:19)

 42. Zalig zij die niet aanzien wat voor ogen is.

  The weather forecast said a second cyclone from Bangladesh was on his way to hit Yangon BUT its still dry and good outside, praise the Lord!

 43. Ik snap niet waarom er nog steed zieke mensen naar deze campagnes komen. Het track-record van Trin op dit gebied is niet zo groot. Of heeft Mattie een slecht geheugen?

 44. a second cyclone on his way”.

  Nou, dan zitten de jongens en meisje van de meteorologische dienst nogal te slapen.
  http://www.weather.com/weather/today/Yangon+BMXX0005:1:BM

  Niks te zien.

  Wel trekt de wind de komende dagen iets aan tot 5 mph.
  http://www.weather.com/weather/5-day/BMXX0005
  Lekker briesje.

  Kortom, tenzij de cycloon daadwerkelijk op komst was en nu met vereend gebed in elkaar is geschrompeld, dit klinkt meer als een mooi staaltje “evangelisch overdrijven”.

 45. @engel: niet zo negatief. Je weet net zo goed als ik dat er wel degelijk goede resultaten worden geboekt op dat vlak.

  Ook in Nederland.

  Toen we al aan het opruimen waren kwam er nog een vrouw naar ons toe voor genezing. De kende God al, maar het had kanker in haar botten en in haar bloed en als gevolg daarvan leed ze pijn. Dus spraken we genezing uit en terwijl we nog baden, gaf ze aan dat de pijn weg was gegaan en dat ze wist ze genezen was.

  http://jcblokker.blogspot.nl/2014/11/genees-de-zieken-op-pad-met-de.html?spref=fb

 46. Goed nieuws!!!! Het valt allemaal heel erg mee. Een overbelaste rechter hersenhelft en een kaliumtekort.

  Ik heb heel goed nieuws! Ik heb een BODYSCREENING laten doen in de Heelhoeve, een christelijk natuurkundig gezondheidscentrum. Een bodyscreening is een fenomenaal staaltje high tech, waarmee ze alles kunnen zien in je lichaam: je organen, bloed, zenuwen, de waarden van hormonen, mineralen, zuurstofgehalte in je bloed, enz. Als er ergens iets niet goed is, zien ze dat meteen.
  Uit die test is gebleken dat ik eigenlijk kerngezond ben. Mijn hart is heel goed, alle waarden zijn goed, mijn celwanden zijn zeer sterk, de zuur-base verhouding in mijn lichaam is goed, enz. Er is geen sprake van burn out, want ook die waarden zijn heel goed. De man zei: ‘Ik denk dat jullie heel gezond eten!’
  Dat is een enorme opluchting! Wauw…
  Wat is er dan wel aan de hand? Uit de test blijkt dat mijn rechter hersenhelft overbelast is, door het vele werk van afgelopen jaren en de twee verhuizingen, vier kids, enz. En ik heb een te laag gehalte aan KALIUM, waardoor mijn hart vatbaar was voor de hartritme stoornissen. Dat kan opgelost worden met supplementen.
  Ik moet dus gewoon rust nemen, wat supplementen nemen voor aansterking, en verder hoef ik me nergens zorgen over te maken.
  Wat zo bijzonder is, is dat God tweemaal tegen me gezegd had ‘David, je bent gezond.’ Ik kon dat niet geloven, omdat ik me zo zwak voelde. Maar nu besef ik dat ik inderdaad gezond ben! Alleen moet ik rusten… veel rusten zodat mijn hersenen op krachten komen.
  Wat ook frappant is, is dat Renate enkele jaren terug God gevraagd had of we een tekort hadden, aan bepaalde stoffen. Ze hoorde toen het woord POTASSIUM. Ze kende dat woord niet, dus et kn niet van haarzelf zijn. Op Google lazen we dat potassium een ander woord is voor kalium. Een arts had haar toen gezegd dat mensen uiterst zelden kalium-tekort hebben, waardoor Renate het had losgelaten. Nu wijst de wetenschap dus uit dat ze Gods stem goed verstaan had… Ik heb inderdaad een kalium tekort!
  Ik heb Facebook met rust gelaten en zal dat blijven doen, omdat mijn hersenen moeten rusten. Als ik je posts niet meer like of zo, dan komt dat dus hierdoor: ik zoek bewust de rust en stilte
  De strijd blijft dus om voldoende rust te nemen. Erg moeilijk voor een gepassioneerd en creatief mens als ik. Ik sta te popelen om alle plannen die ik heb, uit te voeren. Maar ik dwing mezelf…
  Bedankt voor je gebed. Veel zegen!

  En wat leren wij hier nu van?

  Voortaan gewoon naar Gods stem luisteren.

 47. De goede god spreekt zoals gewoonlijk in raadselen en doet een spelletje met z’n kinderen. Een soort hemels Pim Pam Pet..

  Maar ja, tongentaal moet wel vertaald worden…
  Potassium….

  Wie niet luisteren wil moet voelen.

  Wie niet googlet op de woorden des heren kan zo maar hartritmestoornissen ondervinden…

  Nog mazzel dat het niet over geld ging, want in dergelijke gevallen houdt het hart er zomaar mee op… (Ananias&Safira)

  Rust nu maar uit en laat je rechterhersenhelft zijn gemak nemen…😄😎

 48. Hoort eigenlijk onder het artikel over autisme:

  THOUSANDS of people gathered today at the GMF Yangon campaign ground, CLEAR SKY, the crowed doubled from yesterday and an huge ocean of people gave their lives to Jesus, many got healed and people rose up from their wheelchair. Thousands gave their lives to Jesus the savior and thousands received the baptism and fire of the Holy Spirit. HUGE revival taking place! Tomorrow we all fly (37) to Mitchina, a flight of 3 hours, North of Birma. We just heard they expect first night already more than 50.000 people. Keep praying!!

  Van die tweede cycloon uiteraard geen spoor.

  Enfin, de Heilige Geest had het er maar weer druk mee, afgelopen weekend.

 49. @mafchauffeur
  Blijkbaar voorziet die Mattheus in een schreeuwende behoefte in Myanmar.

  Het kerkgebouw in Harderwijk staat te koop maar heel ver weg trekt hij volle zalen.

 50. @mafchauffeur,

  Ik had liever een foto gezien van die persoon die uit die rolstoel opstond. Die foto’s van vallen in de geest/hypnose/autosuggestie ken ik nu wel. Dat gebeurd op elke campagne van Mattie. Het is duidelijk dat hij een hoop geleerd heeft van Benny Hinn.

 51. Afolus belt zijn chef op maandagochtend…

  Afolus: Sorry chef maar helaas moet ik me ziek melden…
  Chef: Afolus, jongen, wat is er aan de hand?
  Afolus: De huisartsenpost zei dat ik twee problemen heb; een potassium tekort en een onrustige rechterhersenhelft.
  Chef: Dat klinkt niet goed Afolus, heb je nog medicatie voorgeschreven gekregen?
  Afolus: Ja, ik kreeg een recept voor zoute ruitjes, trekdrop en jujubes. Het probleem met mijn hersenhelft moet door rust overgaan…
  Chef: Nou man, let goed op je bloeddruk. We zien je wel weer..!

 52. @Afolus,

  Goed lezen, beste vriend! Het wordt zo tussen neus en lippen door verteld, omdat het omduwen van dat arme koor blijkbaar belangrijker is.

