mark driscoll, mars hill church

Commentkoning Driscoll returns

De druk op megapastor Mark Driscoll is te groot geworden, hij stapt op als voorganger van de Mars Hill Church. Iedere Amerikaanse nieuwssite opende ermee, alle kerkblaadjes getuigden van zijn grootheid, al zijn jonge vrouwelijke gemeenteleden huilden tranen met tuiten (en sommige mannelijke ook), want de pastor van vijftien kerken en veertienduizend leden is ex-pastor.

Iedere volgende misstap leek de voorganger alleen maar sterker te maken. Plagiaat? Als iemand anders hetzelfde beter gezegd heeft, waarom zou je het dan zelf schrijven, dacht Driscoll terecht, al is zijn eigen schrijfstijl ook om van te lekkerbekken. Dominant leiderschap? Dat bleken de onderdanige vrouwen van zijn gemeente stiekem toch wel erg in Driscoll te waarderen. Waar Driscoll preekte, werden de vrouwen zacht als klei en durfden de mannen het moederlijke juk af te werpen. Alleen financieel verloor Driscoll wel enigszins zijn mojo, de kerk leed het laatste jaar verlies door tegenvallende giften.

Het lijkt te laat om de Dwaze Schare een crowdfunding te laten beginnen en zo de meest spraakmakende pastor wereldwijd aan het werk te houden. Helaas. Maar voor Driscoll is het misschien wel een blessing in disguise: eindelijk weer tijd om seksistische opmerkingen te maken in de duistere hoeken van kerkfora.

10 gedachten over “Commentkoning Driscoll returns”

 1. @engel: dat zegt niks. Vorig jaar (of is het alweer twee jaar geleden) was Zeurensen genomineerd. 🙂

 2. @maf,

  Volgens mij kun je ook door je “vijanden” worden genomineerd. Dat zal bij de Dwaze Schare ook wel het geval zijn.

 3. “Ultimately, God created you and it is His penis. You are simply borrowing it for a while.

  While His penis is on loan you must admit that it is sort of just hanging out there very lonely as if it needed a home, sort of like a man wandering the streets looking for a house to live in.

  Knowing that His penis would need a home, God created a woman to be your wife. And when you marry her and look down you will notice that your wife is shaped differently than you and makes a very nice home.”

  Lekker ventje. 🙂

 4. Even los van eenzame piemels die op zoek zijn naar een huis om in te wonen: ik ben opgegroeid met het idee dat je lichaam een ‘tempel van de Heilige Geest’ is en je er daarom verantwoord mee om moet gaan. Maar is er ook echt een bijbels precedent voor de bewering dat je je stoffelijke equipement van God ‘te leen’ hebt gekregen?

  Ik hoop toch niet dat God het straks ook daadwerkelijk weer terug wil hebben allemaal. 😐

 5. Bokkepoot, je bent me er een. By the way: Staat er ook niet geschreven dat je de onderlinge bijeenkomsten niet moet verzuimen.

 6. Waar Driscoll uiterst conservatief is (een vrouw behoort niet te preken, moet ondergeschikt zijn aan de man en dient het seksueel bevredigen van haar man als een belangrijke taak te zien), is de theologie van Hillsong juist veel liberaler en gematigder.

  http://www.cip.nl/nieuws/juni-2015/49761-Mark-Driscoll-niet-meer-welkom-op-Hillsong-Conference

  Als je als vent gewoon te besodemietert bent om zelf een beetje je best te doen in bed dan hang je dat gewoon op aan je conservatief-christelijke levensvisie. #slim

Reacties zijn gesloten.