Mijn God is boos

Mijn God is boosMijn god is boos

In reactie op de remonstrantse postercampagne ‘Geloof begint bij jou‘, met posters die allemaal beginnen met ‘Mijn God…’, begint Hemelpoorter Peter Visser (1998) een tegencampagne onder de titel “Mijn God is boos.” “Onze Lieve Heer is boos op de remonstranten,” legt de deurbewaker uit, “en ik kan het weten.” Voorlopig komen er twee verschillende posters te hangen op stations op het traject Amsterdam Centraal en Hemelpoort met de teksten “Mijn God is boos” en “De contra-remonstranten hadden toch gelijk.”

11 gedachten over “Mijn God is boos”

 1. Even aan het brainstormen geslagen:
  “Mijn God heeft een buikje”
  “Mijn God beweegt niet”
  “Mijn God eet een hamburger met friet”
  “Mijn God laat me zelf dwalen”
  “Mijn God doet niet aan bestaan”

 2. Geheel los van het weigeren (en inmiddels toch toestaan) van deze posters door de NS, vind ik het maar een vreemde campagne. Wat communiceer je hier nu mee?

  Blijkbaar zijn er meerdere goden. En zijn ze inwisselbaar. Of je kunt ze zelf samenstellen. “Geloof begint bij jou.” Nou, blijkbaar.

  Kiest heden wie gij dienen zult wilt. 🙂

Reacties zijn gesloten.