  “many got healed and people rose up from their wheelchair.” (vierde zin in het laatste stukje van Mafchauffeur).

  Hoewel “many” na controle van Karel Smouter meestal (altijd) nul blijkt te zijn.

 53. Wel een beetje verwarrend hoor, al die FB-berichten van Mat.

  Om 18:03:

  many got healed and 2 people rose up from their wheelchair

  Om 18:06:

  many got healed and people rose up from their wheelchair

  Om 18:14:

  many got healed and some people rose up from their wheelchair

  Onder het motto: de eerste ingeving is meestal de beste houd ik vooralsnog op twee.

  Nog geen foto- of filmmateriaal van maar da’s vast een kwestie van tijd.

 54. Overigens merkt Nemi Tuza Tombing, een “lokale gelovige” fijntjes op:

  U need to study the Bible well, do exegesis, and analysis well, so that you won’t preach the false gospel to my people.

 55. @mafchauffeur,

  Het viel mij ook op dat er al dagen lang kritische opmerkingen door locale mensen worden geuit. Een paar dagen eerder ook al.

 56. Zoals deze afgelopen vrijdag:

  Tuän Siän Säng Well, if the second cyclone hit Yangon, don’t cancel your “gmf” (even though your “gospel music” doesn’t sound like real gospel music) just come to Yangon General Hospital they need healing more than the people who’ll attend your little “show.” Actually, please don’t come again and preach your false gospel to a very few born again people in Myanmar. We don’t need healing unless it’s a spiritual healing, we don’t need prosperity unless it’s the prosperity for the souls.

 57. Of deze van gisteren:

  Dirk de Boer Dit mooie witte pak alle prachtige bloemen staan in schril contrast met de eenvoud. van Paulus die zelf tenten maakte om in zijn levensonderhoud te voorzien. En Johannes de doper in zijn kemelsharen mantel.

  Daarnaast vallen mensen in de evangelien voor God op hun aangezicht in aanbidding. Alleen de soldaten die Jezus arresteerden vielen achterover.

  God geeft ons orde en geen chaos.

  Niet door kracht nog door geweld maar door Mijn Geest zal het geschieden zegt de bijbel.

 58. just come to Yangon General Hospital they need healing more than the people who’ll attend your little “show

  Au.

  Aan de andere kant: wat is er nu zo moeilijk aan om met de taxi vanuit het ziekenhuis naar het festivalterrein te komen?
  Daarbij gaat zo’n opmerking voorbij aan de dagelijkse praktijk van onwil bij ziekenhuisbesturen om ruimte te geven aan christenen die Gods genezing komen brengen.

  Trouwens, het is ook nog eens een vals verwijt, want mensen zoals Tuän Siän Säng Well willen niet eens lichamelijke genezing: “We don’t need healing unless it’s a spiritual healing”. Nou, dan moet je ook niet zeuren.

 59. @afolus
  Tjonge, jouw chef is al net zo begripvol als de donoren van Sörensen. En ik maar denken dat het bijzonder is als mensen zich vrijwillig in de luren laten leggen… 😉

 60. @engel
  Dat is allemaal nog niet zo zeker toch, dat Paulus tenten maakte? Ik heb uitleggingen zien passeren van tentenmaker, tot gebedskledingmaker, tot scheepszeilmaker tot fabrikant van theaterbenodigdheden.

  In het licht van dat laatste ziet MvdSer nog niet zo ver naast 😉

 61. @Shin
  Mijn chef weet dat hij vooral niet lelijk moet doen….
  Ik ben lid van een vakbond😎

 62. Trouwens…

  ..many got healed and some rose up from their wheelchairs…

  Die lui die zijn opgestaan uit de rolstoelen zijn blijkbaar niet genezen.
  Zouden ze toch acteurs inzetten…?

 63. @afolus,

  Het zal je misschien verbazen, maar dat is iets wat veel Amerikaanse gebedsgenzers wel met enige regelmaat deden. Ben momenteel bezig met te verdiepen in dat onderwerp.

 64. @engel
  En misschien zijn die gebedsgenezers eigenlijk ook ingehuurde acteurs. We moeten ons nergens meer over verbazen. Welkom in Utopia 😉

 65. @flipse
  Het zelfde geldt voor mij.
  Ik geloof echter slechts alleen als ik het zie..
  Glorie

 66. Wat ’n boefje. Dodenopwekker Tyler Johnson heeft de privacy-instellingen van z’n FB pagina aangescherpt.

  Waarschijnlijk wél zo verstandig. 😉

 67. many got healed and people rose up from their wheelchair

  Zijn die mensen zo arm dat ze rolstoelen moeten delen? 😉

  @engel:

  Niet door kracht nog door geweld maar door Mijn Geest zal het geschieden zegt de bijbel.

  Ik hoop dat dit een citaat is. Nog=noch.
  Of dit moet een impliciete herhaling van de vacature voor spellingcoach zijn. Dan is het briljant.

  De theologie die achter dit citaat schuilgaat, strookt natuurlijk zelf ook niet in alle opzichten met die van het NT. Suggereert de schrijver dat de Geest geen krachten kan bewerken? 🙂

 68. @engel: nog even over dat coachen van jou.

  Ik bied Sorensen net GRATIS wat coaching aan. Het is mij juist niet om geld te doen, maar om de kwalitiet van het leven van David te verhogen. Geheel belangeloos. En daar heb ik wel een universitaire opleiding voor afgerond.

  165 euro voor 90 minuten is helemaal niet gek.
  http://www.engelencoach.nl/Tarieven

  Zo’n Derde Oog healing lijkt me ook wel wat.

  Vaak is het zo dat je Derde Oog dicht/troebel is door:
  Gebruik van koffie, melk, rood vlees en chocolade
  Karma
  Ervaringen uit je kindertijd

  Vooral die koffie hakt er dagelijks stevig in.
  http://www.engelencoach.nl/derde-oog-healing

 69. Het gaat meteen alweer stukken beter met de rechter hersenhelft.

  Veel mensen hebben me informatie gevraagd over de geweldige BODYSCREENING die ik heb laten doen. Zo’n hoogtechnologische scan kan je hele lichaam checken en ziet meteen waar tekorten zijn in bepaalde stoffen, waar zwakke plekken zitten en waar de problemen zitten. Voor mij was het een ware verlossing om te ontdekken dat ik niets ernstigs heb maar slechts een overbelaste rechter hersenhelft en enkele tekorten van bepaalde stoffen.
  Ik kan dit echt met heel mijn hart aanbevelen aan iedereen die worstelt met klachten. Ik heb bijvoorbeeld ontdekt dat ik te weinig kalium en serotonine heb, en een verhoogde behoefte aan vitamine B, Q10 en magnesium. Die laatste drie stoffen neem ik nu een week en sindsdien heb ik niet meer de diepe energiedalingen gehad waar ik zo door gekweld werd. Mijn energie is veel stabieler. Een enorme verademing!
  Vroeger nam ik altijd supplementen gebaseerd op mijn eigen beperkte inzicht. Toen ik deskundig advies kreeg van een medewerkster van de Heelhoeve, en supplementen begon te nemen die heel gericht voor mijn situatie zijn, veranderde alles meteen.
  De vraag die velen me stellen is: waar kun je zo’n bodyscan laten doen en hoeveel kost het?
  Ik liet het doen bij Christelijk Natuurkundig Gezondheidscentrum DE HEELHOEVE. http://www.heelhoeve.nl
  De prijs van een bodyscreening is 160 euro en wordt door de zorgverzekering terugbetaald. Ze hebben daar een speciale regeling voor.
  Voor mij was dit Gods antwoord. Nu is het aan mij om verder te stappen richting vernieuwde kracht. Veel rusten en de juiste supplementen, gefundeerd op mijn gezonde levensstijl.
  Een grondige verandering van levensstijl is wel essentieel:
  – veel beweging
  – veel buitenlucht
  – veel water drinken
  – geen suikers
  – minimaal brood (=suiker)
  – minimaal internet en TV
  – veel verse groenten
  – geen bewerkt voedsel
  – zoveel mogelijk biologisch
  – veel rauw eten (groenten, fruit, noten en zaden)
  – veel dierlijke vetten (meer info hieronder)
  – veel rust en ontspanning
  – veel liefde van God

