economie, spinnewiel

Profetie redt economie

Economie is niet alleen een kwestie van plussen en minnen, van cijfertjes achter de komma en van koopkrachtplaatjes. Het is ook een kwestie van psychologie, van ethiek en van goddelijke voorkennis. Een goddelijk plan om de economische malaise op te lossen heeft zich geopenbaard aan dr. Arleen Westerhof, voorzitter van de Profetische Raad. Westerhof presenteert het goddelijk plan tijdens de European Economic Summit op 18, 19 en 20 september (vanaf vandaag, dus) in Duivendrecht, schrijft Uitdaging.

Verschillende sprekers presenteren economische modellen volgens Gods inzichten. De problemen waar Europa mee kampt, kunnen door deze directe interventie van Boven goed en langdurig opgelost, zij het volgens Westerhof niet pijnloos:

“De wereldwijde economische crisis die in 2008 begon, beïnvloedt ons allemaal en heeft miljoenen mensen ondergedompeld in armoede en uitzichtloosheid. Maar de crisis is een symptoom van iets wat veel dieper ligt, namelijk een crisis in onze cultuur en waarden. Ons progressieve individualisme, onze wijdverspreide verslaving aan schulden op alle niveaus en het overwicht van financieel rendement op korte termijn als dominante factor op de financiële markten moeten worden aangepakt en opnieuw geëvalueerd.”

Denken in relaties en geestelijke vernieuwing zijn speerpunten voor de vernieuwde economische modellen. Dat heeft God verteld.

44 gedachten over “Profetie redt economie”

 1. Ik zag het twitterschaap al melden waarom het zulk prachtig weer is vandaag.
  http://www.elijahlist.com/words/display_word/6306
  Morgen en overmorgen dus ook. Ga ik vanuit.

  For four years now, we’ve been standing at the corners of the 12 roads entering the Red Light District of Amsterdam and proclaiming the Blood of Jesus over the area with large red flags. We do this as a prophetic prayer act. It does not matter what the weather forecast is, because up to now, it has stayed dry for us. Why? Because every time it starts to rain, we speak to the clouds and command them to hold their rain. Most of the time, it stops raining within five minutes. There has been only one evening where it rained the whole night. That was the evening we did not speak to the clouds.

  Blijkbaar was het echtpaar Westerhof dit jaar in augustus op vakantie. 🙂

 2. (beetje on-topic)
  Soms denk ik weleens dat mensen asociaal veel nodig denken te hebben om, materialistisch gezien, naar tevredenheid te kunnen leven.
  Mede door mijn verslaving heb ik asociaal hoge schulden opgebouwd. Ik zat op een gegeven moment zwaar in de problemen. Ik mij aanmelden bij de schuldsanering. Maar wat bleek: verslaafde helpen ze alleen mits die gene een halfjaar in behandeling zit. Dus toen moest ik het zelf oplossen. Dat heb ik gedaan. Nu ben ik over zo’n 15
  maanden schuldvrij (zonder sanering) en ik heb nu zelfs geld gespaard. En dat met een uitkeringkje. En ik moet zeggen, ik heb altijd goed eten en ik heb zelfs berekend dat ik prima een kat kan onderhouden en ben zelfs voorbereid op onvoorziene dierenarts kosten. Ik voel mij totaal niet armoedig. Maar misschien komt dat wel omdat ik mezelf vergelijk met de tijd van nu en de tijd van mijn intensieve gebruik. (ik ben nog niet verslavingsvrij of zo, maar het kost geen geld meer).

 3. Tsja… Het meest curieuze aan deze conferentie vind ik dat een mallotenclub als God’s Embassy (bekend van profetische orakels en doden opwekken) ten eerste geld weet los te krijgen bij het Europese Parlement en ten tweede een aantal kwalitatief sterke sprekers weet te strikken (veelal uit het Hope for Europe-netwerk). Geen idee hoe ik dat moet rijmen, maar als fenomeen zonder meer boeiend. Komt Ronald Plat ook zijn economische reddingsplan presenteren?

 4. Even wat anders: ik heb voor zondag 28 september om 14:00 Dwaze Schare meet-up in mijn agenda staan. Gaat dat nog door? Zo ja, wat is de locatie?

 5. @Wilfred

  Het zit hem in de naam. Der is n wil. Maar even zonder dollen als jij gaat ga ik ook. Verder wil ik er niet te veel woorden aan wijden. Het is simpel zat. Anders de keer daarna.

