Twee jaar winterslaap voor David

Het heeft David Sörensen niet meegezeten: eerst stuurt God hem naar het goddeloze Nederland, vervolgens neemt Goedgelovig zijn marketing op zich richt de satanische haat-site Goedgelovig zijn vizier op David en zijn schattige paardjes en vervolgens krijgt hij een hart-crisis. Ja, ook de sterke beer kan niet elke crisis zomaar de baas.

Sterke beer, david Sörensen

Het is ook niet onvoorstelbaar. Met Goedgelovig had Sörensen destijds gunstige afspraken gemaakt voor de leugens marketing van zijn koninkrijkje, maar de geharde onderhandelaars van de Dwaze Schare (ik kan er niet in detail op ingaan, maar het stilzwijgen van @Pittig hangt hiermee samen) vragen wel meer dan een stuiver en een halve knoop om Davids nieuwsbrieven in de vaart der glorieroepers te laten meestromen. ‘Even heerlijk herbronnen’, schreef David eind juli over zijn welverdiende vakantie, maar die heeft de stress niet weggenomen.

Niet lang na de vakantie bleek de Belgische profeet zijn voet ontstoken te hebben en een injectie daartegen verergerde de toestand alleen maar. Stress is dan ook slecht voor de weerstand en nog slechter voor het hart. ‘David Sörensen bijna thuisgehaald’, kopte de redacteur van dienst toen hoopvol meelevend, inclusief link naar het machtigingsformulier. Een volle bankrekening schijnt namelijk goed voor het hart te zijn, zeker voor zendelingen die maandelijks moeten afvragen of de Heer hen nog wel belangrijker vindt dan de musjes op het dak.

Om weer helemaal op de been te komen, zodat hij ‘zoveel wijsheid’ en ‘zoveel heldere inzichten’ die ‘door hem heen stromen’ later met ons allen kan delen (sjabbaa-doie dabado), neemt hij nu een pauze (nieuwsbrief 19 september), een winterslaap, een rustperiode waarin de oude sterke beer annex marathonloper helemaal op krachten kan komen. De komende twee jaar stuurt David ons daarom al zijn glorierijke nieuwsbrieven sinds 2012 opnieuw. De kracht zit in herhaling.

davibear

36 gedachten over “Twee jaar winterslaap voor David”

 1. Is het niet beter om maar helemaal geen aandacht aan deze man te geven? Ik zie trouwens dat hij op Facebook meer dan actief is.

 2. AAAAAhhhhhhh, Bij deze wens ik David een goede winterslaap, waarin hij niet gestoord wordt door ongeestelijke deurwaarders

 3. @engel: verdorie, je hebt gelijk. DE PROFEET IS WAKKER!!!

  *dansje doet*

  Kijk, dat noem ik nou “terug van weggeweest”. Heilzaam, zo’n winterslaap.

