Satan verliest terrein

Pessimisten, zwartkijkers, onheilsprofeten en christelijke politici zijn het over sommige dingen roerend eens: de zomer van 2014 was niet best.

Best jammer, want er valt ook veel goeds te melden. Zo verliest Satan zienderogen terrein op een van zijn specialiteiten: duivelsaanbidding door middel van de sigaret.

In Nederland is het aantal rokers gedaald tot een historisch dieptepunt van 18% van de bevolking – in 2013. Verrassend, want het percentage gelovigen lijkt te zijn gedaald tot beneden de (resterende) 82%.

Dat roken pure afgoderij is weten we al heel lang; zo maakte Josia, koning van Juda, korte metten met deze praktijk:

2 Kronieken 23 vers 5: “Daartoe schafte hij de Chemárim af, die de koningen van Juda gesteld hadden, opdat men roken zou op de hoogten, in de steden van Juda, en rondom Jeruzalem, mitsgaders, die voor Baäl, de zon, en de maan, en de andere planeten, en al het heir des hemels rookten.”

En ook recenter vaardigden politici strenge wetten uit tegen het roken, hoewel nota bene een CDA-minister zich daar achteraf wat lafjes van distantieerde.

En hoewel er altijd mensen zullen zijn die zullen beweren uit eigen kracht te zijn gestopt: werkelijke bevrijding vindt pas plaats als de betreffende demon is uitgedreven, zoals een bekende  beenverlenger en (wannabe-)dodenopwekker onlangs opmerkte:

Rookdemon Plat

 

De resterende 18% rokers doet er verstandig aan om zich in te schrijven voor Stoptober – want zo niet, dan is het christelijke alternatief het laatste redmiddel. En dat vindt Satan echt niet leuk.

 

 

 

12 gedachten over “Satan verliest terrein”

 1. Ronald Plat moet niet zeuren. God begrijpt rokers wel. God rookte in de vroegere tijden van het oude testament en hij liet het zich welgevallen.

 2. @Bokkepoot

  Heb ik mij vergist, wordt ik wakker en sta ik voor de troon van God, is dat geheid 1 van de dingen waar ik naar zal vragen.

 3. Het gevolg was dat de typische stank die rokers bij zich dragen ook direct verdwenen was.

  Ik help op mijn werk een cliënt bij het roken, hij kan ‘m zelf niet vasthouden. Ik heb dan na elke rookpauze vreselijke stinkvingers.

  Altijd gedacht dat dat van de nicotine kwam?

 4. @maf

  Nou ja, ik moet wel eerlijk zeggen dat je het *blijft* ruiken, zelfs na drie keer je handen wassen met zeep. Toch verdacht. 😐

 5. Verbazingwekkend veel volken hebben, behalve overleveringen over een grote (zond)vloed, ook occulte rituelen waar sigaren of andere tabakswaren een rol spelen. 🙂

 6. Laat satan zich dan ook aanbidden door reukoffers?

  Maar wat erger is:
  blijkbaar hebben mensen Jezus niet meer nodig om zich van satan te laten bevrijden. En de zogenaamde gebedsgenezers en demonenuitdrijvers hebben ze er al helemaal niet voor nodig. Dat laatste heb ik altijd al gedacht, maar dat is hierbij weer bewezen. Een beetje hogere prijs voor de sigaretten en een rookverbod in de horeca blijkt meer dan voldoende.

 7. @meneer Aart: wanhoopt niet, er blijven er kennelijk nog genoeg over.

  Een van de dingen die ik echt mooi vind op straat is als niet-kerkmensen ineens worden gebruikt als evangelist.
  Zo ook afgelopen zaterdag. Een mevrouw had pijn in haar rug. Na gebed zakte de pijn naar plaatsen lager in haar lichaam. Dan weet je dat je met een demon te maken hebt. Afijn, ik mocht het laatste zetje geven en mevrouw was helemaal pijnvrij. Zij blij, wij blij. Na een half uur kwam ze ineens terug. Had ze haar zoon meegenomen die al 16 jaar kampte met depressie en stemmen in zijn hoofd dat begon met een trauma toen hij een scooter ongeluk had gehad waarbij hij het overleefde maar zijn vriend niet. Jezus zette ook deze jongen vrij van dit juk afgelopen zaterdag en hij heeft Jezus uitgenodigd in zijn hart.
  Prachtig als mensen uit het winkelend publiek gaan functioneren als evangelist. I love it!

  Maar inderdaad, op deze manier houd je weinig werk meer over.
  In Nederland dan, het schijnt dat er in het Midden Oosten nog zat werk op te knappen is. Om over West Afrika nog maar te zwijgen. 😦

 8. De rook demoon.. Ff serieus… Wat een FUCKING bull shit! Hahaha ik ken er veel heb er veel maar een demoontje die laat roken… Is eerder de zwakte van de mens zelf. Roken begint niet als rebellie of duivelsaanbidding hahahaha maar als stoer doenerij tegen over leeftijd genoten van 12/14.. Door Herhaling word het een gewoonte, gewoonte word iets eigen.. en daarom is er eventueel z’n probleem met stoppen. Door de zwakte van de mens zelf niet door een demoon! #AveSantana!

 9. De duivel is een terrorist.

  We zien vaak bepaalde ziekten in een familie voorkomen. Hoe kan dat dan? Je moet een ding niet vergeten: de duivel is een terrorist. En terroristen spelen het spelletje vaak niet zoals het hoort. Als een persoon in de familie overlijdt aan een ziekte probeert dezelfde demon in de familielijn een volgend slachtoffer te pakken. Hoe kan dat? Door onze woorden. Kent u de uitspraak: “ja, kanker zit bij ons in de familie. Hoge bloeddruk is een familiekwaal.” Als je daar mee instemt en geloof aan hecht dan heb je inderdaad grote kans dat hij jou ook pakt met dezelfde ziekte. Geloof je echter dat het stopt bij het kruis en dat Jezus ermee afgerekend heeft (voltooid verleden tijd-het is volbracht) dan is genezing jouw deel.

Reacties zijn gesloten.