  De Heelhoeve richt zich op wegnemen van de OORZAAK van klachten, waar gewone medische zorg over het algemeen eindeloos en zinloos de GEVOLGEN probeert te verminderen.
  Bijna alle ziekte komt voort uit tekort aan goede voedingsstoffen, stress en gebrek aan beweging.
  Renate is zich de laatste maanden ook aan het verdiepen in de functie van onze darmen. De darmen zijn… verbaas je gerust… onze TWEEDE HERSENEN. Een wereldvermaarde pionierende arts, Dr Natasha, heeft tientallen jaren lang intensieve studie gedaan naar de oorzaken van ziekten als autisme, ADHD, schizofrenie, depressie, epilepsie, enz. Ze heeft ontdekt dat de basis voor onze mentale gezondheid in de darmen ligt.
  En wat bepaalt de gesteldheid van de darmen? Onze voeding. Haar verbazingwekkende ontdekking is dat mensen ziek worden door teveel trage suikers (die in brood zitten) en te weinig… verbaas je opnieuw… dierlijke vetten. Ze heeft het beruchte GAPS dieet samengesteld, wat onder andere inhoudt: veel dierlijke bouillon soepen drinken, en alle brood elimineren. Hierdoor genezen de darmen en genezen dus ons lichaam en psyche.
  Haar eigen kind had autisme en is genezen. En ze helpt een grote groep patienten die genezen zijn van diverse psychische kwalen, dankzij haar voedingsadviezen.
  Dr. Mercola, de meestgelezen arts en voedingsdeskundige ter wereld, beveelt Dr. Natasha van harte aan.
  Haar boeken kun je op internet vinden.
  De Heelhoeve is dus heel erg goed, als je bereid bent je leven om te gooien en gezond te gaan leven. Als je cola in een automotor gooit, gaat ie kapot. Maar wij gooien onszelf vol met veel meer troep! Alleen wordt de schade niet zo snel zichtbaar wat het des te verraderlijker maakt.
  Ga lezen over de functie van de darmen, onze tweede hersenen. Ons hele immuunsysteem wordt gevormd door de darmen!
  Er is veel over te ontdekken. Renate is er volop mee bezig, omdat onze oudste zoon Shurdo leesachterstand had. Dat is ook te wijten aan slechte darmflora door teveel brood en andere suikers. Nu eten we eitjes ipv brood, gezond bio-vlees, veel groenten en noten en Shurdo knapt zienderogen op. Wij voelen ons er ook heel goed bij. Shurdo is ook in de klas veel rustiger geworden, zei de juf. En we zijn nog maar enkele weken bezig!
  We drinken nu ook zelfgemaakte kefir (goed voor darmflora), rauwe biologische geiten en koeienmelk, gefermenteerd groentensap, enz. Allemaal heeeeel lekker en geweldig voor je gezondheid.
  Ik ben dus ook mijn darmgezondheid aan het aanpakken, zodat de basis voor mijn gezondheid goed wordt.
  Info over Dr Natasha: http://www.doctor-natasha.com
  Haar boek komt volgend jaar uit in het Nederlands.
  Ze gooit enkele bekende voedingsdenkbeelden op zijn kop door te zeggen dat meer dierlijke vetten en geen suikers HET medicijn zijn voor onze darmen. Radicaal… maar ze geneest er wereldwijd mensen mee, die anders een leven vol verdriet hebben!
  Tot slot… niet te vergeten: niet alles kan genezen worden door voeding en levensstijl. Bezoek ook genezingsdiensten, zodat God je kan genezen van die zaken waar Zijn Schepping niet bij machte is. Hij is de Here, onze Heelmeester!
  Als je vragen hebt, ga dan aub eerst en vooral zelf uitvoerig lezen over darmgezondheid. Ga lezen over GAPS. Weston Price was hier een pionier in. http://www.westonprice.nl En de site van Dr Natasha, hierboven vermeld.

  Nu nog wat minder internet en wat vaker de kinderbijbel aan de kotertjes voorlezen.

 70. Jemig jongens.
  Dan denk je dat zo ongeveer alles wel gezien hebt…
  Ik heb een beetje jeuk aan mijn Derde Oog😑😑

 71. @mafchauffeur,

  Het zijn hele schappelijke prijzen die ik reken. Die engelen doen het ook niet voor niks.

  @afolus,
  Je moet nog leren om je open te stellen voor een leven zonder koffie en chocola! Dan zal de mist uit je leven verdwijnen. Waar kan ik de rekening naar toe sturen?

 72. Ik zie een carriereswitch aankomen voor David, handel in supplementen levert misschien meer op dan het gebedel voor een geestelijke taak en misschien kan hij wat aanhang meenemen.

 73. Wat een fantastisch bericht.
  Eindelijk kan ik van mijn winderigheid genezen met de hulp van Dr. Natascha. Gelukkig laat David de Apostel ruimte om ook nog naar genezingsdiensten te gaan voor die kwalen die bijv. Dr. Natascha niet kan helen…
  OMG wat een heerlijke dommigheid allemaal…

 74. Het blijft blijkbaar toch een geestelijke strijd, dat “Facebook met rust laten”. Maar ja, dat is natuurlijk niet zo raar voor zo’n “gepassioneerd en creatief mens” met een overwerkte rechterhersenhelft.

  De darmen zijn… verbaas je gerust… onze TWEEDE HERSENEN.

  Hmmm…. zit ik er dus niet ver naast met mijn onregelmatig oprispende hersenscheten. En ik snap nu ook dat David zijn brein wat vaker moet ontlasten, letterlijk.

  Maar goed, het nieuwe stappenplan voor een gezond leven:

  1) Geen brood
  2) Geen suiker
  3) Geen bewerkt voedsel
  4) Geen internet en televisie
  5) Veel bewegen
  6) Veel water
  7) Veel groenten
  8) Rauwe melk en gefermenteerde groentesap
  9) Veel dierlijk vet
  10) Veel liefde van God

  Indien 1 t/m 10 niet het gewenste resultaat biedt:

  11) Bezoek genezingsdiensten.

  Toe te passen bij o.a.: ADHD, schizofrenie, epilepsie, autisme, leerachterstand, depressie enz.

 75. @mafchauffeur

  Vooral E621 (Mononatriumglutamaat) staat erom bekend autisme te veroorzaken.

