David Sörensen bijna thuisgehaald

 Bijna was het gedaan met de zelfbenoemde apostel David Sörensen, de Belgische zendeling op Nederlands grondgebied. Hij wist een paar jaar geleden heel zeker dat hij Nederland moest terugbrengen tot het ware geloof, daarbij gesteund door zijn zingende geliefde Renate die het inmiddels geschopt heeft tot een roeping met de eretitel profetes.

Diverse glorieuze rellen met “van de Heer ontvangen” bootjes, villa’s en Arabische volbloedpaardjes werden in diverse media breed uitgemeten.

Het zegenrijke werk van David was duidelijk hard nodig, want sommige geestelijke leiders zouden het voorzeker nooit gered hebben zonder de voorspraak van David. Hij nam het persoonlijk op voor types als Mattheus van der Steen, Frank Ouweneel en Jan Sjoerd Pasterkamp.

Bijna had het noodlot toegeslagen of erger: had de duivel het recht in eigen hand genomen.

David Sörensen werd onlangs opgenomen op de hartbewaking van het Deventer ziekenhuis en zelfs hij dacht even dat het met hem was gedaan. Maar het viel gelukkig mee.

De satan is gelukkig opnieuw teruggedrongen in zijn hok.

Waar de gemiddelde gelovige zijn of haar hele leven moet wachten op een enkel signaal uit de hoge hemelen, als je David de Apostel heet kan het zo maar gebeuren dat de hemelse vader zich tot driemaal toe persoonlijk tot je richt.

En met hele bijzondere teksten.

God schijnt persoonlijk aan David te hebben gemeld dat hij zou blijven leven en.. dat er een nieuwe wind zou gaan waaien. Sterker nog: de wind zal toenemen!!

Als ik zelf een dergelijk bericht zou ontvangen zou ik vermoedelijk te rade gaan bij Piet Paulusma die ook al een tijdje roept dat de temperatuur gemiddeld zal stijgen (firenights..?) en dat die temperatuurstijging gepaard zal gaan met zware regenval (late regen..?). Het lijkt me evident dat dergelijke weertypen worden vergezeld door heftige windvlagen.

Zo niet voor David, hij begrijpt uit de berichtgeving dat hij in een nieuw soort profetische bediening ons volk zal mogen toespreken. Voorlopig heeft hij echter rust nodig.

En voor rust heb je (het zal toch niet waar zijn…) geld nodig.

Het rekeningnummer stond in onderstaand bericht (tevens bron voor dit artikel) en kan ongetwijfeld bij de Apostel worden opgevraagd.

Opeens lag ik aan de hartbewaking

Als je sinds kort een steunende lezer bent, is dit je eerste speciale LIFE SPONSORS brief, voor vrienden van David en Renate Sorensen.

Beste broeder/zuster,

Ik heb afgelopen weken de meest spannende tijd van mijn leven meegemaakt…

Opeens lag ik aan de hartbewaking in het Deventer Ziekenhuis, met een hart dat nog maar half werkte en dat zeer onregelmatig sloeg. Bovendien was mijn hartslag bijna driemaal zo hoog als normaal.

Terwijl ik aan de hartbewaking lag, met overal kabeltjes in en op mijn lichaam, ging ineens het alarm af. Diverse rode lampjes begonnen te flikkeren en luide pieptonen gilden door de kamer. Mijn hart ging ineens nog erger tekeer dan al urenlang het geval was en ik voelde me ineens heel flauw worden, alsof ik wegzakte.

Ik vreesde even dat het met me gedaan was.

De verpleger kwam binnengerend en begon vanalles te doen om in te grijpen… Maar ineens zakte de opgejaagde hartslag en werd het ook regematiger. Vlak na deze gevaarlijke piek, keerde het tij en herpakte mijn hart zich.

Het waren zeer spannende uren, waarbij ik me er ineens pijnlijk van bewust werd hoe kwetsbaar je als mens bent en dat de grens naar de eeuwigheid heel dun is. Je weet het wel, maar op zo’n ogenblik merk je het aan de lijve.

Gedurende deze tijd sprak God veel tegen me. Ik vraag ook vaak ‘wat wilt U me zeggen Heer?’

Hij stelde me voortdurend gerust: ‘Je zult leven’

Voor mij was dit een zeer belangrijk signaal. De afgelopen drie jaren zijn voor ons onbeschrijflijk intens geweest: tweemaal verhuisd, twee nieuwe kindjes gekregen (in totaal nu vier), veel nieuwe ontwikkelingen op gebied van onze bediening, meer aanval dan we ooit meegemaakt hebben en zeer zware druk op financieel gebied omdat veel steun wegviel.

Mijn hart is diverse malen echt gebroken door te zien hoe mensen -die ik zeer liefheb- zich lieten inpakken door demonen en meegingen met de stromen van de vijand. Ik ben een mens met een open hart, dat altijd mensen wil vertrouwen. Maar het kan soms hartverscheurend zijn om te zien dat mensen die beweren God lief te hebben, zo misbruik maken van je vertrouwen.

Maar door alles heen is God heel erg trouw geweest.

Hij is onze ware Vriend, die juist als anderen de leugens dienen, zich als de Waarheid om ons heen schaart en ons koestert in zijn armen.

De Wind zal toenemen

God heeft me voor de komende tijd bijzondere zaken aangekondigd. Vanuit drie totaal verschillende bronnen kreeg ik driemaal een profetisch woord met dezelfde boodschap:

‘Je gaat naar een hogere dimensie met God’, ‘de Wind zal sterker gaan waaien dan ooit’, ‘de profetische zalving zal sterker in je werken dan ooit tevoren.

Er komt dus een bijzondere tijd aan, waarin God meer dan ooit door ons heen zal gaan werken.

Maar ik besef dat het van groot belang is, dat ik nu goed rust neem, zodat ik klaar ben voor Gods plannen. Sinds we in Nederland wonen, de laatste drie jaar heb ik geen echte vakantie meer gehad.

Ik heb besloten de hele maand augustus rust te nemen en de maanden daarna ook nog extra rustig aan te doen, zodat ik echt verfrist en gesterkt gaan meebewegen met de Geest van God.

Als je ons financieel wilt helpen om te genieten van deze rustperiode, zullen we je heel dankbaar zijn.

Ik wil je hartelijk danken voor je liefde in het steunen van ons gezin en ons werk. We zien er erg naar uit om de zware jaren achter ons te laten en te zien hoe God zijn liefde meer dan ooit door ons heen naar vele duizenden zal openbaren.

Heel veel zegen!
David en Renate Sorensen en kids

Info voor ondersteuning

Online formulier voor machtiging of iDeal:

www.real-life.nl/ondersteuning

. . . . . . . .

Rekeningnummers voor overboeking:

NEDERLAND:
IBAN: ******************
Tnv David Sorensen

BELGIE: ************
Tnv David Sorensen

102 gedachten over “David Sörensen bijna thuisgehaald”

 1. Beste David Sörensen,

  Ik wens je oprecht van harte beterschap. Neem de langste rustpauze die mogelijk is. Dat kan niet lang genoeg duren. Als er dan ooit een moment komt waarin je aan de slag gaat met die profetische zalving, hoop ik daadwerkelijk dat we daar déze keer gezonde vruchten van zullen plukken.

  Maak je geen zorgen om dat geld. Daar hoef je niet om te vragen. God wil zo graag dat jij Zijn Wind uit een hogere dimensie laat waaien, dat dat vanzelf wel goed zal komen. Daar vertrouw je toch op?

  Vriendelijke groet,
  Sueigilera

 2. Die kwestie heb ik ook even ergens op facebook gelezen en ik meen mij te herinneren dat het op hol slaan van het hart te maken had met diclofenac. Niks dat zijn hartje gebroken is door ontrouwe christenen die de duivel achterna zijn gegaan ipv David Zeurensen 🙂

  Gewoon die tabletjes laten staan.

 3. @Meneer Sörensen,

  Als je ons financieel wilt helpen om te genieten van deze rustperiode, zullen we je heel dankbaar zijn.

  Ik wil je hartelijk danken voor je liefde in het steunen van ons gezin en ons werk. We zien er erg naar uit om de zware jaren achter ons te laten en te zien hoe God zijn liefde meer dan ooit door ons heen naar vele duizenden zal openbaren.

  Bedoelt u hier duizenden euro’s?

 4. Onbeschrijfelijk, wat een drama-queen.


  Misschien een domme vraag van een wat lui aangelegde lasteraar, maar ehm…. wat dóet David eigenlijk verder, behalve emo-stukjes schrijven, een beetje fotoshoppen en zijn financiën beheren?

 5. De reactie van een gemiddelde bedrijfsarts is voorspelbaar. Nou meneer Sorensen, zullen we afspreken dat u de komende week weer voor 50 % begint, en dan opbouwt naar 100? Dan zie ik u over drie weken weer.

 6. @flip
  Anafylaxis? Ben je inmiddels toch glossolalisch gevormd?

  Wat ik zelf vreemd vind aan het verhaal van David is het feit dat hij geen grootse genezing claimt na deze dramatische en traumatische ervaring op de IC.

  Blijkbaar had hij een gebrek aan geloof voor kleine wonderen (genezing van een hoofd- en/of gewrichtspijntje) en koos hij voor een non-hemelse oplossing namelijk een pilletje.

  Na zo’n actie van ongeloof is het achteraf niet gek dat hij op de IC is beland. Waarschijnlijk wilde de boze hem schrik aanjagen.

  En eigenlijk gaat hij nu gewoon weer verder met zijn ongelovige gedrag door te vertrouwen op mensen die zijn lange vakantie moeten betalen.

  Vriend VenderStien zou geen geld vragen; hij zou melden dat hij goud in zijn bijbeltje vond waarna de giften binnenstroomden.wie wil dat nou niet?

