Waarom je Dwaaze Sgare moet stemmen

Beste leezers, de Webvish Awards, a.k.a. de Hijlige Graal, komen er weer aan en nu zowel Braadje Poop als Dwaaze Sgare genomineerd zijn, zitten jullie natuurlijk met een dielemma op wie je moet stemmen. Ik wil dit dielemma voor eens en voor altijd uit de weereld helpen.

Jullie moeten uiteraart allemaal op Dwaaze Sgare stemmen. Allereerst is het nu eenmaal de eenige plek in Neederland waar je zonder tatoes over het geloof kunt praten. Maar wat veel belangrijker is: Braadje Poop haalt laffe streeken uit om de Webvish Award te winnen. Het is gewoon te walchelijk voor woorden.

Eerst dagten ze dat ze meer kans zouden maaken om te winnen als ze een stom klipje van hiphoppende katholieken zouden plaatsen, omdat voorig jaar hiphoppende protestanten hadden gewonnen. Beetje flouw, nietwaar? Een egte website wint door middel van originele en kwaalitatieve inhout, zoals Dwaaze Sgare. Niet met klipjes die je voor 5 dollar door een kansloze Paakistaan laat maken.

Daarna hadden ze ook nog eens overduidelijk de Jeukvis van Staat Gesgreven omgekogt. Naar verluit hebben ze 5 Heema-rookworsten en een vervalst zelfportret van Johan Kalvein betaalt om een loovende resensie te krijgen. Errug smaakeloos allemaal.

Door Braadje Poop vervalst zelfportret van Johan Kalvein
Door Braadje Poop vervalst zelfportret van Johan Kalvein

Maar de meest resente streek van Braadje Poop is nog wel de errugste van allemaal. Deze streek is zo misselluk maakend dat de honden er geen broot van lusten. Er wort druk gefluistert dat Joop van Braadje Poop een artiekel vol met spelvouten op Dwaaze Sgare heeft geplaatst om zoo de kwaaliteit van een van zijn belangreikste konkuurenten te verlaagen. Als de zjuurie van de Webvish Awards zo veel vouten ziet, dan gaan ze nooit voor Dwaaze Sgare kiezen. Ook scheinen er twee links in het artiekel te staan die Braadje Poop juist preizen. Laffer dan dat gaat het egt niet worden.

Dit moet wel het apsoluute dieptepunt zijn in de gesgiedenis van de Webvish Awards. Daarom: stem Dwaaze Sgare! En natuurlijk doe je dat hier.

24 gedachten over “Waarom je Dwaaze Sgare moet stemmen”

 1. 😀

  Als de beste artikelen op de dwaaze sgare ook al van braadje poop moeten komen, dan is het kiezen tussen de twee niet heel erg moeilijk meer 😉

 2. Wat een froome huigelaar zeg…😄

  Hey Jaap, waar heb je deze vileine marketingtechnieken geleerd. Heb je gestudeerd bij Maasbach of bij Piet Derksen…?
  Jij weet je concurrenten uit te schakelen..!

 3. Ik ben eens binnen geweest in de kerk die nu in Gouda door Maasbach wordt gebruikt. Ik denk dat ik sindsdien bezeten ben.

 4. @Jaap
  LOL
  Je weet toch dat ook binnen de RK kerk een commissie druk doende is excorcisme weer hoog op de agenda te krijgen?
  Er is hoop, ook voor jou Jaap!!

  In het geval dat jij die Award wegkaapt, zal deze gaten branden in je scherm…đŸ‘č
  Keert weer!!😎😇

 5. De jury van de Webfish 2014 is in meerderheid Katholiek.

  Een Katholieke winnaar is daarmee uitgesloten. 🙂

 6. Jammer. Vertel jij het slechte nieuws ook even aan pater Nikolaas Sintobin? Zijn website heeft inmiddels de meeste stemmen en hij zag er zo hoopvol uit.