  Toen ik vertelde dat mijn dappere Renate in een maand tijd tien kilo is afgevallen door een reinigingskuur, hebben veel mensen gevraagd wat voor kuur dat is. Ik zal het even uitleggen.
  We hebben voor het eerst over de kuur gehoord van een huisarts in Belgie, die al dertig jaar lang deze kuur gebruikt om patiënten te genezen. Hij vertelde dat veel kwalen, zelfs zaken als onvruchtbaarheid en depressie, genezen na zo’n reinigingsuur.
  Het principe is dit: het belangrijkste orgaan in ons lichaam zijn onze DARMEN. Een groot deel van ons mentale en lichamelijke welzijn is afhankelijk van de darmen.
  Het opmerkelijke aan onze darmen is dat de binnenwanden GERIBBELD zijn. Als we onze darmen zouden gladstrijken en dus alle ribbeltjes zouden vlaktrekken, zouden onze darmen het oppervlak van een voetbalveld beslaan. Onze darmen bevatten 90% van al onze lichaamscellen!
  Tussen de vele duizenden ribbeltjes van onze darmwand zitten grote hoeveelheden afval opgeslagen. Dat afval verhindert het opnemen van levensnoodzakelijke voedingsstoffen. Een reinigingskuur is bedoeld om dat afval los te weken en af te voeren.
  Een reinigingskuur houdt in dat je enkele weken lang ALLEEN VLOEIBAAR VOEDSEL tot je neemt, in combinatie met het innemen van engels zout (laxeermiddel) en het drinken van twee tot drie liter water per dag.
  Het gevolg is dat je spijsverteringsstelsel tot rust komt en zichzelf kan beginnen reinigen. Naast het opnemen van voedingsstoffen, is een tweede belangrijke functie van de darmen het afscheiden van afvalstoffen. Als we echter altijd alleen maar aan het eten zijn, komen de darmen niet voldoende toe aan het ontgiften.
  Door enkele weken alleen vloeibaar voedsel te nemen, hebben je darmen veel minder werk om te verteren en kunnen ze veel beter afval beginnen afscheiden.
  Door de grote hoeveelheid vloeibaar voedsel (in combinatie met een lepel engels zout in lauw water) elke ochtend, worden de duizenden ribbels van je darmen beetje per beetje schoongespoeld. Zo raak je grote hoeveelheden gif kwijt en kunnen je darmen na die tijd de nodige voedingsstoffen veel beter opnemen, wat resulteert in betere gezondheid en kracht.
  Onze huisarts vertelde dat elk mens heel wat kilo’s afvalstoffen in zijn of haar lichaam meezeult, die zorgen voor vermoeidheid en allerlei ziektes. Hij (en vele andere artsen die ik sindsdien hierover gehoord heb) is ervan overtuigd dat 80% van alle mentale en fysieke ziektes in onze tijd het rechtstreekse gevolg zijn van onze voeding.
  Naast de info over een reinigingskuur is het ook belangrijk te weten hoe het komt dat ons lichaam vergiftigd is.
  God heeft voeding bedoeld om drie functies te hebben:
  – VOEDEN
  – BESCHERMEN
  – GENEZEN.
  Als een mens eet zoals God bedoeld heeft, heeft ziekte (zowel mentaal als fysiek) bijna geen kans, omdat ons lichaam en onze hersenen ijzersterk zijn. De realiteit van onze westerse wereld is echter dat het merendeel van alle voeding die ons aangeboden wordt in supermarkten dermate dood, leeg en besmet is met gifstoffen, dat deze voeding ons niet voedt, maar dat het verwerken van al deze voeding juist energie vreet!
  Ten tweede is veel voeding niet beschermend, maar aanvallend voor ons lichaam. Denk eens aan geraffineerde suiker. We weten allemaal dat suiker onze tanden verwoest. Maar… onze tanden zijn hard en sterk! Als suiker al zoveel verwoesting aanricht aan onze tanden die hard zijn, hoeveel meer schade richt suiker dan wel niet aan, in ons lichaam dat zacht en kwetsbaar is? Een arts vertelde me dat suiker werkt als schuurpapier op onze celwanden. Het vernietigt niet enkel ons gebit, maar ons hele lichaam! Het gevolg is ernstige schade aan mentale en fysieke gezondheid. Ik las eens een lijst met ziektes die gerelateerd zijn aan suiker. Ik schrok enorm… Tientallen bekende ziektes werden opgesomd.
  Suiker is nooit bedoeld om toe te voegen aan voeding. Gezonde voeding bevat van nature voldoende suiker. De westerse mens neemt tientallen malen teveel suiker in dan goed voor ons is. 99% van de medische hulp is dan ook niets meer dan symptoombestrijding, omdat de oorzaak onze voeding is. Dure pillen en slopende behandelingen helpen alleen symptomen verminderen en pakken de oorzaak niet aan.
  Naast suiker zijn er nog tientallen andere stoffen in onze voeding die ons lichaam niet beschermen maar aanvallen. Denk aan de duizenden smaakstoffen, bewaarmiddelen (die vertering verhinderen, want het zijn BEWAAR-middelen), pesticiden, enz.
  En ten derde: in plaats van dat onze goedkope en gemakkelijke supermarktvoeding ons lichaam geneest, zeggen steeds meer artsen en voedingsdeskundigen dat 70-85% van alle ziekten die ons teisteren het directe gevolg zijn van onze voeding.
  Er is dus te weinig voeding, te weinig bescherming en teveel ziekte.
  De enigen die hier voordeel uit halen zijn de grote geldwolven van de massale voedingsindustrie.
  Ons lichaam is bij de meeste mensen niets minder dan een grote afvalbak, waar we alles instoppen – als het maar lekker is. Genot plaatsen we hoger dan gezond. En daar ligt het probleem. Als mensen minder zouden vallen voor de verleiding van het genot, zouden die geldwolven van de misleidende voedingsindustrie hen niet zo makkelijk als prooi vangen. Maar genot regeert bij velen, dus trekken ze zich niets aan van gezond, waardoor de genotsgerichte, ziekmakende voedingsindustrie floreert.
  Het is eigen aan deze goddeloze wereld, zoals de Bijbel zegt: mensen kijken alleen naar het UITERLIJK en niet naar het INNERLIJK. Bijna alle bladen gaan alleen over hoe we er mooier uit kunnen zien en zelden hoor je iets over hoe je hart rein en mooi kan worden… Dat kwaad is ook werkzaam in de voeding: fruit moet groot, gaaf en glimmend zijn, dan kopen mensen het. Dat het fruit geen voedingsstoffen meer bevat en barst van gifstoffen door de overmatige chemische bemesting en bespuiting, speelt geen rol. Het is goedkoop, gemakkelijk en het geeft genot.
  Ons lichaam is dus zwaar vergiftigd. En deze generatie lijdt daar meer onder dan alle voorgaande generaties in de hele geschiedenis van de mensheid. Nooit sinds het ontstaan van de aarde, was de mensheid zo ziek als vandaag. En nooit was er zo’n overaanbod aan gemakkelijk en spotgoedkoop voedsel, dat naar je oren wordt gesmeten door schreeuwende reclames met de zoveelste voordelige aanbieding.
  Sinds het ontstaan van de mensheid moest de mens gezonde inspanning leveren om goed voedsel te vinden. Die lichamelijke inspanning was sinds het ontstaan van de schepping deel van het geheim om gezond te blijven: lichaamsbeweging houdt je weerbaar tegen ziekte. Nu wordt ‚voeding’ ons in de scoort geworpen, door de grote voedselketens, maar wat we krijgen is een lege verpakking. Het ziet er mooi uit en overtuigt vooral door de kreten die erop worden vermeld. Maar eerlijke analyse wijst uit dat veel van deze voeding uitermate arm is aan voedingsstoffen. De grond waarop groenten en fruit worden geteeld is volkomen uitgeput door extreme overteelt, en de gewassen groeien alleen nog dankzij de chemische meststoffen die het gewas op korte tijd opblazen.
  Ik wijd nu natuurlijk uit en heb het niet meer enkel over een reinigingskuur, omdat er zoveel meer gezegd moet worden, over dit onderwerp, zodat je een reinigingskuur in de juiste context ziet.
  Naast het gebrek aan VOEDING, BESCHERMING en GENEZING van voeding is nog een element belangrijk om te weten: God heeft bedoeld dat we LEVEND voedsel eten. Levend voedsel is ONBEWERKT. De meeste mensen eten echter bijna uitsluitend bewerkt voedsel, waar al het leven uit verdwenen is. Bewerkt voedsel heeft agressieve processen ondergaan, waardoor het enige wat overblijft DODE MATERIE is. Het enige wat we er nog uit halen is suiker, waardoor we tijdelijk even verder kunnen, omdat het snelle energie geeft. Maar het leven is eruit. En dus zijn de levende stoffen niet langer werkzaam, terwijl we juist deze zo hard nodig hebben.
  Graan is bruin, dus hoort brood, gebak en koek bruin te zijn. Van gezond biologisch brood (geen supermarkt ‚gezond’ brood, want dat zijn slechts loze verkoopskreten) heb je slechts een of twee sneetjes nodig en je hebt een flinke dosis rijke voeding binnen.
  Een woordje over brood: een vriend van ons groeide op in een bakkerij. Hij zei dat elke ochtend grote zakken met allerlei toevoegingen voor brood afgeleverd werden. ‚Er zit bijna geen graan meer in ons brood’, zei hij. Om die reden eet ik nooit brood uit een supermarkt, zelfs geen zogenaamd ‚oerbrood’ of ‚grootmoeders-brood want die namen zijn slechte misleidende verkoopskreten. Wij eten uitsluitend echt brood van ene bio-bakker, brood dat gemaakt is van puur graan van hoge kwaliteit, zonder ongezond toevoegingen. We eten ook zoveel mogelijk spelt brood, omdat tarwe niet de beste keuze is voor gezond brood.
  Terug naar de reinigingskuur. Een reinigingskuur heeft veel voordelen: niet alleen raak je op korte tijd grote hoeveelheden gifstoffen kwijt, je kickt ook af van de ziekmakende verslaving aan suiker en slecht voedsel. Je drinkt immers enkel nog gezonde, biologische sappen en soepen. Hierdoor leren je smaakpapillen weer genieten van echt voedsel.
  Wat mag je eten en drinken tijdens een reinigingskuur? Alles wat vloeibaar genoeg is om van je lepel af te vloeien, zei onze huisarts. Gebruik wel zo min mogelijk zout en zo goed als geen suiker. Drink alles zoveel mogelijk vers en investeer in een goede persmachine om zelf sap te maken van biologische groenten en fruit.
  Waarom biologisch? Wat is het verschil tussen biologisch en industriële voeding? Biologisch bevat vele malen meer voedingsstoffen, omdat het op rijkere grond is geteeld, meer zon heeft gezien, meer tijd heeft gekregen om te groeien en niet bespoten is met chemische middelen. Alles is puur natuur. Niet alleen krijg je dus veel meer echte voeding binnen, je krijgt ook niet de vreselijke gifstoffen binnen.
  Bio betekent LEVEN. En LOGISCH betekent KENNIS. Biologisch is dus: de kennis van het leven. Biologisch is niet raar of anders. Het is normaal, zoals het bedoeld is. Wat wij als normaal kennen is juist abnormaal: groenten en fruit die in veel te korte tijd, op veel te arme grond (vaak zelfs op water, watten of andere onnatuurlijke bodems), en met een overdosis aan gif gekweekt worden – DAT is abnormaal. Biologisch is dus niet voor mensen die een beetje gek zijn, het is voor mensen die niet mee willen doen aan de massa-indoctrinatie die alleen miljarden oplevert in de zakken van de grote voedingsproducenten, die geen barst geven om je gezondheid, maar die alleen jouw geld willen, zoveel mogelijk!
  Biologisch voedsel is natuurlijk duurder, want er wordt veel harder voor gewerkt en de oogst levert minder op. Maar per eenheid heb je wel veel en veel meer inhoud. In een enkele appel of tomaat van een goed bio-merk (bij voorkeur met het DEMETER Keurmerk) zit veel meer voeding dan in een hele kilo afkomstig van industriële productie.
  Een reinigingskuur met biologische sappen en soepen (met de nadruk op groenten en slechts een beetje fruit – vanwege de suikers) is dus heel goed om af te kicken van je verslaving aan suiker en verkeerd voedsel. Bovendien laat het je maag ook krimpen, zodat je nadien minder hongergevoel hebt. Bovendien leer je dat je bijlange niet zoveel voedsel nodig hebt.
  Ons lichaam heeft groenten veel meer nodig dan we beseffen. Kanker ontstaat in een zure omgeving. Vlees, suikers en granen maken ons lichaam zuur en scheppen de ideale voedingsbodem voor kankers. Groenten ontzuren ons lichaam en maken ons BASE (het tegenovergestelde van zuur), wat dus de deur sluit voor kanker en veel andere ziektes. Groenten zijn dus niet alleen levensnoodzakelijk omwille van de aanwezige vitamines en mineralen, maar ook omdat ons lichaam anders zuur wordt. Groenten horen nooit een bijgerecht te zijn, maar moeten het hoofdbestanddeel van de maaltijd zijn, met vlees als bijgerecht. Kanker is grotendeels te wijten aan de overconsumptie van vlees en suiker. Verdubbel je inname van biologische groenten en halveer de hoeveelheid vlees en suiker.
  Veel mensen eet veel teveel omdat er zo weinig voedingsstoffen in hun maaltijden zitten. Hun lichaam schreeuwt om voedingsstoffen, dus eten ze nog meer.
  Bovendien drinken veel mensen nooit water en als ze al water drinken, drinken ze er nog veel te weinig van, waardoor hun lichaam weer schreeuwt om eten, want ook in voedsel zit water. Omdat het lichaam water nodig heeft, gaan mensen nog meer eten, waardoor ze steeds dikker, zieker en vermoeider worden. Oplossing: maak er een gewoonte van om veel – heel veel – te drinken. Als je honger hebt, volstaat het vaak om een glas water te drinken, want het water transporteert dan weer de aanwezige voedingsstoffen uit je maag en darmen naar de rest van je lichaam, wat gezonde energie geeft, zonder dat je dik, ziek en moe wordt.
