ernst daniel smid, EO,

Hoe christelijk is jouw seks?

De combinatie God, EO en Ernst Daniël Smid seks is altijd problematisch, is dat altijd geweest. Daarom, kudo’s, kusjes, tongzoenen en kleffe en veel te intieme knuffels dus voor de EO dat ze dit heikele onderwerp in God in de lage landen op de paal durven nemen. Maar ja, Ernst Daniël die met zijn guitige oogjes over de escapades van Jacob Cats praat, dat wil iedere maagdelijke protestantse deerne wel zien, natuurlijk.

En de rode blozende wangetjes van Renze Klamer als hij in gesprek is met seks-salesvrouw van het jaar Els Gouman zijn onbetaalbaar. Schaam je dus maar niet als je vannacht toch stiekem achter de laptop gekropen bent om deze bijzondere EO-uitzending terug te kijken. Alleen tussen 22.00 uur en 4.00 uur, maar dat spreekt voor zich.

Wat de redactie van de Dwaze Schare zich wel afvroeg, is wat christelijke seks eigenlijk inhoudt. Na ampel beraad, stil gebed en tongentaal (shahahahaba), besloot de voltallige redactie om onderzoek te doen naar christelijke seks. Voor het onderzoek bestudeerde de redactie allerlei vieze boekjes, zeer beeldende openbaringen en Marc Angenents liefdestuintje en op basis daarvan creëerde men een test voor de gehele schare. Hoe christelijk is jouw seks?

Doe de test!

Als redactie zijn we natuurlijk zeer nieuwsgierig naar de scores van de dwazen die zo dwaas zijn de test te proberen. Plaats ze gerust in de reacties (tenzij je je ervoor schaamt of je oude moedertje meekijkt).

10 gedachten over “Hoe christelijk is jouw seks?”

 1. Bedankt, je hebt de test met succes ingevuld. Schande dat je ook maar aan seks durft te denken, zo heeft je moeder je niet opgevoed. We zullen het doorgeven aan je lieve ma, aan je baas en aan het zeer strenge moderatieteam van de Dwaze Schare. Je kan toch niet zomaar alles denken, hier. Wat denk je wel? En ook nog eens teveel punten behaald! Schande! Heiden!

  Your score: 20% (40 points out of 200)

 2. En ook nog eens teveel punten behaald! Schande! Heiden!
  Your score: 0% (0 points out of 200)

 3. 147 van 200 punten. Wilde eigenlijk overal “Het gaat allemaal om de hartsgesteldheid waarmee je het doet” invullen, maar dat kon niet 😦

 4. Toch valt het in de praktijk bepaald niet mee:

  Daarom is het belangrijk dat je een groep gelovigen op zoekt die ook achter Jezus aan gaan met alle passie die ze in zich hebben. Volg bijvoorbeeld een alpha cursus bij jou in de buurt. Deze cursussen zijn speciaal gemaakt om mensen die weinig weten van het geloof te helpen en de ins en outs te bespreken in een zeer relaxte omgeving met avond eten er gratis bij.
  Zoek vervolgens een levende kerk, eentje die er uitspringt, die de bijbel letterlijk neemt, doet wat in de bijbel staat en waarvan jij denkt ‘ja dit lijkt me wel wat’. Zoek familie of vrienden op waarvan je weet dat die ‘iets met Jezus hebben’.
  Maar laat je niet voor de gek houden door iemand anders. Lees de bijbel zelf.

  http://www.erismeer.com/de-ultieme-test/#!/de-ultieme-test/ja-ik-heb-vergeving-gevraagd/

  Zou de Alphacursus van de Katholieke parochie ook kwalificeren? 🙂

 5. Als je toch ‘gebeurd’ en ‘belasting’ in één zin schrijft, dan is dat toch wel een hint naar het beroep dat je uitoefent. Stelletje tollenaars.

  Die test is trouwens één van 67 ludieke ideetjes om het Evangelie aan de man te brengen, volgens http://nederlandgered.nl/evangelisatie-tips/.

  Nog zo’n mooie tip is: “Evangelisatie Tip #8 Blijf niet te lang hangen bij mensen die enorm vage discussies aangaan zonder eind. De tegenstander van God wil je vertragen!”

 6. @ruub: wat een pareltjes. 🙂

  Evangelisatie Tip #40 Altijd handig voor gesprekken: zorg dat je je feiten kent met betrekking tot de evolutietheorie! Bekijk bijvoorbeeld deze DVD en raak bemoedigd, opgebouwd en gesterkt met de overweldgende hoeveelheid aan wetenschappelijke bewijzen voor een 7 daagse schepping!

  Evangelisatie tip #43 Misleid de mensen niet, er is namelijk geen grijs gebied. Niet kiezen is helaas ook kiezen! Het is zwart of wit, recht of krom, hemel of hel! Wees duidelijk in wat je vertelt aan mensen, het kan hun laatste kans zijn…

  Evangelisatie tip #57 Doe met evangeliseren de zonnebril af (schept een afstand en is een blokkade voor openheid) en spray even wat deo op.

Reacties zijn gesloten.