  Wat een onzin. Autisme heeft niets, maar dan ook NIETS met E-nummers te maken. Het gaat gewoon om frequenties:

  Naar mijn mening is dit totale onzin. ADHD, ADD, Autisme en andere varianten zijn gerelateerd aan de Frequentie van tijdperken! Ieder tijdperk heeft zijn frequentie waardoor mensen die overgevoelig zijn voor frequenties een aandoening krijgen als 1 van de bovenstaande of zelf Kanker of andere ziektes die ook gerelateerd zijn aan frequenties. Nu we in een nieuw tijdperk leven zeggen de geleerde dat ADHD niet bestaat waar ze wellicht gelijk in hebben maar dan moeten ze zeggen (Niet meer bestaat) en dat ze uitleg geven aan dit verschijnsel.

  Autisme heeft dus naar mijn mening totaal 0 met E nummers of voeding te maken.

  Om iets duidelijker te zijn LEVEN WIJ IN EEN FREQUENTIE die ons nu een groter bewustzijn geeft, die bewustzijn krijgen wij niet van Sint Nicolaas.

  De Mens is een GMO product die gestuurd word door een frequentie die uw en mijn DNA veranderd waardoor we in een hogere reçunatie komen en meer breincapaciteit krijgen. De echte realiteit is geheel anders als wij die hier kennen.

  Wij leven in een grote Bilderberg, illuminati, Vrijmetselaars en Vaticaan illusie die op het punt staat “georganiseerd” te exploderen. Pas dan krijgen we te maken met de echte realiteit!!

  Dit is mijn gedachte en misschien kunnen jullie er iets mee.

  http://www.ninefornews.nl/meisje-7-geneest-van-autisme-door-e621-te-vermijden/

  Eh… nee, ik kan er niets mee. 🙂

 76. @engel:

  Ik had liever een foto gezien van die persoon die uit die rolstoel opstond.

  Je boft, er komt een herkansing.

  Even busses from China are on their way. We talked with people who brought a paralised man and drove 1190 km.

  Na al die moeite kan ik mij niet voorstellen dat zo iemand weer 1190 km onverrichterzake retour moet. Akkoord, dat is in Lourdes weliswaar routine maar op een plaats als zo’n festivalterrein waar de Heilige Geest -tijdens de voorstellingen- zo krachtig werkt is het natuurlijk andere koek.

 77. @Bokkepoot: je hebt duidelijk die TEDx talk van de moeder van dat voorheen-autistische meisje niet bekeken.

  Foei. 🙂

 78. @afolus

  Eindelijk kan ik van mijn winderigheid genezen met de hulp van Dr. Natascha.

  Dat is goed nieuws voor de bijeenkomst vd dwaze schare 🙂

 79. @maf

  Nee, niet bekeken. Maar even een serieuze (biologische) noot er tussendoor: ik sta zeker open voor een mogelijke correlatie tussen (bepaalde vormen van) autisme en voeding.

  Ik weet er wat dat betreft gewoon te weinig van af.

 80. @flipsonius,

  Er gaat niets boven rauwe geiten, mits ze biologisch zijn. Anders zijn ze niet te vreten.

 81. @engel: Verander ‘liggen’ maar eens in ‘leggen’ en lees dan de zin nog eens, dan snap je de pun van Maf. 🙂

  Hint: het gaat om ‘mij’.

 82. @engel: die link gaat over de zon, niet over de BBQ. Zongedroogde tomaatjes zijn prima, maar zongedroogde geiten eten ze niet in Wilp.

  Hoewel, in Mongolië wél:
  http://verrekijkers.wordpress.com/curiosa/vreemd-eten/

  Maar ja, dat moet tenminste een maand drogen. Zoveel geduld heeft David echt niet.

  En daarbij: het oog wil ook wat. Met knoflooksaus.

 83. @Wilfred en mafchauffeur,

  Wat ik had willen zeggen: Hoewel ze VAN mij ook wel een poosje op de BBQ mogen liggen.

  Door een gebrek aan kalsium en een overbelaste rechter hesenhelft lees en schrijf ik wat minder goed dan ik zou willen. De eerste afspraak met de Heelhoeve is al gemaakt. Ik heb er goede en betrouwbare verhalen over gehoord.

 84. @engel: We zullen die laatste zin maar aan je overbelaste rechterhersenhelft wijten. 🙂

 85. Overigens, de nieuwe reclameslogan voor AEG wasdrogers luidt: ‘durf te drogen’….
  Zouden ze geïnspireerd zijn door Mattie?

 86. @Flip: Ik voorzie een mega-claim! 😉

  @engel: ik herkende de referentie wel, maar mensen die zulk taalgebruik bezigen, lijden evident aan rechterhersenhelftmoeheid.

 87. @Wilfred,

  Ik had ook van moeite om de claim van David S. te geloven, maar navraag bij De Heelheove bevestigde dat ze in staat zijn om overbelasting van de hersenen te meten. Voor 160 Euro wilden ze dat ook wel voor me doen, aangevuld met enkele nuttige voedingstips. Ik ben bijna om.

 88. @engel:

  Ik ben bijna om.

  Geweldig!

  Ik zal je het laatste zetje geven. Ik waarschuw wel alvast: het duurt ongeveer twee jaar voor je van je klachten af bent.

  Ik heb een boek van Dr Natasha Campbell Mc Bride (www.gaps.me) dat de voeding op z’n kop zet. En dit keer wetenschappelijk.
  Het legt uit dat, en ook waarom en hoe, ziekten zoals allergie, auto-immuunziekten, autisme, adhd, eczeem en andere allergische huidaandoeningen, depressie en schizofrenie, dyslectie en nog veel meer, ontstaan door slechte darmflora, en legt uit dat je dat kunt genezen door probiotica en bovenal door veel dierlijke vetten te eten en oa door veel soepen van zelfgemaakte bouillon van kip, rund, vis ed. (dus geen bouillonblokjes meer :-D). Plus zelfgemaakte kefir en yoghurt met levende bacterieculturen , liefst van rauwe melk.
  Vanaf nu mag je zoveel vlees en eieren als je wilt, want het is onzin dat het slecht zou zijn voor je…. integendeel, bevat ei juist superveel goede cholesterol dat ons lichaam juist nodig heeft…. haha. Ach ja, dat is weer eens wat anders he .
  En het mooiste is dat alle genoemde ziekten grote kans op herstel hebben bij het volgen van haar principes. Dr Natasha Campbell Mc Bride heeft een heel boek geschreven met allemaal getuigenissen van families die gezond zijn geworden door het volgen van het GAPS dieet, door Dr Natasha Campbell Mc Bride. Een naam om te onthouden, en haar boeken wil ik graag aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in gezonde voeding, en die daar wel wat voor wil doen.
  Ik vind het heel belangrijk dat we goede voeding eten en water drinken, en ja, deze voeding kan mensen en kinderen genezen. Het is een proces van ong. twee jaar, en de meeste schizofrenen zijn dan weer normaal, autistische kinderen zijn bijna helemaal normaal, gewoon door op deze manier te eten.
  Dit neemt niet weg, dat naast het volgen van goede eetprincipes (die eigenlijk heel traditioneel zijn!!), er een naam is, die nog veel belangrijker is om te onthouden. Dat is de naam boven alle naam, die bij machte is om elke ziekte te genezen. En dat is de naam JEZUS!
  Ik had prikkelbare darmsyndroom gekregen omdat ik twee antibioticakuren had gehad deze zomer. Dr Natasha Campbell Mc Bride legt uit in haar boek dat antibiotica dat inderdaad doet: het veroorzaakt vaak prikkelbare darmsyndroom, en/of een scala aan andere klachten en ziekten, en het zorgt voor een vicieuze cirkel, ipv dat het je geneest.
  Dus ik kon geen vast voedsel verdragen. Twee maanden heb ik vloeibaar gegeten, wat ik niet erg vond, omdat ik wilde kuren en afvallen. Maar nu was ik het zat en ik merkte dat mijn darmen nog altijd geen vast voedsel verdroegen. Dat was minder… Dus ging ik op een avond naar buiten, alleen, en praatte met de Grote Geneesheer. Hij zei tegen me: Het Kruis. Ik zei, Ja Heer. En ik begon genezing uit te spreken over mijn darmen, en o ja, ik had ook een blaasontsteking en ik zei: Heer, ik pak van m’n leven geen antibiotica meer! Dat is troep! U moet me genezen! En om een lang verhaal kort te maken, dat heeft Hij gewoon gedaan. Alle glorie aan Jezus, de enige echte . Hij is zo lief en zo trouw, en o wat houdt Hij van mij en jou!!! Wauw.
  En dat wilde ik dus even delen. Eet gezond, en is er wat ergs, geloof dan dat Jezus ook jouw Geneesheer wil zijn!!!