  Leren drinken is dus het advies voor elk mens. Een reinigingskuur traint je ook hierin: elke dag vele glazen water drinken. Wij hebben halve-liter glazen van de IKEA, die ideaal zijn. We kiepen dan ineens een halve water achterover, meermaals per dag. Het spoelt je lichaam, transporteert de voedingsstoffen doorheen je lichaam en verhindert overbodige voedselopname.
  In het geval van Renate zie ik haar een ander mens worden. Ze heeft al diverse malen een reinigingskuur gedaan en steeds zie ik haar voor mijn ogen transformeren. Ze wordt minder moe, fitter, blijer, sterker, energieker en slanker. En het bewaart haar voor verwoesting op latere leeftijd.
  Denk echter niet dat alleen een reinigingskuur DE oplossing is. Het is een geweldige oplossing, maar plaats het in de context van een grote ommezwaai in je hele levensstijl.
  Besef dat je een prooi ben van een moordende industrie die als enig doel heeft: jouw geld in bezit krijgen en je afhankelijk maken van henzelf: VERSLAVING AAN GEMAK, GELD EN GENOT. Je kunt echter uit die valstrik stappen een ZELF op zoek gaan naar gezonde voeding.
  Dat kost meer tijd en energie, dat s waar. Het is minder goedkoop en minder gemakkelijk. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar. Want gezondheid is onbetaalbaar.
  Je moet jezelf de vraag stellen: wil ik over enkele jaren te kampen krijgen met kanker, zoals 20% van de bevolking? Let even op: kanker bestond vroeger bijna niet! Ook suikerziekte was zo goed als onbestaande. Nu zijn het de twee grootste doodsoorzaken in onze ‚beschaafde’ maatschappij… Puur het gevolg van de vergiftiging van ons lichaam. Ontbreken van voeding, ontbreken van bescherming en ontbreken van genezing.
  Besef dus dit: lijd je liever door dat soort afschuwelijke ziektes, omdat het nu tijdelijk goedkoop en gemakkelijk is? Of doe je nu liever meer inspanning, om dan later kerngezond en sterk te blijven zoals God bedoeld heeft?
  De Bijbel zegt dat de duivel rondgaat als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden. Jezus noemt de duivel de moordenaar van in de beginne, die niets anders doet dan: LIEGEN, VERNIETIGEN, STELEN EN VERMOORDEN.
  Als je inzicht begint te krijgen in de misdaden die eigenlijk aan de lopende band worden gepleegd door de voedselketens, dan besef je dat deze vier werkingen daar de overhand hebben: LEUGEN (op duizenden producten staan grote plaatjes van fruit terwijl er slechts 0,1 procent in zit, wat dan nog gecontreerd, dood spul is en het betreffende product bevat grote hoeveelheden geraffineerde suiker die elk restantje gezonde voeding compleet in de kiem smoort). Leugens zijn alom aanwezig in onze supermarkten. Brood wordt ‚Grootmoeders’- of ‚OER’-brood genoemd terwijl het alleen uiterlijk op oerbrood lijkt. Supermarkten zijn niets meer dan holen van bedrog, als je er echt over nadenkt. Je moet hard je best doen om iets voedzaams te vinden in de chaos van misleiding.
  Als je bijvoorbeeld gezonde vis wilt kopen, dan staat er bijvoorbeeld op de verpakking: afkomstig uit de Atlantische Oceaan. Dan denk je dat de vis wild gevangen is in de oceaan, terwijl het vis is die door viskwekerijen is gefokt, waar vissen doodziek in grote bakken vol medicatie op elkaar gepakt zitten, helemaal gek van de stress (en je weet hoeveel schade stress aanricht in een organisme) en de vissen worden goedkoop en ongezond voedsel gevoerd om ze snel vet te mesten. Je moet hele goed zoeken om vis te vangen die ECHT WILD GEVANGEN is. Op dertig visproducten vind je vaak maar een enkel pakje vis waarop staat dat het WILD gevangen vis is. De rest is afkomstig van ongezonde viskwekerijen.
  Op veel verpakkingen van de Albert Heijn staat tegenwoordig ‚PUUR EN EERLIJK’ wat eigenlijk een ontmaskering is, want hiermee erkennen ze dat AL HUN ANDERE PRODUCTEN ONZUIVER EN ONEERLIJK zijn. Je moet soms even helder denken, om te zien hoe mensen zichzelf ontmaskeren.
  Het gevolg van de LEUGEN is de VERNIETIGING van levens, het STELEN van gezondheid, met de DOOD als gevolg. De vier werkingen an de duivel zijn volop aanwezig in onze massale voedselindustrie. En de meeste mensen slikken het letterijk als zoete koek, omdat het gemakkelijk en goedkoop genot is.
  God wil ons leven geven en wel leven in overvloed. Dit zei Jezus letterlijk: IK BEN GEKOMEN OM JULLIE LEVEN TE GEVEN EN WEL IN OVERVLOED.
  In onze tijd is het waakzaam worden op gebied van voeding een belangrijke sleutel om echt leven te herontdekken. En om te voorkomen dat je kinderen de ziekste generatie kinderen uit de menselijke geschiedenis zullen worden. Aandoeningen als autisme, ADHA, schizofrenie, depressie en andere mantel stoornissen bestonden vroeger veel minder, maar lijken nu een epidemie te worden. Volgens heel wat deskundigen is dat het gevolg van de vergiftiging door de voeding.
  Als je hier ernst mee maakt, betekent het dat je een strijder moet worden, zoals de mens ook bedoeld is. We zijn niet bedoeld om luiwammesen te zijn die willen dat de gebraden kippen in onze mond komen vliegen, zoals in luilekkerland. Planeet aarde is op dit moment geen luilekkerland en de illusie van comfort en overvloed die de westerse mens voor zichzelf schept, verandert daar niets aan. De aarde is een strijdperk, waar God strijd voert tegen de duisternis, die de mensheid wil vernietigen. Elk mens heeft voor zichzelf de keuze of hij zich laat verzieken of dat hij een strijder wordt die bereid is te vechten om gezonde voeding te vinden.
  Mijn ervaring is dat sommige christenen hun verantwoordelijkheid van zich afschuiven door te zeggen dat God hen beschermt, dat ze hun eten zegenen en dat we niet door angst geleid moeten worden, enz. Het zijn allemaal vrome smoesjes om het sluiten van de ogen goed te praten en ongestoord door te kunnen gaan met de levensstijl waarin genot, geld en gemak de boventoon voeren.
  God wil ons wijsheid, inzicht, kracht en moed geven om door de valstrikken van de duisternis heen te zien en de weg naar het leven te vinden.
  „Wijsheid roept in de straten,
  over de pleinen klinkt haar stem,
  ze laat zich horen bij de poorten,
  te midden van alle rumoer roept ze uit:
  ‘Hoe lang nog, onnozele mensen,
  hechten jullie aan je onvolwassenheid,
  willen jullie, spotters, blijven spotten,
  haten jullie, dwazen, kennis?”
  (Spreuken 1:20)
  „Want wijsheid zal je geest doordringen,
  je koestert je in kennis.
  Bedachtzaamheid zal je behoeden,
  inzicht houdt de wacht
  om je af te houden van verkeerde wegen,
  om je te beschermen tegen leugenaars,”
  (Spreuken 2:12)
  Als je ernst maakt met deze onthullingen, dan begin je aan een zoektocht. Gelukkig kun je in deze tijd veel informatie vinden via internet.
  Ga op zoek naar biomarkten. Hanteer wijsheid om met je budget toch gezonde voeding te vinden. Leer dat je met slechts een fractie van de hoeveelheid voeding die je nu naar binnen werkt ook volstaat. Leer veel water drinken. Leer lichaamsbeweging nemen. Zoek frisse lucht en natuur op. Leer je lichaam bewegen en vermijd de TV zoveel mogelijk. Leer veel meer groente eten em eet beperkt vlees.
  Eet niets wat bewerkt is, vermijd alle witte deegwaren en leer de kracht van onbewerkt voedsel waarderen.
  Er is een grote beweging wereldwijd van mensen die ontdekken dat rauw voedsel supergezond voor je is. Wetenschappers beginnen te verklaren dat de westerse mens terug moet naar het eten van rauwe groenten. De gevolgen voor de gezondheid zijn gigantisch. Eet dus zoveel mogelijk rauw. Leer genieten van een overheerlijke biologische wortel of paprika in plaats van de ziekmakende chips, chocolade en koekjes. Geniet van een lekker stuk rauwe bloemkool, broccoli of kerstomaatjes. Hmmmm!!! Je voelt je er zo fit van worden.
  Er is veel te leren over het leven zoals God bedeld heeft. Het is absurd dat ik dit moet schrijven, wat het is eigenlijk altijd zo geweest en zo bedoeld. Het is pas sinds een vijftigtal jaren dat de mens zichzelf letterlijk zijn graf in vreet. Vorige generaties bewogen veel meer, werkten meer fysiek, wandelden, fietsten en speelden meer buiten, aten veel meer rauw en onbewerkt voedsel, vaak recht van de boer die nog nooit gehoord had van chemische sproeimiddelen, enz. Wat nu biologisch heet is eigenlijk al duizenden jaren altijd de norm geweest.
  Zet de knop dus om.
  Nog even iets over biologisch vlees. Ik had eens een gesprek met een bioslager, die ik de vraag had gesteld waarom biologisch vlees zo duur is. Hij zei dat hij jarenlang hoofd was geweest van de vleeswaren afdeling van Delhaize (grote supermarktketen in Belgie), en dat hij niet meer met zijn geweten kon verzoenen. Het vlees in de supermarkt is echt gif, zei hij. Het komt van dieren die geen beweging hebben, geen zon zien, die ziek zijn van de stress en gebrek aan beweging, en die vol medicatie gespoten worden om niet dood te vallen. Bovendien worden ze lage kwaliteit voeding gevoerd, die hen snel vetmest. Men doet alsof alles koek en ei is, zolang er maar geen hormonen toegediend worden. Maar los van de hormonen is ALLES in de vleesindustrie gewoon misdadig. Hij zei: ‚Ik besefte dat ik er schuldig aan was dat veel mensen kanker kregen, door het vlees te eten dat ik ze verkoop.’ Dat is nogal een uitspraak! Hij is biologisch slager geworden en zei: ‚Deze dieren lopen vrij rond, hebben de broodnodige lichaamsbeweging en ontspanning om gezond te zijn. Hun vlees is dus niet ziek van de stress, maar gezond en levenskrachtig. Ze krijgen rijke, gezonde voeding, die hen echt sterk en gezond houdt. Ze hebben geen medicatie nodig, omdat ze door de ruimte, beweging, zonlicht en voeding van nature sterk zijn. Mensen eten dus geen ziek vlees dat vol chemische stoffen en medicatie zit, maar gezond, zuiver vlees!’ Dat heeft me voor mijn leven lang overtuigd. Nooit eet ik nog industrieel vlees, maar ik geef liever meer geld uit aan biologisch vlees.
  IK weet dat mensen zullen zeggen dat ik overdrijf, dat het allemaal wel meevalt, enz. Maar denk dan eens even na: wie ken je in je omgeving die oud en kerngezond is? Hoeveel mensen ken je niet de lijden door kanker, suikerziekte, psychische stoornissen, hart en vaatziekten, reuma, enz? Dat is NIEUW, besef het alsjeblieft. Het is NIET NORMAAL, dat bijna elk mens ernstig ziek wordt. Het is absurd. De genoemde informatie heb ik niet uit mijn duim gezogen – waarom zou ik zoiets doen? Renate en ik zijn hier al twintig jaar mee bezig, hebben stapels boeken van artsen en deskundigen gelezen, en hebben persoonlijk advies gekregen van gespecialiseerde en ervaren wetenschappelijke deskundigen.
  Ga op zoek naar de waarheid over gezonde voeding. Lees goede boeken. Een aanrader is bijvoorbeeld ‚MET VERSTAND GEZOND’ van Ineke Hisma. Zij is een van de vele opkomende klokkenluiders, die mensen wil wakker schudden.
  Laat je niets wijsmaken door mensen die liever kiezen voor gemak, geld en genot, dan voor gezond. Denk aan je oude dag: hoe wil je zijn over twintig jaar? Hoe wil je dat je kinderen zijn als ze volwassen worden? Moe, depressief, schizofreen, en noem maar op? Of fris, helder van geest sterk en actief? Het ligt voor een groot deel in onze eigen hand.
  Geef de duivel geen voet, zegt de Bijbel zo vaak. Wees waakzaam en nuchter, want de dagen zijn kwaad. Zoek naar wijsheid, speur naar inzicht, zegt Gods Woord. De hele Bijbel staat vol met de oproep om ons verstand te gebruiken.
  Soms zeggen mensen dat ze van voedde geen afgod willen maken. Maar in werkelijkheid maken ze van geld, gemak en genot een afgod en gebruiken ze de uitspraak dat voedsel geen afgod mag zijn om hun levensstijl goed te praten.
  Dit heeft niets te maken met het verafgoden van voeding, die heeft te maken met ontdekken dat we met zijn allen in de greep zijn van een monster die de westerse mens wil uitzuigen om zelf rijk te worden en die ons als een hoopje vuil op de afvalberg gooit. Er zitten duizelingwekkende miljarden achter deze industrie. En dan is er ook nog de farmaceutische industrie die er eveneens astronomische bedragen aan verdient dat de halve bevolking ziek is. Zieke mensen kopen onophoudelijk medicijnen, wat goed is voor de machthebbers van deze industrie.
  Het is geen afgoderij of gebrek aan vertrouwen in God om je gezond verstand te gebruiken en te kiezen voor bescherming van jezelf en je geliefden.
  Naast Gods woorden hebben we allemaal ook gezonde natuurlijke voeding nodig, zoals God het van het begin van de schepping bedoeld heeft. Voeding die VOEDT, BESCHERMT en GENEEST. Voeding die niet dood is maar die bruis van leven. Voeding die een rijke zegen is. Omdat we niet meer in het aards paradis leven, moeten we helaas wel inspanning leveren om dat soort voeding te vinden. Het is niet gratis. En helaas niet altijd goedkoop. Maar het kost je je leven als je het negeert.
  Meer informatie over reinigingskuren vind je op internet. Het engels boek CLEAN is ook heel goed: http://www.bol.com/nl/p/clean/9200000001224779/
  Het kost je wat tijdelijke inspanning. Maar je krijgt er een leven aan geluk voor terug.
  Veel zegen!

