Niet-voetballers protesteren bij KNVB

Een groep niet-voetballers eist toegang tot de Eredivisie. Zij schrijven daartoe een open brief aan de KNVB, met daarin onder meer: “het is niet van deze tijd dat een vereniging zo’n fixatie op een enkele sport heeft en zelfs anderssportenden uitsluit en dat alles op basis van een zogenaamde ‘voetbal’. Wij, als niet-voetballers, worden gediscrimineerd.”

De briefschrijvers eisen dat de reglementen opengesteld worden voor iedereen. Ze vinden de huidige regels benepen en absurd en ook onwetenschappelijk, schrijven ze: “Bewijs eerst maar eens dat er voetbal is en zo ja: welke voetbal dan de juiste is.”

Lees hier de hele open brief.

2 gedachten over “Niet-voetballers protesteren bij KNVB”

  1. Het probleem is dat voetballers zich vaak belangrijker vinden dan niet-voetballers. Ze beschouwen voetbal niet als spel, maar als waarheid waarvoor andere zaken en spellen moeten wijken. Het is niet vreemd dat niet-voetballers vervolgens het idee hebben dat het niet toegestaan is om niet deel te nemen aan het voetbalspel. En als zij vervolgens proberen om mee te spelen, en voorzichtig enkele aanpassingen voorstellen om het voor hen ook mogelijk te maken om deel te nemen, wordt ook dat niet toegestaan. Zie dan jezelf nog maar eens onder controle te houden en niet de neiging te krijgen om de bal lek te prikken…

  2. Opgevoed worden als voetballer, dat inweze niet zijn en ook niet geaccepteerd worden in je groep als voetballer; daar te laat achter komen en het vervolgens zelf moeten zoeken buiten de voetbalgroep… Dan wordt voetbal toch wel redelijk een vloek. Maar dan denk ik, was het maar zo simpel, ik ben een ex-christen en voetbal is maar een spel. Bij mij stond de zin van het bestaan en het uiteindelijke doel voorop. Dat is niet te doen met zo’n vage onzichtbare scheidsrechter die in de wedstrijd zelf geen kaarten uitdeelt.

Reacties zijn gesloten.