 7. @Jaap: een heikel dilemma voor de jury dus. Oude tijden herleven! Payback time voor het processieverbod. 😉

 8. Het is een feit dat katholieken elkaar doorgaans de tent uitvechten, maar elkaar best kunnen tolereren wanneer ze een gezamenlijke vijand hebben. Dat is een van de redenen dat brandstapels zo’n verbroederend en oecumenisch effect hebben.

 9. @Jaap

  Dat is een van de redenen dat brandstapels zo’n verbroederend en oecumenisch effect hebben.

  Dat is bij charismaniakken anders; als ze daar een firenight hebben, breekt de hel los…😇

 10. @Jaap
  Als ik de bekende charismaten, zoals Van der Steen, Plat, Sörensen en dergelijke beschouw, kan ik het woord “relletje” wel plaatsen…😉

 11. Dat onze paapse vriend met glans mag winnen. Is er ook al een stille rondgang geweest met een Mariabeeld nabij het gebouw van de IKON?

  De webvissensite verdient zelf een Mockfish. Zo’n text-based site met een kneuterig behangetje kan echt niet meer.

 12. @Jaap: Er zijn van die dagen dat ik de Mockfish heel erg mis. Bijvoorbeeld als ik de inzendingen voor de Webfish zie. 😉 Maar ik vermoed dat de prijs mĂ©t GG diep in de oceaan is verdwenen.

 13. Nu ik toch bezig ben: dat logo van de Webfish. VroegĂąh toen ik nog bij de truitjes van Ichthus zat hadden we al zo’n logo. Met een onderschrift in Comic Sans was het helemaal af geweest. Dat logo is zelf satirisch: amateurisme als prijs voor de beste website in de gristenwereld. De goudvis met de bolle ogen in de foto boven dit artikel is Miss World Fish vergeleken met de webvis. #ratelderatel

  Wie heeft de Dwaze Schare eigenlijk aangemeld?

 14. @Johan,

  Wie heeft de Dwaze Schare eigenlijk aangemeld?

  In ieder geval niemand van de eindredactie. Ik vind het zelf ook te vroeg, ik heb de indruk dat iedereen nog een beetje worstelt met de nieuwe site en de nieuwe rollen, ikzelf incluis. Ik hoop dat dat zich wat meer uitkristaliseert bij de Grote Evaluatie, dan zou de DS een hele goede kanshebber zijn, denk ik.

 15. Dwaase Sgaare, u heb mij geheel overtuigd! Heb als protestant altijd al gedacht dat paapen niet willen deugen, kazuifeltjes op bokkepooten, dat zijn ‘het’, volgelingen van BeĂ«lzebub uit Rome! Nee, daar hebben wij niks mee.

  Maar toch, Dwaze Schare, laat ik iets zeggen om uw begeerte naar de Webvish Awards 2014 iets te temperen. Om te beginnen: zegt het Tiende van de Tien Geboden niet: gij zult NIET begeren? Vanwaar dan uw begeerte naar de Webvish Award 2014? Natuurlijk: the winner takes it all. En je moet er toch niet aandenken dat paapen met die eer aan de haal gaan?!

  Vervolgens: Fish doet mij altijd denken aan Jona. Jona de profeet is de eerste die -van God zelf- de (web)Fish-award heeft uitgereikt gekregen. Was Jona blij zijn met zijn (web)Fish Award? Nou nee. Nadat hij in NinevĂ© de ondergang van de stad gepredikt had, ging hij vrolijk (!) op een berg zitten om de ondergang van de stad te zien. En toen die niet kwam, was hij nog bood ook. Hij zei tegen God: ‘U bent een God die genadig is en liefdevol, geduldig en trouw, en tot vergeving bereid.’ Dit commentaar van Jona kun je kort samenvatten in de volgende zin: ‘Beste God, ik wist wel dat u een mietje bent.’

  Leven op aarde is leven in voorlopigheid. En ook Awards die hier uitgereikt worden zeggen niet zo veel. Ooit deelt God zelf de echte Awards uit.

Reacties zijn gesloten.