Woekerprijs voor TRIN headquarters

Trin-leider Mattheüs van der Steen lijkt nu echt zijn mojo X-Factor verloren te hebben. Een paar weken geleden meldden we nog de voortvarende werkwijze van de beide nieuwe directeuren van TRIN, de veelbesproken christelijke organisatie die vanuit Harderwijk de wereld wilde raken en bereiken met impact, maar de organisatie lijkt nog niet uit de problemen.

In de beginjaren leek de TRIN missie zeer succesvol door massale bijeenkomsten, exhorbitant stijgende giftenstromen én spreekbeurten over de ganse aarde door de charismatische leider Mattheus van der Steen.

De nieuw aangestelde managers presenteerden een poosje terug echter dramatische financiële cijfers over de jaren 2011-2013, waaruit zeer sterk teruggevallen inkomsten duidelijk werden. De terugloop was aanleiding voor herbezinning en reorganisatie. Uit welingelichte bron begrepen wij dat verschillende medewerkers zich inmiddels vrijwillig hebben teruggetrokken uit de organisatie. Ook zouden medewerkers gedwongen ontslagen zijn om de geldzorgen het hoofd te bieden.

TRIN pand te koop

De crisis bij TRIN lijkt compleet nu het met veel bombarie in 2011 aangekochte kerkgebouw annex hoofdkwartier te koop is gezet bij Van der Hoek Makelaardij in Harderwijk. Het kerkgebouw werd destijds ingezet als een nieuwe impuls voor de Stichting TRIN én het kerkgenootschap House of Heroes. De aankoopsom was €500.000 en werd volledig, dus vermeerderd met kosten koper, gefinancierd door de verkopende partij, namelijk de Hervormde Kerk van Harderwijk. Inmiddels lijkt het gebouw door verkoop een nieuwe impuls voor de bankrekening van TRIN te moeten worden.

Het lijkt erop dat  TRIN nu tracht uit de financiële problemen te komen door het pand te koop aan te bieden voor een vraagprijs die, geheel tegen de marktontwikkelingen in, significant hoger is dan de nog maar een paar jaar geleden betaalde koopsom: VRAAGPRIJS €750.000,– (zegge zevenhonderdvijftigduizend euro).

De nieuwe directie heeft vermoedelijk voorafgaande aan het verkoopbesluit een empowerende firenight met CEO Mattheus van der Steen gehad, waarna zij samen het aloude lied “Er  komen stromen van zegen” in geloof en vertrouwen hebben gezongen.

We volgen de ontwikkelingen op de voet….

Durf te dromen….!

 

52 gedachten over “Woekerprijs voor TRIN headquarters”

 1. Wat nou woekerprijs? Volgens de beschrijving van de makelaar rust er een bestemming op het pand: maatschappelijke doeleinden. Daar zal bij de vraagprijs echt wel rekening mee gehouden zijn. 😉
  http://www.vanderhoekmakelaardij.nl/aanbod/bedrijfsaanbod/bedrijf-239195-Zuiderzeepad-3/

  Ik vermoed eerder dat dit alwéér een bevestiging is dat men in de PKN de stem van God slecht verstaat, en het pand voor een habbekrats heeft verkocht aan mensen die stukken beter zijn in rentmeesterschap en het uitvoeren van Instructies van Boven.

  Jammer wel dat kerken hun jaarcijfers (nog) niet hoeven te publiceren. Zouden ze al een voorziening hebben getroffen op hun *kuch* goudgerande vordering op TRIN?

 2. Vermoedelijk ligt de WOZ waarde van het kerkgebouw rond de 4 ton. De vraagprijs duidt dan op een bijbelcitaat naar Elisa, nl. dat men bij TRIN andermaal uitziet naar een “dubbel deel”….

 3. Ik lees dat de PKN van de vier kerkgebouwen er drie gaat verkopen, vanwege terug lopen van het ledenaantal. Al die leden zijn voor TRIN, één wonder bijeenkomst en de drie kerken zijn weer vol.

 4. Ik snap nu ook ineens waarom de jaarrekeningen 2012 en 2013 plotseling allebei online stonden.

  Het kantoor moest worden opgeruimd voor de makelaarsfoto’s, en toen kwam men de jaarrekeningen tegen. 🙂

 5. Zag een tweet van het Twitterschaap over het vliegend gevogelte op de foto van het House of Heroes dat nu te koop staat.

