booslims, moslims

Elke moslim wil JOU doden!

Terwijl alle media wereldwijd zich verstoppen achter linksige lafheid, onze eigen dappere dodo’s van ’s Neerlands Postduivenhouders Organisatie Publieke Omroep incluis, spreken de daadkrachtige topjournalisten van Charisma duidelijke taal: Elke moslim wil jou dood hebben. En niet alleen jou, maar ook je lieve onschuldige moedertje en haar tante Bep. Als ze nog niet dood is, tenminste, want dat gebeurt met oude tantetjes.

Gary Cass schrijft in een nogal stevig uitgevallen opiniebijdrage dat moslims er vanuit gaan dat Allah wil dat ze de wereld domineren en dat alles daarvoor geoorloofd is. Om die reden hebben de christenen in deze wereld, en dan voornamelijk in de Verenigde Staten, maar één serieuze mogelijkheid: Het uitmoorden van alle moslims op christelijk grondgebied. ‘Vertrouw op God, koop wapens, leer schieten, leer de kinderkens de leer van de rechtvaardige oorlog en vorm kleine celgroepen voor als de pleuris echt uitbreekt.’ Gezellig, die gast.

“De enige vraag die ons nog rest is hoeveel lijken we moeten opstapelen voordat we in Jezus’ Naam het zaad van Ismaël uitroeien.” Ismaëls zaad? Daarmee bedoelt Cass toch niet alle moslims? Nee, toch? Dat zou toch niet kunnen? “God heeft een plan, dat hij bij de geboorte van Ismaël, de vader van alle Arabieren, openbaarde.” Oh, alleen de Arabieren. Was dat even schrikken!

moslims doodmaken
Tante Bep. Vermoedelijk vermoord door moslims, want die doen dat, liefst tussen diner en toetje in. Echt waar, Gary Cass zegt het zelf.

Gelukkig lijken de denkbeelden van deze heer Cass totaal niet op die van Christian Patriots, een beruchte Amerikaanse apocalyptische beweging waar terrorisme-expert Bruce Hoffman over schrijft:

“De Christian Patriots lijken geen van de politieke, morele of praktische overwegingen te erkennen die de meeste andere terroristische groepen ervan weerhouden dood en verderf te zaaien. […] Geweld wordt niet alleen gesanctioneerd, maar ook door God bevolen.”

(B. Hoffman, Terrorism, p. 115)

Gezellige club dus, daar. En omdat elke moslim JOU wil doden, moet jij wel iedere moslim doden. Succes!

En oh ja, Obama is geen christen.

67 gedachten over “Elke moslim wil JOU doden!”

 1. Amerikaanse evangelikalen, altijd gek. Maar dat op een stokje, Theo van Gogh schreef ooit: ‘Als imanen van Boxtel ophangen begrijpen hij wat Allah onder dialoog verstaan.’ (vrijvertaald) Aangezien 75% van de moslims in Nederland achter ISIS staan zou je kunnen zeggen dat er wel iets in zit.

 2. Het zat er dik in vannacht: Rachel Held Evans Charisma News heeft het artikel weggehaald.

  An error has occurred.
  The requested page cannot be found.
  #404 Article not found

  Nu nog een mea culpa.

 3. Er zijn een aantal fundamentalistische types in de islamitische richting die wraakzuchtig bereid zijn hoofd- en bijzaken te scheiden.
  Maar om ze nou allemaal over een kam te scheren gaat natuurlijk veel te ver.
  Een oproep om tot soortgelijke actie over te gaan is ongepast.
  Shame on Mr. Cass!

 4. Misschien moet Gary Cass zijn eigen video’s nog maar eens gaan bekijken.

  “Help us stand against militant atheists and sceptics – in a gracious way”

  Of wacht, voor moslims gelden natuurlijk andere Bijbelteksten.

 5. @ Derk,

  Waar heb je die informatie vandaan dat 75% van alle Moslims in Nederland achter Isis zouden staan?.
  Zonder een zeer degelijke bronvermelding vind ik zo’n uitspraak nogal tendentieus en populistisch.
  Niet doen dus.
  Of bedoelde je het ironisch..??, maar dan nog.

 6. @Jac

  Ik weet niet precies onder welke steen je heb geleefd de afgelopen tijd maar vooruit dan: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3448325/2013/05/28/Driekwart-Nederlandse-moslims-vindt-Syrie-gangers-helden.dhtml en er zijn een hele hoop ander bronnen: https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=volks+krant+75+procent+van+de+moslims

  Maar daar durven de meeste van GG of DS niets mee, stel dat je populistisch overkomt. Dan liever weg met ons of de bijbel is ook gewelddadig. En dan hebben we het nog niet eens over antisemitisme gehad. Tevens kan je aan sharia- of islamlanden zien dat ze meestal niet erg voor andersdenkenden zijn, zeg maar gerust tegen tot aan de doodstraf toe. Ook zul je in deze landen met moeite een kerk aantreffen. Als wij hier zo met moslims zouden omgaan zouden we met nazi-Duitsland worden vergeleken.
  Islam hoeft niet dood ook de orthodoxe kant niet. En moskee’s moeten/mogen in de naam van vrijheid gewoon gebouwd kunnen worden. Maar liever niet weg kijken als het gaat om wat er speelt. Tevens vind ik het tegengeluid van islamitisch Nederland behoorlijk tegenvallen. Tenminste zoals het algemene nieuws op mij afkomt vind ik wel tegenvallen. Hier en daar een berichtje van een verdwaalde imaan die zegt dat Islam vrede is (onder de vlag van de Hollandse vrijheid wel)

 7. @Jac: ik vermoed dat dit de uiteindelijke bron is: de NCRV.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/5/Driekwart-Nederlandse-moslims-vindt-Syrie-gangers-helden-1266504W/

  Waarbij die 75% inmiddels een geheel eigen leven is gaan leiden. Want nog maar 2 jaar geleden was er ook onder veel niet-moslims een gevoel van “die Assad moet gestopt worden, we moeten ingrijpen”. En sympathie voor hen die hun nek uitstaken om wat te dóen. Hoewel zelf uiteraard te verstandig (en te laf?) om zelf af te reizen. Hoewel die 8% autochtonen uit de enquete daar misschien anders over dacht.

