Wek jaloersheid op bij de achterblijvers

De apostel Paulus maakte er al een sport van: het opwekken van jaloersheid bij hen die de boot hebben gemist. De PKN komt met een leuke hedendaagse variant: laat je broeders en zusters weten naar welke fraaie omgeving je op vakantie bent gegaan.

Hoe? Simpel – stuur een ansichtkaartje naar je kerk. Daarmee wek je niet alleen enige jaloersheid op bij de achterblijvers, maar daarmee maak je óók in je eigen kerk iets zichtbaar van de wereldkerk. Want het is de bedoeling dat er een collage wordt gemaakt van alle binnengekomen kaartjes die op een centrale plaats wordt opgehangen. De gemeenteleden kunnen vervolgens de vakantie-ervaringen delen, ter bevordering van o.a. het taboeloze geloofsgesprek.

Foto’s van de collages kunnen worden ingezonden en zullen worden geplaatst op www.woordendienst.nl . Alle inzendingen worden geplaatst op de website, een selectie wordt afgedrukt in het septembernummer van Woord & Dienst.

Inzenden kan tot 25 augustus.

6 gedachten over “Wek jaloersheid op bij de achterblijvers”

  1. Is dit nu een gelukkig toeval of is @Willem Ouweneel druk bezig met het neerpennen van een ansichtkaart over de wereldkerk in Zuid-Afrika? En volgt daarna de #wereldkerkansichtkaarselfie?

  2. @Dutch Hermit: hoe het ook zij, met een ansichtkaart van een kerk uit Zuid-Afrika maak je natuurlijk wel de blits.

    Vooralsnog is de enige inzending een ansichtkaart uit ’t Harde. 🙂
    http://www.woordendienst.nl/ontvangen-kaarten/

    Helaas zullen er, denk ik, geen ansichtkaarten verkrijgbaar zijn van die ene bavianenkerk. 😉

Reacties zijn gesloten.