 4. @engel: was jij dat trouwens, die wild dansende engel in de Bijlmer? 😉

  Een paar weken terug was de profeet Harry Coffman ook bij onze actie in de Bijlmer aanwezig. Hij gaf mij persoonlijk een profetie, maar een deel daarvan was zo leuk dat ik het wil delen.
  Hij zag bij ons op straat in de Bijlmer engelen die zo enthousiast aan het dansen waren dat ze tegen elkaar opbotsten. De engelen zijn zo blij dat er eindelijk mensen zijn in Nederland die hun handen uitsteken naar zieke mensen zodat zij aan de slag kunnen en samenwerken met de kinderen Gods.
  Wow, met die wetenschap in ons achterhoofd laten we dan besluiten om met nog meer mensen de straat op te gaan en nog meer engelen wild te laten dansen!

 5. Mijn hemel, we zien hier de opstanding van de chripster.

  Ik zal hem voorzien van een nieuw bijbelvers, zodat hij niet langer zoveel woorden hoeft te gebruiken om zijn nieuwe manie te rechtvaardigen:

  “En hij zag de hemel geopend en een voorwerp neerdalen als een groot laken, dat aan de vier hoeken op de aarde werd neergelaten;
  daarin waren alle onbespoten wortelen, stelen, bladeren, bloemen, vruchten en zaden.
  En er klonk een stem tot hem: Sta op David, pak je sapcentrifuge en eet!”

 6. Blijkbaar is het de profeet helemaal ontgaan dat DEMETER hartstikke occult is.

 7. @maf,

  Ik was dat niet in de Bijlmer!

  Ik word altijd een beetje wantrouwend als engelen iemands theologie of mening (cq.praktijk) gaan bevestigen. Dat lijkt me niet de hoofdtaak van een engel. En dansen ook niet. Hoewel ik dat wel eerder heb gehoord. (boek: Durf te dromen/dansen)

 8. @engel: nou ja, had toch gekund.

  Ik geloof ook niet dat het de hoofdtaak is. Maar waarom zouden engelen niet kunnen dansen? Wel zingen, niet dansen, klinkt niet logisch.

  Enfin, nog minimaal een halfjaar wachten en het zou zomaar kunnen worden gecanoniseerd in de Opwekkingsbundel, dansende engelen. Van Chris Tomlin.

 9. Morgen is Sorensen weer op de Spirituele Beurs in Harderwijk om wat tatoeages te lezen. Een druk dagje voor de boeg dus.

