kinderpostzelgels, dwdg

Wederopstanding Geen Kerkgeld Voor Geweld

Het is absoluut een pluim waard. Een ingedutte stichting weer tot leven wekken. En met je eerste persbericht meteen succes hebben, zowel in de christelijke als in de seculiere media. De sleutel van dit succes: een werkwijze-nieuwe-stijl.  Een hippe naam: Clearfacts. En een samenwerking met Likoed Nederland. Zodat politici en beleidsmakers niet meer straffeloos aan je voorbij kunnen gaan.

“De stichting Geen Kerkgeld voor Geweld (GKVG) is in 1975 opgericht om de dominante kerken in ons land bij de les te houden toen ze in troebele linkse vaarwateren terecht waren gekomen. Die missie is nog niet voltooid en blijkt nog steeds uiterst actueel.”

De Stichting, in 2011 overgedoopt tot Stichting GKVG, maakt zich druk over de besteding van geld van christelijke origine. Geld dat door vredelievende gelovigen ruimhartig aan kerken en christelijke organisaties wordt gedoneerd. Maar vervolgens wordt ingezet om geweld te financieren.

De lijst met misstanden is lang. Zo hebben kerken bloed aan hun handen door, niet gehinderd door enige kennis van zaken, de volgende zaken te financieren:

– het verzet tegen Apartheid

– de ondergang van Rhodesië

– het vredesgeweld verzet tegen de plaatsing van Kruisraketten

– het klimaatgeweld verminderen van CO2 uitstoot

De oproep van de Stichting is en blijft actueel:

Vindt u ook dat de kerk het geweten van de samenleving zou moeten zijn?
En bent u het met ons eens dat dit geweten tegenwoordig zwijgt als het moet spreken? Ja nog erger, dat de kerk de waan van de dag bevestigt?
En dat andere godsdiensten zoals de islam nu dit zwijgende geweten gaan overnemen?

Met zo’n 70.000 euro op de bank en een jaarlijks verlies van ruim tien mille kan de stichting nog wel even voort, maar raakt de bodem van de kas toch in zicht.  Geen wonder dat het GKVG met een wat jaloerse blik kijkt naar de Stichting Kinderpostzegels – met een slordige 25.000.000 euro aan banktegoeden en effecten.

O ja, en complimenten voor het netjes publiceren van de jaarverslagen. Dat zien wij weleens anders.

5 gedachten over “Wederopstanding Geen Kerkgeld Voor Geweld”

 1. @mafchauffeur; Snap dan ook niet waarom de NOS dit heeft overgenomen! Schandelijke opruiing en leugens zijn het!

 2. Een van de mensen daar schrijft:
  Kinderpostzegels en Palestijnse kinderen.
  Dit is “mijn” kinderhuis in Palestina!
  Stukje bij beetje hebben wij, mijn stadsgenoten en mensen uit de dorpen rondom, vanaf 1967 toen het gebied door Israel werd bezet maar wij van Israel geen hulp konden verwachten, dit huis weten op te bouwen tot wat het nu is. Daar was veel geld voor nodig en daarom kregen wij ook financiële hulp van kerken vanuit heel Nederland en zelfs van ver daar buiten.
  Ook schreven wij de Kinderpostzegelactie aan met een verzoek om hulp.
  Wij hebben die hulp ook daadwerkelijk ontvangen.
  Ik laat u een videootje zien en beoordeelt u dan zelf of hulp hier op zijn plaats is of niet

Reacties zijn gesloten.