  Vroeger stonden er twee leeuwen voor de deur, later was men er bij TRIN zeker van dat de duif van de Heilige Geest regelmatig overvloog om goudstof te strooien, blinden te genezen en vuur te verspreiden.

  Nu de crisis heeft toegeslagen zien we dat slechts hongerige meeuwen op de restanten afkomen.
  Het zijn veranderende tijden.

 6. @dsdre; Kerkgebouwen worden meestal pas verkocht nadat de leegloop zich heeft voltrokken. De leeglopers zijn dus duidelijk niet naar Trin gegaan, want dan hadden ze geen verkoop nodig…

 7. IndienTRIN naar de gereformeerde kerk zou gaan, is dat natuurlijk een verkapte methode om het orgel in de praisediensten in te voeren.

 8. Bouwjaar 1976. Ik vrees dat een stevige controle op asbest nodig is vooraleer tot aankoop over te gaan voor die prijs. Ziet er uit als een typische basisschool uit de tijd.

 9. @flipsonius: Duh. Die kleingelovige blik van jou ook altijd. Dat is nou typisch een “probleem” dat door een charismanische transsubstantiatie simpel kan worden opgelost. 😉

 10. @flipsonius: je hebt wit, blauw en bruin asbest. En je hebt wit, blauw en bruin goud.

  Peuleschil. 🙂

 11. Justificatie om in een pand met asbest te zitten:

  ‘En vreest u niet voor degenen, die het lichaam doden, en de ziel niet kunnen doden; maar vreest veel meer Hem, Die beide ziel en lichaam kan verderven in de hel.’

 12. @ardbeg10y
  “….. maar u zal redden als u deelt van u door Hem gegeven welvaart. Uwe offeranden zijn welkom op rekening met IBAN……”

 13. Hoewel dit mooie gebouw nog lang niet verkocht is, verhuist House of Heroes per begin april toch naar een nieuwe locatie vanwege de geweldige groei.

  “In the afternoon we had a short meeting with the House of Heroes members where we informed them that to host the growth we go through we are moving our sunday church meetings per April 2015 to the Heerlijkheid of Ermelo, a great location we can double in size, more updates follow. Now at home watching Boer zoekt Vrouw:)”

  bron: facebook Mattie vanderStien.

 14. @engel
  Is je ook bekend wat er vanaf volgende week met het Zuiderzeepad gaat gebeuren?

  Het zou mij niets verbazen als de stichting die het pand in bezit heeft over niet al te lange tijd haar verplichtingen niet meer kan nakomen en gaat verzuimen de hypotheek te betalen.

  De voormalige eigenaar, de Hervormde Gemeente Harderwijk, die de financiering van de destijds zo gezegende aankoop verzorgde, krijgt dan het onderpand weer gewoon terug.

  Ben benieuwd naar de ontwikkelingen.

 15. Bij TRIN en House of Heroes is het gebruikelijk dat zegen toeneemt.
  “Meer van de Heer” zullen we maar zeggen.
  Meer blinde kindertjes die genezen worden.
  Meer bekeerde bezoekers tijdens verre festivals.
  Meer centjes in de collectezak.

  Inmiddels zijn ook de targets in Harderwijk/Ermelo bijgesteld.
  De kerkelijke activiteiten van HoH zijn tijdelijk gestationeerd in Ermelo. Tijdelijk omdat men verwacht binnenkort 5000 bezoekers te moeten huisvesten. (Bron preek MvdS medio april).
  Meer, meer, meer…

  Het gebouw het Anker is echter nog niet verkocht.
  De aanvankelijke vraagprijs van €750.000 bracht geen beweging.
  Inmiddels is de prijs verlaagd naar €645.000 en kan zelfs een huurovereenkomst worden afgesloten voor €36.000 p/jr.
  Minder, minder, minder…

  Als ze er maar af zijn, zo lijkt het.

 16. Wat zou je er gaan doen @engel?
  Heb jij ook een woord voor de wereld of is het slechts hebzucht die over je gekomen is…
  Sjabba

 17. Ik denk dat ik er een Apostolic Revival Center ga openen en blinde kinderen ga genezen en eetbaar goudstof uit ga delen aan de minder bedeelde mensen van de Veluwe.