 7. @Afolus
  Nou ja, ik heb er helaas enige ervaring mee. Betablokkertje geslikt tegen hoge bloeddruk, binnen een kwartier knockout, was niet eens een onaangename ervaring. De wereld verdween opeens heel snel, en van mij bewustzijn bleef slechts een ‘rookende vlaschwiek’ over. Een paar jaar later iets met een antibioticum. Kreeg een hartslag van 180 in rust, en werd helemaal bleek en blauw. Maar ja, shit happens 😉
  Ik was wel dankbaar voor de steun van goede vrienden die ik toen ondervond. Maar om nou zo’n bedelbrief rond te sturen, hm denk dat je daar niet veel vrienden mee maakt. Ik denk dan ook dat David nog wel meer van dit soort momentjes gaat hebben (‘dan verkoop je toch gewoon je paard?’)

 8. @Filipsonius

  🙂

  De wereld verdween opeens heel snel, en van mij bewustzijn bleef slechts een ‘rookende vlaschwiek’ over. Maar om nou zo’n bedelbrief rond te sturen,

  Geldzucht verhoogt het bewustzijn, dat is hiermee wel aardig bewezen 😉
  De geest van de mammon is zeer sterk!

 9. @Afolus
  Met wat geldelijke steun kan onze vrind Zeurensen tot rust komen, Zullen we maar gaan collecteren? Dan beheer ik de financiën wel en ga ik even kijken of ik zelf tot rust kan komen van de centen die ik achterover druk. Dat lijkt mij wel wat 🙂 Jij mag ook wat in je zak steken natuurlijk. Van wat er over blijft kunnen we Zeur wel een kaartje sturen met beterschap erop en de groeten aan Renate.

 10. @rob
  Laten wij ons nu maar niet belasten met dezelfde fundraising-technieken die David de Apostel hanteert.
  Het advies van @flipsonius eventueel aangevuld met een enkele reis naar Sint Job in’t Goor lijkt me beter….

 11. @flip @rob
  Dank voor de tips.
  Bètablokkers, een antibioticaatje, declofenac; als ik het moeilijk heb kies ik maar voor een stil gebed aangevuld met een glaasje whisky.
  Sjabba.

 12. @Afolus

  Wat jammer dat je niet wil fundraisen 😦
  Ik zag ons al als ideaal team.
  Jij de financiële brains en ik het dirty mind

 13. @flipsonius: je bent duidelijk niet op de hoogte van de gevolgen van de crisis voor de marktprijzen van rijpaardjes. 😉

 14. @mafchauffeur
  Typisch werelds denken..
  Een Arabische volbloed welke dagelijks gewijd water drinkt en geweid wordt onder het gehoor is van een gezalfde profetes, dat is een edeldier dat voorwaar haar/zijn waarde behoudt…..

 15. UPDATE:

  Rust en herstel voor een hardloper

  Een maand geleden vertelde ik je over de plotse hart-crisis die ik kreeg, nadat ik een eenvoudige injectie had gekregen voor een ontsteking in mijn voet. Mijn hart reageerde daar heel slecht op en ik werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
  Het liep gelukkig allemaal goed af, maar mijn hele lichaam heeft een geweldige klap gekregen van dit ongeluk. Sindsdien ben ik verplicht veel rust te nemen omdat mijn hart moet herstellen. Ik vind dat heel moeilijk, omdat mijn geest zo fit is als een hoentje en overstroomt van inspiratie om jou te zegenen en te helpen God op een geweldige manier te kennen.
  God spreekt ook veel tot me over wat Hij gaat doen in de toekomst. Iemand schreef me dat God me deze tijd veel nieuwe inzichten zal geven en dat klopt. Soms lijkt het of God me onderdompelt in een bad met openbaringen en dan gaat er zoveel wijsheid door me heen, zoveel heldere inzichten. Later zal ik deze waarheden volop kunnen delen met jou en duizenden anderen, die er de rijke zegen van zullen ervaren.

  Winterslaap en maraton
  Jaren geleden, toen ik nog op de School van Bediening zat in Engeland, kreeg ik een profetisch woord waarin de Heer zei dat ik als een sterke beer ben die regelmatig een winterslaap moet houden. Iemand anders had toen ook het woord voor me dat ik een maratonloper ben die rustperiodes moet inlassen om de maraton te blijven lopen.
  Dit jaar ben ik 42 geworden, het getal dat ook het aantal kilometers van een maraton aanduid. Een vriend van me wist niet dat ik ooit dit woord had gekregen over een maraton en zei op mijn 42ste verjaardag ‘Ik word erbij bepaald dat je een maraton gelopen hebt.’
  Nu is het dan tijd voor een goede winterslaap en rustperiode, zodat ik weer fris en krachtig kan zijn voor wat God van plan is komende jaren.
  God spreekt al jaren over een bijzondere beweging van Zijn Geest die Hij zal brengen. Bijna alles wat ik heb gedaan afgelopen decennia is een voorbereiding hierop: zowel voorbereiding van mijzelf en Renate, als voorbereiding van de duizenden mensen die we bereiken met Gods Woord, zodat ook zij klaar worden voor wat God wil doen: bekering van het hart, leren bewegen in de Geest van God, vrij worden van religie, intiem worden met Jezus Christus, de heilige Geest en de hemelse Vader, enz.

  De kracht van herhaling
  Dat ik nu rust neem, betekent wel dat ik de komende maanden geen NIEUWE edities zal versturen van God Magazine. Maar ik wil je wel blijven zegenen, bemoedigen en toerusten. Daarom heb ik besloten je de allerbeste edities van GOD Magazine van de afgelopen twee jaar nogmaals te sturen. We hebben allemaal zoveel herinneringen nodig aan de waarheid. Vaak lezen we iets en dringt het amper tot ons door.
  Het is heel goed om herinnerd te worden aan belangrijke waarheden en realiteiten van God.
  Je zult dus de komende maanden regelmatig edities ontvangen die je al eens gekregen hebt. Denk nu niet ‘Bah, dat heb ik a gelezen of gezien’ want dan mis je echt de emorme kracht van herhaling. Als ik zelf deze woorden of video’s nogmaals lees of bekijk dan treft het me hoe diep het me opnieuw raakt en hoe ik deze herhaling zelf ook altijd weer nodig heb. Laat de waarheid die bevrijdt, geneest en versterkt, alsjeblieft dieper tot je hart doordringen dan ooit. Deel het alsjeblieft ook echt met veel anderen.

  Heerlijk genieten van God…
  Waarin ik je ook wil aanmoedigen is om eens heel uitvoerig de tijd te nemen om mijn websites dieper te doorspitten. Als je Engels kunt lezen en verstaan, dan wil ik je echt vragen: ALSJEBLIEFT, neem eens wat tijd af en toe om heerlijk te genieten van mijn nieuwe site GOD IS REAL. Daar zul je zo door de Heer gezegend worden… Er staan tientallen onvoorstelbaar krachtige getuigenissen op, die je laten zien hoe echt God is, hoeveel Hij van mensen houdt en hoe wonderbaarlijk krachtig Hij werkzaam is op aarde. Je zult meer dan ooit beseffen dat de Heer ook zo in jouw leven en land wil werken.
  Neem eens uitvoerig de tijd deze geweldige site te bekijken en nogmaals: deel alsjeblieft zoveel als je kunt de videos en artikels met anderen. Ook de Nederlandstalige sites bevatten nog zoveel meer geestelijke rijkdom dan je wellicht beseft. Neem komende maanden eens de tijd om uitgebreid te lezen, kijken en luisteren op mijn sites. Geniet ervan! Laat het je toerusten en bekrachtigen, vrijmaken en verrijken zodat je vruchtbaarder wordt in de liefde, kracht en wijsheid van Jezus Christus, om zijn licht heel sterk te laten schijnen in je leven en je omgeving.

  Bedankt voor je steun
  Ook wil ik je bedanken voor je steun. Dat is zo kostbaar voor ons. Dankzij de liefdesbetuigingen van vrienden die om ons geven, kunnen we nu rusten. Ik bid dat je komende tijd geweldig geraakt zult worden door de woorden van de Heer, die je zult ontvangen en dat het je hart diep zal veranderen, door zijn geweldig mooie liefde. Bid ook voor mij aub, dat ik goed kan uitrusten. Ik vind dat heel moeilijk, want ik wil eigenlijk het liefst doorrennen en de hele wereld vertellen hoe geweldig God is. Maar ik moet echt strijden met mezelf om de rust te nemen die ik nodig heb. Bid mee aub dat deze tijd echt een tijd wordt, zoals God bedoeld heeft: totale vernieuwing, zodat Gods dromen verwezenlijkt worden.

  Heel veel zegen,
  David Sorensen

 16. Krijgen ze in de charismatische kerken soms cursusjes Vrijelijk Associeren in plaats van catechisatie ofzo?!

 17. @maf,

  Het hele idee van gaven is toch dat je ze kan leren? Net als genezing? Hele hordes charismaten verdienen daar veel geld aan.

 18. @mafchauffeur
  Shin legt hier de vinger op de zere plek.
  Vrije associatie ipv catechisatie…
  Het klinkt een beetje hetzelfde maar het is wezenlijk anders.
  Ga jij eerst de twaalf artikelen des geloofs maar memoriseren…😇

 19. @engel: ben jij afgelopen zaterdag nog naar de Spirituele Beurs in Harderwijk geweest?

  Ik lees daar allerlei mooie berichten over. 🙂

  Een jongeman had ontstoken tandvlees. Jezus hielp hem er van af.

  Een vrouw had thuis last van een pc die steeds vanzelf aan ging…ze geloofde in Budha. We vertelden haar dat ze in Jezus naam mocht spreken tegen die pc. Aangezien ze niet in Jezus geloofde beloofde ze ons het eerst in de naam van Budha te gaan doen en als dat niet zou helpen zou ze de naam van Jezus gaan proberen.

 20. OMG, wat een heerlijke sukkels…
  Ik heb momenteel lekkage in de garage…
  Heb je een tip wie ik het beste kan benaderen:
  Boeddha, de Here Jezus, de timmerman of een loodgieter?

 21. De (b)(H)eer is trouwens volledig los op de FB pagina van David de Apostel. Zijn teerbeminde geliefde getuigt van de wonderwerken in haar gestel en ook David haalt een profetisch woord van stal.
  Als ik dat zo lees, gaat het helemaal goed komen.

