SGP stemt voor Koran

SGP stemt voor Koran

koran

De Koran uit de Tweede Kamer, een voorstel van Geert Wilders’ PVV dat de Staatkundig Gereformeerde Partij normaal gesproken graag zou omarmen. Toch stemt de partij tegen het voorstel: ‘Het is misbruik van de procedures’, vindt Van der Staaij, al zijn voor hem Bijbel en Koran niet van gelijke waarde. Maar voor wie wel?

10 gedachten over “SGP stemt voor Koran”

 1. de Grondwet en andere wetboeken, het Reglement van Orde en het Groot woordenboek der Nederlandse taal, maar er staan onder meer ook twee bijbels en een koran. Het betreft hier de Statenvertaling, de Nieuwe Bijbelvertaling (2004) en de elfde druk van de Koran (2004). Deze koran is op 1 juni 2005 door de Tweede Kamer aangekocht voor het voorzittersrostrum, aldus de titelpagina.

  Naast de symbolische waarde worden de boeken af en toe geraadpleegd om een citaat te controleren. Zo verbeterde Kamervoorzitter Verbeet vorig jaarin 2008 D66-woordvoerder Boris van der Ham toen hij uit Matteüs citeerde over de verloochening van Jezus Christus en de hanen die daarbij kraaiden.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1181622/2009/10/15/De-koran-in-de-Kamer.dhtml

 2. Het blijft toch een beetje vreemd. Waarom staan de Vedas er dan niet? Of ‘Over de geest van de wetten’ van Montesquieu?

 3. Tja, een beetje willekeurige keuze. Waarom niet Das Kapital, of On Liberty. En wat de symbolische waarde zou moeten zijn begrijp ik ook niet helemaal. Om citaten te controleren heb je immers genoeg aan een laptop met WiFi

 4. Wellicht omdat Kamerleden bij het afleggen van eed/gelofte de mogelijkheid mogen/moeten/willen/kunnen hebben om iets met de Leidraad voor hun leven te doen? 🙂

 5. @flipsonius: nee joh. Mevrouw Ortega-Martijn is allang geen Tweede Kamer lid meer. 😉

 6. Juist:
  “Met zijn kopvoddenretoriek heeft Wilders echter alle mogelijke bondgenoten van zich vervreemd. Juist op zijn belangrijkste thema – de islam – bereikt Wilders vrijwel niets. Integendeel. Wilders is uitgegroeid tot een grote hinderpaal in de strijd tegen de politieke islam ofwel het islamisme – de stroming die de religie islam tot onderdeel van de ideologie heeft gemaakt.”
  Via: http://www.carelbrendel.nl/2013/10/02/wilders-steeds-radicaler-op-tot-mislukken-gedoemde-ramkoers/

Reacties zijn gesloten.