  (hé, alwéér een aanwijzing dat Obama moslim is? ;-))
  http://edition.cnn.com/2012/08/20/world/meast/syria-unrest/

 8. @Mafchauffeur

  Misschien is het goed om te duiden hoe het zijn eigen leven leidt en hoe je de cijfers moet interpreteren. Ik leer graag bij. Ik ben nieuwsgierig.

  Ik vermoed alleen dat je wat bang bent voor onrust. Liever rust dan de waarheid, dat is menselijk. Maar er zijn argumenten zat, bijvoorbeeld in saoudie arabie wordt je onthoofd als je afvallig bent of aan toverij doet. Iran precies zo. Weet je wat, even wikipedia er bij http://nl.wikipedia.org/wiki/Sharia#Landen_waar_sharia_wordt_toegepast en kijk even naar de omstandigheden in de landen voor andersdenkenden en zie dat ik gelijk heb. Wij allen zouden niet meer leven in die landen.

 9. @Derk: ik ben niet zo bang voor onrust, maar de cijfers uit een enquete over sympathie voor het omverwerpen van het bewind van Assad gaan gebruiken alsof het een enqueteuitslag over steun aan ISIS betrof vind ik simpelweg onjuist. Flauwekul, of op z’n best: pure speculatie.

  Of beter gezegd: een broodje aap. 🙂

 10. @Derk: Het is niet zo sterk om meteen met motieven te gaan schermen (bang voor onrust, bang dat je populistisch overkomt), nog voordat iemand wat gezegd heeft of gelijk er na. Het ironische is dat fundamentalistische moslims ook vaak zo het debat voeren. Zoals de meneer die vorige week bij Pauw aan tafel zat.

 11. Als je gelijkenis in de houding van een moslim ziet laat staan fundamentalistische moslim ben je echt zwaar achterlijk.

  Maak is een geintje over mijn denkbeelden of een geintje met profeet Mohammed, laat staan de waarheid. (in deze cultuur noemen we mannen die met meisjes van 9 gaan pedofiel.) Dan komt het verschil wat meer naar voren.

 12. @Wilfred trouwen: 8 SEPTEMBER 2014 OM 16:54

  Maar wat jij nu doet is wel waar ik een beetje op doel.

  De vraag is waarom mag het niet benoemt worden dat de islam qua verlichting zwaar achter loopt. En dat dan op een manier die anders is dan populistisch zonder dat er moslims moeten afgevoerd worden; of dat we fanatieke moslims naar het kalifaat moeten laten gaan. (om daar hoofden af te hakken); of dat we ze moeten nuken. Waarom durven we hier religie- uitspattingen belachelijk te maken En als het er echt toe doet, zoals werkelijke onderdrukking door religie, te nuanceren. Waarom weet hier niemand geen enkele drol van de Islam en wordt Geenstijl als populistisch gezien wat islam ingaat?

 13. Ik weet niet precies onder welke steen je heb geleefd de afgelopen tijd maar vooruit dan:

  Ik heb de eerste vijf pagina’s googleresultaten bekeken, maar geen enkel onderzoek waaruit blijkt dat “75% van de moslims in Nederland achter ISIS staan” hoor. (hoeveel zijn dat er dan ongeveer – 700.000?)

  Wel mensen op internetfora die doen voorkomen dat dit zo is. Maar van het na-papagaaien van onjuistheden wordt iets niet persé alsnog waar, ook al heeft het christendom daar ruimschoots ervaring mee. 😉

  Terwijl er wel degelijk gegevens lijken te zijn over wie er “achter ISIS staan”: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/30/aantal-sympathisanten-isis-blijft-groeien/
  Enkele duizenden. Volgens iemand wiens budget mede afhangt van de mate van ongerustheid over dit onderwerp. 🙂

 14. @Derk: Tsja. Als jij wilt redeneren dat jouw manier van het toeschrijven van motieven aan mensen niet overeen kan komen met de wijze waarop fundi’s dat in het publieke domein doen omdat zij een heel andere ideologie aanhangen dan jij, dan zij dat zo. Ik zal jouw kwalificaties niet in de mond nemen, maar het getuigt wat mij betreft niet van ontzettend scherp onderscheidingsvermogen.

  Het enige wat ik gedaan heb, is opmerken dat ik een parallel zie tussen het toeschrijven van motieven door jou en door fundi’s op tv. Elke andere vorm van overeenkomst blijft daarbij buiten beschouwing. Jouw reactie veronderstelt dat ik die andere verschillen in mijn overweging zou moeten betrekken, maar ik zie eerlijk gezegd niet in waarom. Wordt jouw manier van motieven toeschrijven soms goed omdat je geen moslimfundi bent?

