theologen, obama, isis

VN verhoogt inzet tegen ISIS

In zijn niet-aflatende strijd tegen het groeiende Jihaatkalifaat IS stuurt de VN vierhonderd theologen naar Irak. Eerder kregen het leger van Irak en de Koerdische Peshmerga al theologische boeken, onder meer over de openbaring aan Mohammed, over kritisch-historische exegese en over het christelijke idee van de drie-eenheid. Dit alles moet zorgen voor een effectieve strijd tegen IS, een zelf-uitgeroepen kalifaat dat sterk is op militair gebied en uitstekende propaganda heeft, maar uiterst kwetsbaar is op het gebied van mensenrechten en theologische verdieping.

In een toespraak aan de VN riep de Amerikaanse president Barack Obama op om de inzet te verhogen. “In het ‘so called’ kalifaat van Isil groeit een generatie op die gewend is aan geweld en ongekende wreedheid, terwijl zij permanent religieus-analfabeet blijft. Alleen ‘decisive action’ kan de situatie veranderen.” Eerder zorgde de toevoer van theologische boeken al tot de inperking van rebellengroeperingen in Münster (1535) en schaften de zuidelijke staten in de VS de slavernij af na een gerichte interventie met commando-theologen.

Zowel de rooms-katholieke Paus Franciscus als de koptische bisschop Tawadros III beloofden enkele bataljons theologen beschikbaar te stellen. Nederland stuurt priesterboordjes en boekenleggers.

11 gedachten over “VN verhoogt inzet tegen ISIS”

 1. Vooral die priesterboordjes en boekenleggers die vanuit ons land worden verstuurd naar het te behandelen gebied zijn zeer treffend.
  😄

 2. Ondertussen heeft Boko Haram in Nigeria de beschikking over een luchtmacht. Of doet Satan zich tegenwoordig voor als een engel des lichts vliegtuig?

  This incident was preceded by the appearance of a strange aircraft which flew very low over the building, four times and then disappeared.

  http://www.scoan.org/blog/statement-from-the-synagogue-church-of-all-nations-%E2%80%A8in-respect-of-the-friday-september-12-2014-incident/

  Waarschuwing: (toch wel) schokkende beelden.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/16/zuma-67-zuid-afrikanen-dood-na-instorten-gebouw-nigeria/

 3. Om te bepalen of dat zwarte stipje inderdaad Satan is zal deze video nauwkeurig worden bestudeerd door specialisten in de gave van onderscheiding van geesten.

 4. @Derk: brrrrr. 😦

  Polderjihadist: “jamaar…. de Fransen zijn begonnen met dat onthoofden”

  Fransen: “mais…. die foto’s zijn geshopt door die Palestijnse website ghad punt ps”

 5. @mafchauffeur
  Wat een trieste story nu weer bij die T.B. Joshua. Gaan ze verdiepingen op hun

 6. …pand bouwen, zonder de fundamenten te checken op maximale constructieve belasting. Kwestie van geld vermoedelijk.
  Nu het mis gegaan is, de duivel de schuld geven.

  Als het een vent was geweest zou hij eerst zijn gestart met de opwekking van de overledenen…

  Sukkel….😳

Reacties zijn gesloten.