Member Care Nederland: “Stop zending in moslimlanden”

Member Care Nederland, dé netwerkorganisatie voor zendelingen, maakt zich ernstig zorgen over de werkomstandigheden van zendelingen in veel moslimlanden. In navolging van de vakbond voor Defensiepersoneel AFMP is MCNL tot de schokkende ontdekking gekomen dat in de landen van het “10/40-venster” niet alleen heel veel moslims wonen, maar zich ook heel veel fijnstof bevindt.

Member Care werkt dan ook aan een plan van aanpak om binnen vijf jaar alle zendingswerkers terug te trekken uit de risicolanden. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan Mauretanië, Mali, Burkina Faso, Niger, Tsjaad, Noord-Sudan en Saoedi-Arabië, maar ook India en China bevinden zich in de gevarenzone.

“Kortetermijnzending is eventueel nog wél aanvaardbaar, bijvoorbeeld gedurende het regenseizoen, wanneer de stofstormen weinig voorkomen”, aldus een bezorgde woordvoerder van MCNL. “Daarnaast vinden wij dit zogenaamde “10/40-venster” een achterhaald frame. De mensen daar zitten helemaal niet te wachten op het Evangelie”.

Frontiers Nederland is het niet eens met de opstelling van Member Care.  “Vroeger vertrokken zendelingen voorgoed naar het zendingsveld, hun spullen ingepakt in een doodskist. Dat doen wij al enige tijd niet meer, tijden veranderen. Maar van een beetje fijnstof is nog nooit iemand doodgegaan.”

 

2 gedachten over “Member Care Nederland: “Stop zending in moslimlanden””

  1. Frontiers Nederland heeft zelfs teams die onder zakenlui werken. Ik vraag me af hoe dat in zijn werk gaat. Onder armen, zieken, wezen en weduwen etc. verslagen alom, maar nooit lees je iets over een mooi fondswerf project voor evangelisatie in de zakenwereld.

Reacties zijn gesloten.