goden

Troonrede 2.0

De redactie van de Dwaze Schare kreeg vandaag een persbericht binnen van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Omdat met name het slot van de Troonrede veel reactie opriep, heeft het kabinet besloten deze te herschrijven. Hier de vernieuwde versie:

Ons land heeft zich in die twee eeuwen steeds veerkrachtig en saamhorig getoond als omstandigheden daarom vroegen – ook deze zomer weer. De regering blijft vastberaden werken aan een vitale en weerbare samenleving, economisch herstel en groei van de werkgelegenheid.

De ingezette hervormingen leggen een fundament onder de toekomst van ons land. Het werken aan deze opdracht vindt plaats in een turbulente en onzekere internationale omgeving en in het besef dat vrijheid, veiligheid en welvaart nauw met elkaar verbonden zijn. Ook uw werk zal daar in het nieuwe parlementaire jaar door worden getekend.

U mag zich gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Jahwehs, Allahs, Vishnoe’s, Brahma’s, Shiva’s, Zeus’, Amons, Baäls, Tawarets, Atons, Artemis’, Jupiters, Mars’, Odins, Wodans, Ahura Mazda’s of de zegen van een andere godheid (m/v) voor u bidden. Of niet bidden. Of op bepaalde momenten van de dag specifiek aan u denken of een kruisje voor u slaan. Of knielen op een gebedsmatje of een bed violen. Nou ja, wat mensen ook doen, zolang u het maar weet.

Eén gedachte over “Troonrede 2.0”

Reacties zijn gesloten.