 18. Plus als topattractie: de gezalfde cursus “Beenverlengen voor gevorderden” gegeven door de gezalfde apostel John Zoet. Doet de gloriestoel verbleken. (ze zijn al wat bleekjes)

 19. @engel: En welke attractie mag Pittig voor zijn rekening nemen?

 20. @Wilfred

  Is Pittig al een beetje gevorderd in deze materie?
  En heeft hij toevallig iets met knieën?

  Als gevolg van een auto-ongeluk op zesjarige leeftijd, ontstond er beenlengteverschil. Later kreeg ik last van mijn rechterknie.
  (…)
  We zagen grote wonderen gebeuren op de conferentie. Martin Koornstra ging voor ons bidden dat we vervuld zouden worden met de Heilige Geest. We stonden niet meteen ‘in de fik’ ofzo, maar het was toch heel bijzonder. We hadden een mooie ervaring met God. Vervolgens gingen ze ook voor zieken bidden. Ze baden voor mijn beenlengteverschil. Dit werd genezen. M’n knie, waar ik het meeste last van had, werd daarentegen niet genezen. Ook niet toen Hans Maat voorstelde om in een aparte ruimte verder voor mij te laten bidden.

  http://www.cip.nl/levensverhaal/mei-2015/49035-God-genas-me-niet-helemaal

 21. @engel

  Doe je trouwens wel voorzichtig?

  Ratelband zegt veel steun te krijgen van zijn kinderen. Daarbij heeft hij maar liefst vijf therapeuten in de arm genomen, waaronder een paragnost, gebedsgenezer, een astroloog en een acupuncturist. Wrang genoeg is ook de gebedsgenezer overleden. ,,Hij stierf terwijl hij voor mij aan het bidden was, ook aan een hersenbloeding. Heel bizar.”

  http://www.ed.nl/algemeen/show/emile-ratelband-verwerkt-gitta-s-dood-met-vijf-therapeuten-1.4908718

 22. @Bokkepoot
  Wat een geweldig verhaal.
  God de Heer die je been verlengt maar je zou laten zitten met een vervelender probleem, namelijk pijn in je knie.
  Selectieve genezing.

  Waarschijnlijk is dat ook het probleem met die genezen blinde kindertjes in Myanmar.

  Ze hadden vierkante ogen, die zijn door gebed weer gewoon bol geworden. Helaas zien ze er nog steeds niets door maar het begin is er…, zou je kunnen zeggen.

  Kyrie eleison

 23. @Wilfred,

  Pittig heeft zijn handen vol om de PKN (of was het KPN?) weer op de rit te krijgen. Laat mij die wereldwijde en historische revival maar van de grond trekken.

 24. @engel: Ik snap het al. Je wilt de eer natuurlijk niet hoeven delen. Heel begrijpelijk. 😉

 25. Volgens de geruchten zou TRIN dit gebouw nu willen houden en een 24/7 “House of Prayer” van willen maken.

 26. De Heer heeft, omdat het pand zelfs tegen ruime korting niet verkocht kan worden, daarmee duidelijk gemaakt dat het gebouw als “House of Prayer” gebruikt moet gaan worden.

 27. @dsdre,

  Zoiets ja. Er was wel een of andere vage en ongetoetste profetie hierover op een TRIN conferentie vorige week.

 28. Waarde medereageerders, ik heb me al een tijdje niet gemeld, maar ik leef nog wel. Ik zag in mijn agenda iets van een DS meet-up staan a.s. maandag om 18:00. Dat zal wel niet kloppen, dus wie kan mij de juiste datum en tijd doorgeven?

 29. In mijn agenda staat 7 juni 14:00…!?
  Mogelijk in den Himmel..?😇

 30. Sodemieters @engel
  Wat is dit nu toch weer voor een ophitserig gebeuren…?

 31. @Johan
  Ik heb hetzelfde in mijn agenda staan als @Afolus, dus ik denk dat hij gelijk heeft. Ik zal dinsdag bellen of er nog een plekje voor ons in de Hemel is. Met gefrituurde hapjes.

Reacties zijn gesloten.