  Dank u here…😇

 22. Een vrouw had thuis last van een pc die steeds vanzelf aan ging…ze geloofde in Budha.

  “Dokter, ik heb overal pijn! Kijk, als ik hier druk doet het pijn! En als ik hier druk ook! En als ik hier druk… en hier…. en hier…..”
  “Ik zie het al mevrouw: u heeft een gebroken vinger.”

 23. @afolus

  Heb je een tip wie ik het beste kan benaderen:
  Boeddha, de Here Jezus, de timmerman of een loodgieter?

  Ik zou zeggen, vraag bij alle vier eerst maar eens een offerte aan. Ik neem aan / mag hopen dat het bedrag van de reparatie onder de aanbestedingsnorm van Europa blijft. Anders ben je nog wel even zoet met de paperassen. 😉

 24. @flipsonius
  Goede tip.
  Je ziet dat zo’n nieuw te benoemen minister van Buitenlandse Zaken tijdens zijn intake gesprek bij de premier nog heel wat uit te leggen heeft en moet uitleggen dat hij het nooit meer zal doen.
  Eens maar nooit meer…

 25. @Wilfred
  De grens tussen enerzijds leven in een zondige, gebroken wereld en anderzijds gezegend zijn met een gezonde portie blondheid (van nature of geverfd, dat maakt niet zoveel uit) is niet altijd helder te onderscheiden. 🙂

 26. Ik word overigens echt vreselijk niet-zo-blij van de nieuwe WordPress.com features. Nu krijg ik een lijstje van voorgestelde namen als ik een @ plaats. Dat lijstje komt over de plek heen te staan heen waar ik zit te typen, het wil blijkbaar graag dat ik er iemand uit kies. Zal best voordelen hebben (waarschijnlijk krijg ik nu ergens een alert binnen als ik @wockels aanspreek) maar de namen uit het lijstje zijn dus niet onze schermnamen, maar de accountnamen. Klaarblijkelijk is WordPress.com de zoveelste service die zichzelf ombouwt tot social platform.

  Iemand een idee of je het ook uit kunt zetten? 😦

 27. @maf
  “Met de helpdesk, ik wat kan ik voor u doen?”

  “Wat vervelend. En heeft u de computer al uit en weer aan gezet?”
  ….
  “Ok, dat snap ik. Heeft u toevallig boeddhabeelden in huis.”

  “Ok. Toch zou ik u willen vragen om die te verwijderen uit uw huis.”

  “Verbranden lijkt me een goed idee.”

  Graag gedaan. Dan verbind ik u nu even door met Jezus. Die maakt het verder in orde.”

  “Amen. Dag mevrouw!”

 28. Nou nou, zó rigoureus hoeft het nou ook weer niet.

  http://www.nu.nl/opmerkelijk/3902655/nederlandse-vrouw-vernielt-groot-boeddha-beeld-in-cambodja.html

  ”Ik was mezelf niet”, zegt ze tegenover de NOS. ”Een stem vertelde mij om de tempel op te ruimen, omdat het de tempel was van de godin Innana en niet van Boeddha.”

  Ja, dat zou ik ook zeggen. Je gaat natuurlijk niet een beetje aan de NOS zitten vertellen dat je pc zichzelf steeds bleef opstarten.

 29. @Afolus:

  Ik heb momenteel lekkage in de garage…
  Heb je een tip wie ik het beste kan benaderen:
  Boeddha, de Here Jezus, de timmerman of een loodgieter?

  Gezien het item waar Bokkepoot naar verwijst, lijkt me Boeddha niet de aangewezen persoon, tenzij je aan nieuwbouw zit te denken. Misschien kreeg mevrouw via Shiva door dat het tijd was voor afbraak van de boeddha? Vernietiging maakt tenslotte ruimte voor schepping…

 30. De offerte van Jezus: ‘Ik zal deze garage in drie dagen afbreken….’ lijkt me ook nogal rigoureus. En het advies van Boeddha: ‘er is lijden lekkage in het leven. Onthechting is het antwoord’, daar zit @afolus denk ik ook niet op te wachten 😉

 31. @Flip: Dan toch maar de loodgieter bellen. 😉

  Maar geen portretjes van huilende kindertjes aan de muur hangen. Dan heb je alle ellende helemaal aan jezelf te wijten.

 32. @Wilfred
  Je kent toch de aloude meezinger: Volle verzeek’ring…
  Kijk zo’n lied biedt houvast als g’in nood gezeten bent…😇😎

 33. @afolus: verzekering is tarten van de voorzienigheid. Ik zou je hemel polis toch maar even nagaan of je daarvan niet uitgesloten bent vanwege andere verzekeringen.

 34. Even on topic: de profeet is overstag.
  De vetrolletjes gaan worden aangepakt.

  Ik volg het grote voorbeeld van Renate, die met een sapkuur 10 kilo is afgevallen in vier weken tijd. Vandaag de tweede dag achter de rug van soep, sap en pap…. en heeeel veel water. Poeh… Makkelijk is het niet!

 35. @mafchauffeur
  De Here Jezus is duidelijk naar het tweede plan gezet…
  David houdt waarschijnlijk nu toch meer van Renate.
  Binnenkort een romantische filmpje, wat ik je brom..

 36. @afolus: ik denk dat je de romantische filmpjes voorlopig op je buik kunt schrijven. Het lijkt er tenminste sterk op dat de productie van darmgassen de komende weken alle romantiek uit zal sluiten. 🙂

  Reacties op sapkuren verschillen per persoon.

  Ik heb nu geen honger, omdat ik deze avond veel soep heb genomen, met linzen en bonen erdoor gepureerd. Vult dus heel goed.

  Als ik tussendoor enorme trek in iets krijg, neem ik een lepeltje honing of amandelpasta. Dat helpt goed.

 37. Het wordt allemaal wel behoorlijk intiem qua informatievoorziening daar @maf..
  Nogmaals, het heil, de glorie en de geest lijken geheel naar de achtergrond verdwenen.
  Her kan verkeren.

 38. @afolus: ik kan mij niet voorstellen dat hier een diepere bedoeling achter zit.

  En jawel hoor. Hier zal het mee te maken hebben:

  Hoe kan God dan doorbreken? Wat veel belangrijker is, is leren spontaan, ongeprogrammeerd bewegen in de Geest van God. Daarop moet onze focus en onze oefening gericht zijn!

  Dan kan God een opwekking en reformatie laten beginnen, door onze diepe overgave. Als de Koning van hemel en aarde volop kan stromen in de kinderen van God! Als we de controle over de aanbidding loslaten en echt gaan zweven op de wind van de Geest.

  Ook voor een profeet geldt: verbeter de wereld, begin bij jezelf.

  Ontgiften dus, met veel bonen en linzen. Dan komen de winden vanzelf.

 39. herstel: Ik kan mij niet voorstellen dat hier géén diepere bedoeling achter zit.

  Freud ook altijd. 😦

 40. af en toe zegt die maffe David toch wel goede dingen waarvan ik dan wel weer begrijp dat het mensen aanspreekt maar alleen jammer dat de vis die David opdient een gratenpakhuis is, die vis zit zo boordevol graten dat het moeilijk is om tussen de graten door te eten wat nog wel verteerbaar is.

 41. hmmm, waarom heb ik nu zomeer weer een andere naam hier? Ik was Professor Prietpraat zoals de meesten wel weten

 42. wel stom trouwens van David dat hij nu praat over een uitstorting van de Heilige Geest alsof die nog niet heeft plaatsgevonden? Wat dan te zeggen over al die beenverlengingen op straat, elke dag firenights in 2008 en wekelijks in 2009? De opwekking was al geprofeerd door heel betrouwbare organisaties als TRIN voor 2008 en later ook voor 2009 en 2010. Dom Dom, dat het allemaal langs David heen is gegaan en dat hij de glorie en het goed en de 20 miljoen beenverlengingen in de Nederlandse steden blijkbaar helemaal heeft gemist.

 43. De meeste radicale gelovigen worden lauwer milder naarmate zij ouder worden. Nu is ook de occulte heidense Kerstboom in genade aangenomen:

  Een heel gevoelig onderwerp onder christenen…

  Beste nieuwsbrieflezer,

  al jaren heb ik de indruk dat de Heer me aanmoedigt om eens een stukje bevrijdende, genezende waarheid te onderwijzen over een bijzonder gevoelig onderwerp bij sommige christenen. Ik wilde het nooit doen, omdat ik merk dat dit soort onderwerpen voor hevige emoties zorgen en mensen zelden bereid zijn iets aan te nemen, als het een van hun ‘heilige koeien’ betreft.

  Nu heb ik besloten toch te doen wat de Heer al lang op mijn hart legt en een boodschap van gezond verstand, ontspanning en vrijheid in Christus te laten horen.

  Neem eens de tijd om dit in alle rust te lezen. Ik spreek hier niet over op basis van mijn eigen gezag, maar op basis van het feit dat God me heeft aangesteld om Zijn Woord te spreken. Ik heb persoonlijk niet de minste behoefte om hier iets over te zeggen. Ik heb wel leukere dingen te doen. Maar ik heb de indruk dat de Heer me aanmoedigt om het toch te doen, om Zijn dierbare kinderen te helpen een volgende stap te nemen op weg naar vrijheid en volwassenheid in Christus.

  OK, waar gaat het om? Hou je vast, neem even diep adem…. Het gaat over DE KERSTBOOM…

  Sommige christenen geloven dat een kerstboom symbool staat voor afgoderij, heidendom, de goddeloze wereld, de duivel, enz. Ze menen dan ook dat het een ernstige zonde is om een kerstboom te hebben. Sommigen gaan zo ver te beweren dat je net zo goed een afgodsbeeld, van Buddha bijvoorbeeld, naast de kribbe kunt zetten.

  Omdat ik mijn geweldige hemelse Vader vurig liefheb en Hem met heel mijn hart volmaakt wil dienen, ben ik altijd bereid te leren van anderen. Daarom denk ik ernstig over dat soort zaken na en lees met volle aandacht wat de Bijbel over dit soort zaken zegt.