 89. @mafchauffeur,

  Ik las het zelf al vandaag!

  Dan kom ik toch mooi en snel van mijn schizofrenie af. En mijn vrouw van haar autisme en mijn 4 kinderen van hun ADHD.

 90. @engel:

  En waar wil jij vanaf komen de komende twee jaar?

  Kwakzalvers?

  Ik ben bijna om.

  Ik was er al bang voor. Dat krijg je met rechterhersenhelftmoeheid.

 91. Dank u Heer, voor mijn linker- en mijn rechterhersenhelft… Het komt vast allemaal goed…
  Ze doen het (nog)…!😎

 92. Het is wel duidelijk dat onze David nog in fase I van het dieetproces zit:
  Fase I: het enthousiasme, de motivatie, het succes!
  Reeds na enkele dagen glutenvrij / sapvastenkuur / paleontologisch eten voel je je stukken beter en sterker! Zie je wel, Het werkt! (discipline, motivatie, wishful thinking)
  Fase II: het stagneert! Je voelt je eigenlijk steeds beroerder! De therapeut legt je uit dat dat normaal is, het betekent dat de kuur echt begint te werken, je lichaam is zich aan het ontdoen van jarenlang opgestapelde gifstoffen, de darmen zijn aan het ontslakken en worden gekoloniseerd met gezonde bacteriën.
  Fase III: Je wordt steeds futlozer en chagrijniger, je begint te twijfelen of je wel je juiste voedingsleer hebt gevolgd, misschien zijn die gluten wel voor jou juist essentiële voedingsstoffen, en – hoe is het mogelijk – ene dokter Jacobi heeft daar een heel overtuigend boek over geschreven, waarin het ene na het andere spectaculaire succes van zijn glutenrijke dieet staat beschreven (chronisch zieke man met reuma van 68 wint na 3 maanden dieet triatlon)
  Fase IV, bij de snackbar: ‘Wat mag het zijn?’. ‘Hmm, twee patat oorlog, kroketje mosterd, frikadel met mayo en ketchup en doe ook maar een broodje gez…ik bedoel hamburger’

 93. @Flip: Jammer toch om te zien dat mensen steeds cynischer worden naarmate ze ouder worden. In plaats van de dingen positief tegemoet te treden. Die VOC-mentaliteit … toch?

 94. Toch krijg ik duidelijke signalen dat David op de goede weg is. Uit een doorgestuurde brandbrief van gisteren blijkt dat Satan zich hevig verzet tegen de gang van zaken en gluten zand in de raderen aan het strooien is.

  zonet heb ik tot mijn schrik ontdekt dat we deze maand geen inkomen hebben van Stichting Sound of Heaven, omdat de giften niet geincasseerd zijn door de bank.

  Op een of andere manier zijn de incassobestanden niet doorgestuurd naar de bank. Ik vermoed dat ik ergens een fout gemaakt heb.

  Dit is een ramp voor ons. We leven van deze inkomsten en als ineens ons maandloon wegvalt, is dat een ramp, voor onze bediening en ons gezin.

  Mag ik je daarom alsjeblieft vragen voor deze ene keer je maandelijkse gift zelf over te maken?

  Het spijtige is dat de ervaring leert dat mensen niet graag iets extra doen, dus ik vrees dat de meesten van jullie zullen nalaten de gift zelf over te maken. Dat is begrijpelijk, want er zijn veel zaken die je aandacht opeisen. Misschien is er daarom iemand die ons wil helpen dit gat te vullen, met een extra gift?

  Het gaat om de giften die door onze stichting, Sound of Heaven, geincasseerd worden.

  Ik heb dit probleem bij de bank neergelegd en ik kan deze maand geen incasso meer indienen van giften van vorige maand. Incasso’s werken altijd met een datum in de toekomst. Ik ben de inkomsten dus sowieso kwijt.

  Voor november zullen de giften wel gewoon geïncasseerd worden, begin december. Maar dat geld krijgen we pas halverwege december. Nu zitten we dus even klem.

  Help ons aub, maak je gift deze maand nu zelf even over:
  NL46 INGB 0008 1843 43 tnv Sound of Heaven

  Je helpt er ons gezin mee, het is ook belangrijk voor mijn herstel in deze tijd en het is noodzakelijk voor ons christelijk werk dat zoveel duizenden mensen bereikt.

  Lastig. Een maandje geen salaris hakt er flink in.

  Salaris? Wacht even: David is (sinds 28 januari 2013) bestuurder (titel: “secretaris/penningmeester” van die stichting.

  Hoe zat het ook alweer met het verbod op bestuurdersbeloningen (boven een onkosten- en vergadervergoeding) van een ANBI?

 95. @engel: o ja, dat was ik vergeten.

  Doorzendgiften – de christelijke variant op het sturen van valse facturen. 😉

  Eerst maar even de LuxLeaks laten bezinken. De AnbiLeaks komen daarna misschien wel aan de buurt. 🙂

 96. Overigens lijkt mij dit een betere oplossing dan die Heelhoeve:

  In 2015 zullen we een nieuw programma lanceren: BLOEI! Dat is een jaarprogramma waarin je aan het werk gaat met jouw persoonlijke bloei. Je gaat aan het werk met je fysieke gezondheid (voeding, beweging, ademhaling, slaap), maar ook met je emotionele en spirituele gezondheid. Dit programma is niet voor iedereen, maar alleen voor mensen die werkelijk willen investeren in hun eigen leven.

  http://deplanteneter.nl/2014/11/225705-de-jonge-en-onstuimige-geschiedenis-van-de-planteneter

 97. Dat mag toch? En zo niet, dan doe ik het toch! Ik laat niet toe dat een man Gods zo met een dolk in de rug wordt gestoken.

 98. Dat Gospel Music Festival in Birma/Myanmar is bij nader inzien toch vrij bescheiden van opzet.

 99. Wel een verademing, moet ik zeggen. Geen “genezing komt alleen van de Heer” of “de duivel is een aap van God en biedt valse genezing” of zo.

