Dierendankdag

Dierendankdag

dierendag in de kerk, fred omvlee

Heb je jouw bifi al in de tas gedaan, zit er al zoute haring op je broodje? Ongetwijfeld heb je een roadpizza onder je extra brede bandjes geplakt. Het is weer Dierendag, dus je mag al je dieren, dood en levend, rauw, gekookt en gebakken, meenemen naar de kerk. Laat je dwerghamster, luizen en nijlpaard zegenen! Meenemen naar iedere kerk? Nou ja, alleen die van internetpredikant Fred Omvlee, die zondag in de dorpskerk in Arnhem-Schaarsbergen preekt. Laat de kat van de buurvrouw niet aan je broodje met haring zitten! Stuur je foto’s van loslopende kikkers in de kerk naar dwazeschare [at] gmail [dot] com.

12 gedachten over “Dierendankdag”

 1. Alle dieren van harte gefeliciteerd!

  Aan alle dieren van het soort mens: doe vandaag net als ik mijn hele leven al: eet vleesch nog visch!

 2. Daarnet de hond van de buren en de tortelduif met de volgende tekst stichtelijk toegesproken:

  Spreuken 27:14 – Wie zijn naaste in de vroege morgen op luidruchtige wijze groet, het wordt hem als een vloek aangerekend.

  Ik heb de Bijbeltekst alvast door een vloek vooraf laten gaan. Dat ze gewaarschuwd zijn!

 3. Laten we wel wezen: vlees eten is natuurlijk ook van na de zondeval. In de hemel eet men geen vlees. Hoe kan het ook anders met een lam op de troon.

 4. @Meneer Aart: Dat is dan toch wel een vorm van uitlokking, een lam staand als geslacht temidden van allerlei wezens plaatsen die het geruime tijd zonder vlees hebben moeten stellen!

 5. @derk: je bent in de war. Niet het lam is van brood, maar de paashaan. Dat is omdat ze dan een stok in zijn achterste kunnen douwen. Let wel: paashaan, want een paashaas wipt daar zo weer van af.

  @wilfred: als jij stelt dat het lam temidden van mensen die zich als wilde beesten willen gedragen een kwestie van uitlokking is, dan is dat een fraai stukje orthodoxe theologie. Is uitlokking toegestaan? Zo niet, dan moet de eeuwige worden geverbaliseerd!

 6. @Meneer Aart: Het is natuurlijk ook een kwestie van ‘waste’ om een lam staand als geslacht niet op te eten. Dat kan heel beschaafd, met mes en vork.

  Waarom dat een kwestie van orthodoxe theologie is, weet ik niet. Je lijkt ook te impliceren dat dat iets onwenselijks is.

Reacties zijn gesloten.