 15. @Wilfred
  Ja. Want ik ben nogal aanspreekbaar op mijn toeschrijven vergeleken de moslim fundi. De moslim fundi claimt de waarheid in absolute. Ik zeg wat ik zie en ook heb ik de Nederlandse vertaling van de Koran gelezen en herken vanaf het alle eerste begin al vanaf de eerste pagina’s al de islamitische afkeer aan ander denken zoals de moslimsfundies dat vinden. Ook het wantrouwen van andersdenkenden lees je meteen terug. (over de hypocrisie, dubbele tong etc.) En tevens de Jodenhaat. Feit is dat achter de Koran het meeste terreur zit. Je neemt Mohamed en Allah tegenwoordig mee het vliegtuig in. (de beveiligingsmaatregelen van de afgelopen jaren op vliegvelden heeft voornamelijk met Islam te maken.) Nog thans ben ik een stuk schappelijker dan een moslim en vind dat islam bestaansrecht heeft (wat ik ze gelukkig niet hoef te geven in dit land)ook al gaat het recht tegen mijn idee van vrijheid in. Zover ga ik voor vrijheid, dat waar ik tegen strijd ik ook voor zou vechten.

 16. @Derk: Je kunt kletsen wat je wilt, maar motieven toeschrijven zegt alles over jou en weinig tot niks over de mensen aan wie je ze toeschrijft. Je verbloemt dat door allerlei (overigens grotendeels terechte) dingen te schrijven over moslims, maar dat maakt het toeschrijven van motieven niet tot iets waar je trots op zou moeten zijn.

 17. @Wilfred
  Jij kletst ook wat je wilt. Maar goed, misschien heb je de ballen om te vertellen wat dat over mij zegt? Ik bedoel ik durf toch wat concreter te zijn dan jou. En dat zegt weer iets over jou… oh nee, wacht even meer iets over je standpunt. Is het nou vlees of vis? Ik zou zeggen geen van beide.

 18. @Derk: Ik wil best direct zijn. Dat zegt over jou dat het je niet interesseert wat andere mensen motiveert, maar dat het er om gaat dat jij jezelf en je zienswijze over fundamentalistische moslims kunt profileren.

  Volgens mij is mijn standpunt ten aanzien van het fantaseren over andermans motieven kristalhelder. Vlees of vis, naar gelang je smaak.

  Maar je bent er aardig in geslaagd je totaal misplaatste bronvermelding en suggestieve opmerkingen waarom mensen daar niet van zouden willen weten onder het tapijt te vegen. Dat zegt over je dat juistheid van wat je schrijft je ook niet interesseert. Want wat je vindt, vind je ongeacht de juistheid ervan. Zo, en nu heb ik wel weer genoeg gespeculeerd over je motieven en wat jou kenmerkt. 🙂

 19. @Derk
  Als je er een vijfde kolonne-filosofie op na wilt houden wordt alles heel simpel natuurlijk. De receptuur is eenvoudig: je pakt de koran, daaruit destilleer je een profiel van de ware moslim en daarna stel je gewoon dat iedereen die zich moslim noemt een soort kloon van dat profiel is. En van daaruit kan je alles wat ze doen en laten, wel of niet zeggen gaan beoordelen en verklaren. Ik ben daar niet zo gek op eerlijk gezegd. Een soort Alien Nation syndroom krijg je dan (kent iemand die SF-tv serie nog?)

 20. @Wilfred
  “Ik wil best direct zijn. Dat zegt over jou dat het je niet interesseert wat andere mensen motiveert, maar dat het er om gaat dat jij jezelf en je zienswijze over fundamentalistische moslims kunt profileren.”

  Ik vind dat je te weinig gesprek bent aangegaan om dit zo te kunnen stellen. We zijn hier allemaal heel kritisch op de bijbel. We kunnen hier rustig zeggen dat mattheus van der steen er op uit is geld uit zakken te kloppen en weet ik veel wat. Maar als ik het heb over de Islam

  En ja, mijn bron was suggestief. Weet ik veel, de volkskrant, Geenstijl bericht erover etc. etc. Ik dacht dat ik er van op aan kon. Dat journalisten research doen. Zeker bij Geenstijl die met iedereen ruzie zoekt dus zeker moet zijn van zijn bronnen.
  Aangezien de zeer late reactie van enkele islamitische groepen en verder nog karig ook. Tevens vind ik een paar duizend islamieten die sympathiseren met Isis een die groep groeit aardig zorgwekkend. Tevens zijn asociaal veel islamieten antisemitisch en dat is zeer makkelijk uit de Koran te halen. Maar goed, mijn hoop gaat er naar uit dat je niet de hele tijd gaat zeuren om een verkeerde bron.

  Maar laat je niet leiden door alleen Isis. Er zijn groepen tegen isis die voor ons ook nog steeds veels te ver gaan aangaande westers idee van mensen rechten.

  @Flipsonius
  Als je echt met mij de discussie wilt aangaan begin dan met lezen:

  “Alif Laam Miem.
  2 Dit is een volmaakt Boek, daaraan is geen twijfel, een richtsnoer voor de godvrezenden.
  3 Die in het onzienlijke geloven en het gebed houden en die weldoen met hetgeen Wij hun hebben geschonken.
  4 En die geloven in hetgeen u is geopenbaard en in hetgeen voor u is geopenbaard, en een standvastig vertrouwen hebben in dat wat komen zal.
  5 Zij zijn het, die de leiding van hun Heer volgen en dezen zullen slagen.
  6 Zeker, zij die (de Waarheid) verwerpen, het is hun om het even, of gij hen waarschuwt, of dat gij hen niet waarschuwt – zij zullen niet geloven.
  7 Allah heeft hun hart en oren verzegeld en over hun ogen is een sluier; hun wacht een zware straf.
  8 En er zijn mensen, die zeggen: “Wij geloven in Allah en in de laatste Dag, hoewel zij geen gelovigen zijn.”
  9 Zij trachten Allah en de gelovigen te bedriegen, zij misleiden echter niemand dan zichzelf en zij beseffen het niet.
  10 Er is een ziekte in hun hart en Allah heeft die ziekte verergerd; er wacht hun een pijnlijke straf, omdat zij plachten te liegen.
  11 Wanneer hun wordt gezegd: “Richt geen onheil op aarde aan” dan zeggen zij: “Wij zijn slechts vredestichters.”
  12 Pas op! Voorzeker zij zijn het die onheil stichten, doch zij beseffen het niet.
  13 En wanneer hun wordt gezegd: “Gelooft, zoals andere mensen geloven”, zeggen zij: “Zullen wij geloven, zoals de dwazen hebben geloofd?” Ziet toe! Zij zijn het die dwaas zijn, doch zij weten het niet.”
  etc etc