  Ik heb uitvoerige documentatie onder ogen gekregen die uit de doeken doet hoe duivels de oorsprong van de kerstboom wel niet is. Na vele jaren vanalles over de kerstboom gelezen te hebben, de bijbelteksten gezien te hebben die mensen hierbij aanhalen en te horen wat de Geest van God me er zelf over zegt, ben ik echter tot een conclusie gekomen die voor veel christenen nogal verrassend kan zijn en die sommigen zelfs kan shockeren.

  Ik ben tot het besluit gekomen dat God het werkelijk geen enkel probleem vind als mensen hun huis in de donkere, grauwe, koude dagen wat sfeervoller maken met een mooi stukje schepping versierd met kleurrijke ballen en lichtjes.

  Hij is in de eerste plaats een geweldig liefdevolle en ook LEUKE Vader, die ervan geniet als zijn kinderen genieten van iets wat alleen maar gezelligheid en warmte brengt.

  Wij leven heel intiem met God en kennen Hem goed, mag ik in alle oprechtheid zeggen. We leven radicaal en heilig en luisteren elke dag naar Zijn stem. Beiden hebben we ervaren dat de Vader ons vrij maakte van de angst voor de kerstboom en ons heeft aangemoedigd om onbezorgd te genieten, zonder ons ergens druk om te maken. Hij wil dat zijn kinderen blij en vrij zijn, zonder zich onnodige lasten op de hals te halen.

  Heidense oorsprong van de kerstboom

  Maar hoe zit het dan met de heidense oorsprong van de kerstboom? Als antwoord op die vraag gaf de Vader me enkele gedeelten uit het Nieuwe Testament. Deze openden mijn ogen voor de waarheid die – zoals steeds – heerlijk bevrijdend is. Het belangrijkste bijbelgedeelte dat me heeft geholpen, is het onderstaand. Het is van groot belang dat dit een aantal maal rustig en aandachtig leest, opdat je goed begrijpt wat God hier tot ons wil zeggen:

  “Let op, dat niemand u meesleept door holle en misleidende ideeën, die steunen op menselijke tradities, op de machten van de wereld, en niet op Christus.

  Want in hem, in zijn lichaam, woont God volledig, en in uw verbondenheid met hem, die boven alle krachten en machten staat, bezit u die volheid. (…)

  Hij heeft zich ontdaan van de machten en de krachten, hen in het openbaar te kijk gezet en over hen getriomfeerd aan het kruis.

  Trek u dus niets aan van kritiek als het gaat om eten en drinken, het vieren van feestdagen, Nieuwe Maan of sabbat.

  Dergelijke zaken zijn niet meer dan een schaduw van de dingen die moeten komen; de werkelijkheid zelf is Christus.

  Als u met Christus gestorven bent en zo bevrijd bent van de machten van de wereld, waarom laat u zich dan de wet voorschrijven alsof u nog in die wereld leeft door uitspraken als:

  ‘Raak dit niet aan,’ ‘Proef dat niet’ en ‘Blijf daarvan af’?

  Dat betreft allemaal dingen die door het gebruik vergaan. Waarom richt u zich dus naar menselijke voorschriften en leerstellingen?

  Dat alles heeft wel de schijn van wijsheid met zijn zelfbedachte religie, zijn nederige houding en lichaamskastijding, maar in feite is het van geen enkele waarde en streelt het alleen maar zelfzuchtige neigingen.”

  (Kolossenzen 2:15-22)

  Hier maakt de apostel Paulus ons duidelijk dat het de demonische machten van de wereld zijn, die ervoor zorgen dat we belang hechten aan uiterlijkheden. Het zijn deze wereldse geesten die mensen wijsmaken dat bepaald voedsel wel of niet heilig is, dat een bepaalde dag heiliger is dan een andere, en… Dat geldt ook voor de kerstboom.

  Een sfeervolle boom bepaalt echt niet of jij wel of niet heilig bent!

  Belang hechten aan wel of niet een kerstboom, is een werking van wereldse geesten van religie en bijgeloof, die jukken op mensen leggen. In Christus zijn we daar echter bevrijd van, en hoeven we ons nergens zorgen over te maken.

  Jezus maakt je vrij!

  Een belangrijke kern van het evangelie is dat God ons een VOLMAAKTE VRIJHEID heeft geschonken, in Jezus Christus. Die vrijheid in Christus kennen de meeste christenen echter nog niet ten volle. Ze leven nog steeds onder wettisch denken, angst en veroordeling.

  De ‘zelfbedachte religie’ waar Paulus over schrijft, zoekt heiligheid in uiterlijkheden, terwijl God juist naar ons hart kijkt.

  In de kerken van de eerste christenen worstelde men ook vaak met de vraag wat nu wel en niet belangrijk was voor God. De eerste Joodse christenen waren bijvoorbeeld diep verontwaardigd als christenen zich niet lieten besnijden. Hun overtuiging was dat het kenmerkend is voor de heidenen om niet besneden te zijn, en als iemand heilig wilde zijn -dus niet zoals de goddelozen-, moest die ook besneden worden. De apostelen moesten ook in die tijd duidelijkheid verschaffen over dat soort vraagstukken. Paulus zei hierover:

  ‘Het doet er niets toe, of men besneden is of niet. Het gaat erom of men een nieuwe schepping is!’ (Galaten 6:15)

  Ook hier hamerde Paulus erop dat uiterlijkheden onbelangrijk zijn. Het gaat om Jezus Christus en of je hart in Hem herboren is! In verband met de oorsprong van de kerstboom, kan ik het heel eenvoudig zeggen:

  HET GAAT NIET OM HOUT, HET GAAT OM JE HART!

  Iemand zei tegen me: ‘Ik vind christenen die een kerstboom plaatsen hypocriet. Ze zijn niet anders dan de wereld.’ Dat soort uitspraken verwonderen me echt, omdat het zo volslagen naast de kern van de zaak is. Weet je wanneer een christen hypocriet is? Als we liefdeloos omgaan met elkaar. Als we kwaadspreken. Als we liegen. Als we overspel plegen. Als we stelen van elkaar. Als we zinloze twisten voeren. Als we hoogmoedig zijn. Enz. Dat zijn de kenmerken van de goddeloze wereld.

  Jezus en zijn apostelen sommen in het Nieuwe Testament diverse malen een hele reeks zonden op. Die hebben allemaal te maken met ons HART. Daarom zei Jezus Christus:

  ‘Niet wat de mond binnengaat, maakt iemand onrein, maar wat de mond uitkomt, maakt iemand onrein. Want uit het hart komen slechte gedachten, moord, overspel, ontucht, diefstal, valse verklaringen en lasterpraat. Dat is het wat iemand onrein maakt.’ (Matteus 15:11, 19)

  De apostel Paulus bevestigt dat:

  ‘Ik weet, dat niets op zichzelf onrein is, daar ben ik van overtuigd door mijn verbondenheid met de Heer Jezus. Iets is alleen maar onrein voor iemand die het onrein vindt.’ (Rom. 14:14)

  Jouw hart maakt iets wel of niet verkeerd: hoe jij er zelf naar kijkt en hoe jij ermee omgaat. In dezelfde lijn spreekt Paulus over het wel of niet eten van vlees, waar ook heftige discussies over gevoerd werden. Hij zegt heel ontnuchterend:

  ‘De een gelooft dat hij alles mag eten, maar iemand die een zwak geloof heeft eet alleen groenten.’ (Romeinen 14:2)

  Een zwak geloof hebben, betekent dat je de volle overwinning van Christus nog niet begrepen hebt. Een sterk geloof laat je beseffen dat je in Hem werkelijk VRIJ bent en niet langer gebonden door bijgeloof en religie.

  Je doet juist aan afgoderij, door kracht toe te kennen aan iets wat op zich geen kracht bezit. Door te zeggen ‘die kerstboom is demonisch’ verleen je er juist kracht aan. Dat is niets minder dan bijgeloof.

  Er zijn occultisten, heksen, tovenaars en satanisten die kaarsen branden bij hun rituelen. Mag je daarom geen kaarsen branden, als christen? Natuurlijk wel! Niet die kaarsen zijn slecht, het hart van de mensen is slecht, als ze die kaarsen verkeerd gebruiken. Zo is het ook met de kerstboom.

  Dat er vele duizenden jaren geleden mensen waren die een boom versierden met een verkeerde bedoeling, omdat ze God niet kenden en hun vertrouwen stelden in uiterlijke religie, dat raakt mij vandaag in de verste verten niet. Want dat is absoluut niet wat ik, noch enig ander mens van deze tijd, doet.

  Al duizenden jaren is de kerstboom niets meer dan een onschuldige sfeerbrenger, waar miljoenen mensen heerlijk van genieten tijdens de donkerste dagen van het jaar.

  Hoe gaan we
  met elkaar om?

  Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het Nieuwe Testament ons laat zien dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de kerstboom, begrijp ik dat sommigen toch een oprechte overtuiging hebben die ze moeilijk kunnen loslaten. Hun geloof is op dit punt blijkbaar zwak. Hoe ga je dan met elkaar om? De apostel Paulus spreekt daar heel mooi over in Romeinen 14.

  Samengevat zegt Paulus: heb elkaar lief, vecht niet met elkaar, veroordeel elkaar niet, hou rekening met elkaars gevoeligheid.

  Ik neem er persoonlijk geen aanstoot aan, als mensen geen kerstboom willen plaatsen. Dat is hun keuze, in de vrijheid die we allemaal hebben. Het is absoluut geen zonde om wel of geen kerstboom te plaatsen. Ik vind het wel erg jammer als ik merk dat sommigen zeggen dat ze meer ‘bijbels’, ‘heilig’ of ‘radicaal’ dan iemand die zo vrij is in Christus om wel een kerstboom te plaatsen. Veroordeling en hoogmoed steken zo snel de kop op, en dat is juist waar de Bijbel ons wel voor waarschuwt.

  Jezus geeft leven in overvloed

  Ik ervaar een diep verlangen in mijn hart om christenen in Nederland vrij te zien worden van elke vorm van religie. Jezus Christus zei dat Hij gekomen is om ons het LEVEN IN OVERVLOED te geven. Dat overvloedige leven ervaren we juist dankzij ZIJN VRIJHEID.
  Geen vrijheid om te zondigen, maar vrijheid om ons geen zorgen te maken over menselijke tradities, wetten, geboden en verboden over uiterlijkheden.

