auto da fe, inquisitie

De tien grootste misvattingen over de Inquisitie

Er leven nogal wat misvattingen over de Inquisitie, waar de Inquisitie naar eigen zeggen niet blij mee is. De groot-inquisiteur stuurde de Dwaze Schare recent een mailtje met de vraag om de grootste misvattingen voor hen op een rijtje te zetten. Op die wijze kunnen zij zich volledig richten op wereldoverheersing en het beschermen afschaffen van Zwarte Piet. Hierbij de lijst die onze Inquisitie-expert J. Ratz opstelde:

1. Alle inquisiteurs droegen rode pakken. Gelukkig niet, de groot-inquisiteur draagt nog altijd een zwart pak en is verder al eeuwenlang met goud behangen.

2. De Inquisitie was middeleeuws.

3. Galileï werd door de Inquisitie gevangen gezet.

4. Inquisiteurs eten op vrijdag alleen visgraten en oud brood. De waarheid is: Inquisiteurs drinken dagelijks ook een afgemeten portie azijn om de zuurtegraad op het juiste niveau te houden.

5. De Inquisitie was het wreedst en het meest berucht op het Siberisch schiereiland. Daar vonden de inquisiteurs het juist te koud, dus gingen ze naar Spanje. Net goed. Met je paella.

6. De Inquisitie heeft Jezus gekruisigd. Onjuist, dat was een romaans-zionistisch complot. Alle alu-hoedjes nu halve prijs.

7. Ondanks dat Fjodor Dostojevski de Inquisitie populariseerde, stierf hij als een arm man.

8. Heksen zijn best leuk.

9. Nu bij Joep’s Feestshop in de aanbieding: Inquisitiepak met keelklem en gewrichtsdraaier samen voor slechts 49,95. Voor urenlang geloofsvervolgingplezier!

10. De Paus is katholiek.

 

5 gedachten over “De tien grootste misvattingen over de Inquisitie”

  1. @DH: Wil je beweren dat dit geen juiste weergave van de Spaanse Inquisitie is?? Wat moeten we dan nog geloven op deze aarde?

Reacties zijn gesloten.