  Dan hebben we het over de islam. Want ik heb het niet over moslims maar dat nare boek (wat niet verboden moet worden) dat ons ongelovigen afschildert als een lage soort hypocriete huichelaars en dan hebben we het nog niet over de Joden gehad. O ja moslims zijn niet veelal antisemitisch Toch?

  Ik zeg dat je al het terreur wat je tegenkomt in/van de islamitische wereld het prima te verklaren valt als je de Koran hebt gelezen. (je moet hem wel hebben gelezen wil je hier een tegenargument op verzinnen)

 21. @Derk

  Ik wil niet lullig doen, maar er zijn prachtige psalmen met heftiger teksten, hoor. Alleen worden de vijandelijke beschouwingen dan begeleid door snarenspel en fluit.

  Het verschil zit ‘m denk ik toch in de uitvoering. Die Koran is natuurlijk ook een stuk kleiner (zodat je moeilijk een hele set aan teksten kan ontwijken tijdens de preek) en wellicht zijn sommige culturen iets beter in staat dan wij om gewoon te doen wat er staat in plaats van er theologisch oeverloos over te gaan discussiëren. 🙂

  Of stond er niets in de koran over onthoofdingen?

 22. @Bokkepoot

  Ik heb gewoon het begin genomen. Want daar moet je beginnen. En na de de koran gelezen te hebben begrijp je mensen zoals ISIS en sharia regimes (landen die jij al helemaal niet zou overleven) een stuk beter. Tevens is het niet heel moeilijk symphatisanten van zulke regimes te vinden. Ik ken er een stel. Maar ga bijvoorbeeld met de camara de stad in en http://www.youtube.com/watch?v=v45m4AMeY9s (gewoon een random voorbeeldje) Antisemieten pluk je er ook zo hoppa op basis van geloof er tussen uit. Maar goed, zelfs als complete wijken Joden uitschelden ook al haal je de voorbeelden uit de Koran zelf, dan nog zijn voor de meeste mensen hier de meeste islamisten niet antisemitisch.

  Waar het mij om draait is niet de veroordeling maar de analyse. Ook mijn punt hoeft niet als waarheid gezien te worden. Maar ik denk dat de verlichting in de islam iig in Nederland bevorderd wordt door kennis en gesprek. Niet weg kijken en niet met populisten mee zoals je ze vaak op Geenstijl aantreft. Maar net zoals kritisch zijn op bijbelpassages en rare christelijke groepen kunnen we dat ook met islam doen. Alleen is het probleem dat we het dan te doen hebben met een vaak radicale en agressieve religie waarvan de aanhangers maar moeilijk verder kunnen kijken dan alleen de Koran, zoals de sharia staten dagelijks bewijzen.

 23. En nog even over de bronvermelding. Professor Rutten gebruikte ook een waardeloze bron van een stel christenfundies over religie en oorlog die je met even na googlen ook hopa in de prullenbak kan gooien. Dat was een nog waardelozere bron en je hoorde niemand zeuren. En als ik het gebruik (zelfs van meerdere algemeen bronnen als kranten en de grotere blogs) en er wordt mee geschermd of het een lievenlust is. De rest wat ik zeg wordt genegeerd. Een verkeerde bron het overkomt de beste. En nu de inhoud graag.

 24. Overigens is het maar de vraag of we bang moeten zijn voor onderdrukking door moslims. Gelovigen zijn wel wat gewend.

  Christenen worden in Nederland allang onderdrukt, zo blijkt vandaag maar weer eens. Zoals treffend verwoord door een “Top Commenter”:

  Zo zie je maar weer dat ook in Nederland onder het mom van mensenrechten Christenen onderdrukt worden. Laten wij dat College voor de Rechten van de Mens alstublieft zo snel mogelijk afschaffen

  http://www.cip.nl/artikel/44191/Kerk-Utrecht-moet-zaal-verhuren-aan-homos

 25. Nou ja. Als men dat onderdrukken noemt… Van mij mag een kerk het helemaal zelf weten indien een kerk zichzelf bekostigt. Maar het feit dat ze zich er zo druk om kunnen maken laat maar weer blijken dat het beter is dat het geen omgekeerde wereld is qua wetgeving en ethiek.

 26. @Ettje
  Dat bij de kinderbescherming grove fouten worden gemaakt is iedereen onderhand wel bekend. En ik geloof ook dat hier op basis van onbekendheid zijn met islam en inschattingsfouten worden gemaakt. Van mij mogen ze daarvoor boeten. Ook ben ik tegen de stigmatisering van Marokkanen. Toen met dat ‘minder, minder, minder’ van wilders schaamde ik me kapot voor mijn land. Toch vind ik het heel simplistisch om te zeggen dat hier sprake is van racisme. Een verkeerde beslissing kan inhouden dat je later op het journaal het kind met een ontlichaamd hoofd zien rondlopen. Ik denk toch wel dat je als allochtoon mits je wieg staat op de juiste plaats (maar dat geld voor de meeste), je genoeg kansen hebt in Nederland.