  De reden dat wij vorig jaar een kerstboom hadden (dit jaar niet vanwege de kleinste die alle ballen eruit plukt), was omdat ons dochtertje, die heel creatief is en houdt van kleuren, knutselen, sfeer en gezelligheid, het zo vreselijk leuk vind. De kinderen dansten van plezier, toen ik met de kerstboom kwam aanzetten. Ze beleefden de grootste lol van de wereld, toen ze hem zo prachtig versierden, met al die mooie slingers, glitters, kleurtjes en vormpjes. Wat een feest, wat een vreugde.

  Wij hebben geleerd dat God een VADER is, die er zo van geniet als zijn kinderen op een onbezorgde manier blij zijn. Hij wil ons laten spelen en genieten als zijn dierbare kinderen, vrij en onbekommerd.

  Als wij onze kinderen zouden zeggen ‘die kerstboom is van de duivel, dat mag niet’ dan zouden we hen een onnodige last opleggen en een stuk vreugde van ze weghouden, die God hen zo van harte gunt.

  Als wij rond die kerstboom occulte liedjes zouden zingen en als we die boom daadwerkelijk zouden zien als een afgod, zouden we inderdaad verkeerd doen. Maar ook dan heeft dat NIETS te maken met die boom, maar dan is dat een zonde die UIT ONS HART voortkomt. Als ons hart die boom slechts ziet als een stuk sfeerbrenger, dan is ons hart zuiver. Wij eren geen boom, maar we eren Jezus Christus.

  Laten we dus alsjeblieft vrij zijn.

  Weet je, even uit mijn hart: ik wil zo graag dat christenen op de JUISTE manier anders zijn dan de wereld. Laten we hen tonen dat een kind van God zijn, betekent: elkaar liefhebben bereid zijn iets van elkaar te leren, niet kwaadspreken, geen zinloze twisten voeren, genieten van het echte leven, eerlijk zijn, overvloedig geven aan mensen in nood, enz. Dat is christen zijn.

  Ik betreur het dat zoveel mensen een afkeer hebben van God, omdat ze christenen zien die zichzelf en elkaar onnodige lasten opleggen.

  Want zeg nou zelf, hoe kun je een weldenkend mens wijsmaken dat God niet wil dat christenen genieten van een gezellige boom met sfeerlichtjes? Het is toch begrijpelijk dat niet-christenen ons als een stelletje vreemde, onaantrekkelijke snoeshanen zien, die ‘niets mogen’? Ze begrijpen heus wel dat liegen, bedriegen, egoisme, oneerlijkheid, misbruik, overspel, kwaadsprekerij, enzovoort verkeerd zijn. Dat snapt elk mens. Maar dat een kerstboom verkeerd is? Dat gaat er bij een gezond denkend mens niet in… en terecht.

  Laten we ons dus ontdoen van elk overtollig juk en laten we genieten van God, elkaar en alles wat op een gezonde manier leuk en goed is, zoals sfeer, gezelligheid, gezond en lekker eten, elkaar verrassen met een mooi geschenk, enz. Dan eren we God, die ons al het goede geeft om van te genieten.

  Want Hij is een echte Pappa die ons wil zien lachen en zingen.

  ‘Daarom lijkt het me het beste dat de mens vrolijk is en geniet van het leven.’ (Prediker 3:12)

  Veel zegen en… fijne kerstdagen in Jezus’ naam!
  David Sorensen

  (bron: GOD Magazine aflevering no.14621, d.d. 10 december 2014)

  Nu de Kerstman nog.

 44. “Ik spreek hier niet over op basis van mijn eigen gezag, maar op basis van het feit dat God me heeft aangesteld om Zijn Woord te spreken.”

  Gelukkig maar, een eigen mening hebben is erg zondig.

 45. Sørensen is niet bijna thuisgehaald; als je zijn referaat over de kerstboom zo leest is hij thuisgeweest…
  Pappa heeft het hem blijkbaar zelf verteld.
  “Ga jij maar lekker onder de kerstboom zitten, mijn zoon! Natuurlijk krijg jij ook leuke en fijne geschenken. Misschien wel centjes, als je het je trouwe gevertjes lief vraagt..”😎😄

 46. @afolus: ik moet ‘m nageven – hij heeft de ANBI-status vermelding inmiddels van zijn website gehaald. Weliswaar bijna 3 maanden na het intrekken ervan door de Belastingdienst, maar toch.

  Netjes.

 47. Eerlijk zijn David, eerlijk zijn. Eerlijk duurt het langst!
  Genade zij u en vrede…!

 48. @Wilfred: een sponsorbrief waarin de vaste donateurs eerlijk en *kuch* proactief wordt gemeld dat de ANBI-status is ingetrokken zou nog nét dat tikkie mooier zijn.

  Maar ja, zo is er altijd wel wat te zeuren. 🙂

 49. Sowieso is zo’n ANBI-status maar kleingelovig gerommel in de marge.

  Creatio ex nihilo is gewoon veel praktischer. Zo’n bankrekening is ook maar een digitale stand, ergens in een computersysteem. Daar kan zomaar een getalletje (vóór de komma) worden bijgevoegd.

  Niet?

  De transformatie van een knuffelbeertje in kralen lijkt mij een stuk ingewikkelder.

  Heidi Baker in Mozambique viert kerstfeest met de weeskinderen. Op een goede kerstdag ging ze met een medewerkster kadootjes uitdelen aan de kinderen. Ze hadden allemaal beertjes ingepakt voor de meisjes, allemaal hetzelfde kadootje. Heidi vroeg aan een meisje: wat wil jij graag krijgen? “Kralen!!” antwoordde het meisje. “Dan krijg jij kralen” zei Heidi. Haar medewerkster schrok zich een hoedje!! Ze hadden helemaal geen kralen, het waren allemaal beertjes! Heidi overhandigde een pakje aan het meisje, en toen ze het uitpakte… kralen!
  Dat is het hart van de Vader, en van onze vriend Jezus, die zijn kinderen blij wil maken met kerst! Hij viert kerst dus blijkbaar erg graag met ons mee en deelt heel graag kadootjes uit aan zijn geliefde kinderen. Hij doet zelfs scheppingswonderen om hen te geven datgene wat hun hartje begeert….

 50. @Maf: Juist ja. Vraag je hemelse Papa en je zal gegeven worden…

  De sint is duidelijk (wat verwacht je ook van een bisschop en een heilig man!) een goede navolger van zijn hemelse voorganger:

  O, kom eens kijken
  Wat ik in mijn schoentje vind,
  Alles gekregen
  Van de beste Sint:
  Een pop met vlechten in het haar,
  Een snoezig jurkje kant-en-klaar,
  Drie kaatseballen in een net,
  Een letter van banket!
  O, kom eens kijken,
  Wat ik in mijn schoentje vind;
  Alles gekregen
  Van de beste Sint!

 51. Ik hoop dat de ex- en ongelovigen en de paar christenen hier toch, naast de grappen en grollen, inzien hoe zielig en ellendig deze situatie is.

 52. @Antoon

  Doel je met ‘zielig en ellendig’ op de situatie voor David zelf, de inhoud van zijn boodschap of de eventuele gevolgen voor zijn doelgroep?

  Persoonlijk vind ik zijn boodschappen steeds bizarder worden (elke keer als ik denk: ‘het kan niet erger’ – ja hoor, het kan nóg erger) en ik vraag me steeds meer af wat hij nu zelf echt meent van hetgeen hij uitkraamt. Het lijkt me in elk geval een erg vermoeiende man, zowel voor zichzelf als voor zijn omgeving.

 53. De inhoud wordt steeds absurder, zijn kinderen krijgen de raarste dingen mee, zijn gezin en volgelingen lijken in een collectieve waan te leven… Nabije vrienden doen afstand van hem en hij lijkt er geen moment bij stil te staan dat dat misschien toch ook aan hem ligt (subtiel geformuleerd) Toch niet om aan te zien? Wat zijn dat nou voor flutexeges die hij toepast? Dat soort lui zijn niet onregelmatig Israël freaks en sjansen met de buitenkant van het Judaïsme maar zich verdiepen in hun manier van de Hebreeuwse Bijbel lezen en omgang met de orale tradities: ho
  maar. Waar gaat het heen met deze mensen? Waar zijn ze over een paar jaar? Treurig en triest dit. Ik heb weinig hoop voor ze. Het kan alleen goed mis gaan met alle gevolgen van dien.

 54. @Antoon

  Dat soort lui zijn niet onregelmatig Israël freaks en sjansen met de buitenkant van het Judaïsme maar zich verdiepen in hun manier van de Hebreeuwse Bijbel lezen en omgang met de orale tradities: ho

  Ik heb niet zo’n kijk op wat je hier schrijft maar als ik Sörensen lees krijg ik vooral de indruk van iemand die een beetje het vage midden houdt tussen enerzijds een over-enthousiaste, narcistische ADHD’er met een tamelijk rijk fantasieleven, en anderzijds een al dan niet bewuste oplichter. Veel diepers zou ik er niet van kunnen maken.

  Maar ik ben met je eens dat het sowieso triest is als je bedenkt hoe het leven in nabijheid van deze man moet zijn.

 55. De dagen worden alsmaar korter, het is koud buiten, het haardvuur knispert gezellig. We trekken een fles open. En een tweede.

  Tijd voor sterke verhalen.