 6. Ik had die datum evenmin in m’n agenda gezet. Mede daardoor moet mevrouw mafchauffeur die dag werken (want was niet geblokt) en ikzelf sta sinds december vorig jaar onder verscherpt toezicht als het gaat om het betrekken van de kindertjes bij de Dwaze Schare, dus mag ze niet meenemen. 😉
  http://goedgelovig.wordpress.com/2013/12/20/evangelische-eindtijdkindjes/#comment-186041

  Nieuwe datum dan maar proberen?

  Ik stel voor: zondag 30 november. 🙂

 7. Afolus is met zijn gewezen verloofde op vakantie en is derhalve verhinderd op de 28e…

 8. Nou ja, om dan maar aan te sluiten: ik had het wel in m’n agenda staan maar ik was al aan het twijfelen omdat de 28e wel heel beroerd uit komt. Dus als het éven kan……

 9. Hee @maf, zet ‘m eens ff uit, dan kan ik ook ’s kijken!

  Deze video kan momenteel niet worden afgespeeld. Het toegestane aantal afspeelsessies is overschreden. Probeer het later opnieuw.

  🙂

 10. Zo hee, die oma Tiny geeft wel weer een hele nieuwe, frisse impuls aan het geheel! 🙂

 11. …… misschien vind ik toch niet zo’n slecht idee als Jezus spoedig terug komt. En gooi dat Laatste Oordeel er ook maar meteen over heen. 😦

  Alles best, maar laat dit stoppen. 😦

 12. 🙂 wel een goeie ochtendgymnastiek, ik heb lekker meegedaan, dat zou jij ook kunnen doen @Bokkepoot !

 13. Here, Here, Here…
  Wat een glorie met deze dwaze clown.
  Mijn irritatieklier is nodig aan een firenight toe.
  Hoe is het mogelijk?😳😷😊😁👊

 14. @mafchauffeur
  Opmerkelijk weinig verschillen in de benadering van deze Ismitische maranathabroeder en Feike ter Velde…😳

 15. @Maf

  Gij kleingelovige, ze spreken natuurlijk allemaal door dezelfde geest dus kopieren ze elkaar, logisch!

 16. @Allen: Uit de reacties maak ik op dat 28 september niet doorgaat. Dan skip ik het uit m’n agenda. Ik hoor wel wanneer er een nieuwe datum bekend is.

 17. @Johan
  30 november is er in ieder geval een bijeenkomst om het eerste half jaar DS te evalueren. Met watervaste stift groot in mijn agenda gezet en herinneringen in al mijn zestig telefoons. En een knoop in mijn zakdoek.

 18. 30 november staat genoteerd 🙂

  @DH: waar heb jij 60 telefoons voor nodig?maak jij je zo snel stuk?

 19. @DH: Verhip, 30 november stond ook al in mijn agenda. Geen idee waar die 28 september datum dan vandaan komt… #nevermind

 20. @Johan
  Ik moet zeggen dat ik niet zo sterk ben in data 🙂 30 november weet ik toevallig door Bram. Het is goed mogelijk dat er gepland is voor een gewone DS-meeting (28/9) en voor een DS-evaluatie (30/11), maar zeker weten doe ik dat niet.

 21. bij het Concilie van Amersfoort is vervolgens de bloedserieuze DS-evaluatie van 30 november gepland, onder gemompel dat de halfjaarlijkse luchtige bijeenkomst gewoon zou blijven staan

  Klopt, want van 30 november wist Bokkepoot sowieso niets. Dat hebben jullie aardig verborgen weten te houden. Maar ook deze keer gooit Johan weer roet in het eten door en public over de meeting te beginnen. 🙂

  Maar eh… zit er nog iets luchtigs aan de bloedserieuze evaluatie?

 22. @Bokkepoot
  We denken erover na om de deelenemers aan de evaluatie enkele in de agenda vastgestelde momenten te gunnen om te ademen om zo de bijeenkomst nog wat luchtigs te geven. Maar daar is ook alles me gezegd 😉

 23. @DH

  Nou ja weet je, aan de ene kant vind ik het leuk om iedereen weer even in RL te zien, aan de andere kant denk ik wat betreft die evaluatie: “ach…..” 🙂

 24. @Bokkepoot
  Ik weet toevallig dat er verschillenden zijn die wel erg hechten aan de evaluatie en ook de eindredactie kan vast wat sturing gebruiken.

Reacties zijn gesloten.