 27. Derk: Ik denk dat de complexiteit van werken bij de kinderbescherming behoorlijk onderschat wordt. Je kunt daar nooit goed doen, hooguit niet fout.

  Mafchauffeur:
  Vanwege andere motieven dan CIP ben ik het ermee eens dat het college voor de rechten van de mens afgeschaft moet worden. Het is een nogal eenzijdige tent geworden waarbij allemaal meisjes van 25 tot 35 werken die rechten gestudeerd hebben en geloven in de maakbare samenleving.

 28. @ardbeg10y
  Klopt
  @ettje
  Dat Dat boete sloeg natuurlijk nergens op, net als dat overtrokken stuk.

  Trouwens ook nog: de spelfouten die gingen helemaal nergens over.#onnodig

 29. @Derk
  Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel trek in een discussie over de koran, en de islam als religie spreekt mij totaal niet aan. Die vijf zuilen doen je op het eerste gehoor vermoeden dat je toegang krijgt tot een tempel van wijsheid, waarin een diepzinnige levensbeschouwing wordt onthuld, maar als je er kennis van neemt lijkt het meer op een receptuur voor een levenslange dwangneurose, zoals het niet mogen lopen op oneven stoeptegels. Daar kan ik ook niets aan doen.
  Het punt is dat je veel gedrag van fundamentalisten / terroristen kan verklaren vanuit koranteksten (maar misschien ook niet alles, vaak spelen er ook etnische conflicten mee of economische onderdrukking), maar dat je niet universeel kan bepalen hoe alle individuele moslims denken vanuit die koranteksten. Dan beschouw je ze bij voorbaat als zombies. En mijn ervaring is dat ze dat niet zijn.
  Maar zoals @Bokkepoot al aangaf, je kan het zelfde doen met de psalmteksten, of openbaring. Lijkt me ook niet terecht. En laten we wel wezen, christen en moslim oordelen vanuit een bepaalde selectieve verontwaardiging. Waarbij het wel zo handig is om een kant en klare complottheorie achter de hand te hebben. Succes verzekerd.
  Ik hoor niemand (christen, moslim of atheïst) over de slachtpartijen die momenteel plaatsvinden in de Centraal Afrikaanse Republiek tussen christenen en moslims. Beide partijen laten zich niet onbetuigd als ik het nieuws een beetje volg.
  En massademonstraties, ach, die hebben we sinds de jaren 80 al niet meer gezien. Een marginaal gebeuren.

 30. @Derk: Het is duidelijk dat in zijn algemeenheid gesproken, het voor moslims lastiger is om hun teksten te relativeren of binnen een vredelievender paradigma te bezien dan voor christenen. Dat heeft deels met de tijd te maken (500-600 jaar meer maakt wel uit), deels met een theologie waarin juist de samenbindende betekenis van Jezus’ dood en opstanding werd benadrukt, etc. Koppel dat aan een vrij letterlijke leeswijze en het is dus voor veel moslims lastig om zich te wapenen tegen fundamentalistische uitleggingen.

  Ik denk dat je gelijk hebt over het (latente) antisemitisme onder veel moslims, ook in Nederland.

  Ik vind dat je te weinig gesprek bent aangegaan om dit zo te kunnen stellen.

  Weet je ook hoe dat voelt. 😉

  Als je mijn laatste zin van mijn vorige post nog even herleest, dan verklaart dat misschien wat meer waarom.

 31. @Flipsonius

  Als je je niet (een beetje) verdiept in de koran, wat kan je dan over de islam vertellen en het gevaar daarvan?
  Ik zelf vind Islam als het om actualiteit gaat maar ook om de ernst ervan relevanter dan een clubje van iemand als David of Mattheus. Een beetje het beeld van een blije mattheus in Birma om de geredde zielen en in de tussentijd wordt in dat zelfde land etnisch gezuiverd.
  En wat die demonstraties betreft: https://www.google.nl/search?q=pro+gaza&sa=X&espv=2&biw=1346&bih=641&tbm=isch&imgil=qF646_ZoApblSM%253A%253B5TICFDhQKff3gM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fnow.mmedia.me%25252Flb%25252Fen%25252Fmena%25252F555544-pro-palestinian-rallies-in-asia-as-gaza-death-toll-climbs&source=iu&pf=m&fir=qF646_ZoApblSM%253A%252C5TICFDhQKff3gM%252C_&usg=__PTPMYP2kpQFWV54v5KYKMpVbqn8%3D&ved=0CDUQyjc&ei=WUARVIjqDoTSOby6gPAF#facrc=_&imgdii=_&imgrc=qF646_ZoApblSM%253A%3B5TICFDhQKff3gM%3Bhttps%253A%252F%252Fnow.mmedia.me%252FPages%252FImageStreamer%252Fparam%252FMediaID__3be3ec16-065e-4ae5-b30a-8f37fe870cb5%252Fw__616%252Fh__394%252Fpro-palestinian.jpg%3Bhttps%253A%252F%252Fnow.mmedia.me%252Flb%252Fen%252Fmena%252F555544-pro-palestinian-rallies-in-asia-as-gaza-death-toll-climbs%3B616%3B394
  Maar zelfs daar had ik het niet over, maar een fatsoenlijk tegengeluid. Of dat ligt aan aanhang of de gesloten islamitische cultuur weet ik niet. Maar als ik wat moest bedenken dan zou ik zeggen dat de islamitische cultuur zo hard botst met de onze, dat het niet anders kan dan gesloten zijn.