  Nu we het zo over autoriteit hebben wil ik wel een leuk verhaal uit de praktijk delen.
  Jarenlang baden we met een kleine groep iedere vrijdag avond voor Volendam. Het volk daar heeft te kampen met occultisme, materialisme en wordt van hun bestemming beroofd door vrije seks, drank en drugs. Iedere gelegenheid wordt daar aangegrepen voor een zuip- en drugsfeest. Ik heb er zelf ook aan meegedaan in mijn jeugd. Zelfs de verjaardag van de kat werd door ons uitbundig gevierd.
  Afijn, we hoorden dat er weer een piratenfeest zou worden georganiseerd. De gemeente wilde dit echter niet in het dorp hebben en had een locatie in een nabijgelegen weiland uitgezocht. Weer een zuip- en drugsfeest op het programma. Mijn vriend en ik werden verbolgen in de geest en zeiden unaniem: “dat zal niet gebeuren, dat feest komt hier NIET in Jezus naam!” We schreeuwden het letterlijk uit, zo boos waren we in de geest.
  Wat gebeurde er daarna op 3 juli 2009? Vanuit het niets kwam er een windhoos, precies op het moment dat er niemand in de tent was die net was opgezet. De gehele tent werd in een klap door de wind verwoest. Het feest werd afgelast en is uiteindelijk ook nooit meer georganiseerd in het dorp. Toen we het hoorden hebben we liggen rollebollen van het lachen. Bidden werkt dus echt!
  Of was het toeval?
  Onderstaand een citaat uit de plaatselijke krant van 3 juli 2009:
  “Tent Piraten Festijn ingestort
  Bron: Nieuw-Volendam 3 juli 2009
  Vrijdagmiddag tijdens de hevige regen- en onweersbui is de grote tent naast de N244 (in de Purmer) ingestort. Hierin zou zaterdag het Piraten Festijn plaatsvinden. De grootste tent van Europa is deze week op het weiland opgebouwd. Voor het Piraten Festijn zijn 7.500 kaarten verkocht. Of het concert doorgaat is nog de vraag. Het wordt misschien een openluchtconcert.
  Door een windvlaag is de tent ingestort. Gelukkig zijn er geen gewonden. ”
  Tja, wij stonden ook even te kijken. Vijf jaar terug was mijn mindset nog messed-up. Maar dat was voor mij een eerste kennismaking met de autoriteit die de gelovigen in Christus hebben. Daarna hebben we Rasti Rostelli met zijn duivelse voorstellingen ook weggebeden uit het dorp.
  We hebben dus een enorme autoriteit in Christus. Ik wil daarom zeggen: “zet m op met zijn allen.”

 56. @mafchauffeur
  Unbelievivable…..😎😇

  Bij zulke teksten moet ik steeds denken aan onze geliefde broeder John Z. te Zwolle.

 57. @Maf
  Komt dit uit het verzameld werk van Sorensen, of van Ronald Plat? Ik vind ze moeilijk te onderscheiden. Misschien is het een en hetzelfde wezen, in twee personen?

 58. Vertelt David er niet bij dat het Piraten Festijn vervolgens verplaatst is naar de RAI om niet afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden? Nee, dat zal wel niet. Fijn voor Volendam (blijkbaar Gods eigen volk) dat het daar weg is, pech voor Amsterdam (maar dat is toch al verdoemd). Later werd het zelfs georganiseerd in Arnhem. Zo wordt het hele land ermee besmet. Bedankt, David!

  Als hij nou eens van tevoren dit soort gebedsacties aankondigt, i.p.v. vijf jaar erna, dan kunnen we daadwerkelijk testen wat de kracht van zijn gebed nu precies is. En dan natuurlijk rekening houden met statistische gegevens, etc.

  Alsjeblieft, in de geest van John, hou hier mee op! Of kom van tevoren met f-i-l-m-p-j-e-s.

 59. Tis net Mozes in z’n contact met God. Maar Mozes moest het niet hebben van de hoeveelheid woorden. Die sloeg gewoon met een stok tegen en steen, en jawel hoor: water (dus geen mierzoete frisdrank), of smeet een paar stenen naar beneden. Mozes was toch meer een doener dan een profeet.

 60. Ik neem aan dat Ronald Plat binnenkort een schade claim aan zijn broek krijgt van het Piraten Festijn voor de veroorzaakte schade.

 61. @Jan ik denk dat een rechter hier niet in meegaat. Wij kennen in het nederlandse recht geen ‘acts of God’. Als eerste stap in de wording van een echte Theocratie proberen de heren van SGP en CU deze acts of God ook in de wet te krijgen.

 62. Das juist superhandig (vanuit het perspectief van de theologen)! Hebben ze eindelijk weer eens gelegenheid om elkaar de schedel in te slaan vanwege persoonlijke danwel theologische geschillen 🙂

 63. Hieronder lees je twee bijzondere woorden van God, speciaal voor Nederlanders. God sprak deze woorden heel duidelijk tot me, toen ik Hem vroeg om iets te zeggen in verband met de discussies die sommigen voeren of een gezellige boom met lichtjes (kerstboom) wel of niet toegestaan is.
  De Heer antwoordde zo luid en duidelijk, dat ik wist dat Hij me een bevrijdende en genezende boodschap gaf voor het geliefde Nederland. Daarom heb ik het opgeschreven.
  …….
  Dit zegt de Heer…
  …….
  Nederland,
  Ik heb je lief.
  Ik wil je zien lachen en dansen.
  Zie Mijn Zoon, die je heeft vrijgekocht.
  Hij is overwinnaar!
  Zie Hem en lach, zie Hem en dans, zie Hem en wees vrij.
  Laat je niet langer onderdrukken, laat je niet langer opjagen en opjutten. Laat je niet langer lasten opleggen.
  Ik heb je vrijgekocht!
  Kom en dans met Mij, in het stralende ochtendgloren.
  Ik heb de nacht weggedaan en wek de zon op, voor eeuwig!
  Het leven is mooi, mijn kind.
  Het leven is je gegeven om van te genieten!
  Ik ben de God van hemel en aarde, de Schepper van alle leven.
  Ik ben een GOEDE GOD die je het leven geeft om van te genieten.
  Dus geniet!
  Ik ken je vele tranen, Nederland. Ik ken je diepe verdriet en de lasten die op je drukken.
  Ik veroordeel je niet.
  Ik zal je herstellen en genezen, in de diepten van je hart.
  Kom tot rust in Mij.
  Leg de lasten af, die mensen op je gelegd hebben.
  Leg de lasten af die je op jezelf gelegd hebt.
  Ik heb de prijs voor je betaald.
  Ik wil je zien schitteren in het stralende ochtendgloren.
  Ik heb je lief. Dus dans en lach…
  Alles wordt nieuw!
  Je hemelse Vader
  …….
  Enkele dagen later vroeg ik de Heer opnieuw of Hij tot me wilde spreken, over hetzelfde onderwerp. Hij antwoordde een tweede maal heel duidelijk.
  …….
  Geliefde Nederlanders,
  Jullie zijn zo geliefd, zo kostbaar.
  Maar jullie wonen in een klein land, in kleine dorpen en steden, met kleine straten en kleine huizen, met kleine auto’s en kleine tuinen.
  Let op dat je hart en je denken niet klein is.
  Laat Mij je optillen, boven de polders en de akkers, boven de bossen en de velden, ver boven de gebieden van het kleine land dat je zicht zo kan beperken.
  Ik wil je naar Mijn hoogte brengen, waar je Mijn zicht krijgt. Dan zie je ver, dan verruim je je blik, dan verruim je je denken, dan verruim je je hart.
  Dan kun je Mij zoveel beter leren kennen, de God van de eeuwigheid, die niet begrensd wordt door de mensen die zo klein denken.
  Je bent niet alleen een inwoner van Nederland, maar Ik roep je om een inwoner te zijn van mijn Hemelse land, waar alles geweldig ruim en groot is, waar geen hekken staan om elk weilandje of tuintje, waar niet elk stukje grond begrensd is.
  Zo begrenzen jullie ook je denken. Zo is jullie geest ook aan banden gelegd door de hekjes van de mensen.
  Maar als je Mij leert kennen en met Mij mee opstijgt in de Geest, naar Mijn grote hoogte, dan zie je alles zoveel breder en mooier.
  Dan ben je niet langer bang voor alles wat net buiten je begrensde stukje valt. Dan ben je niet meer bevreesd voor het grote en onbekende.
  Dan krijg je visie en ga je dromen. Dat geeft je ademruimte, om de adem van Mijn Geest diep in en uit te ademen. Dan wordt je hart verfrist en genezen, door de zuivere lucht van Mijn hooggelegen hemelse wereld.
  Laat je niet begrenzen. Ik heb je zo lief.
  De eeuwigheid is niet groot genoeg om Mijn grootheid te bevatten. Hoe zou jouw kleine denken dan groot genoeg kunnen zijn om Mij te bevatten?
  Denk niet dat je Mij kunt vangen in je kleine netjes, kostbare kleine mensen. Denk niet dat je Mij kunt vasthouden in je kleine denken.
  Ik wil je bevrijden. Ik wil je de eeuwigheid geven, die je hart optilt en laat zweven met Mij, als een grote arend, die niet bevreesd is voor de grote hoogten.
  Kom met Me mee, geliefde kind. Stijg op met Mij. Laat je hart en je geest wijd vervuld worden door Mijn wind.
  Ik zal waaien in dit land. Ik zal waaien in de harten van hen die Mij toestaan hen naar de grote hoogte te tillen met Mij.
  Als je vasthoudt aan de vaste bodem onder je voeten, kun je nooit opstijgen met Mij. Maar als je de zekerheid van je vaste overtuigingen loslaat en Mij de kans geeft je mee te nemen naar Mijn wereld, dan zul je verrijkt worden.
  Dan wordt alles nieuw.
  Kom. Ga met Me mee.
  Laat dat lage land maar achter je. Ik heb je geroepen voor de hoogte.
  Je hemelse Vader.
  ……
  Neem even rustig de tijd om de woorden van de Heer nogmaals te lezen. Laat Hem in alle rust tot je hart spreken.
  Geef Hem die kans.
  Ga hier niet weer over discussieren, maar laat de Heer je hart aanraken.

  Veel zegen,
  David Sorensen

 64. @ardbeg10y,

  Zeurensen dwaalt juist niet. Hij pleit voor het uitbundig gebruik van de kerkstboom tegen alle evangelisceh hypes in om het heidens te noemen. Hulde voor de beste man.

 65. @ardbeg10y,

  Ik heb niet zulke hoge verwachtingen van Zeurensen. Ik vind dit al heel wat.

 66. Een bescheiden verzoek voor enige financiële bijstand. En, ook heel netjes: geen melding meer van een ANBI-status.

  Ook geen expliciete melding dat deze is ingetrokken, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben.

  Beste sponsor,

  “Jij hebt letterlijk mijn leven gered!”