  Gewoon recht-toe-recht-aan.

  Zo’n radicale ontdekking roept natuurlijk veel vragen op. Maar voor mij is het enige wat telt: de feiten van de genezingen. Bij mijn weten is er niemand op onze planeet die mensen met genoemde mentale ziektes kan genezen. Dr Natasha is de enige voor zover ik weet die duizenden mensen ziet opknappen, zodra ze haar adviezen gaan volgen. Dit is voor mij het enige wat telt: werkt het echt?

  (in de comments)

  En dan kent hij Samuel Hahnemann nog niet eens. 😉

 100. @mafchauffeur,

  Zodra er maar 1 persoon op deze aarde dit wonder kan verrichten, wordt ik een beetje sceptisch.

 101. @engel: jij bent zeker weer zo iemand die sceptisch staat tegenover de wetenschap?

  Dr Cambell Mc Bride heeft door wetenschappelijk onderzoek (en dat van vele andere artsen wereldwijd) inzicht gekregen hoe het allemaal precies werkt in de darm en het Immuunsysteem van ons lichaam, en op basis van hun vele moderne inzichten is ze tot een dieet gekomen wat helpt die DYSBIOSIS in de darm te herstellen.

 102. Wetenschappelijke kritiek op dr. McBride van “Orac”.

  Mja. Ach. Tsja. Hmm.

  Nooit teveel geloof hechten aan mensen die zich verschuilen achter één of ander raar pseudoniem. 😉
  http://scienceblogs.com/insolence/author/oracknows/

  Nee, dan de wijsheden van dr. McBride. “Dierlijke vetten en cholesterol veroorzaken geen hart- en vaatziekten, integendeel: ze voorkómen dit”

  En de Hartstichting maar glashard ontkennen. 😦

 103. @mafchauffeur,

  Zit hier niet een mooi verhaal in voor de Dwaze Schare punt nl? Met jouw medische kennis en mijn wetenschappelijke aanpak?

 104. @engel:

  10 NOVEMBER 2014 OM 11:39
  @mafchauffeur, Ik had liever een foto gezien van die persoon die uit die rolstoel opstond.

  Hier heb je je rolstoel. 😉

 105. @mafchauffeur,

  Ik heb nog niet de indruk dat hij aanstalten maakt om uit die rolstoel op te staan. In Nederland gebeuren immers veel minder wonderen.

 106. Jan-Peter,

  Volg je hem niet op Facebook? Heel verhelderend. Hij is bijna beter, behalve dat hij nu geluiden in zijn hoofd hoort. Dokters in Nederland kunnen hem niet meer helpen, dus gaat hij naar Belgie voor een behandeling.

 107. Hier het hele verhaal ongecencureerd:

  Na de bijzondere aanrakingen van God die ik afgelopen tijd kreeg, lijkt het me goed eens te vertellen hoe het nu gaat met mijn gezondheid.
  Zoals jullie weten kreeg ik vorig jaar ineens ernstige hartritmestoornissen. Gelukkig was dat eenmalig, maar het gaf wel een enorme klap aan mijn lichaam, waardoor ik fysiek in elkaar klapte. Toen bleken mijn hersenen overbelast door het vele evangelisatiewerk op de computer, afgelopen jaren. Twee verhuizingen, vier kindjes en heel veel andere uitdagingen hebben daar ook een rol in gespeeld natuurlijk.
  Hoe gaat het nu met me? In diverse opzichten bijzonder goed. Lichamelijk ben ik enorm opgeknapt. Een test wees uit dat mijn hart uitzonderlijk sterk en gezond is. De specialist zei dat ik makkelijk negentig kan worden met mijn hart. Ook mijn algehele conditie is erg verbeterd. Ik kan alweer een hele dag in de tuin werken, bijvoorbeeld. ‘Je hebt de bloeddruk van een achttienjarige’ zei een verpleger verbaasd. Dankzij het dieet dat Renate volgt (minder koolhydraten, veel dierlijke eiwitten en vetten) ben ik veel vet kwijt en is mijn spiermassa sterker geworden. Mijn immuunsysteem is ook top.
  Wat er nog niet goed is helaas, is mijn hersenen. Sinds twee maanden heb ik ineens een soort hyperactiviteit van een bepaald hersendeel, waardoor ik constant allerlei hoge frequentie geluiden hoor in mijn hoofd. Dit is door de overbelasting van de hersenen. Door rust en ontspanning zou het moeten overgaan, zei een professor die me onderzocht heeft (Academisch Ziekenhuis Antwerpen, speciale afdeling die ze in NL niet hebben).
  Nu is het zaaks voor me om mijn hersenen in een diepe mate van ontspanning te brengen, zodat ze weer rustig worden en de geluiden verdwijnen.
  Daar wil ik heel graag gebed voor vragen. Sommige dagen is het goed leefbaar, omdat het dan geluid stiller is. Maar zodra ik eens iets doe neemt het volume fors toe tot een bijna ondraaglijke herrie. Dat is echt heel pittig. Soms word ik er bijna wanhopig van. Mijn geloof en vertrouwen in Gods trouw en zorg worden hierdoor ontzettend uitgedaagd en gevormd.
  Door deze situatie ben ik dus nog steeds gedwongen om niets te doen. Dat vind ik heel erg moeilijk. Mijn hart brandt namelijk heel sterk om weer aan de slag te gaan voor God en mensen. Ik verlang enorm naar het organiseren van conferenties waar we volop in de heerlijkheid van God zullen ingaan.
  Ik geniet van de diensten die ik bezoek bij anderen, en ik ben dankbaar voor de bijzondere aanrakingen. Maar als ik eerlijk ben mis ik toch ook wel het een en ander. Er is overal toch best wel veel menselijke controle, ook in de aanbidding, en dat vind ik intens jammer. Ik weet uit ervaring dat God nog veel en veel meer kan doen, en dat mensen Hem nog veel dieper en intenser kunnen ontmoeten, als er veel minder menselijke controle is en we echt alles (maar dan ook alles) door de Geest van God geleid laten worden. Deze volkomen overgave aan de Heilige Geest mis ik best wel, overal waar ik kom. Mensen spreken er wel over, maar eigenlijk doen ze het niet. De touwtjes van eigen controle staan toch altijd nog centraal.
  Ik hunker er al lange tijd naar om zelf diensten te organiseren waar we heerlijk alles uit handen geven, niets voorbereiden (geen lied en geen woord) en alles helemaal door de Heer Zelf te laten invullen. Wat een tegenwoordigheid van God en wat een veranderde levens krijg je dan… Van twee conferenties hadden we maar liefst honderd emails met getuigenissen van genezingen en wonderen.
  Maar ik word gedwongen om te wachten. God wil me blijkbaar heel diep in Zijn rust brengen en me grondig voorbereiden. Dat is enerzijds heel fijn. Maar de hoge piep en suizende geluiden in mijn hersenen maken rusten soms ook juist heel moeilijk. Paardrijden en fietsen gaat bijvoorbeeld niet, omdat het dan veel luider wordt. Heel vreemd en soms enorm uitdagend.
  Ik ben afgelopen tijd diverse malen heel sterk aangeraakt door God. Ik merk dat Hij vanalles in me aan het doen is. Waarom Hij me nog niet genezen heeft van dit fenomeen, snap ik niet. Ik vermoed dat Hij echt een diep werk van overgave, rust en vertrouwen wil doen in me. Ik heb diverse woorden gekregen dat de Heer me voorbereid voor het grote werk dat op me wacht.
  Gelukkig heeft Hij wel beloofd dat Hij me volkomen zal genezen en dat blijft Hij bevestigen. Die belofte geeft me veel rust en kracht.
  Ik wil graag jullie gebed vragen, voor volharding in het vertrouwen en rusten. De uitdaging is om tot volkomen ontspanning te komen. Een biertje drinken met een vriend is daar een voorbeeld van. Of urenlang lekker prutsen in onze tuin.
  Het is echt heel lastig soms, om die geluiden alsmaar te horen in mijn hersenen. Het heeft trouwens niets met gehoorbeschadiging te maken, zoals eerst gedacht werd. Het is puur hyperactiviteit van hersenen door overbelasting.
  Hierdoor merk ik wel dat mijn bewogenheid voor zieken weer groter wordt. Ik besef hoeveel mensen lijden door ziekte en pijn en zie er enorm naar uit weer met eigen ogen te zien hoe God mensen zal herstellen door zijn wonderbare kracht. Ik kan erg boos worden als christenen menen wijs te zijn door te zeggen dat we ons niet op genezing moeten richten. Dan denk ik dat ze zelf maar eens een tijdje ernstig ziek moeten zijn en voelen wat lijden is. Dan realiseer je je dat zoiets niet Gods wil is. De Bijbel zegt dat Gods wil ‘het goede, welgevallige en volkomene’ is.
  Mijn eigen strijd helpt me om meer dan ooit te beseffen hoe ingrijpend het is, als mensen ziek worden en ik voel met alles wat God in me doet, dat het Gods verlangen is om ons kerngezond en top-fit te maken. Jezus maakt nooit mensen ziek, maar genas ze altijd allemaal en wees nooit een zieke af. God wil ons verlossen, niet verzieken.
  Die passie leeft heel sterk in me en het verlangen om Gods genezende kracht weer door me heen te laten stromen is heel groot. Maar eerst moet ik zelf opknappen. Dat vergt helaas best wel geduld, want die hersenen zijn lange tijd teveel belast geweest, met teveel spanning.
  Ik ben wel erg blij om de constante vrucht te zien van mijn harde werk op internet. Zoveel wondermooie reacties die komen op mijn websites. Elke schrijven mensen me hoe God hen aanraakt en verandert via mijn werk. Ik ben ook stapje per stapje de Nederlandse site aan het veranderen, zodat in NL en BE veel en veel meer mensen door de site tot Jezus zullen komen en Gods hart ontdekken. De site wordt echt veeeeeel beter dan hij ooit was. Maar het gaat super-langzaam op dit moment. Het is wel erg moeilijk voor me om zoveel inspiratie te hebben en mogelijkheden te zien, en eigenlijk bijna niets te kunnen.
  Iedereen die met een oprecht hart voor me bid, wil ik van harte danken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik enorm geworsteld heb met het plotse fenomeen van die luide hersengeluiden en dat ik een paar heel benauwde momenten gehad heb. Maar God is zo trouw en Hij draagt me er geweldig doorheen. En als Hij me hiervan genezen heeft, weet ik dat er een sterke toename zal zijn van Zijn macht in mijn leven. Want dan ben ik echt nog weer een stuk meer verbroken en in overgave. Als wij een verbroken vat zijn, kan de olie er nog meer uitstromen.
  Hij belooft dat ik Hem zal zien en zijn glorie zal zien. Daar zie ik naar uit. Hij zei me ook: ‘Zowaar Ik de God ben van Abraham, Isaak en Jakob, Ik zal jou mijn trouw laten zien.’ Dat helpt me om vol te houden.
  Gods plannen voor ons allemaal en voor deze wereld zijn zo onbeschrijflijk mooi en machtig.
  Bedankt voor je gebed en voortgaande steun. Mag de Heer je alles honderdvoudig teruggeven!
  Veel liefs en zegen allemaal.
  David Sorensen
  PS: er zijn helaas ook mensen met slechte harten die dit lezen, en er verkeerde dingen mee doen. Ik bid dat de meesten wel met een hart van liefde met mijn openhartigheid en kwetsbaarheid zullen omgaan.