  Maar dat we er iets mee moeten is zeker. En inderdaad zijn er maar weinig christenen die zich uitspreken over hun religie genoten in Afrika. Maar goed, je hoort daar in het algemeen niemand over(zoals Birma). Maar ik denk dat als het meer in de actualiteit zou komen, christenen meer van zich zouden laten horen. Het gaat mij ook niet om wat er gebeurt, maar gewoon fatsoenlijk weten waar islam voor staat. Net zo als dat we willen weten wat de papen van kindermisbruik vinden.

  @Wilfred
  kijk, ik denk dat we elkaar toch wat meer tegemoet zijn gekomen.

 32. @Wilfred
  Tevens is de Koran vergelijken met de bijbel nog achterlijker dan een sharia-staat. (waar je onthoofd word voor toverij en dat soort dingen.)

 33. @Derk: minder heetgebakerd dan Gary Cass.

  Deport them like Spain was forced to do when they deported the Muslim Moors. Muslims in America are procreating at twice the rate of other groups. So, either we force them all to get sterilized, or we wait for the “Army of Islam” to arise in our midst and do what Muslims always do, resort to violence.

  Dat klinkt toch iets minder vriendelijk. 🙂

 34. @Maffchaufeur

  Inderdaad. Dacht ik klaar te zijn met het nadenken over achterlijkheid.

  @Flipsonius

  Tevens denk ik dat de islam meer vraag om volgzame muzelmannen dan de twee ander godsdiensten. Maar ik denk het, ik weet dat niet.

  Zo, dat was hem weer voor vandaag.

 35. @Derk:

  Tevens is de Koran vergelijken met de bijbel nog achterlijker dan een sharia-staat. (waar je onthoofd word voor toverij en dat soort dingen.)

  Je bent zeker een geenstijler wat betreft je stijl. 🙂

  Kun je me uitleggen waarom je een sharia-staat redelijker vindt (ik draai het maar even om) dan een vergelijking tussen invloeden die matigend werken op een fundamentalistische uitleg van geweldadige teksten (wat volgens mij was wat ik deed)?

  kijk, ik denk dat we elkaar toch wat meer tegemoet zijn gekomen.

  We stonden op dat punt dan al niet zo ver van elkaar af. Waar ik bezwaar tegen heb, is tegen toeschrijven van motieven tenzij je daar op basis van persoonlijke gesprekken goede redenen voor kunt geven.

 36. @Wilfred

  Wat ik zie gebeuren lees ik terug in de Koran. Vanaf het aller eerste begin spat de haat en wantrouwen van andersdenkenden eruit. Tevens zie je het terug in landen waar islam wordt nageleefd. (zoals Annabel vraagt: waar ben jij het liefst een andersdenkenden meerderheid:
  a) In Raqqa b) In Nigeria c) In West-Europa)
  Ook lukt het islamieten in het algemeen moeilijk te verbinden met andersdenkenden in Nederland. (ik woon in een stad dus daar zie je het nog beter. Maar tevens heb ik ooit met islamieten samengewoond) En vaak zie je, hoe meer islam hoe neerbuigender over andere culturen. Tevens zie je bij strenge islamieten vaak ook kwalijke zaken mee brengen van hun land als eerwraak, etc. etc.

  Waar ik afwijk van de Geenstijler is dat ik vind dat je die engerds niet moet laten afreizen naar die apen in Irak en Syrië. En ook ben ik niet voor de gedachtepolitie om islam, hoe streng dan ook, te verbieden. Van mij hoeven ze zich niet te verbinden met Nederlanders. Waar ik op zou inzetten en op hoop is, en dat is een verhaal van vele vele jaren, verlichting.

  En voor je eerste vraag: Lees de Koran dan snap je wat ik bedoel. Je zal zien dat de Koran andere dingen vraagt en minder breed te interpreteren valt als de bijbel. En een sharia staat doet wat in de Koran staat. Dus dat slaat in ieder geval ergens op. (ook weer een beetje antwoord op je motieven vraag.) Ik weet niet of je de Koran hebt? Als je wilt kan ik je hem zenden per e-mail.(e-reader)

 37. @Derk: Nou, waarom zouden SP-geluiden uit de jaren tachtig geen Geenstijl-denken vertegenwoordigen? 😉

  Het is altijd wel aardig om te zien hoe onderwerpen door de jaren heen behandeld zijn. Dit is idd wel een mooi voorbeeld. Ik denk niet dat de SP daar graag aan herinnerd wil worden.

 38. @Wilfred
  Marijnissen was er trots op en baalde dat ze het terzijde hebben geschoven. Maar weer even over jihad sympathieën in Nederland. Ook volgens wilders vanochtend bij: Vandaag De Dag 73% van de moslims nederland sympathiseert met de ISIS. Mafchauffeur en jij (om Mafchauffeur) zijn de enige die tot nu toe kritiek gehad hebben op deze informatie verstrekking. Bij de rest van de mediums komt het tot nu toe kritiekloos door.

  @Mafchauffeur

  Laat je horen over deze nare stigmatisering! Sociale media, Nieuwsuur vandaag de dag en de Volkskrant verdienen een represaille.

 39. @Derk:

  Ook volgens wilders vanochtend bij: Vandaag De Dag 73% van de moslims nederland sympathiseert met de ISIS. Mafchauffeur en jij (om Mafchauffeur) zijn de enige die tot nu toe kritiek gehad hebben op deze informatie verstrekking. Bij de rest van de mediums komt het tot nu toe kritiekloos door.