  Kun je je voorstellen dat iemand dat tegen je zegt? Dat raakt je tot in het diepst van je ziel… Het is exact wat Brianna, een meisje van 13, me schreef:

  ‘Toen ik 3 tot 8 jaar jong was werd ik misbruikt door mijn vader. Ik had geen idee dat er een ‘God’ was. Ik was een klein meisje dat altijd in angst leefde.

  Toen ik tien was, vertelde iemand me over God en ik gaf mijn leven aan Jezus. Ik begon toen elke ochtend en avond in de Bijbel te lezen.

  Twee jaar later werd ik op straat verkracht en geslagen door een dronken man.

  Door deze traumatische ervaring keerde ik me af van God. Als hij bestond, waarom stond hij deze verschrikkelijke pijn dan toe?

  Op een dag was ik op internet aan het surfen en ik vond jouw website GODISREAL.today Ik bracht veel tijd door op je site, las veel teksten en na een tijdje begreep ik het eindelijk…

  Ik liet je website zien aan mijn nieuwe adoptievader en hij heeft de hele dag lang op je site gezeten. ’s Avonds kwam hij naar me toe en zei: ‘Brianna, God zal jou de overwinning geven!’

  Ik besef nu dat ik op een zijspoor terecht was gekomen. Ik wil je graag danken voor je website.

  De week weerin ik je website vond was ik aan het plannen om mezelf te doden. Jij hebt letterlijk mijn leven gered.

  Dus nogmaals, dankje.’

  Samen redden we kostbare levens!

  Soms vraag ik me af wat de vrucht is van het vele werk dat ik doe. Door gebrek aan fondsen moet ik bijna alles alleen doen, en soms zijn er periodes dat ik werk verzet voor tien! Poeh…

  Als ik dan dit soort emails krijg, besef ik opnieuw waarom ik het doe.

  Mensen hebben zo vreselijk hard God nodig. Er is zoveel hartverscheurende nood. En wie zal al die mensen bereiken?

  Afgelopen maanden heb ik tientallen emails gekregen, van mensen uit de hele wereld, variërend van Kenya tot Polen, Canada en Rusland… Diverse mannen die worstelen met seksualiteit vroegen om hulp, en mensen met zeer diverse problemen schreven me. Elke dag kan ik mensen persoonlijk helpen, via internet.

  De impact van hetgeen ik doe is letterlijk levensreddend. En dat is mede mogelijk dankzij jouw trouwe en toegewijde hulp. Echt waar.

  De financiële druk en uitdaging is misschien wel de grootste strijd, als je God dient. Je doet bijna al je werk gratis en als je dan om steun vraagt, krijg je nog kritiek alsof je een ‘geldwolf’ zou zijn. Maar telkens ik zie dat mensen letterlijk gered zijn van de ondergang, dan weet ik: voor hen doe ik het! Voor die mensen verduur ik de haat en de laster, het onbegrip en de kilheid van zoveel mensen – die zelf geen flauw benul hebben van de levens die worden gered door mijn werk heen.

  De hemel ziet het wel.

  En de hemel ziet ook jouw trouwe inzet, jouw open hart, jouw liefde en jouw bereidheid om samen met God te strijden voor de redding van mensen.

  En God zal je dan ook bijzonder belonen…

  Enkele kosten voor dit levensreddende werk

  Voor de komende tijd heb ik een aantal rekeningen die ik moet betalen voor het internetwerk. Wil je me hierbij helpen? Ik zal enkele kosten op een rijtje zetten, zodat je ziet waar ik het over heb.
  Software waarmee ik de mails stuur: 150 euro/maand
  Onkosten voor de diverse websites (hosting, programmering, layout, domeinnamen, …): 1500 euro
  Aanschaf noodzakelijke computer hardware: 400 euro
  Diverse onkosten voor administratie: 700 euro
  Als je wilt helpen, doe dat dan aub op deze rekeningen:

  . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Stichting Sound of Heaven:
  IBAN: NL46INGB0008184343 / BIC: INGBNL2A

  Ons persoonlijk levensonderhoud:
  Nederland:
  D. J. Sorensen
  IBAN: NL87ABNA0514741910 / BIC:ABNANL2A
  Belgie:
  David Sorensen
  IBAN: BE83 380017638715 / BIC: BBRUBEBB

  Of klik hier om online te steunen >>

  . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Het is echt dankzij de liefdevolle, open harten van mensen als jij, dat ik zoveel mensen over de hele wereld kan bereiken.

  Ik heb nu al emails gekregen van mensen uit bijna vijftig landen… Denk daar eens over na… Mensen schrijven me vanuit elke uithoek van de aarde! Echt waar.

  Jaren geleden sprak de Heer tot me: ‘David, jij zult Mijn licht laten schijnen over het rond der aarde!’ Nu is dat inderdaad aan het gebeuren. En het is mogelijk omdat ik niet alleen ben, maar omdat jij me helpt.

  Alleen ben ik ontzettend beperkt. Maar met zijn allen zijn we echt het Lichaam van Jezus Christus op aarde, die zijn handen uitstrekt om verloren mensen te redden.

  Hartelijk dank voor je liefde, trouw en goedheid.

  Mag de Heer je diepste hartewensen vervullen en al je gebeden verhoren die in harmonie zijn met zijn hart van genade, goedheid en eeuwige liefde.

  God is goed.

  Veel zegen,
  David Sorensen

  (bron: sponsorbrief GOD MAGAZINE)

 67. @mafchauffeur,

  Ik denk dat we David beter kunnen helpen met tips hoe hij geld kan besparen.

  Iemand suggesties?

 68. Die David is een bescheiden mens. Hij weet waarom hij doet wat hij moet doen…
  Immers de goede god heeft hem persoonlijk opdracht gegeven zijn licht te laten schijnen over het rond der aarde.

  Zo wordt David toch nog het zonnetje in huis….

  Jammer dat de heer de opdracht niet completeert met een kostendekkende toelage. Op deze manier blijft het letterlijk zeuren.

  Een paardje, een huis, een bootje. Het houdt niet op met de wensen.

  Kyrie eleison.😇

 69. David en Boele groeien steeds meer naar elkaar toe. 🙂

  Adresjes waar je rauwe melk kunt halen: http://www.voedingisgezondheid.nl/rauwe_melk.html
  Op deze site kun je ook lezen waarom rauwe melk zoveel beter is dan supermarkt melk die dood-gepasteuriseerd of -gehomogeniseerd is. Rauwe melk leeft en bevat de nodige enzymen die helpen te verteren, en massa’s goede bacteriën en levende organismen die goed werk doen in je lichaam, zit boordevol vitaminen en beestjes en stofjes die in je lichaam vitaminen produceren. Plus de o zo belangrijke dierlijke vetten die ons lichaam nodig heeft!
  Gepasteuriseerde melk is dood. Bacterien en enzymen zijn dood. Vitaminen zijn dood. Wat rest is een witte vloeistof die geen goed meer doet. En die daardoor schadelijk is voor het menselijk lichaam.
  Dr Natasha zegt dat elke dierenarts over de hele wereld weet en zegt dat je geen gepasteuriseerde melk mag geven aan dieren, omdat die er ziek van kunnen worden! Heb je dat ook wel eens gehoord? Ik wel. Ze zegt vervolgens: ‘Helaas hebben we voor onszelf, de mens, ons huiswerk niet zo goed gedaan. Met alle schadelijke gevolgen van dien.’

  Ik drink zelf al jaren geen melk meer, omdat ik het niet verdraag. Krijg last van hoofdpijn, van mijn sinussen en slijmvorming als ik melk drink. Maar, veel mensen verdragen het wel, en de Bijbel spreekt niet voor niets over een land overvloeiend van melk en honing…. een geschenk aan de mens.

  God geeft dus wel de melk aan de mensen. Maar in deze tijd zijn er veel mensen die door teveel eten van suikers en medicijngebruik (ook de pil), overerving en niet (kunnen) geven van borstvoeding hun darmflora naar de knoppen hebben (geholpen), zodat zij geen enzymen meer in hun darmen hebben, en ook niet de goede soort Ecoli bacteriën om de lactose te verteren. Blijkbaar heb ik die ook niet genoeg.

  Maar een gezond mens met een gezonde darmflora kan dat dus wel verteren, en die krijgt dan ook geen last van melk drinken. Wel is het dus zo dat de melk uit de supermarkt niet gezond is voor mensen.

  Er zijn getuigenissen van vrouwen die osteoporose hadden en door rauwe melk te drinken zijn ze daarvan helemaal genezen. Weston Price foundation (westonprice.nl) geeft daar veel info over.

  Ikzelf heb calcium tekort in de zachte weefsels. Wat dat precies inhoudt ga ik een volgende keer vragen aan de therapeut van de Heelhoeve. Maar ik heb wel melkvervangers gebruikt een tijd, met zeewier-calcium.

 70. “Redactie voormalig gristelijk-satirisch weblog Goedgelovig komt tot inkeer”

  God is wonderen aan het doen… Ik zal vertellen wat er gebeurd is: afgelopen jaren ben ik door heel wat mensen aangevallen met leugens en valse beschuldigingen. Dat kan echt veel pijn doen, omdat je die mensen juist liefhebt. Als zoiets gebeurt, zegen ik die mensen altijd overvloedig. De Heer zegt immers:

  ‘Vergeld geen kwaad met kwaad; wordt u uitgescholden, scheld dan niet terug. Nee, wens de mensen liever het goede; dan zult u zelf het goede ontvangen waartoe God u geroepen heeft.’ (1 Petrus 3:9)

  Als mensen me kwaad doen dan wens ik hen altijd met heel mijn hart het goede.

  Wat is er afgelopen dagen echter aan de hand? Maar liefst drie verschillende mensen, die elkaar niet kennen, zijn naar me toe gekomen… om vergeving te vragen voor hoe ze me aangevallen hebben. Drie verschillende mensen, los van elkaar, bijna tegelijkertijd… Dat is een groot wonder! Want we weten allemaal dat het eigen is aan de mens om zijn fouten te ontkennen en om de schuld voor eigen falen bij anderen neer te leggen.