 108. Wat er nog niet goed is helaas, is mijn hersenen.

  Die diagnose hadden wij lang geleden al gesteld. Gratis.

 109. @engel: wat Wilfred schrijft is feitelijk juist. Zijn comment is geheel ontdaan van elke vorm van subjectiviteit, hij doet niet eens een poging om het bij ‘aannemelijkheid’ te houden. Als salonatheist (pleonasme) heeft hij daar een voorkeur voor.

  Ik weet trouwens niet in de post van S hoe ik deze zin moet interpreteren: ‘is mijn hersenen’.

  Moet dit zijn ‘zijn mijn hersenen’ of ‘is mijn hersen’.

 110. @ardbeg10y: Zachte heelmeesters… 😉

  Zoals de rabijnen zeggen: in sommige gevallen getuigt het van lafheid en is het kwalijk om niet stellig te zijn. Dit is er zo een.

 111. @Flip: Je moet een tienjarige rokerige whisky die op een site reageert nooit serieus nemen. 🙂

 112. Toen ik vanmiddag op m’n werk die lap tekst van onze David las was ik al in een melige bui, en viel ik halverwege bijna van m’n stoel van het lachen. “Wat lees je? Lees eens voor!” “Eh… nee, niks.. *proest*…”

  Maar ik heb al een tijdje zo’n idee van: die man begint gewoon echt steeds gekker en gekker te worden. En nu ik dit nog een keer terug lees… ik lig weer in een deuk, maar ik vind het toch ook best serieus erg.

  Mag ik hier nog wel om lachen? Is dit nu een ordinaire oplichter, of is hij gewoon volslagen geflipt, of is het een goedgelovige onbenul, of is het van alles wat?

  En ligt het aan mij, of wordt dit inderdaad steeds erger?

 113. PS: er zijn helaas ook mensen met slechte harten die dit lezen, en er verkeerde dingen mee doen.

  Oh, sorry. 😳

 114. Ik denk dat hijzelf en z’n omgeving er erg veel baat bij zou hebben als hij eens een tijdje fysiek werk zou doen bij een een tuinder of zo.

  Deze man is een manipulatief monster aan het worden.