 10. Toen ik vertelde dat mijn dappere Renate in een maand tijd tien kilo is afgevallen door een reinigingskuur, hebben veel mensen gevraagd wat voor kuur dat is. Ik zal het even uitleggen.
  We hebben voor het eerst over de kuur gehoord van een huisarts in Belgie, die al dertig jaar lang deze kuur gebruikt om patiënten te genezen. Hij vertelde dat veel kwalen, zelfs zaken als onvruchtbaarheid en depressie, genezen na zo’n reinigingsuur.
  Het principe is dit: het belangrijkste orgaan in ons lichaam zijn onze DARMEN. Een groot deel van ons mentale en lichamelijke welzijn is afhankelijk van de darmen.
  Het opmerkelijke aan onze darmen is dat de binnenwanden GERIBBELD zijn. Als we onze darmen zouden gladstrijken en dus alle ribbeltjes zouden vlaktrekken, zouden onze darmen het oppervlak van een voetbalveld beslaan. Onze darmen bevatten 90% van al onze lichaamscellen!
  Tussen de vele duizenden ribbeltjes van onze darmwand zitten grote hoeveelheden afval opgeslagen. Dat afval verhindert het opnemen van levensnoodzakelijke voedingsstoffen. Een reinigingskuur is bedoeld om dat afval los te weken en af te voeren.
  Een reinigingskuur houdt in dat je enkele weken lang ALLEEN VLOEIBAAR VOEDSEL tot je neemt, in combinatie met het innemen van engels zout (laxeermiddel) en het drinken van twee tot drie liter water per dag.
  Het gevolg is dat je spijsverteringsstelsel tot rust komt en zichzelf kan beginnen reinigen. Naast het opnemen van voedingsstoffen, is een tweede belangrijke functie van de darmen het afscheiden van afvalstoffen. Als we echter altijd alleen maar aan het eten zijn, komen de darmen niet voldoende toe aan het ontgiften.
  Door enkele weken alleen vloeibaar voedsel te nemen, hebben je darmen veel minder werk om te verteren en kunnen ze veel beter afval beginnen afscheiden.
  Door de grote hoeveelheid vloeibaar voedsel (in combinatie met een lepel engels zout in lauw water) elke ochtend, worden de duizenden ribbels van je darmen beetje per beetje schoongespoeld. Zo raak je grote hoeveelheden gif kwijt en kunnen je darmen na die tijd de nodige voedingsstoffen veel beter opnemen, wat resulteert in betere gezondheid en kracht.
  Onze huisarts vertelde dat elk mens heel wat kilo’s afvalstoffen in zijn of haar lichaam meezeult, die zorgen voor vermoeidheid en allerlei ziektes. Hij (en vele andere artsen die ik sindsdien hierover gehoord heb) is ervan overtuigd dat 80% van alle mentale en fysieke ziektes in onze tijd het rechtstreekse gevolg zijn van onze voeding.
  Naast de info over een reinigingskuur is het ook belangrijk te weten hoe het komt dat ons lichaam vergiftigd is.
  God heeft voeding bedoeld om drie functies te hebben:
  – VOEDEN
  – BESCHERMEN
  – GENEZEN.
  Als een mens eet zoals God bedoeld heeft, heeft ziekte (zowel mentaal als fysiek) bijna geen kans, omdat ons lichaam en onze hersenen ijzersterk zijn. De realiteit van onze westerse wereld is echter dat het merendeel van alle voeding die ons aangeboden wordt in supermarkten dermate dood, leeg en besmet is met gifstoffen, dat deze voeding ons niet voedt, maar dat het verwerken van al deze voeding juist energie vreet!
  Ten tweede is veel voeding niet beschermend, maar aanvallend voor ons lichaam. Denk eens aan geraffineerde suiker. We weten allemaal dat suiker onze tanden verwoest. Maar… onze tanden zijn hard en sterk! Als suiker al zoveel verwoesting aanricht aan onze tanden die hard zijn, hoeveel meer schade richt suiker dan wel niet aan, in ons lichaam dat zacht en kwetsbaar is? Een arts vertelde me dat suiker werkt als schuurpapier op onze celwanden. Het vernietigt niet enkel ons gebit, maar ons hele lichaam! Het gevolg is ernstige schade aan mentale en fysieke gezondheid. Ik las eens een lijst met ziektes die gerelateerd zijn aan suiker. Ik schrok enorm… Tientallen bekende ziektes werden opgesomd.
  Suiker is nooit bedoeld om toe te voegen aan voeding. Gezonde voeding bevat van nature voldoende suiker. De westerse mens neemt tientallen malen teveel suiker in dan goed voor ons is. 99% van de medische hulp is dan ook niets meer dan symptoombestrijding, omdat de oorzaak onze voeding is. Dure pillen en slopende behandelingen helpen alleen symptomen verminderen en pakken de oorzaak niet aan.
  Naast suiker zijn er nog tientallen andere stoffen in onze voeding die ons lichaam niet beschermen maar aanvallen. Denk aan de duizenden smaakstoffen, bewaarmiddelen (die vertering verhinderen, want het zijn BEWAAR-middelen), pesticiden, enz.
  En ten derde: in plaats van dat onze goedkope en gemakkelijke supermarktvoeding ons lichaam geneest, zeggen steeds meer artsen en voedingsdeskundigen dat 70-85% van alle ziekten die ons teisteren het directe gevolg zijn van onze voeding.
  Er is dus te weinig voeding, te weinig bescherming en teveel ziekte.
  De enigen die hier voordeel uit halen zijn de grote geldwolven van de massale voedingsindustrie.
  Ons lichaam is bij de meeste mensen niets minder dan een grote afvalbak, waar we alles instoppen – als het maar lekker is. Genot plaatsen we hoger dan gezond. En daar ligt het probleem. Als mensen minder zouden vallen voor de verleiding van het genot, zouden die geldwolven van de misleidende voedingsindustrie hen niet zo makkelijk als prooi vangen. Maar genot regeert bij velen, dus trekken ze zich niets aan van gezond, waardoor de genotsgerichte, ziekmakende voedingsindustrie floreert.
  Het is eigen aan deze goddeloze wereld, zoals de Bijbel zegt: mensen kijken alleen naar het UITERLIJK en niet naar het INNERLIJK. Bijna alle bladen gaan alleen over hoe we er mooier uit kunnen zien en zelden hoor je iets over hoe je hart rein en mooi kan worden… Dat kwaad is ook werkzaam in de voeding: fruit moet groot, gaaf en glimmend zijn, dan kopen mensen het. Dat het fruit geen voedingsstoffen meer bevat en barst van gifstoffen door de overmatige chemische bemesting en bespuiting, speelt geen rol. Het is goedkoop, gemakkelijk en het geeft genot.
  Ons lichaam is dus zwaar vergiftigd. En deze generatie lijdt daar meer onder dan alle voorgaande generaties in de hele geschiedenis van de mensheid. Nooit sinds het ontstaan van de aarde, was de mensheid zo ziek als vandaag. En nooit was er zo’n overaanbod aan gemakkelijk en spotgoedkoop voedsel, dat naar je oren wordt gesmeten door schreeuwende reclames met de zoveelste voordelige aanbieding.
  Sinds het ontstaan van de mensheid moest de mens gezonde inspanning leveren om goed voedsel te vinden. Die lichamelijke inspanning was sinds het ontstaan van de schepping deel van het geheim om gezond te blijven: lichaamsbeweging houdt je weerbaar tegen ziekte. Nu wordt ‚voeding’ ons in de scoort geworpen, door de grote voedselketens, maar wat we krijgen is een lege verpakking. Het ziet er mooi uit en overtuigt vooral door de kreten die erop worden vermeld. Maar eerlijke analyse wijst uit dat veel van deze voeding uitermate arm is aan voedingsstoffen. De grond waarop groenten en fruit worden geteeld is volkomen uitgeput door extreme overteelt, en de gewassen groeien alleen nog dankzij de chemische meststoffen die het gewas op korte tijd opblazen.
  Ik wijd nu natuurlijk uit en heb het niet meer enkel over een reinigingskuur, omdat er zoveel meer gezegd moet worden, over dit onderwerp, zodat je een reinigingskuur in de juiste context ziet.
  Naast het gebrek aan VOEDING, BESCHERMING en GENEZING van voeding is nog een element belangrijk om te weten: God heeft bedoeld dat we LEVEND voedsel eten. Levend voedsel is ONBEWERKT. De meeste mensen eten echter bijna uitsluitend bewerkt voedsel, waar al het leven uit verdwenen is. Bewerkt voedsel heeft agressieve processen ondergaan, waardoor het enige wat overblijft DODE MATERIE is. Het enige wat we er nog uit halen is suiker, waardoor we tijdelijk even verder kunnen, omdat het snelle energie geeft. Maar het leven is eruit. En dus zijn de levende stoffen niet langer werkzaam, terwijl we juist deze zo hard nodig hebben.
  Graan is bruin, dus hoort brood, gebak en koek bruin te zijn. Van gezond biologisch brood (geen supermarkt ‚gezond’ brood, want dat zijn slechts loze verkoopskreten) heb je slechts een of twee sneetjes nodig en je hebt een flinke dosis rijke voeding binnen.
  Een woordje over brood: een vriend van ons groeide op in een bakkerij. Hij zei dat elke ochtend grote zakken met allerlei toevoegingen voor brood afgeleverd werden. ‚Er zit bijna geen graan meer in ons brood’, zei hij. Om die reden eet ik nooit brood uit een supermarkt, zelfs geen zogenaamd ‚oerbrood’ of ‚grootmoeders-brood want die namen zijn slechte misleidende verkoopskreten. Wij eten uitsluitend echt brood van ene bio-bakker, brood dat gemaakt is van puur graan van hoge kwaliteit, zonder ongezond toevoegingen. We eten ook zoveel mogelijk spelt brood, omdat tarwe niet de beste keuze is voor gezond brood.