  Als mensen in alle oprechtheid hun fouten erkennen en vergeving vragen aan degenen die ze gekwetst hebben, is dat een groot teken dat God in die harten aan het werk is.

  Open je hart alsjeblieft

  Deze plotse ommekeer en de diepe zegen die het met zich meebrengt, moedigt me aan om jou heel openhartig aan te moedigen:

  als er mensen zijn tegen wie je op een of andere manier niet liefdevol of eerlijk bent geweest, open dan alsjeblieft je hart voor de liefde van God en ga vergeving vragen aan hen die je gekwetst hebt. Het is zo genezend en bevrijdend voor jouzelf en voor die ander.

  Laat alsjeblieft geen trots, angst of koppigheid in je hart regeren. God wil je hart zacht maken.

  Geef ook alsjeblieft niet toe aan zelfmedelijden. Zelfmedelijden zorgt ervoor dat je medelijden hebt met jezelf, zonder dat je inziet dat je pijn het gevolg is van je eigen gedrag. Zelfmedelijden leert ons slachtoffer spelen en maakt ons blind voor onze eigen daden. Waarheid laat ons zien dat we wel degelijk zelf een rol hebben gespeeld. Als we dat erkennen, dan kan God ons verdriet wegnemen en herstel brengen.

  ‘Wie zijn overtredingen bedekt, zal niet voorspoedig zijn;
  maar wie ze belijdt en nalaat, die vindt ontferming.’ (Spreuken 28:13)

  ‘Bid voor elkaar en belijd elkaar je zonden, opdat je genezing ontvangt.’ (Jakobus 5:16)

  ‘Verneder je onder de machtige hand van God, dan zal Hij je verhogen op Zijn tijd.’ (1 Petrus 5:6)

  De Bijbel staat vol met Gods roep tot ons: erken toch alsjeblieft je fouten.

  Belijd ze, niet alleen aan God, maar vooral aan elkaar, want het is aan elkaar dat je pijn hebt gedaan. Dan kan er genezing komen. Dan kan Gods zegen gaan stromen.

  ‘Als we leven in het licht, net zoals God in het licht is, dan zijn we als gelovigen met elkaar verbonden. Onze zonden worden dan vergeven. En we worden helemaal rein door het bloed van Gods Zoon, die voor ons gestorven is.’ (1 Johannes 1:7)

  Jezus Christus vind het belangrijker dat we het met elkaar in orde maken, dan dat we heel vroom ‘God dienen’.

  ‘Stel dat je in de tempel bent om een offer te brengen aan God, en dat je dan opeens bedenkt dat een ander boos op je is. Laat dan je offer bij het altaar achter. Ga eerst snel naar die ander toe en maak het goed. Daarna kun je terugkomen om je offer te brengen.’ (Matteus 5:23)

  Het krachtigste
  woord dat er bestaat
  ‘Sorry’ is het krachtigste woord dat op aarde bestaat. Echt waar. Geen enkel woord kan zoveel wonderen verrichten als dit simpele woord: SORRY.

  Hoe vaak heb jij, oprecht gemeend, vanuit een rein hart, sorry gezegd, afgelopen jaar?

  Doe het zo vaak je kunt, zonder toneel te spelen. Doe het met bereidheid om echt te leren van je fouten. We maken allemaal fouten en we doen elkaar pijn. Dat is gewoon zo. Daar hoeven we geen woorden aan vuil te maken. Niemand is volmaakt. Het gaat er dus echt niet om of we fouten hebben gemaakt. Dat is een feit.

  Ikzelf maak zoveel fouten en vraag heel vaak vergeving, ook aan mijn vrouw en kinderen (hoe klein ze ook zijn!). Fouten maken we dus. Punt. Het gaat erom: zijn we bereid ervan te leren? Zijn we bereid ze te erkennen tegenover God en elkaar?

  En zijn we bereid eerlijk en nederig te zijn en ons in te zetten voor herstel van relaties?

  ‘Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden.’ (Matteus 5:9)

  Waarheid is geen laster

  Er is natuurlijk wel een verschil tussen iemand informeren over een daadwerkelijk gevaar bij iemand die misleiding brengt… en kwaadsprekerij.

  Kwaadsprekerij is laster en dat betekent dat er leugens over iemand vertelt worden.

  Dat onderscheid moeten we wel maken. Als iemand daadwerkelijk kwaad doet, is het onzin om te zeggen: ‘het spijt me dat ik je slechte daden ontdekt heb’. Het gaat erom dat we moeten bereid zijn om ernstig na te gaan of een waarschuwing op waarheid berust of niet.

  Teveel christenen lopen mee met leugens die ze horen, zonder ooit na te gaan of het allemaal wel klopt. Anderzijds zijn er ook veel mensen die het verschil niet zien tussen een waarachtige waarschuwing voor een echt gevaar en onterechte kwaadsprekerij. Zij denken dat je nooit ofte nimmer iemand mag waarschuwen voor een gevaarlijke misleiding. Laten we wijs zijn en juist onderscheid leren toepassen tussen waarheid en leugen.

  Let ook op voor manipulatie. Ik heb tot mijn verbijstering gezien dat er mensen bestaan die vergeving vragen aan elkaar, vanuit een onzuiver hart, omdat ze op die manier weer invloed op die ander kunnen krijgen. Dat is duivels en het gebeurt helaas ook.

  Ik bid dat de Geest van Waarheid ons allemaal intens eerlijk maakt, dat we door het verterende vuur van God (voor wie geen hart verborgen is) gezuiverd worden, zodat we oprecht zullen zijn naar Hem toe, naar onszelf toe en naar elkaar toe.

  Vlucht niet voor de pijn

  Soms kan het vreselijk pijnlijk zijn om de waarheid te moeten erkennen over wat we gedaan hebben. Die pijn kan zo hevig zijn dat we ervan willen wegvluchten. Doe het alsjeblieft niet! De genezing de bevrijding de vreugde, de zegen, de liefde die volgt op het erkennen van je fouten (hoe pijnlijk het ook is) is altijd oneindig veel groter en kostbaarder dan vluchten voor de pijn van de waarheid.

  Wees eerlijk, erken je fouten, vraag vergeving en herstel de schade als je kunt. Dat doet wonderen.

  ‘Wat is het leven goed en mooi als mensen in liefde met elkaar leven! Iedereen geniet, zoals je geniet van de geur van olie bij een feest in de tempel. Iedereen geniet, zoals je geniet van de dauw ’s ochtends op de berg Sion. Want daar geeft de Heer geluk en vrede, voor altijd.’ (Psalm 133)

  Veel zegen,
  David Sorensen

  (bron: nieuwsbrief GOD Magazine)

  Maar wellicht waren het de redactieleden van Staatgeschreven. 😉

 71. Here, here, wat heeft die David toch veel woorden nodig…
  Sjabba, sjabba driewerf sjabba!

 72. @afolus: wel helemaal lezen, anders mis je de waardevolle lessen.

  Geef ook alsjeblieft niet toe aan zelfmedelijden.

 73. edereen geniet, zoals je geniet van de geur van olie bij een feest in de tempel. Iedereen geniet, zoals je geniet van de dauw ’s ochtends op de berg Sion.
  Ehh heb ik nou weer iets gemist? Wanneer was dat feestje, en waar?
  *shit!*

 74. INGEZONDEN BRIEF

  Lieve Dwaze Schare,

  Ik wil jullie gebed vragen voor mezelf. Zoals de meesten weten sukkel ik al enkele maanden met overbelaste hersenen, door teveel computerwerk. Mijn jarenlange passie om verlorenen te bereiken eist helaas zijn tol op die grijze massa, die ook rust nodig heeft. Op zich niet erg want zo kan ik ook geestelijk herbronnen en er worden altijd geweldige nieuwe dingen van God geboren, als we een tijdje stil worden bij Hem.
  Maar om mijn hersenen goed te laten herstellen, is het voor mij belangrijk dat ik veel in de natuur kan zijn: fietsen, wandelen, paardrijden. Hierin ligt nu mijn worsteling: telkens als ik enkele uren fiets of wandel, krijg ik last van rug, knieen en voeten. Ik vermoed dat het met elkaar te maken heeft, want er is scoliose bij me vastgesteld: kromming in de ruggegraat.
  Ik vind het mateloos irritant dat juist datgene wat ik zo nodig heb, om mijn hersenen te laten genezen, nu gehinderd wordt door een andere klacht. Ronald Plat en Ferry van der Marel hebben vorig jaar al eens voor mijn rug gebeden, en ook een andere genezingsbediening. Maar helaas is er nog geen merkbare verbetering.
  Toch ben ik er absoluut van overtuigd dat dit niet Gods wil is en dat Hij me wil genezen. Ik snap er geen barst van waarom Hij het soms niet meteen doet, maar ik blijf me ernaar uitstrekken.
  Daarom mijn vraag: zijn er mensen in deze groep die eens voor me willen bidden, onder handoplegging? En die vaker willen bidden, als er niet meteen doorbraak zou zijn? Dan kan er meteen ook gebeden worden voor mijn hersenen. Want hoewel ik weet dat ze gewoon moeten rusten, zou ik er niets op tegen hebben als God dat proces even zou versnellen.
  Ik wil gerust een stukje auto rijden om ergens heen te komen.
  Er liggen geweldige strategische plannen klaar, die God me heeft gegeven, om miljoenen mensen heel gericht te bereiken en te discipelen via internet. Velen van jullie gebruiken mijn site al enkele jaren. Hij wordt binnenkort helemaal herontworpen en er komt een compleet nieuwe mailinglijst die er puur op gericht is om mensen heel praktisch tot leerlingen van Jezus te maken. Ik geloof dat God de site duizend maal meer zal gebruiken in de toekomst dan Hij ooit heeft gedaan.
  Maar eerst moet ik opknappen. Willen jullie me helpen?
  Laat maar even weten.

  Alvast bedankt!

  David.

  https://www.facebook.com/groups/395291467220732/permalink/808158365934038/

 75. @mafchauffeur
  Ik ben gaarne bereid om samen met jou een soaksessie voor de Belg te organiseren. Zuster Afolus is inmiddels druk bezig de sjofar in gereedheid te brengen…😎

Reacties zijn gesloten.