 115. Toch mooi dat overbelaste hersenen geen beletsel hoeven zijn voor het ontvangen van beelden.

  Dit moet ik toch echt vertellen! We zijn vandaag weer naar Andres Bisonni geweest, en Shira heeft genezing ontvangen op haar ogen. Ze moest eigenlijk weer een brilletje, maar wilde dat liever niet. Tijdens de dienst voelde ze ineens haar ogen warm worden en de kracht van God. Daarna zag ze alles ineens een stuk helderder. Ze zei dat ze eerst de woorden op de overhead niet goed kon lezen en nu wel!
  Renate was ook mee en voelde met grote kracht iets verschuiven in haar rug. Ze heeft veel last gehad van haar bekken, na de vierde bevalling. Terwijl ze op haar rug lag, ervoer ze ineens iets heel krachtig veranderen onderaan haar ruggegraat.
  Ik ben zelf ook weer diep aangeraakt. Andres leidde de aanwezigen om met heel ons hart Jezus te aanbidden en Zijn schoonheid te zien. Als je zijn schoonheid ziet, wordt je diep vanbinnen veranderd. Zijn heerlijkheid transformeert ons hart. Terwijl ik zo in volle aanbidding was, begon ik heel intens te wenen, door het zien van Jezus. Hij raakte me heel sterk aan en zijn kracht stroomde door me heen. Andres pikte me er opnieuw uit (deed ie gisteren ook al) en ze tilden me op het podium, terwijl ik eigenlijk al helemaal overweldigd was door de Geest van God. Ik ging meteen neer natuurlijk, en zag vervolgens enkele heel bijzondere dingen.
  Het eerste was de kop van een enorme krachtige leeuw, met zijn muil wijd open. Er kwam een geweldige stroom vuur uit zijn mond. Dat beeldt het woord van God uit, dat een vuur is dat verteert.
  Daarna zag ik dat Jezus zijn borstkas voor me opende en me zijn hart liet zien. Ik zag een heel groot bloedrood hart, dat als het ware huilde. Ik zag dikke rode tranen van bloed uit het hart stromen. Dat is zijn liefde, die huilt voor de mensen. Toen ik naderhand probeerde dit aan Renate of anderen te vertellen, kon ik niet. Ik begon steeds weer hevig te wenen, door de ervaring van deze intense liefde van Jezus. Hij heeft me echt een diepe ervaring van zijn hart gegeven. Zijn hart van liefde, dat bloedt van liefde voor de mensen.
  Tenslotte zag ik een zwaard, dat helder en zuiver schitterde. Dat is ook het woord van God. Ik hoorde de Heer zeggen: ‘Het zwaard van God kan nooit verslagen worden.’
  De Heer sprak nog meer dingen tegen me.
  Ik geloof dat Hij heel wat in me gedaan heeft, dat zijn effect zal hebben in mijn leven.
  Ik heb ook genezing van mijn hersenen nodig (meer daarover morgen), maar daar heeft Hij nog geen herstel gebracht. Vind ik wel jammer natuurlijk. Maar alles wat Hij wel gedaan heeft, is erg bijzonder.
  Ik ben dus heel dankbaar. Ook voor Andres die mensen zo intens wijst op Jezus en ons leert om met heel ons hart ons te focussen op het zien van Jezus, door Hem in volle overgave te aanbidden.
  Er werden nog veel mensen genezen. We hoorden ook demonen met luid gegil uit mensen weggaan.
  Ik dank God voor Zijn wondermooie Heilige Geest. Het is mijn diepste verlangen ook snel weer sterk te zijn en een instrument van Zijn Geest te zijn.

 116. Ik dank God voor Zijn wondermooie Heilige Geest. Het is mijn diepste verlangen ook snel weer sterk te zijn en een instrument van Zijn Geest te zijn.

  Is dit een aanwijzing dat de winterslaap van de sterke beer David bijna voorbij is? #dtv

 117. Het feit dat Shira geen brilletje nodig heeft na de wonderbaarlijke genezing van haar oogjes lijkt mij een mokerslag voor het verdienmodel van Specsavers, Hans Anders, Pearle en andere brillenverkopende winkelketens. Gelukkig hebben deze bedrijven in de afgelopen jaren audicientaken toegevoegd aan de dienstverlening. 😎

 118. Ik heb ook genezing van mijn hersenen nodig (meer daarover morgen), maar daar heeft Hij nog geen herstel gebracht. Vind ik wel jammer natuurlijk.
  Ja, dat vinden wij ook ehh…heel erg jammer 😉 #gemistekans
  @Afolus
  Maak nou geen slapende honden wakker! Die gehoortoestellen zijn veel duurder dan een lullig brilletje – ongeveer de prijs van een Bang & Olufsen. Dus straks zijn ook alle audiciens brodeloos als het aan D. ligt…..

 119. @Flip:

  Ze moest eigenlijk weer een brilletje, maar wilde dat liever niet.

  Ja, daar gaat hun broodwinning! Denk je eens in: als al die oude mensen die eigenlijk liever niet een hoortoestel willen, genezen worden!!

  Overigens roept ook deze zin vragen op. Hoezo “weer” een brilletje? Was er al een eerdere keer genezing geweest, maar weer weggeebt? Was David er achter gekomen dat lenzen, vooral zachte, in potentie slecht zijn voor je ogen? Raadselen, raadselen…

 120. Ik lees alle reacties nu na mijn bericht. Nee ik heb hem niet op Facebook, die ellende hoef ik niet te zien. Ik vraag me af of hij überhaupt nog aan het werk komt, menselijk gesproken is hij behoorlijk afgeschreven. Dit is inderdaad lijden voor iemand die eerst zo hyperactief door het leven ging met veel creatieve ideeën. Dit is lijden voor een man die zo vol was met alles wat in ZIJN leven gebeurde.
  Ik vraag me af wat hem jaren geleden zo bevangen heeft. Eerst was hij gewoon evangelicaal, pas later is hij in aanraking gekomen charismaniërs (ter onderscheid van charismaten). Wat er toen in zijn brein is gebeurd? Waarom hij zo door geslagen is? Joost mag het weten. Ik merk wel dat in evangelicale kringen waar een relatie met de Heer zo belangrijk is en constant je bevestiging moet zoeken bij God als lieve papa en Jezus als boyfriend (profetieën zijn daar uitermate geschikt voor) je er eenzaamheid voor terug (kan) krijg(t/en). Je komt op een eilandje te zitten met de Schepper van hemel en aard, je krijgt ongetwijfeld diepe ervaringen voor terug maar een beetje eenzaam is het wel. Lieve help, waar een op het individu gerichte theologie wel niet tot kan leiden.
  ‘IK ZOEK ZEKERHEID IN GOD IK ZOEK ZEKERHEID IN GOD IK ZOEK ZEKERHEID IN GOD’ daar word je wel onzeker van 🙂
  Misschien is Sörensen gewoon eenzaam door zijn hyperactieve hypergeloof.
  Dit is alles psychologie van de koude grond. De beste man doet er goed aan een psychiater en psycholoog en een pastorale engel te zoeken dan te luisteren naar mijn gelul.

 121. @Jan Peter mooie post, kan ik me uitstekend in vinden.

  Ik denk dat Pittig zich aan het voorbereiden is op een glorieuze come back. Maar hij moet wel opschieten wil hij nog voor de wederkomst zijn.

 122. Dit is geen plek voor pittig. Pittig heeft fundies nodig, daar floreert hij. Jullie zijn het allemaal veel te eens met elkaar. Dat vrijzinng geklarefater kan alleen in contrast met een echte rauwe biblicist, zo één die precies kan zeggen wat Zacharia bedoelde met zijn profetieën in-duistere-taal. <-beter-dan-Dooyeweerd

  Engel kon dat vroeger vast ook maar de theologie gooit altijd roet in het eten.

  Is Sörensen al genezen? Volgens mij ben ik geblokt door hem op FB. Kon hem niet vinden in ieder geval.

 123. @Jan-Peter: Jou zou een mooie ‘foil’ zijn… als je nu even flink losgaat, misschien dat Pittig dan weer opstaat uit zijn digitale graf.

Reacties zijn gesloten.