Bijbel-app, NBG

NBG komt met offline bijbel-app

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een offline variant van de beroemde Bijbel-app, waarmee gebruikers op elk moment in de Bijbel kunnen zoeken. “Het Bijbelgebruik is de afgelopen jaren heel divers geworden, men gebruikt deze niet alleen thuis aan tafel, maar men wil er ook toegang toe hebben als ze in de trein of de bus zitten of zelfs in een oude kerk,” zegt Kees van ’t Woord namens NBG.

De traditionele Bijbel-app maakt gebruik van de bijbelversies op Biblija.net en is dus zonder internetverbinding niet toegankelijk.

“Sinds de NSA-schandalen kiezen steeds meer mensen om geen internetabonnement voor hun tablet af te sluiten, maar als ze dan geen wifi hebben, is de Bijbel voor hen niet te lezen,” aldus Van ’t Woord. Sinds kort heeft de st. Jan in Den Bosch wifi, maar de meeste oude kerkgebouwen hebben dat nog niet en ook over de langzame verbinding in trein en bus wordt veelvuldig geklaagd. “Wifi in de trein heeft wel erg vaak vertraging,” zegt reizigersvereniging Rover daar bijvoorbeeld over.

Over de specificaties van de nieuwe vinding kan NBG nog niet veel zeggen. “We denken aan een Bijbel-app die je zo in de tas mee kan nemen, maar waarin je ook lekker op de bank kan bladeren. Een mooie leren hoes en zoekhulpmiddelen zijn zeker een optie.”

8 gedachten over “NBG komt met offline bijbel-app”

  1. Komt de app ook beschikbaar in een “goud op snee versie met handgrepen”?ūüėÉūüėá

  2. “Zondags gaat zij naar de kerk, met een App vol zilverwerk”

  3. Misschien meerdere versies, bijvoorbeeld voor protsetanten en katholieken? En ook in andere talen? En voor mensen die in Naarden wonen.

  4. Ik heb al bijna m’n hele leven een zakbijbel… En daarnaast tegenwoordig een app op m’n telefoon en tablet, die ook in de kerk te gebruiken zijn via wifi! Meer hoeft toch niet?

  5. Er zijn trouwens ook handige apps voor te koop, waarmee je je eigen bladwijzers kan toevoegen. Bookmark je favoriete psalm nu met deze zgn. markeerstift (waarschuwing: deze bewerking is niet non-desctructive, je kan hem dus niet meer undo-en!)
    http://www.manutan.nl/p-MIG462781/Marker-Stabilo-Boss.html?utm_source=google_shopping&utm_medium=shopping&utm_campaign=shopping&utm_content=13132-60CE9CAF-0E11-41A2-AA30-ADB16E5FA43D&kwd_id=13132-60CE9CAF-0E11-41A2-AA30-ADB16E5FA43D&gclid=CjwKEAjwl7ieBRCK2rCtqcCS7jESJACZKQFKBW3hh5VQaYmzTfbzfNOJdruGVzXotvmBA3H7Sfb6-xoC15nw_wcB

Reacties zijn gesloten.