  Terug naar de reinigingskuur. Een reinigingskuur heeft veel voordelen: niet alleen raak je op korte tijd grote hoeveelheden gifstoffen kwijt, je kickt ook af van de ziekmakende verslaving aan suiker en slecht voedsel. Je drinkt immers enkel nog gezonde, biologische sappen en soepen. Hierdoor leren je smaakpapillen weer genieten van echt voedsel.
  Wat mag je eten en drinken tijdens een reinigingskuur? Alles wat vloeibaar genoeg is om van je lepel af te vloeien, zei onze huisarts. Gebruik wel zo min mogelijk zout en zo goed als geen suiker. Drink alles zoveel mogelijk vers en investeer in een goede persmachine om zelf sap te maken van biologische groenten en fruit.
  Waarom biologisch? Wat is het verschil tussen biologisch en industriële voeding? Biologisch bevat vele malen meer voedingsstoffen, omdat het op rijkere grond is geteeld, meer zon heeft gezien, meer tijd heeft gekregen om te groeien en niet bespoten is met chemische middelen. Alles is puur natuur. Niet alleen krijg je dus veel meer echte voeding binnen, je krijgt ook niet de vreselijke gifstoffen binnen.
  Bio betekent LEVEN. En LOGISCH betekent KENNIS. Biologisch is dus: de kennis van het leven. Biologisch is niet raar of anders. Het is normaal, zoals het bedoeld is. Wat wij als normaal kennen is juist abnormaal: groenten en fruit die in veel te korte tijd, op veel te arme grond (vaak zelfs op water, watten of andere onnatuurlijke bodems), en met een overdosis aan gif gekweekt worden – DAT is abnormaal. Biologisch is dus niet voor mensen die een beetje gek zijn, het is voor mensen die niet mee willen doen aan de massa-indoctrinatie die alleen miljarden oplevert in de zakken van de grote voedingsproducenten, die geen barst geven om je gezondheid, maar die alleen jouw geld willen, zoveel mogelijk!
  Biologisch voedsel is natuurlijk duurder, want er wordt veel harder voor gewerkt en de oogst levert minder op. Maar per eenheid heb je wel veel en veel meer inhoud. In een enkele appel of tomaat van een goed bio-merk (bij voorkeur met het DEMETER Keurmerk) zit veel meer voeding dan in een hele kilo afkomstig van industriële productie.
  Een reinigingskuur met biologische sappen en soepen (met de nadruk op groenten en slechts een beetje fruit – vanwege de suikers) is dus heel goed om af te kicken van je verslaving aan suiker en verkeerd voedsel. Bovendien laat het je maag ook krimpen, zodat je nadien minder hongergevoel hebt. Bovendien leer je dat je bijlange niet zoveel voedsel nodig hebt.
  Ons lichaam heeft groenten veel meer nodig dan we beseffen. Kanker ontstaat in een zure omgeving. Vlees, suikers en granen maken ons lichaam zuur en scheppen de ideale voedingsbodem voor kankers. Groenten ontzuren ons lichaam en maken ons BASE (het tegenovergestelde van zuur), wat dus de deur sluit voor kanker en veel andere ziektes. Groenten zijn dus niet alleen levensnoodzakelijk omwille van de aanwezige vitamines en mineralen, maar ook omdat ons lichaam anders zuur wordt. Groenten horen nooit een bijgerecht te zijn, maar moeten het hoofdbestanddeel van de maaltijd zijn, met vlees als bijgerecht. Kanker is grotendeels te wijten aan de overconsumptie van vlees en suiker. Verdubbel je inname van biologische groenten en halveer de hoeveelheid vlees en suiker.
  Veel mensen eet veel teveel omdat er zo weinig voedingsstoffen in hun maaltijden zitten. Hun lichaam schreeuwt om voedingsstoffen, dus eten ze nog meer.
  Bovendien drinken veel mensen nooit water en als ze al water drinken, drinken ze er nog veel te weinig van, waardoor hun lichaam weer schreeuwt om eten, want ook in voedsel zit water. Omdat het lichaam water nodig heeft, gaan mensen nog meer eten, waardoor ze steeds dikker, zieker en vermoeider worden. Oplossing: maak er een gewoonte van om veel – heel veel – te drinken. Als je honger hebt, volstaat het vaak om een glas water te drinken, want het water transporteert dan weer de aanwezige voedingsstoffen uit je maag en darmen naar de rest van je lichaam, wat gezonde energie geeft, zonder dat je dik, ziek en moe wordt.
  Leren drinken is dus het advies voor elk mens. Een reinigingskuur traint je ook hierin: elke dag vele glazen water drinken. Wij hebben halve-liter glazen van de IKEA, die ideaal zijn. We kiepen dan ineens een halve water achterover, meermaals per dag. Het spoelt je lichaam, transporteert de voedingsstoffen doorheen je lichaam en verhindert overbodige voedselopname.
  In het geval van Renate zie ik haar een ander mens worden. Ze heeft al diverse malen een reinigingskuur gedaan en steeds zie ik haar voor mijn ogen transformeren. Ze wordt minder moe, fitter, blijer, sterker, energieker en slanker. En het bewaart haar voor verwoesting op latere leeftijd.
  Denk echter niet dat alleen een reinigingskuur DE oplossing is. Het is een geweldige oplossing, maar plaats het in de context van een grote ommezwaai in je hele levensstijl.
  Besef dat je een prooi ben van een moordende industrie die als enig doel heeft: jouw geld in bezit krijgen en je afhankelijk maken van henzelf: VERSLAVING AAN GEMAK, GELD EN GENOT. Je kunt echter uit die valstrik stappen een ZELF op zoek gaan naar gezonde voeding.
  Dat kost meer tijd en energie, dat s waar. Het is minder goedkoop en minder gemakkelijk. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar. Want gezondheid is onbetaalbaar.
  Je moet jezelf de vraag stellen: wil ik over enkele jaren te kampen krijgen met kanker, zoals 20% van de bevolking? Let even op: kanker bestond vroeger bijna niet! Ook suikerziekte was zo goed als onbestaande. Nu zijn het de twee grootste doodsoorzaken in onze ‚beschaafde’ maatschappij… Puur het gevolg van de vergiftiging van ons lichaam. Ontbreken van voeding, ontbreken van bescherming en ontbreken van genezing.
  Besef dus dit: lijd je liever door dat soort afschuwelijke ziektes, omdat het nu tijdelijk goedkoop en gemakkelijk is? Of doe je nu liever meer inspanning, om dan later kerngezond en sterk te blijven zoals God bedoeld heeft?
  De Bijbel zegt dat de duivel rondgaat als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden. Jezus noemt de duivel de moordenaar van in de beginne, die niets anders doet dan: LIEGEN, VERNIETIGEN, STELEN EN VERMOORDEN.
  Als je inzicht begint te krijgen in de misdaden die eigenlijk aan de lopende band worden gepleegd door de voedselketens, dan besef je dat deze vier werkingen daar de overhand hebben: LEUGEN (op duizenden producten staan grote plaatjes van fruit terwijl er slechts 0,1 procent in zit, wat dan nog gecontreerd, dood spul is en het betreffende product bevat grote hoeveelheden geraffineerde suiker die elk restantje gezonde voeding compleet in de kiem smoort). Leugens zijn alom aanwezig in onze supermarkten. Brood wordt ‚Grootmoeders’- of ‚OER’-brood genoemd terwijl het alleen uiterlijk op oerbrood lijkt. Supermarkten zijn niets meer dan holen van bedrog, als je er echt over nadenkt. Je moet hard je best doen om iets voedzaams te vinden in de chaos van misleiding.
  Als je bijvoorbeeld gezonde vis wilt kopen, dan staat er bijvoorbeeld op de verpakking: afkomstig uit de Atlantische Oceaan. Dan denk je dat de vis wild gevangen is in de oceaan, terwijl het vis is die door viskwekerijen is gefokt, waar vissen doodziek in grote bakken vol medicatie op elkaar gepakt zitten, helemaal gek van de stress (en je weet hoeveel schade stress aanricht in een organisme) en de vissen worden goedkoop en ongezond voedsel gevoerd om ze snel vet te mesten. Je moet hele goed zoeken om vis te vangen die ECHT WILD GEVANGEN is. Op dertig visproducten vind je vaak maar een enkel pakje vis waarop staat dat het WILD gevangen vis is. De rest is afkomstig van ongezonde viskwekerijen.
  Op veel verpakkingen van de Albert Heijn staat tegenwoordig ‚PUUR EN EERLIJK’ wat eigenlijk een ontmaskering is, want hiermee erkennen ze dat AL HUN ANDERE PRODUCTEN ONZUIVER EN ONEERLIJK zijn. Je moet soms even helder denken, om te zien hoe mensen zichzelf ontmaskeren.
  Het gevolg van de LEUGEN is de VERNIETIGING van levens, het STELEN van gezondheid, met de DOOD als gevolg. De vier werkingen an de duivel zijn volop aanwezig in onze massale voedselindustrie. En de meeste mensen slikken het letterijk als zoete koek, omdat het gemakkelijk en goedkoop genot is.
  God wil ons leven geven en wel leven in overvloed. Dit zei Jezus letterlijk: IK BEN GEKOMEN OM JULLIE LEVEN TE GEVEN EN WEL IN OVERVLOED.