  Dat Wilders iets roept zonder zich te bekommeren om bronnen verbaast me op zich niet. Dat journalisten dat kritiekloos laten passeren: ik vermoed dat zo’n redactie al dolblij is de beste man in de uitzending te hebben. Die gaan ze niet lastig vallen met een stevig onderbouwd weerwoord. 🙂

  Dank voor de link naar dat rapport. Verplicht leesvoer voor journalisten, zou ik zeggen. En voor PVV-stemmers, trouwens.

  Ik ga het nog goed lezen, maar alvast een quote uit de conclusies, waarvan ik mij kan voorstellen dat dáár die 73% vandaan komt:

  The first question investigated in this paper was descriptive: What is the extent of religious fundamentalism among Muslim immigrants and their offspring and how does it compare to
  native Christians? The assertion that fundamentalism is a marginal phenomenon among Muslims in the West is not confirmed by this study.

  Majorities of up to three quarters of Muslim respondents affirmed that Muslims should return to the roots of the faith, that there is only one interpretation of the Quran that is binding for all believers, and that for them religious rules are more important than secular laws. Somewhat less than half of them agreed with all three statements. However, there was also a minority of almost one third of Muslims
  who rejected all statements or agreed with at most one of them.

  Ik krijg uit dit rapport de indruk dat die 73% (nogmaals, als dit de uiteindelijke bron is) slaat op de mate van religieus fundamentalisme. Tot zover niets gevonden over IS/ISIS/ISIL, noch over kalifaat (in allerlei mogelijke spellingen).

  Interessant is ook nog:

  Among Christians, rejection of homosexuals is very limited among strongly religious people without fundamentalist beliefs, but among fundamentalist Christians, more than 30 percent reject
  homosexuals as friends. Anti-semitism is also twice as widespread among fundamentalist Christians, of whom almost twenty percent think that Jews cannot be trusted. Muslims are the main object of Christian fundamentalist hostility: almost 60 percent of Christian fundamentalists belief that Muslims are out to destroy Western culture, against less than 25 percent of other Christians. Among Muslims, rejection of out-groups is generally higher than among Christians, but it is a minority position among those without fundamentalist beliefs. Among Muslims with fundamentalist attitudes by contrast, more than 70 percent reject homosexuals as friends, think that Jews cannot be trusted, and see the West as an enemy out to destroy Islam.

  “73% van de moslims sympathiseert met IS” op basis van dit rapport zou je dan alleen kunnen zeggen volgens de volgende redenering:

  1) een fundamentalistische moslim sympathiseert per definitie met IS (staat niets over in het rapport)
  2) 73% van de Nederlandse moslims is fundamentalistisch (conclusie van het rapport)
  1+2=3) 73% van de Nederlandse moslims sympathiseert met IS.

  Nu nog bewijs van 1) en we zijn er. 🙂

 40. @Mafcauffeur

  Ik wil eerst even duidelijk maken dat ik niks heb met de PVV. Zij willen verbieden namelijk. Nu moeten ook volgens hem alle moslims afstand doen van de sharia en afstand tekenen van geweld. (ik moet er niet aan denken wat voor rechtstaat Wilders voor ogen heeft.)

  Maar goed, weet je het is gewoon zo dat Islamieten heel vaak een afkeer hebben van de westerse maatschappij en het westerse idee van vrijheid. Wij hebben een probleem met de Islam. Wij weten er niks van (na al die jaren nog steeds niet) en we kunnen er niks mee. Tevens staat er een Wilders op met een behoorlijke achterban die het probleem nog is wat groter maakt. Moslims zien ons onbetrouwbaar hypocriet en minderwaardig. Zelden hoor je dat een persoon islamiet een islamitisch opaatje of Omaatje berooft om maar wat te benoemen.

  volgens de Volkskrant en wilders en journalisten die om wat voor reden dan ook het getal 73 procent accepteren. (ik geloof dat een journalist dat nooit zomaar over haar of zijn kant zou laten gaan als hij of zij anders hebben gevonden). Het feit is dat voordat ISIS in de picture was men sprak over Jihad-reizigers. We wisten ook al gauw wat daar gebeurde wat onthoofdingen betreft. Het document zegt inderdaad niets over die 73 procent maar wel dat er veel moslims vijandig tegenover het vrije westen staat.

  Ik vind dat we daar wat mee moeten. Niet uit het land zetten of laten gaan, want het zijn onze Marokkanen Turken en weet ik veel nog wat wel en niet wat islamitisch is. Wij moeten er iets mee. (i.i.g met Nederlands paspoort) Ik vraag mezelf alleen af wat….

 41. Inmiddels vragen sommige journalisten zich wel af wat de bronnen zijn van dergelijke beweringen. 😉

 42. @Mafchaufeur

  Het zou goed nieuws zijn als het allemaal wordt ontkracht. Toch blijft mij opvallen, en ik woon in een stad, (ik weet niet zeker of dat wat betekent maar ik heb ook in een durpie gewoond en er is verschil) dat er een behoorlijke kloof is tussen seculier/joods/christelijk en de islamieten in ons land. En dat zit anders in elkaar als Nederlanders die kluiten in andere landen.

 43. @Derk/Mafchauffeur: Dat is een interessant rapport, moet ik zeker ook nog een keer lezen. Dat rechtvaardigt m.i. ook de vraag aan moslims om zich uit te spreken tegen IS (zoals Aboutaleb verlangt). Juist omdat veel moslims orthodox/fundamentalistisch denken over interpretatie van de koran en die toch veel oproepen tot geweld tegen andersdenkenden bevat, is dat niet zo’n vreemde vraag. De manier waarop men zich daar vaak tegen keert, geeft aan dat kritiek vanuit eigen kring niet eenvoudig is. Mijn gok zou zijn dat dat ook sterk samenhangt met de conclusie in dat rapport.

