angstaanjagende jihadchristenen

Religieuze teksten op auto’s verboden

Om het verheerlijken van jihad effectief tegen te kunnen gaan, moeten alle religieuze teksten op auto’s verboden worden. Dat adviseert het Humanistisch Verbond naar aanleiding van de wens van CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haarindewar-Buma om jihadverheerlijking te verbieden. Buma’s voorstel volgt op verschillende geruchtmakende pro-Isis-demonstraties in de Haagse Schilderswijk.

De Raad van State is nog niet enthousiast: “Wat is een religieuze tekst op een auto? Is dat een Ichtusvisje? Valt de naam van een evangelische uitgever of protestants-christelijke basisschool onder een religieuze tekst? Mag een afbeelding van Maria-met-kindeke-Jezus wel?” Ook Bruna reageert getergd: “Het gaat me alleen maar om het verheerlijken van geweld!”

Voor het Humanistisch Verbond is daarmee de kous niet af: “Veel evangeliserende teksten dreigen ook met hel en verdoemenis en verheerlijken de gewelddadige apocalyps,” meldt woordvoerster Paulien Snodaart telefonisch. “En als christendom en islam nog verder groeien, zijn we straks aan de goden overgeleverd!”

Autofoto’s via Refoweb. Dé website voor reformatorische auto’s!

11 gedachten over “Religieuze teksten op auto’s verboden”

 1. “En als christendom en islam nog verder groeien, zijn we straks aan de goden overgeleverd!”

  Islam is altijd eng (doelt niet/nooit op moslims) en christendom is eng in de landen (met name Afrika) waar weinig onderwijs en verlichting is. Tenminste voor mij is Afrika het bewijs dat verlichting weinig met christendom te maken heeft.

 2. @Ardbeg10y

  Uiteraard ga ik ervan uit dat je de Romeinse keizer bedoeld (nogal wat jaartjes voor de verlichting). Het lijkt er ook op dat je in de trant van: maar het communisme en Adolf Hitler argument komt (gaap). (ik weet trouwens niet of Nero een atheïst of polytheïst was) Maar het voordeel van de twijfel: verklaar je alsjeblieft nader en/of welke Nero? http://nl.wikipedia.org/wiki/Nero

 3. @Derk: je veronderstelling wat betreft welke Nero het betreft is juist.
  Nadere verklaring: je schreef: ‘verlichting weinig met christendom te maken heeft’ Aangezien je een gergem achtergrond hebt, ben ik ervan uitgegaan dat je de kerkgeschiedenis van Vreugenhil voorgelezen hebt gekregen en weet wat Nero met Christenen deed (op feesten althans).

  Ook fikte hij hele steden af als decor van toneelstukken.

  Die vorm van verlichting dus.

 4. @Artbeg10y

  Okay, dus ik begrijp goed dat je mij op het gevaar van atheïsme wilt wijzen… in de zin van atheïsme in puurste vorm is dood en verderf? Adolf Hitler Pol Pot en dergelijke?

  Mij hoor je ook niet zeggen dat het christendom de bron van alle ellende is. Wat dat betreft zeg ik dat dat het systeem van toen was met de kennis van toen. Maar toen kwam de verlichting als reactie op dat oude systeem, dus niet als springplank. Het geloof heeft steeds meer plaats moeten maken voor feitelijke en waarnemelijke rede als uitgangspunt. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in dat vandaag de dag bijvoorbeeld homo’s meer stem krijgen en zelfs volwaardig worden gezien in hun relaties. Dit zijn zaken die Afrika heeft gemist. Anders dan het christendom die hebben ze niet gemist. En wat een zegen. En even zonder ironie: In Afrika staat religie verlichting (moderne verdraagzaamheid voor andersdenkenden/levende) behoorlijk in de weg.

  *voetnoot ik heb het over religie globaal gezien en ik verbind er geen consequenties aan. M.i. leven we in een wereld met alle ruimte voor geloof. Alleen zijn de geloven nog zo ingericht dat men in de illusie verkeerd dat die ruimte er niet is. In die zin gaat mijn hoop uit naar verlichting. Maar ik vrees dat dat net zo iets word als wachten op de wederkomst van Jezus. Dus zie ik dat in die zin ook als een geloof. (Dat dat mogelijk is)

  Dan heb ik nog niks vertelt over Islam: http://dewarereligie.net/2013/05/13/theologie/moslim/quran-moslim/is-de-quran-authentiek/

  Maar nog thans vind ik dat beide geloven bestaansrecht hebben.

 5. Ik detecteer een geweldige vorm van langs elkaar heen schrijven.

  Derk@ Met verlichting bedoel jij de filosofische stroming, en ik doel op de ‘verlichting’ die Nero in zijn tuin had.

  Het was een grap (nu iedereen even lachen, dan kunnen we weer verder).

 6. @Ardbeg10y

  Ik dacht het al, vond het niks voor jou. Wat religie betreft ontbreekt het mij weleens aan humor. Zeker nu rond zaken van het kalifaat. Ik heb ook filmpjes gezien die ik beter niet heb kunnen kijken. Iedere keer als ik op het nieuws een arabier of een land met zanderige inhoud zie, zie ik de beelden weer. Was ook op een begeven moment een beetje geobsedeerd toen ik eenmaal in de informatieflow zat. Verder niet dat het me wakker houd of zo hoor. Maar voor de nuancering vermeld ik dat ik een beetje opgehitst ben. Heb bij het filmpje klikken een beetje het incassatievermogen van mijn geest overschat. Dus redelijke kans dat ik weleens uit de bocht vlieg. Wordt iedere keer pisboos van religiegeweld.

 7. @derk, sterkte er mee. Het zal wel slijten! Maar wat heeft dat met het onderwerp”teksten op auto’s”te maken. Dan weet ik er nog wel een. In Zierikzee reed vroeger een busje rond van de plaatselijke loodgieter. Er zaten twee stickers op de achterklep. “God is goed” en daaronder “Miele er is geen betere”Het klonk leuk zo achter elkaar opgelezen!

 8. @TommyLee

  Idd. Is al gesleten de plaatjes zijn uit mijn hoofd. Ik schrok er wel van want ik had niet door dat het zo diep inslaat. Onverwachts komt het plaatje weer op. Vast gebonden man op de grond, voet tussen de schouderbladen, hand bij het hoofd, het mes en de keel. Ik heb een wijze les geleerd en weet nu weer een stuk beter wanneer te klikken. Tevens is het goed om geconfronteerd te worden wat er echt speelt daar. Waar kinderen real-life mee worden geconfronteerd en ook werkelijk mee moeten dealen. Geen spijt maar wat executies betreft stop ik voortaan mijn kop in het zand. Ik heb genoeg gezien en stel, ik kom in contact met een vluchteling daarvandaan weet ik een stuk meer.
  Sowieso nu al. Ik zie een keer in de maand een somalische man wiens gehele gezin is uitgemoord. Ik vond het altijd wel erg, maar ik ben nu een stuk nederiger geworden.

  Anyway, Achter de teksten op auto’s is het onderwerp ook extremisme. Oke voornamelijk over de teksten en de overdreven reactie daarop van de humanistische bond. Ik dacht, zeker na het kalifaat van kalief Ibrahim te hebben gevolgd, laat ik het daar over hebben. Dan zet je tegenover onschuld extremisme. Maar om eerlijk te zijn heb je een punt. Het is op het uiterste randje van on-topic en meer offtopic. Maar goed, ik had er gewoon zin aan.

  Eigenlijk heb ik ook weleens zin om een baard te laten groeien. Ik heb altijd trouw geschoren.

Reacties zijn gesloten.