  In onze tijd is het waakzaam worden op gebied van voeding een belangrijke sleutel om echt leven te herontdekken. En om te voorkomen dat je kinderen de ziekste generatie kinderen uit de menselijke geschiedenis zullen worden. Aandoeningen als autisme, ADHA, schizofrenie, depressie en andere mantel stoornissen bestonden vroeger veel minder, maar lijken nu een epidemie te worden. Volgens heel wat deskundigen is dat het gevolg van de vergiftiging door de voeding.
  Als je hier ernst mee maakt, betekent het dat je een strijder moet worden, zoals de mens ook bedoeld is. We zijn niet bedoeld om luiwammesen te zijn die willen dat de gebraden kippen in onze mond komen vliegen, zoals in luilekkerland. Planeet aarde is op dit moment geen luilekkerland en de illusie van comfort en overvloed die de westerse mens voor zichzelf schept, verandert daar niets aan. De aarde is een strijdperk, waar God strijd voert tegen de duisternis, die de mensheid wil vernietigen. Elk mens heeft voor zichzelf de keuze of hij zich laat verzieken of dat hij een strijder wordt die bereid is te vechten om gezonde voeding te vinden.
  Mijn ervaring is dat sommige christenen hun verantwoordelijkheid van zich afschuiven door te zeggen dat God hen beschermt, dat ze hun eten zegenen en dat we niet door angst geleid moeten worden, enz. Het zijn allemaal vrome smoesjes om het sluiten van de ogen goed te praten en ongestoord door te kunnen gaan met de levensstijl waarin genot, geld en gemak de boventoon voeren.
  God wil ons wijsheid, inzicht, kracht en moed geven om door de valstrikken van de duisternis heen te zien en de weg naar het leven te vinden.
  „Wijsheid roept in de straten,
  over de pleinen klinkt haar stem,
  ze laat zich horen bij de poorten,
  te midden van alle rumoer roept ze uit:
  ‘Hoe lang nog, onnozele mensen,
  hechten jullie aan je onvolwassenheid,
  willen jullie, spotters, blijven spotten,
  haten jullie, dwazen, kennis?”
  (Spreuken 1:20)
  „Want wijsheid zal je geest doordringen,
  je koestert je in kennis.
  Bedachtzaamheid zal je behoeden,
  inzicht houdt de wacht
  om je af te houden van verkeerde wegen,
  om je te beschermen tegen leugenaars,”
  (Spreuken 2:12)
  Als je ernst maakt met deze onthullingen, dan begin je aan een zoektocht. Gelukkig kun je in deze tijd veel informatie vinden via internet.
  Ga op zoek naar biomarkten. Hanteer wijsheid om met je budget toch gezonde voeding te vinden. Leer dat je met slechts een fractie van de hoeveelheid voeding die je nu naar binnen werkt ook volstaat. Leer veel water drinken. Leer lichaamsbeweging nemen. Zoek frisse lucht en natuur op. Leer je lichaam bewegen en vermijd de TV zoveel mogelijk. Leer veel meer groente eten em eet beperkt vlees.
  Eet niets wat bewerkt is, vermijd alle witte deegwaren en leer de kracht van onbewerkt voedsel waarderen.
  Er is een grote beweging wereldwijd van mensen die ontdekken dat rauw voedsel supergezond voor je is. Wetenschappers beginnen te verklaren dat de westerse mens terug moet naar het eten van rauwe groenten. De gevolgen voor de gezondheid zijn gigantisch. Eet dus zoveel mogelijk rauw. Leer genieten van een overheerlijke biologische wortel of paprika in plaats van de ziekmakende chips, chocolade en koekjes. Geniet van een lekker stuk rauwe bloemkool, broccoli of kerstomaatjes. Hmmmm!!! Je voelt je er zo fit van worden.
  Er is veel te leren over het leven zoals God bedeld heeft. Het is absurd dat ik dit moet schrijven, wat het is eigenlijk altijd zo geweest en zo bedoeld. Het is pas sinds een vijftigtal jaren dat de mens zichzelf letterlijk zijn graf in vreet. Vorige generaties bewogen veel meer, werkten meer fysiek, wandelden, fietsten en speelden meer buiten, aten veel meer rauw en onbewerkt voedsel, vaak recht van de boer die nog nooit gehoord had van chemische sproeimiddelen, enz. Wat nu biologisch heet is eigenlijk al duizenden jaren altijd de norm geweest.
  Zet de knop dus om.
  Nog even iets over biologisch vlees. Ik had eens een gesprek met een bioslager, die ik de vraag had gesteld waarom biologisch vlees zo duur is. Hij zei dat hij jarenlang hoofd was geweest van de vleeswaren afdeling van Delhaize (grote supermarktketen in Belgie), en dat hij niet meer met zijn geweten kon verzoenen. Het vlees in de supermarkt is echt gif, zei hij. Het komt van dieren die geen beweging hebben, geen zon zien, die ziek zijn van de stress en gebrek aan beweging, en die vol medicatie gespoten worden om niet dood te vallen. Bovendien worden ze lage kwaliteit voeding gevoerd, die hen snel vetmest. Men doet alsof alles koek en ei is, zolang er maar geen hormonen toegediend worden. Maar los van de hormonen is ALLES in de vleesindustrie gewoon misdadig. Hij zei: ‚Ik besefte dat ik er schuldig aan was dat veel mensen kanker kregen, door het vlees te eten dat ik ze verkoop.’ Dat is nogal een uitspraak! Hij is biologisch slager geworden en zei: ‚Deze dieren lopen vrij rond, hebben de broodnodige lichaamsbeweging en ontspanning om gezond te zijn. Hun vlees is dus niet ziek van de stress, maar gezond en levenskrachtig. Ze krijgen rijke, gezonde voeding, die hen echt sterk en gezond houdt. Ze hebben geen medicatie nodig, omdat ze door de ruimte, beweging, zonlicht en voeding van nature sterk zijn. Mensen eten dus geen ziek vlees dat vol chemische stoffen en medicatie zit, maar gezond, zuiver vlees!’ Dat heeft me voor mijn leven lang overtuigd. Nooit eet ik nog industrieel vlees, maar ik geef liever meer geld uit aan biologisch vlees.
  IK weet dat mensen zullen zeggen dat ik overdrijf, dat het allemaal wel meevalt, enz. Maar denk dan eens even na: wie ken je in je omgeving die oud en kerngezond is? Hoeveel mensen ken je niet de lijden door kanker, suikerziekte, psychische stoornissen, hart en vaatziekten, reuma, enz? Dat is NIEUW, besef het alsjeblieft. Het is NIET NORMAAL, dat bijna elk mens ernstig ziek wordt. Het is absurd. De genoemde informatie heb ik niet uit mijn duim gezogen – waarom zou ik zoiets doen? Renate en ik zijn hier al twintig jaar mee bezig, hebben stapels boeken van artsen en deskundigen gelezen, en hebben persoonlijk advies gekregen van gespecialiseerde en ervaren wetenschappelijke deskundigen.
  Ga op zoek naar de waarheid over gezonde voeding. Lees goede boeken. Een aanrader is bijvoorbeeld ‚MET VERSTAND GEZOND’ van Ineke Hisma. Zij is een van de vele opkomende klokkenluiders, die mensen wil wakker schudden.
  Laat je niets wijsmaken door mensen die liever kiezen voor gemak, geld en genot, dan voor gezond. Denk aan je oude dag: hoe wil je zijn over twintig jaar? Hoe wil je dat je kinderen zijn als ze volwassen worden? Moe, depressief, schizofreen, en noem maar op? Of fris, helder van geest sterk en actief? Het ligt voor een groot deel in onze eigen hand.
  Geef de duivel geen voet, zegt de Bijbel zo vaak. Wees waakzaam en nuchter, want de dagen zijn kwaad. Zoek naar wijsheid, speur naar inzicht, zegt Gods Woord. De hele Bijbel staat vol met de oproep om ons verstand te gebruiken.
  Soms zeggen mensen dat ze van voedde geen afgod willen maken. Maar in werkelijkheid maken ze van geld, gemak en genot een afgod en gebruiken ze de uitspraak dat voedsel geen afgod mag zijn om hun levensstijl goed te praten.
  Dit heeft niets te maken met het verafgoden van voeding, die heeft te maken met ontdekken dat we met zijn allen in de greep zijn van een monster die de westerse mens wil uitzuigen om zelf rijk te worden en die ons als een hoopje vuil op de afvalberg gooit. Er zitten duizelingwekkende miljarden achter deze industrie. En dan is er ook nog de farmaceutische industrie die er eveneens astronomische bedragen aan verdient dat de halve bevolking ziek is. Zieke mensen kopen onophoudelijk medicijnen, wat goed is voor de machthebbers van deze industrie.
  Het is geen afgoderij of gebrek aan vertrouwen in God om je gezond verstand te gebruiken en te kiezen voor bescherming van jezelf en je geliefden.
  Naast Gods woorden hebben we allemaal ook gezonde natuurlijke voeding nodig, zoals God het van het begin van de schepping bedoeld heeft. Voeding die VOEDT, BESCHERMT en GENEEST. Voeding die niet dood is maar die bruis van leven. Voeding die een rijke zegen is. Omdat we niet meer in het aards paradis leven, moeten we helaas wel inspanning leveren om dat soort voeding te vinden. Het is niet gratis. En helaas niet altijd goedkoop. Maar het kost je je leven als je het negeert.
  Meer informatie over reinigingskuren vind je op internet. Het engels boek CLEAN is ook heel goed: http://www.bol.com/nl/p/clean/9200000001224779/
  Het kost je wat tijdelijke inspanning. Maar je krijgt er een leven aan geluk voor terug.
  Veel zegen!