 44. @Wilfred

  Ik denk dat we op golflengte zitten. Alleen denk ik dat jij iets wat genuanceerder bent dan ik. (niet dat ik daarmee mezelf naar beneden haal. Je zou er toch niet aan moeten denken: iedereen in balans)

 45. @Derk: Dat denk ik ook. 🙂

  Het is helemaal niet erg om standpunten wat ongenuanceerd neer te zetten. Goed voor de discussie.

 46. “Peiling Motivaction in mei 1941: 73% van de Nederlanders beschouwt polderjihadisten Engelandvaarders als helden.” 😉

  De Britten wilden er heel erg zeker van zijn dat er geen spionnen het land in kwamen. Dus werd iedereen langdurig verhoord door de Britse geheime dienst, de MI5. Veel mensen verwachtten met gejuich te worden ontvangen, maar ze mochten geen contact hebben met de buitenwereld. Dit was voor velen een grote teleurstelling. Daarboven kwam ook nog dat alle bezittingen afgenomen werden en nauwkeurig werden gecontroleerd. Als dit alles erop zat begon het ondervragen pas echt. Dit gebeurde in hun eigen taal: het Nederlands dus. Ze werden ondervraagd over hun reis naar Engeland en dit werd gecheckt. Als dit niet naar tevredenheid werd beantwoord werden er vragen gesteld over details. Als iemand heel gemakkelijk in Engeland was gekomen, ontstond er al snel wantrouwen bij de ondervrager.

  Als iemand gemakkelijk Engeland in is gekomen, kon hij nog wel door de controle komen, maar meestal werd hij daarna gemeden door zijn landgenoten omdat er toch nog gedacht werd dat hij misschien een spion was. Sommige mensen hoefden deze procedure, die zeven dagen duurde, niet te doen. Zij konden gelijk door. Dit waren mensen van wie de Britten al zeker wisten dat ze geen spionnen waren, onder meer neergestorte piloten en mensen met geheime informatie voor de Britse regering.

  Nadat de Britse regering klaar was met de controle, kwam de Nederlandse regering hetzelfde doen. Zij was vooral geïnteresseerd in de foute Nederlanders en in het verzet in Nederland. Er waren drie mensen die als onbetrouwbaar werden gezien. Twee waren lid van de NSB. Zij mochten niet meer in militaire dienst of op een schip werken. De derde werd ervan verdacht dat hij een spion was en werd meteen geëxecuteerd.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Engelandvaarder

 47. Een interview uit 2012 waarin naar voren komt dat iedereen weet van het terrorisme in Syrië.

 48. @Derk: in mijn herinnering roept Assad al vanaf het begin dat het niet ging om een “Arabische Lente”, een “roep naar meer vrijheid” of “verzet tegen onderdrukking”, maar dat alle verzet tegen hem terrorisme is. En niet alleen het gewapende verzet, maar ook de vreedzame protestdemonstraties.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/04/29/ondanks-intimidatie-syrische-leger-opnieuw-protesten-op-dag-van-woede/

  Of het verhaal van de “salafistische christenterrorist”. 😦
  http://www.refdag.nl/opinie/ook_syrische_christenen_betrokken_bij_protesten_tegen_president_assad_1_564151

  In ieder geval waste Assad zijn handen consequent in onschuld.
  http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/assad_niet_verantwoordelijk_voor_doden_syrische_betogers_1_607939

  Dan is het niet zo raar dat de “boze buitenwereld” die nuance niet oppikt. 😉

  Of, een commentaar uit december 2011:

  De Syrische president voert een oorlog op twee fronten. Hij levert een militaire strijd tegen de demonstranten en een politieke strijd tegen de Syrische burgers die zich (nog) niet hebben aangesloten bij de demonstraties. Al acht maanden lang circuleren op internet honderden videos waarop te zien is hoe de troepen van al-Assad Syrische demonstranten vermoorden. Het gaat hier uiteraard niet om terroristen of islamisten maar om vreedzame onbewapende demonstranten die op klaarlichte dag worden vermoord omdat ze vrijheid en democratie eisen. Deze demonstranten hebben maar één eis: een einde maken aan het autoritaire regime van Bashar al-Assad dat ongekende niveaus van corruptie, onderdrukking en armoede heeft veroorzaakt.

  Of het nu verstandig is om Assad ten val te brengen of niet, ik heb wel begrip voor degenen die daar sympathiek tegenover stonden en staan. Dat je misschien beter een wrede, paranoide dictator kunt hebben dan een machtsvacuum waarin gewapende bendes de dienst uitmaken is een lastig te verteren gedachte….. 😦

 49. @Maffcauffeur

  Heb je de brandpunt reportage gezien? Daarin stelt de onderzoeker(van die 73%) dat wie het ‘islam probleem’ ontkent er net zo ver naast zitten als Wilders.

 50. Doodt de moslim voordat die U gaat doden.
  Dat is alles wat ik U op het hart bind.
  Het is gezegd.
  Simpeler kan ik het niet maken!

 51. @Bruno

  Nog geen moslim getroffen die mij wou doden. Maar mocht het het geval zijn, hoop ik inderdaad er op tijd bij te zijn. En als iemand mij dan mocht waarschuwen hoop ie dat ie op tijd is. Dat er iig een fractie van tijd is waar ik in kan reageren. Maar u, de heer Fransen, ben veel te vroeg. Tussen uw waarschuwing en de aanslag zit veel te veel ruimte.

Reacties zijn gesloten.