  …….. oh sorry, ik luisterde even niet. Wat zei u precies? 😕

 11. @Engel

  Is het niet beter om maar helemaal geen aandacht aan deze man te geven? Ik zie trouwens dat hij op Facebook meer dan actief is.

  Eh…. wil je nou dat ik ga kijken of juist niet? 😕
  Maar hoezo geen aandacht? Ik vind dat de brave man een wekelijkse column op DZ verdient. Elke vrijdag blij het weekend in.

  @DH / @Rob: leuke samenvatting, en geniale tekening. 🙂

 12. @Bokkepoot
  Ben het overigens helemaal met je eens dat die man een wekelijkse column verdient afgewisseld door een filmpje met Renate natuurlijk.

 13. Mevrouw mafchauffeur staat nu, na beperkte voorlezing mijnerzijds van de litanie, bijna te stuiteren van verbijstering.

  “Maar hij heeft zélf ADHD”

 14. @rob

  De samenvatting is van DH

  I know, daarom zette ik er ook ‘@DH / @Rob’ voor. 🙂

  @maf

  “Maar hij heeft zélf ADHD”

  Neeeeeeeeeee ga weg. Écht? 😯

 15. @!Maf

  Waarom nou weer gelijk een stigma/ziektebeeld er op plakken?
  Die man heeft gewoon veel te vertellen 🙂

 16. Sodemieters, wat een lappen tekst 😎😄

  David heeft duidelijk helder dat het “eilug hevengelie van griestuus” haar kracht voor zijn buidels en bankrekeningen heeft verloren.
  Waar hij tot voor kort nog vertelde dat nagenoeg alle kwalen voortkwamen uit de werking van de boze duivels, is het hem nu duidelijk geworden dat het aan onze voeding ligt en dat we mogen ontgiften…
  Wat een omkeer in het leven van onze knuffelbelg.

  Maar wacht eens even…
  Ronald Plat en zijn geliefde zijn om, Werner de toeteraar heeft ook een nieuwe tik en David en Renate nu dus ook.
  Boele Ytsma wint aan invloed…

  @ruub
  Heerlijke tekst

 17. Zouden ze bij Refoweb een verklaring hebben gevonden voor de verwarrende berichtgeving?

  Demonen zijn er, daar is de Bijbel duidelijk over. Ik denk echter dat ze niet de directe oorzaak zijn van allerlei nare psychiatrische verschijnselen, maar wel dat ze van die verschijnselen misbruik kunnen maken en ze kunnen gebruiken als ‘invalspoort’.

  http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/22075/stemmen-horen

 18. Ondertussen in het orakeldorp Wilp:

  Gisteren voor het eerst in mijn leven verse, rauwe geitenmelk gekocht. Bij http://www.degrootestroe.nl, in Stroe. En dus ook voor het eerst geproefd! In tegenstelling tot gepasteuriseerde geitenmelk, die kennelijk naar bokken smaakt, is de smaak van rauwe geitenmelk te vergelijken met koemelk.
  Maar, het is VEEL gezonder, en lichter verteerbaar. Van koemelk krijg ik altijd veel slijm, en moet ik ’s morgens vroeg altijd een paar keer mijn neus snuiten. Ik dronk al jaren geen melk meer. Alleen af en toe eens. Maar met deze geitenmelk heb ik dat niet! In tegenstelling tot gepasteuriseerde koemelk, die je ziek kan maken, heb je van verse, onbewerkte geitenmelk WEL alle voordelen voor je gezondheid. Lees meer op: http://www.polle.be/Geitenmelk.pdf
  Het leuke is dat het vijf dagen houdbaar is! Zonder bewerkingen! Cool!
  Overal ter wereld wordt voornamelijk geitenmelk gedronken, behalve hier bij ons, waar er zoveel koeien gehouden worden.
  Als God in de Bijbel spreekt over een land overvloeiende van melk en honing, dan gaat het ook niet over koemelk, maar over geitenmelk. En dan gaat het ook niet over gepasteuriseerde melk, maar over verse, onbewerkte, rauwe melk, rechtstreeks uit de geit.
  Interessant allemaal En vooral lekker en gezond
  De kaas moeten we ook nog gaan proberen, die wordt geleverd aan top-restaurant de Librije!

  @afolus: moet jij niet eens met je vriendin bij Jonnie en Thérèse gaan dineren met die twee?

  Ik pas wel op hun koters.

 19. Typ je een uitgebreide reactie, druk je per ongeluk op een knop. IS ALLES WEG. Shit.
  Ik laat alles wat ik typte over voeding weg.
  Ik laat even mijn amateuristisch gefilosofeer de vrije loop.
  Waar David onder leid, de werkelijkheid reduceren tot één of een paar aspecten (de oorzaak van depressie is voeding!), zie ik veel breder terug in de moderne wereld.
  Ik zie het bijvoorbeeld bepaalde grote deterministische schreeuwers dezelfde neigingen vertonen. De omgevingsfactoren worden erg laag aangeslagen en op de voorgrond treed over duidelijk de genen en de hersenen. Dat is te simpel, misschien wel voortkomend uit een verkeerd gebruik van Ockhams scheermes.
  Natuurlijk zit het in een mens en de aard van een theorie de werkelijkheid te versimpelen maar als men zich daarvan niet of weinig bewust is dreigt men al gauw te radicaliseren met alle schade van dien.
  Het religieuze aspect van David lijkt uit een andere eeuw te komen (alhoewel sterk beïnvloed door de welvaart van deze tijd!) maar de werkende mechanismes hebben verassende overeenkomsten.
  Ik voeg daarbij, als windvanger, dat Sörensen een wel erg extreem voorbeeld is van rigide versimpelen (en dus hypes).

 20. @Jan Peter
  Voor een versimpeld probleem kun je weer een simpele oplossing bedenken. Dat is geruststellend.

 21. De Arabier is inmiddels ingeruild voor een schattige pony. Is volgens David ook een hele goede therapie tegen de overbelaste hersenen.

  Bron FB van David van vandaag 28-12-2014

 22. @engel: ingeruild? Dat geschenk van de Heer??? Dat lijkt me sterk.

  O wacht.

  Ja, ze leed aan artrose en we hebben besloten haar te verkopen aan iemand die haar dochtertje er dolgelukkig mee maakte.

  Logisch.

 23. Zo zie je maar…
  Het bekende gezegde dat je een gegeven paard niet in de mond mag kijken is toch lastig. Zeker als je zo’n beest rechtstreeks uit de hemelse stallen krijgt aangeleverd.
  Heeft de Arabier goede tanden, blijkt het artrose te hebben…
  Gottegottegot…

  Maar ja, gebed hielp niet, groentesmoothies ook al niet.
  Nou, niet getreurd dan zadel je er toch gewoon een ander mee op!

  Shabba.

 24. Triest, 26 mensen vinden dit leuk…..
  Maar dat van die onwaarschijnlijk lage prijs, belooft niet veel goeds…
  Een gegeven paard en zo.
  Ben wel benieuwd naar de bijbelpassages over die vele paarden van Jezus ?-)

 25. @flipsonius
  Allereerst natuurlijk welgemeende condoleances voor de familie Sörensen te Wilp…

  Wellicht heb ik niet heel goed opgelet gedurende mijn tijd op de zondagsschool maar ik heb de indruk dat Jezus, in zijn rol als goede herder, vooral gesteld was op schapen…
  Ik ken slechts één verhaal dat hem linkt aan iets wat op een paard lijkt, nl. de ontvangst in Jeruzalem op een ezel…

 26. @Afolus: Het is duidelijk dat jij niet zo profetievast bent als vriend Maf. Vergeet je Openbaring 19 niet?!

  En als je op een paard uit de hemel komt, dan is het duidelijk dat er paarden in de hemel moeten zijn. Das logisch!

  En voor de liefhebber ook in omgekeerde volgorde: aangezien Elia met vurige paarden en wagen ten hemel reed en niemand ooit die paarden nog terug heeft gezien, volgt onomstotelijk (sommigen zouden zeggen: evident) dat er paarden in de hemel zijn.

 27. @Afolus: Het viel mij vandaag op dat in deze tijd Jezus’ parabel over de goede herder wellicht anders zou luiden.

  En de goede herder checkte zijn I-pad en zag dat er 1 schaap was afgedwaald. Hij gebruikte de gps op zijn I-phone en voerde de locatie in, haalde het op, legde het in het aanhangwagentje van zijn segway en bracht het bij de kudde terug.

  Klinkt toch een stuk minder romantisch… 😦

  http://www.nu.nl/internet/3988097/britse-schapen-krijgen-internetverbinding.html

 28. @wilfred

  aangezien Elia met vurige paarden en wagen ten hemel reed en niemand ooit die paarden nog terug heeft gezien, volgt onomstotelijk (sommigen zouden zeggen: evident) dat er paarden in de hemel zijn.

  Welnee joh. Die staan waarschijnlijk gewoon op Marktplaats. Met een vervalst kenteken. Z.g.a.n.

 29. Jongens,

  Graag wat meer respect voor deze man Gods die de godganze dag niks anders doet dan fietsen, paardrijden en Facebooken. Toch echt het werk van een apostel en profeet.

 30. alles wat je aandacht geeft wordt groter. Dat denkt DS ook over zijn bankrekening. Twee jaar sabbath, uit de roulatie. Wat kost 10 jaar? Ik vermoed dat veel mensen het geld er ruimschoots voor over hebben.

Reacties zijn gesloten.